آریا بانو
زبان بدن کودک را بشناسید
جمعه 30 فروردين 1398 - 14:18:52
آریا بانو -
زبان بدن کودک را بشناسید
٣
٠
چاره پز / مانند خیلی از پدر و مادرهای دیگر، ممکن است شما هم بارها خود را در شرایطی خسته کننده دیده باشید که تمام تلاشتان را برای فهمیدم نشانه های رفتاری کودکتان می کنید. با وجود اینکه کودکان در تولد دو سالگی شان حدود 200 کلمه می دانند تنها از حدود 50 کلمه بیشتر استفاده نمی کنند. این به این معناست که شما باید اکثر مواقع برای درک احساسات فرزندتان یا اینکه چه می خواهد زبان بدن و رفتار او را رمزگشایی کنید. با اینکه هیچکس از شما انتظار ندارد غیبگو بوده یا توانایی خواندن ذهن را داشته باشید ما در اینجا 4 مورد از رفتارهای کودکان و هدف و منظورشان از این رفتارها را با شما در میان می گذاریم:
1- کودک شما در برابر اسباب بازی جدیدی دست به سینه می ایستد
ممکن است شما فکر کنید منظور کودکتان این است که: برایم جذاب نیست! فراموشش کن. اما در واقع او سعی دارد حالتی دفاعی از خود نشان دهد. شاید باورش برایتان سخت باشد که این دست های کوچک که به هم گره خورده اند 67 تفسیر دارند، اما برای کودکان حدودا دو ساله محتمل ترین تفسیر این است که احساس راحتی نمی کند. ممکن است کودک شما نگوید که این اسباب بازی جدید پر سر و صدا را نمی خواهم و در عوض با دست به سینه ایستادن حالتی حفاظتی برای خود ایجاد کند. در این مواقع بهترین راه این است که با ابراز احساسات در مورد برای مثال آن اسباب بازی جدید سعی کنید به او شجاعت دهید. می توانید با لبخند و نشان دادن حالتی از رضایت در چهره تان بگویید: وای چه اسباب بازی زیبا و سرگرم کننده ای، چقدر من دوستش دارم. با تمام اینها هیچ گاه او را مجبور به استفاده از چیزی که می ترسد نکنید.
2- کودکتان به جای سلام دادن به دیگران لباسش را روی صورتش می کشد
ممکن است شما فکر کنید منظور کودکتان این است که: نمی خواهم فرد مقابل را ببینم، اما او در واقع می خواهد بگوید که نمی خواهم فرد مقابل مرا ببیند! واکنش فرزندتان در واقع بیشتر در مورد احساسات خودش است و نه درباره نظرش در مورد فرد مقابل. کاری که می توانید در برابر این عکس العمل کودکتان انجام دهید این است که ابتدا به صورتش نگاه کنید اگر لبخند میزند بدانید که فقط دارد بازی می کند؛ اما اگر ناراحت است ناراحتی او می تواند به علت نگران شدن ناگهانی اش باشد. در این حالت کاری که باید انجام دهید این است که خیلی مساله را بزرگ نکنید. می توانید به طرف مقابل بگویید: اوه، او خیلی خجالتی است. همین جمله برای اطمینان از ناراحت نشدن طرف مقابل کافی است. هیچ گاه سعی نکنید رفتار کودکتان را برای دیگران توضیح دهید.
3- وقتی شما وارد اتاق می شوید کودک دو یا دو و نیم ساله تان به چشمان شما نگاه نمی کند
ممکن است شما فکر کنید منظور کودکتان از این کار این است که: من کار بدی انجام داده ام و نمی خواهم تو بفهمی! اما او در واقع سعی دارد به شما بفهماند که در مورد کاری که انجام داده احساس بدی دارد! وقتی احساس می کنید کودکتان چیزی را از شما پنهان می کند اولین کاری که باید انجام دهید این است که سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید. ممکن است موضوع آنقدرها که فکر می کنید مهم نبوده باشد. اگر می توانید حدس بزنید چه اتفاقی افتاده، آن را توضیح دهید و از کودکتان بخواهید که مجددا این کار را تکرار نکند؛ اما اگر نمی توانید بفهمید موضوع چه بوده کافیست فقط بگویید: من می دانم که اینجا اتفاقی افتاده اما ایرادی ندارد، من دوستت دارم. با این کار به او اطمینان می دهید که نیازی به پنهان کردن چیزی از شما نیست.
4- کودکتان شما را هل می دهد یا از شما فرار می کند
ممکن است شما فکر کنید منظور کودکتان این است که: از من دور شو! اما او در واقع سعی دارد به شما بفهماند که خودش می خواهد کارهایش را انجام دهد. کاری که ممکن است شما آن را بی ادبی بدانید در واقع نشانه خوبی است. این کارها نشان دهنده این هستند که کودک شما به جهان اطراف و توانایی های خود اعتماد دارد. اصلا جای نگرانی نیست. کودک همه کاره شما هنوز به کمک و حضور شما احتیاج دارد. سعی کنید تنها مواقعی که احساس می کنید واقعا خطری سلامتی اش را تهدید می کند او را از انجام آن کار باز دارید

http://www.banounews.ir/fa/News/150894/زبان-بدن-کودک-را-بشناسید
بستن   چاپ