آریا بانو
بهترین راهکار برای ترک عادت پستانک در کودکان چیست؟
شنبه 17 فروردين 1398 - 10:08:52
آریا بانو -
بهترین راهکار برای ترک عادت پستانک در کودکان چیست؟
٧٦٧
١
کودکت / ترک عادت پستانک به نظر کار بسیار سختی است. همانطور که من در حال نوشتن این مقاله هستم، سوفی، دختر یک و نیم ساله‌ من با صدای بلند پستانکش را می‌خواهد. در چند هفته‌ گذشته با متخصصان اطفال و دندانپزشکان و روانشناسان کودک زیادی درباره‌ زمان و چگونگی گرفتن پستانک از کودک صحبت کرده‌ام. شاید والدینی که از پستانک برای آرام کردن کودک استفاده می‌کنند، هیچ وقت از خودشان نپرسیده‌اند که چطور در نهایت باید جلوی این عادت کودک را بگیرند. کارولین، یکی از دوستان من که یک کودک سه ساله دارد، می‌گوید:
در واقع پستانک راهی برای آسوده شدن خیال والدین است، نه کودک.
خبر خوب برای پدر و مادر‌ها این است که متخصصان می‌گویند پستانک خوردن به کودکان آرامش می‌دهد. با این حال دندانپزشکان اطفال توصیه می‌کنند اگر از سن دو سالگی عادت پستانک خوردن کودک را محدود و در سن چهار سالگی آن را قطع کنیم، می‌توان از بسیاری بیماری‌های مربوط به دهان و دندان کودک جلوگیری کرد. در واقع نمی‌توان هیچ قانون و قاعده‌ سفت و سختی درباره‌ زمان و چگونگی ترک عادت پستانک تعیین کرد. در ادامه شما را با ویژگی‌های پستانک خوب و راهکار‌هایی برای ترک عادت پستانک در کودکت آشنا می‌کنیم.
ایمنی پستانک
هنگام خرید پستانک به دستور‌العمل‌های زیر توجه کنید:
1. پستانک‌های یک قطعه‌ای تهیه کنید. (پستانک دو قطعه‌ای ممکن است هنگام خوردن جدا شود)
2. لبه‌ محافظ پستانک باید از پلاستیک محکم و دارای سوراخ‌های هوا ساخته شده باشد و از هر دو طرف به اندازه‌ یک اینچ باشد که کودک نتواند آن را ببلعد.
3. تا سن شش ماهگی برای تمیز کردن پستانک می‌توانید از پودر ماشین لباسشویی استفاده کنید و اثر شگفت‌‌انگیز آن را ببینید. بعد از شش ماهگی آن را به طور مرتب با آب و صابون بشویید.
4. پستانک‌ها برای دو گروه سنی ساخته شده‌اند؛ گروه سنی یک تا شش ماه و گروه سنی شش ماه و بالاتر؛ اطمینان حاصل کنید که پستانک مناسب سن فرزند شما است.
5. برای جلوگیری از خطر خفگی کودک، هرگز پستانک را به گردن، دست یا گهواره‌ کودک نبندید. به جای آن از گیره‌ پستانک استفاده کنید.
6. هرگز از نوک بطری شیر و حلقه‌ آن به جای پستانک استفاده نکنید. نوک شیشه شیر می‌تواند از حلقه جدا شود و کودک را خفه کند.
7. به طور مرتب پستانک را بررسی کنید و در صورتی که پلاستیک مکیدنی پاره شده باشد یا رنگ آن تغییر کرده، حتما آن را عوض کنید.
مبنای استفاده از پستانک
دکتر Richard Dowell متخصص عصب روانشناسی کودکان در بیمارستان Evangelical Community واقع در پنسیلوانیا درباره ترک عادت پستانک می‌گوید:
کودکان با میل ذاتی مکیدن متولد می‌شوند. آنها از واکنش غیر ارادی مکیدن نه تنها برای خوردن بلکه برای آرامش پیدا کردن استفاده می‌کنند. در واقع کودکان مکانیزم دیگری برای آرام کردن خود ندارند. آنها نمی‌توانند درخواست نوشیدنی کنند یا تقاضای پتو کنند. آنها نمی‌توانند از دست خود برای کنترل چیز‌ها استفاده کنند، به همین منظور از پستانک استفاده می‌کنند.
Karen Breach متخصص اطفال می‌گوید:
نوزادان علاوه بر مکیدن پستانک، تمایل به خوردن انگشت، پستان مادر یا شیشه شیر دارند. اگر فرض کنیم که کودک هر دو ساعت نیاز به حضور یک پرستار دارد، پستانک، جایگزین خوبی به جای مادر برای رفع این نیاز است.
او در ادامه اشاره می‌کند که پستانک در این مواقع جایگزین خوبی برای رفع نیاز‌های غیر غذایی کودک است.
Kellen Glinder متخصص اطفال می‌گوید:
کودکانی که در تغذیه با شیر مادر دچار مشکل هستند، خوردن پستانک عادت بدی محسوب می‌شود.
به نظر او بهتر از قبل از آشنا کردن کودک با پستانک، مطمئن شویم که آموزش تغذیه با شیر مادر به درستی انجام شده است.
مضرات استفاده از پستانک
برخی از والدین نگران از بین رفتن دندان‌های کودک به خاطر مکیدن پستانک هستند. John Stritikus متخصص دندان‌پزشکی اطفال می‌گوید:
بهتر است از سن دو سالگی مکیدن پستانک را در کودک محدود کنید و در سن چهار سالگی پستانک را از او بگیرید.
