آریا بانو
حلوای شطرنجی برای تزیین سفره افطاری
دوشنبه 16 ارديبهشت 1398 - 17:59:21
آریا بانو -

برای دیدن این کلیپ لطفا امکان استفاده از جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال نمایید،و از مرورگر خود را بروزرسانی نمایید

٣٤٥
٠
آخرین خبر / حلوا یک دسر سنتی و خوشمزه است که در مراسم‌های مختلف سرو می‌شود. طرز تهیه حلوا بسیار متنوع و مختلف است و دستور‌های متفاوتی برای آن وجود دارد. مانند حلوا با آرد ذرت، حلوا با آرد گندم، حلوا خرما، حلوا شطرنجی و ...، اما مواد اصلی مشترک در همه‌ی آن‌ها آرد، شکر و روغن است. ما در این مقاله طرز تهیه حلوا شطرنجی را به شما آموزش خواهیم داد و در پایان به منظور آموزش بهتر تهیه حلوا یک فیلم آموزشی را خواهید دید.
مواد لازم (برای 20 نفر)
آرد سفید 1 لیوان
کره 100 گرم
شکر آسیاب شده 1/2 لیوان
پودر هل 1 قاشق چای خوری
پودر زنجبیل 1 قاشق چای خوری
گلاب 3 قاشق غذا خوری
آب جوش 5 قاشق غذا خوری
پودر کاکائو به مقدار لازم
پودر زعفران به مقدار لازم
زمان لازم برای آماده کردن حلوا 3 ساعت
دستور تهیه
ابتدا باید آرد را دو الی سه دفعه الک کنید تا یک دست و بدون هیچ ماده اضافی و درشتی باشد.
سپس آن را در یک تابه با حرارت متوسط رو به کم کمی تفت دهید تا از خامی در بیاید و کمی (خیلی کم) رنگ آن تغییر کند.
کره را در یک تابه دیگر روی حرارت آب کرده و آرد را آهسته آهسته به آن اضافه کنید. خوب مخلوط کنید و هم بزنید تا آرد‌ها گلوله نشوند. سپس شعله را خاموش کنید.
نصف لیوان شکر را آسیاب کنید تا به صورت پودر در بیاید، سپس به مخلوط بالا اضافه کنید و هم بزنید.
سپس پودر هل و پودر زنجبیل را اضافه کنید.
دو قاشق گلاب و پنج قاشق آب جوش را اضافه کنید و مخلوط کنید.
خمیر حاصله را خوب با دست ورز دهید تا یکدست و نرم و لطیف شود.
سپس خمیر را به سه دسته تقسیم کنید. از این سه قسمت، یک قسمت آن از دو قسمت دیگر کمی بیشتر باشد.
یک قسمت را پودر کاکائو بزنید، خمیری که از دو قسمت دیگر بیشتر است را پودر زعفران بزنید و قسمت سوم را هیچی نزنید.
سپس هر کدام را جداگانه با دست تمیز خوب ورز دهید تا رنگ آن یکدست شود.
قسمت زعفرانی که از آن دو قسمت دیگر بیشتر است را روی یک نایلون تمیز باز و به کمک یک وردنه پهن کنید تا همه‌ی سطح آن به ضخامت نیم سانتی متر برسد، سپس اطرف ناصاف آن را با کاتر ببرید تا یک مستطیل صاف حاصل شود.
حال خمیر شکلاتی را روی یک سطح صاف، پهن کنید و آن را به کمک وردنه صاف کنید تا به ضخامت حدود یک سانتی متر برسد (ضخامت قسمت شکلاتی باید از ضخامت قسمت زعفرانی بیشتر باشد). سپس آن را به صورت نواری برش بزنید.
حال به سراغ حلوای بی رنگ بروید و آن را مانند قسمت شکلاتی روی سطحی صاف پهن کنید تا ضخامت آن به یک سانتی متر برسد، سپس آن را به صورت نواری برش بزنید.
اکنون برش‌های بی رنگ و شکلاتی را باید روی ورق زعفرانی که روی نایلون پهن است به صورت شطرنجی قرار دهید.
از یک گوشه شروع به چیدن کنید و یک نوار شکلاتی، سپس یک نوار بی رنگ و مجددا یک نوار شکلاتی بگذارید. (کلا سه نوار در لایه اول)
سپس روی نوار شکلاتی یک نوار بی رنگ و روی نوار بی رنگ یک نوار شکلاتی و روی نوار شکلاتی یک نوار بی رنگ بگذارید.
به همین ترتیب ادامه دهید تا خمیر‌ها تمام شوند.
حال به کمک نایلون، با نوار زعفرانی، نوار‌های شکلاتی و بی رنگ را بپوشانید. در واقع با مستطیل زعفرانی، روی نوار‌ها را بپوشانید و قسمت اضافی زعفرانی را بچینید.
همچنین قسمت‌های اضافی شکلاتی و بی رنگ را نیز ببرید.
کمی حلوا را با دست فشار دهید تا خوب به یکدیگر بچسبند.
سپس نایلون را به دور آن بپیچید و آن را به مدت 2 ساعت در یخچال بگذارید تا خنک شود و خودش را بگیرد.
پس از اینکه آن را از یخچال خارج کردید حلوا را به ضخامت دلخواه برش بزنید.
حلوا‌ی شطرنجی شما آماده سرو است، آن‌ها را در یک ظرف زیبا بچینید ... نوش جان

http://www.banounews.ir/fa/News/155571/حلوای-شطرنجی-برای-تزیین-سفره-افطاری
بستن   چاپ