آریا بانو
کاهش سوخت و ساز مواد قندی و نشاسته‌ای در بدن با افزایش سن
جمعه 4 مرداد 1398 - 11:19:09
آریا بانو - سلامانه: یک متخصص طب سالمندی و تغذیه سالمندان گفت: با افزایش سن، نیاز بدن به انرژی به واسطه کم شدن بافت عضلانی و فعالیت بدنی کاهش می‌یابد بر این اساس به منظور جلوگیری از افزایش وزن، مصرف غذاهای کم حجم و غنی از مواد مغذی توصیه می‌شود.
دکتر امیر هوشنگ واحدی اظهار داشت: بر این اساس به منظور جلوگیری از افزایش وزن در سالمندان، افزایش مصرف غذاهای کم حجم و غنی از مواد مغذی و پرهیز از استفاده مواد غذایی شیرین و چرب توصیه شود.
این متخصص طب سالمندی با اشاره به اینکه کمبود پروتئین در سالمندان می‌تواند با مشکلاتی همراه باشد، ادامه داد: کمبود پروتئین باعث آسیب به سیستم دفاعی بدن و ابتلا به بیماری می‌شود و از سوی دیگر نیاز به پروتئین هنگام ابتلا به بیماری و عفونت، اعمال جراحی و شکستگی‌های استخوانی بیشتر است.
با توجه به اینکه انواع گوشت، لبنیات، تخم‌مرغ و حبوبات از منابع خوب پروتئین هستند، مصرف ماهی به میزان 2 تا 3 بار در هفته علاوه بر تامین پروتئین با کیفیت خوب، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و آلزایمر را هم کاهش می‌دهد.
وی با اشاره به اینکه داشتن وزن مناسب به حفظ فشار خون، قندخون و چربی خون به میزان طبیعی کمک می‌کند، گفت: مصرف مرتب و روزانه صبحانه، مصرف مقدار کمی غذا در هر وعده، حفظ وزن بدن در یک حد مشخص، مصرف روزانه میوه و سبزی، مصرف کمتر چربی، روغن و موادغذایی چرب، خودداری از مصرف نمک و مواد غذایی شور به مقدار زیاد و علاوه بر اینها، عوامل ارثی و ژنتیکی و فعالیت بدنی منظم، در افزایش طول عمر انسان موثر است. با توجه به اینکه سوخت و ساز مواد قندی و نشاسته‌ای با افزایش سن کم می‌شود، توصیه ما به سالمندان این است که از مواد قندی ساده مانند قند، شکر و نوشابه‌های شیرین کمتر استفاده کنند تا دچار افزایش وزن نشوند و بیشتر از مواد نشاسته‌ای مانند غلات، حبوبات و نان‌های تهیه شده از آردهای سبوس‌دار بخورند.

http://www.banounews.ir/fa/News/178079/کاهش-سوخت-و-ساز-مواد-قندی-و-نشاسته‌ای-در-بدن-با-افزایش-سن
بستن   چاپ