آریا بانو
چرا بچه ام هر روز چاق تر می شود؟
شنبه 10 فروردين 1398 - 20:46:51
آریا بانو -
چرا بچه ام هر روز چاق تر می شود؟
٩٧
٠
مجله دلگرم / در این نوشته مختصر سعی شده است سه موضوع مهم فربهی در کودکان بررسی و از زوایای مختلف به آن پرداخته شود، با نگاهی اجمالی به کتابهای پرفروش رژیم غذایی، برنامه آگهی های تجاری کاهش وزن، در دسترس بودن و فراوانی قرصهای رژیم غذایی و عمومیت رژیمهای کم کردن وزن همگی گواهند که این بحث از اهمیت بالایی برخوردار است و جا دارد که مبسوط به آن پرداخته شود.
علتهای چاقی در کودکان
1) ژنتیک
بعضی روانشناسان عقیده دارند چاقی کودکان ژنتیکی است و ژن چاقی از والدان به فرزندان منتقل می شود. پژوهشگران در آزمایشها و تحقیقات متعددی به این نتیجه رسیده اند که عوامل متعدد دیگری نقش دارند که به بعضی پرداخته می شود.
پروزنی در دوران کودکی با پروزنی مراحل بعد زندگی نیز در ارتباط است از نظر آماری 80 درصد کودکان پروزن بین 10 الی 13سال داشتند در سن 26 تا 35سالگی نیز هنوز پروزن بودند ]نمونه ای که آبراهام (Abraham) و نوردیسک (Novdsiek) مورد مطالعه قرار دادند[ افزون بر آن، احتمال بیشتری می رود که والدین پروزن کودکان پروزن داشته باشند.
2) زیاده روی در خوردن
زیاده روی در خوردن مواد انرژی زا اضافه شدن وزن ناشی از زیاده روی در خوردن مواد پرکالری یا مصرف ناکافی کالری در فعالیتهای روزانه است.
3) فعالیت های اندک روزانه
میزان فعالیت کودکان پروزن نیز می تواند متفاوت باشد، پژوهشگران پی بردند که نوزادان پروزن نسبت به کودکان معمولی تحرک کمتری دارند. زمانی که هم از نوجوانان، یا از والدان آنها مورد میزان فعالیتشان سؤال می شود، می بینیم که فعالیت نوجوان فربه نسبت به همسالان خود کمتر است.
4) یادگیری اجتماعی و رفتارهای عملی خانواده در چاقی و فربهی
پژوهشگران به تفاوتهای میان رفتارهای مربوط به خوردن و فعالیت، در کودکان پر وزن و کودکان غیر پروزن توجه کرده اند. مشاهداتی که از کودکان مدرسه ای به عمل آمده است نشان می دهد که رفتارهای خوردن کودکان پروزن، با همسالان نرمال تفاوت دارد.
معمولا دیده شده است که کودکان پروزن هنگام خوردن کمتر مکث می کنند. در یک فاصله زمانی لقمه بیشتری گاز می زنند، اما لقمه را کمتر می جوند، در نتیجه سرعت آنان در خوردن بیشتر است.
تصور می شود که مشکلات خوردن و فعالیت نکردن نیز مانند هر رفتار دیگری آموخته می شود کودکان نحوه خوردن والدان و اطرافیان خود را می بینند و از آن تقلید می کنند و این سبک خوردن در آنها تقویت می شود.
خوردن همچنین با لذت آنی تقویت می شود، در حالی که پی آمدهای منفی اضافه وزن پس از چندی خود را می نمایاند. خوردن ممکن است با محرکهای جسمی یا اجتماعی به شدت پیوند داشته باشد، زیرا در برخی موقعیتها تقریبا به صورت خودکار در می آید. افزون بر آن برخی از مردم می آموزند برای غلبه بر حالتهایی نظیر خستگی و اضطراب به خوردن پناه ببرند.
درمان چاقی به شیوه یادگیری اجتماعی در پی آن است که این الگوهای آموخته شده را از بین ببرد و الگوهایی با سازگاری بیشتر جایگزین کند.
مشکلات چاقی
ناراحتی های روحی و روانی
ناراحتی های استخوانی
اختلال در گردش خون
انسداد دریچه های قلب
کودک چاق از جانب همسالانش مورد تمسخر قرار می گیرد، روشن شده است که کودکان کودکستانی ترجیح می دهند. اندازه بدنشان در حد نرمال باشد. آنان از افراد چاق بدشان می آید (لونر lerner و شرودر schroder، 1971) یافته های پژوهشگران حکایت دارد کودکان چاق در خودشناسی ضعف دارند و نسبت به کودکان گروه کنترل دارای مشکلات روانی بیشتری هستند.
راه حل ها
* اطلاعاتی درباره موادغذایی و تبعات آنها به کودکان و والدان ارائه شود.
* محدودیتهایی در استفاده از غذاهای پرکالری ایجاد شود.
* در رفتارهای عملی خوردن و تهیه غذا تغییرات لازم صورت بگیرد.
* افزایش مصرف انرژی از طریق فعالیتهای روزانه و گنجاندن برنامه تمرینهای ویژه
* شناسایی نکات راهنما که شامل محرکهای خارجی و انگیزه های درونی مربوط به پرخوری یا فعالیت ناکافی است.
* پاداش دادن به کودکان و تشویق آنها
* در عین حال روانشناسان توافق دارند که هنوز باید در مورد کاهش وزن و حفظ آن بررسی بیشتری صورت بگیرد
span id="footercontent">همراهان عزیز، آخرین خبر را بر روی بسترهای زیر دنبال کنید:
آخرین خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرین خبر در ایتا
https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5
آخرین خبر در بله
https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT
آخرین خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar /

http://www.banounews.ir/fa/News/146244/چرا-بچه-ام-هر-روز-چاق-تر-می-شود؟
بستن   چاپ