آریا بانو
چگونه موبایل خود را با خیال راحت به دست کودکمان بدهیم؟
چهارشنبه 19 تير 1398 - 10:57:05
آریا بانو -
چگونه موبایل خود را با خیال راحت به دست کودکمان بدهیم؟
٢٠
٠
فرارو / پروین ناظمی، روان شناس، با بیان این نکته که در کودکان و حتی نوجوانان هنوز رشد شناختی کامل نشده است و آن‌ها نمی‌توانند استدلال درستی درباره مسایل داشته باشند، می‌گوید: کودکان و نوجوانان به راحتی تحت تاثیر قرار گرفته و در سایه احساساتگاه بدون در نظر گرفتن شرایط فرهنگی، اقتصادی و خانوادگی خود، رفتار‌هایی مشکل ساز خواهند داشت.
او الگو برداری ناصحیح و بلوغ زودرس را از جمله اسیب‌های دسترسی به بازی ها، ویدیو‌ها و برنامه‌هایی نا مناسب با سن در کودکان و نوجوانان می‌داند.
صورت مساله را پاک نکنید
اگر فکر می‌کنید با محدود کردن مستقیم بچه‌ها و باید‌ها و نباید‌های سرسختانه می‌توانید از فرزندتان در دنیای بازی‌های مجازی و اپلیکیشن‌ها محافظت کنید، سخت در اشتباه هستید! یادمان باشد انسان هر اندازه از چیزی بیشتر منع شود نسبت به آن حریص‌تر می‌شود و کودکان نیز از این قاعده مستثنی نیستند.
پس به جای سخت گیری‌های بیش از حد در گام نخست قبل از این که موبایل یا تبلتی را در اختیار فرزندتان قرار دهید آگاهی لازم درمورد طریقه مصرف صحیح را به او داده و توضیح دهید که در این دنیای جدید ممکن است در معرض اطلاعاتی نامناسب و اشتباه قرار گیرد. یادمان باشد که محروم کردن کودکان از استفاده از اپیلیکشن‌ها و بازی‌ها و ویدیو‌ها و ... از ترس خطرات احتمالی، به نوعی پاک کردن صورت مساله است- گویی برای پیشگیری از خطرات احتمالی به فرزندتان اجازه خروج از خانه یا مدرسه رفتن را ندهید!
پروین ناظمی، روان شناس تاکید می‌کند: والدین باید با برقراری تعامل مثبت و ارتباط دوستانه با کودکانشان به آن‌ها اجازه بدهند بچه‌ها آزادانه با آن‌ها صحبت کنند و به جای این که مانند یک کارآگاه مدام فرزندشان را کنترل کنند با اعتماد و آموزش او را در مسیر درست قرار دهند.
زمان سنج نگذارید، اما ...
یکی از آموزش‌هایی که بچه‌ها باید در استفاده از هر وسیله‌ای از جمله بازی ها، اپلیکشین‌ها و ... ببینند این است که وقت گذرانی و استفاده بیش از حد از آن‌ها آسیب رسان است و ان‌ها را از زندگی واقعی دور می‌کند. همانطور که از قدیم گفته اند؛ افراط در هیچ کاری پسندیده نیست.
سرگرم شدن با دنیای مجازی و بازی‌های اینترنتی و بهره مندی از امکانات سرگرم کننده اپلیکیشن‌ها اگرچه بد نیست و یکی از امکانات زندگی انسان‌ها در این دوران است، اما نباید هیچ فردی اعم از کودکان را از وجوه دیگر زندگی بازدارد. با این حال همانطور که گردش و تفریح و فعالیت‌های بدنی برای بچه‌ها لازم است استفاده از اپلیکشین‌ها و ویدیو و بازی‌ها کامپیوتری نیز از امکانات زندگی این روز‌ها هستند.
با این حال هرگز رطب خورده نمی‌تواند منع رطب کند! دکتر ناظمی معتقد است؛ اگر در زمره والدینی هستید که ساعات زیادی از شبانه روز تان را گوشی موبایل به دست می‌گذرانید با پند و نصحیت و دعوا نخواهید توانست راه به جایی ببرید و فرزندتان را از دنیای اپلیکیشن‌ها و نرم افزار‌ها و بازی‌های اینترنتی دور کنید چرا که شما الگوی فرزندتان هستید. پس قبل از هر نصحیتی خودتان باید در زندگی تان تعادل برقرار کنید.
پروین ناظمی تاکید می‌کند: به جای این که مدام به بچه‌ها و نوجوانان بگوییم چه کار‌هایی را انجام ندهند، باید به آن‌ها بگوییم چه کاری را انجام بدهند البته منظور کار‌هایی متناسب با سن و لذت بخش است.

http://www.banounews.ir/fa/News/173634/چگونه-موبایل-خود-را-با-خیال-راحت-به-دست-کودکمان-بدهیم؟
بستن   چاپ