آریا بانو
ترین ها/ قدیمی‌ترین آمفی‌تئاتر دائمی تشریح بدن انسان در جهان
چهارشنبه 1 خرداد 1398 - 16:10:11
آریا بانو -
ترین ها/ قدیمی‌ترین آمفی‌تئاتر دائمی تشریح بدن انسان در جهان 2
٤٨
٠
چمدان / در قلب بافت قرون‌وسطایی شهر پادوا در ایتالیا قدیمی‌ترین تماشاخانه دائمی تشریح بدن انسان در جهان حرف‌های بسیاری برای تاریخ پزشکی امروزی دارد.
کالبدشناسان از اواسط سده پانزدهم از تماشاخانه‌های موقت برای مطالعه بدن انسان استفاده می‌کردند اما با افتتاح این آمفی‌تئاتر دائمی ویژه کالبدشکافی پادوا در سال 1595، تغییری اساسی در آموزش پزشکی رخ داد.
فابیو زامپیه‌ری، دانشیار دانشگاه پادوا در این‌خصوص می‌گوید: «ساختن تئاتر دائمی کالبدشکافی از بسیاری جهات تحولی بزرگ به‌شمار می‌رفت زیرا بدان‌معنی بود که آناتومی و شناختن بدن انسان در مطالعات پزشکی نقشی بنیادین ایفا می‌کند.»
در این کلاس تشریح، حدود 250 دانشجو و استاد، تشریح اجساد انسان را نظاره می‌کردند. بیشتر این اجساد بیماران متوفی در بیمارستان یا مجرمان اعدامی بودند.
فضای این آمفی‌تئاتر به‌گونه‌ای طراحی شده که بهترین دید ممکن را به تماشاچیان ارائه می‌دهد. به‌نظر می‌رسد این تماشاخانه از چشم انسان یا تلسکوپ تقلید می‌کند؛ فضایی مخروطی‌شکل با 6 حلقه مارپیچ که به‌سمت بالا می‌روند.
این سالن تشریح با الهام از آمفی‌تئاترهای رُمی ایجاد شده است؛ سازه‌ای مارپیچ که با ترکیبی از چوب‌های درختانی چون کاج اروپایی، صنوبر نروژی و گردو ساخته شده است. زیر ورودی اصلی، نوشته‌ای به لاتین قرن شانزدهم خودنمایی می‌کند: Mors ubi gaudet succurrere vitae (جایی‌که مرگ خوشنود از یاری‌رساندن به زندگی است.)
امروزه این تئاتر همچنان موقعیت و سازه اصلی خودش را حفظ کرده است و فقط دو تغییر جزئی در آن انجام شده که کار کالبدشناس قرن نوزدهم فرانچسکو کورتزه است. کورتزه برای این آمفی‌تئاتر تشریح یک نورگیر گذاشت و ارتفاع میز تشریح را بالا برد تا تماشاچیان نور و دید بهتری از جسد داشته باشند.
تا پیش‌از آن، هیچ پنجره‌ای در اتاق نبود و فقط در ماه‌های زمستان وقتی که دما به‌شدت پایین می‌آمد و بهترین شرایط را برای نگهداری اجساد ارائه می‌کرد کالبدشکافی‌ها انجام می‌شد و به‌منظور تامین نور کافی برای مشاهده جسد، نزدیک اجساد شمعدانی‌هایی قرار می‌گرفت.
این تئاتر، به بسیاری از بزرگ‌ترین ذهن‌های تاریخ پزشکی فرصت شناختن بدن انسان را داده است. برای مثال، آندرئاس وسالیوس، پزشک برجسته بلژیکی قرن شانزدهم که با تالیف کتاب «کارگاه اجساد انسان» اساس کالبدشناسی امروزی را بنیان نهاد و و هیه‌روموس فابریسیوس، کالبدشناس پیشرو و جراح ایتالیایی قرن شانزدهم و پدر رویان‌شناسی جهان در این سالن تشریح، آناتومی انسان را شناخته‌اند.
در سال 1872 بعد از حدود 250 تشریح پی‌درپی، مدرسه پزشکی به «ساختمان بو» منتقل شد و امروزه این تئاتر کالبدشکافی به محلی برای برگزاری تورهای گردشگری تاریخ پزشکی تبدیل شده است. دانشگاه پادوا در مرکز شهر قرار دارد و علاقه‌مندانی که از شهر پادوا بازدید می‌کنند به‌راحتی می‌توانند از طریق قطار، اتوبوس و اتوبوس ریلی به این تماشاخانه پزشکی بروند. مدت‌زمان بازدید 45 دقیقه از دوشنبه تا شنبه است و معرفی بنا به دو زبان انگلیسی و ایتالیایی انجام می‌شود.

http://www.banounews.ir/fa/News/162011/ترین-ها--قدیمی‌ترین-آمفی‌تئاتر-دائمی-تشریح-بدن-انسان-در-جهان
بستن   چاپ