آریا بانو
مددکار اجتماعی:
بیکاری، سبب بروز انحرافات میان جوان ها می شود
دوشنبه 23 ارديبهشت 1398 - 09:56:17
ایرنا - زن و خانواده
آریا بانو - تهران- مددکار اجتماعی انجمن داوطلبان خدمات اجتماعی (مددیاران) گفت: اگر برنامه مناسبی برای قشر نوجوان و جوان جامعه وجود نداشته باشد، این موضوع می تواند زمینه ساز انواع انحرافات و کج روی ها از سوی آنها شود.

داود نعمتی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: سنین بین 17 تا 25 سال به عنوان سنین نوجوانی و جوانی به حساب می آید. در این دوره ترشحات هورمنی درون ریز در افراد وجود دارد که آنها را در شرایط روانی و بحرانی خاصی قرار می دهد. در این میان اگر برنامه مناسبی برای این قشر وجود نداشته باشد، شاهد اتفاقات خوشایندی از سوی این افراد در جامعه نخواهیم بود.
وی ادامه داد: یکی از مباحثی که باعث کج روی در میان این قشر از جامعه می شود، بیکاری است. جمعیت فعال جامعه از 19 ساله ها شروع می شود و فارغ از عوامل دیگر از جمله محیط اجتماعی، فقر، وضعیت نامناسب اقتصادی، ناکامی تحصیلی، بیکاری و نداشتن شغل مناسب نقش موثری در ایجاد حس نابرابری های اجتماعی و انواع جرائم و بزهکاری در میان جوانان خواهد داشت.
این مددکار اجتماعی تصریح کرد: بیکاری یک عارضه روانی اجتماعی است که عدم توجه به آن، جوانان را دچار یکسری اختلالات روانی خواهد کرد. این اختلالات ناشی از ناکامی های اجتماعی، مشکلات اقتصادی و اجتماعی است.
نعمتی اضافه کرد: این اختلالات روانی به مرور باعث به وجود آمدن شخصیت های ضداجتماعی در جامعه می شود که این شخصیت ها از ضعف و فقر فرهنگی در جامعه به وجود آمده اند.
وی تاکید کرد: یکی دیگر از عوامل موثر بر بیکاری جوانان و نوجوانان، مهاجرت افراد غیربومی به حاشیه شهرهای بزرگ است. استقرار و اسکان مهاجرینی که به علت مسائل و مشکلات اقتصادی از محل سکونت و تولد خود به مناطق حاشیه ای شهرها مهاجرت می کنند، آنها را با نابرابری های اجتماعی مواجه می کند. این جوانان خود و زندگی شان را با افراد متمول شهر مقایسه کرده و به مرور همین مقایسه ها و احساس نابرابری در فرد، در نهایت منجر به گرایش این افراد به سمت جرم و بزه می شود.
مددکار اجتماعی انجمن داوطلبان خدمات اجتماعی مددیاران ادامه داد: حتی در خانواده های متمول که دارای شرایط مناسب برای تحصیل هستند، بیکاری تبدیل به معضل شده است. چراکه از نظر روانی فرد بیکار از آنجایی که نتوانسته از تحصیلات عالی خود برای کسب معاش استفاده کند، دچار حقارت شده و گاهی از جامعه طلبکار می شود و ممکن است دست به انتقام گیری از جامعه بزند. به همین دلیل به سمت بزه گرایش پیدا می کند.
نعمتی بیان کرد: در این میان افرادی که نتوانند هیجانات خود را با ارتکاب جرم و بزه نشان دهند، به مرحله انزوا، افسردگی و سرخوردگی می رسند و حتی ممکن است دست به خودزنی و خودکشی بزنند.
وی افزود: یکی از مشکلات جامعه ما این است که سیستم بازار کار با سیستم دانشگاه وابستگی و پیوندی ندارد. به همین دلیل این عدم تعامل دانشگاه و بازار کار باعث شده نگاه افراد تحصیلکرده روی اشتغال دولتی یا نیمه دولتی متمرکز شود. در حالی که یکی از مشکلات سیستم آموزشی ما مهارت آموزی است. به این معنی که دانش آموزان و دانشجویان یاد نمی گیرند که به صورت مستقل به سمت اشتغال مولد، مستقل و پایدار قدم بردارند.
این مددکار اجتماعی ادامه داد: اگر شرایطی فراهم شود که فارغ التحصیل به سمت ایجاد یک مرکز خوداشتغالی با سرمایه های اندک برود یا در قالب تعاونی مشغول به فعالیت شود، قطعا مشکل بیکاری تا حدود زیادی کاهش پیدا می کند.
نعمتی خاطرنشان کرد: جوانان ما با کار گروهی آشنایی زیادی ندارند و همه می خواهند به صورت مستقل کار کنند. آنها یاد نمی گیرند که کار در قالب یک تعاونی شغلی منجر به ایجاد یک کارگاه و موسسه اشتغال مولد و پایدار می شود. اما آنها می خواهند به تنهایی کار کرده و سنگ بزرگ بردارند. اما سنگ بزرگ نشانه نزدن است و آنها در طول دوره تحصیل در مدرسه و دانشگاه باید با کارهای گروهی و استارتاپ آشنا شوند و برای آینده شان در قالب گروه قدم بردارند.
* ف ش*1834

http://www.banounews.ir/fa/News/157435/بیکاری،-سبب-بروز-انحرافات-میان-جوان-ها-می-شود
بستن   چاپ