او در ادامه اشاره می‌کند که مکیدن پستانک پیش از چهارسالگی سبب او‌ر‌بایت (اندازه‌ همپوشانی عمودی دندان‌های جلویی فک بالا و پایین) کراس‌بایت (قرار گرفتن چند دندان بالا در سطح داخلی دندان پایینی هنگام بستن دهان) اوپن‌بایت (همپوشانی عمودی ناکافی دندان‌های جلویی) می‌شود. این مشکلات باعث اختلال در جویدن، صحبت کردن و ظاهر می‌شود و اغلب نیاز به ارتودنسی دارند.
نظر موافقان
Stritikus اشاره می‌کند که استفاده از پستانک می‌تواند احتمال پوسیدگی دندان را به دلیل تشویق کودک به مکیدن شیشه شیر با هدف غیر تغذیه‌ای کاهش می‌دهد. Stritikus می‌گوید:
در کودکانی که با شیشه شیر به خواب می‌روند احتمال پوسیدگی 16 تا 20 دندان آنها بیشتر از سایر کودکان است.
نظر مخالفان
مطالعات اخیر نشان داده است که استفاده از پستانک احتمال عفونت گوش را در کودکان افزایش داده است. بنابراین اگر این مشکل را در کودک خود مشاهده می‌کنید، شاید وقتش رسیده که استفاده از پستانک را محدود کنید.
موافقان: از طرفی عده‌ای می‌گویند که استفاده از پستانک خطر ابتل به مرگ ناگهانی کودک (SICD) را کاهش می‌دهد. یک تحقیق نشان داده کودکانی که با پستانک خوابیده‌اند خطر مرگ ناگهانی حدود 20 بار در آنها کمتر شده است. پستانک باعث می‌شود که کودک در طول شب آن را دهانشان بچرخاند و زبانشان را جلو و دور از راه‌های هوایی نگاه دارند.
چگونه پستانک را از کودک بگیریم؟
نطرات در این مورد متفاوت است: Marolyn Morford دکترای روانشناسی رشد از کالج پنسیلوانیا توصیه می‌کند بهتر است ترک عادت پستانک از سن یکسالگی شروع شود. او می‌گوید:
نیاز‌های رشدی کودک در پایان سن یک‌سالگی شامل مکیدن نخواهد شد.
دکتر Breach در ادامه می‌گوید:
پستانک باید آخرین چیزی باشد که کودک را از آن منع می‌کنیم. بعد از اینکه آموزش‌های از شیر گرفتن کودک انجام شد، می‌توانیم پستانک را از کودک بگیریم.
او در ادامه افزود:
کودکان در معمولا در حدود دو سالگی راه مقابله با استرس را می‌آموزند. آنها به تدریج استفاده از پستانک را کنار می‌گذارند و راه‌های جایگزین برای آن پیدا می‌کنند.
کودکان بالاخره در سن سه یا چهارسالگی تسلیم می‌شوند و به طور کل پستانک را کنار می‌گذارند.
مراحل سه‌گانه‌ ترک عادت پستانک
برای ترک عادت پستانک می‌توانید بر اساس توصیه‌های Mark L. Brenner نویسنده‌ کتاب «پستانک، پتو، شیشه شیر و انگشت» این مراحل را انجام دهید.
روز اول: وقتی که کودک از خواب بیدار شد، به او بگویید از امروز باید کار‌هایی را انجام دهد که نشان دهنده‌ بزرگ شدن او است. به او بگویید که این یک ایده‌ عالی است و تا سه روز دیگر می‌تواند با پستانک خداحافظی کند. به او بگویید که شما به توانایی‌اش برای انجام این کار ایمان دارید و شما هم همراه او خواهید بود. فقط حدود سی ثانیه صحبت کنید و در صورت اجازه‌ کودک، به صحبت ادامه دهید. اگر کودک به صحبت‌های شما راجع به ترک عادت پستانک واکنش نشان داد به او بگویید «من می‌دانم که تو دوست نداری پستانک را کنار بگذاری». اگر کودک دچار اضطراب شده، نگران نباشید. کودکان هم مانند افراد بزرسال نیاز دارند که از لحاظ فیزیکی، روانی و عاطفی خودشان را برای تغییر آماده کنند.
روز دوم: همان گفت و گوی سی ثانیه‌ای را انجام دهید و ایده‌ این کار را برای خودتان نگاه دارید و لحن و حالت فیزیکی خودتان را حفظ کنید و بگویید که فردا روز ترک عادت پستانک است.
روز سوم: به کودک بگویید که روز آخر فرا رسیده و نوبت کنار گذاشتن پستانک است. یک بازی اشیای گمشده ترتیب دهید و از کودک بخواهید که شما را در این بازی همراهی کند. اگر کودک اعتراض کرد، خودتان دست به کار شوید و پستانک را درون کیسه زباله بگذارید تا ماشین حمل زباله آن را ببرد.
روش تدریجی ترک عادت پستانک
سعی کنید پستانک را به طور تدریجی از کودک بگیرید. در موقعیت‌هایی که کودک شاد یا در حال بازی است، پستانک را از او جدا کنید. اگر کودک در خانه پستانک نداشته باشد، کم کم عادت استفاده از پستانک در خارج از خانه را ترک می‌کند. Ivy Faske متخصص اطفال در Palm Beach Gardens فلوریدا می‌گوید:
نزدیک تعطیلات به کودک بگویید که بابا نوئل همه‌ پستانک‌ها را جمع کرده و قرار است برای همه‌ دختر و پسر‌های بزرگ، اسباب‌بازی‌های جدید بیاورد.

http://www.banounews.ir/fa/News/147935/بهترین-راهکار-برای-ترک-عادت-پستانک-در-کودکان-چیست؟
بستن   چاپ