آریا بانو -
رزماری بکارید چاشنی خوشمزه درو کنید
k ١.٢
٠
ایران / از قدیم الایام که خانهها اکثر یک طبقه و ویلایی بود در معماری آنها پاسیو یا آفتابگیر پیشبینی میشد و خانمهای خانهدار در پاسیوهایشان انواع گلها و گیاهان را پرورش میدادند. این روش در منازل آپارتمانی امروز به بالکنها و تراسها - البته آن هم برای علاقهمندان به پرورش گل و گیاه - منتقل شده است. یکی از این روشها پرورش گیاهانی است که در آشپزی هم کاربرد دارد؛ روشی ساده که امروزه حتی درخانههای اروپایی نیز بسیار متداول است. گیاه رزماری یک پرچین همیشه سبز است که بیشتر با تابستان وآب و هوای گرم سازگاری دارد. البته در دو فصل بهار و پاییز نیز میتوان آن را داخل گلدان کاشت همچنین میتوانید درآپارتمانهایی که بالکن رو به آفتاب دارند آن را در گلدان کاشته و پرورش دهید. این گیاه چندساله باید در طی زمستان به داخل محیط
منزل برده شده و به عنوان یک گیاه گلدانی از آن نگهداری شود. برگهای باریک این گیاه چرم مانند بوده و عطری صمغی و تند دارند.
رزماری ادویهای معروف برای گوشتها و چاشنیهای گوشتی است. برگهای تازه و خشک شده آن که بسیار معطر هستند برای خوشمزه کردن ماهی، گوشت قرمز گاو یا گوسفند به کار میرود که البته آن را میتوانید در سرکه یا
روغن زیتون هم استفاده کنید. جوانه زنی رزماری آهسته انجام میشود و دانههای آن را بهتر است در گلدان در عمق 4 سانتی متری کاشت و وقتی ارتفاع جوانهها 7 سانتیمتر شد، آنها را میتوانید از گلدان خارج کرده و در باغچه بکارید. البته میتوان در همان گلدان نیز از آن نگهداری کرد. رزماری به خاک مناسب نیاز دارد هر زمان که خواستید قسمتی از گیاه را ببرید، گیاه را از فاصله 10 یا 15 سانتی متری از سطح خاک و ریشه جدا کنید یعنی درست از جایی که ساقه نازک میشود. چرا که اگر از بخش چوبی و سخت آن بریده شود دیگر خشک شده و رویش مجدد آن قطع میشود.
این گیاه را میتوانید در جعبههای
میوه نیز کاشته و پرورش دهید، فقط خاک آن باید تقویت شده باشد.