آریا بانو
عصرانه/ نان خوشمزه ارمنی ها برای بهاری بارانی
سه شنبه 6 فروردين 1398 - 17:03:38
آریا بانو -
عصرانه/ نان خوشمزه ارمنی ها برای بهاری بارانی
٣٥٣
٠
برترین ها / در این مطلب با طرز تهیه گاتا نان ارمنی آشنا می شوید.
چی لازم دارم:
مواد مورد نیاز برای خمیر گاتا
گاتا
500 تا 550 گرم آرد
250 گرم کره
125 میلی لیتر شیر
20 گرم شکر
3 تا تخم مرغ
نصف قاشق چایخوری مایه خمیر
یک چهارم قاشق چایخوری بیکینگ پودر
نمک رو هم یه ذره نشونش بدین
مواد لازم برای داخل گاتا
100 گرم آرد تفت داده شده
175 گرم کره
60 گرم شکر
دارچین، پودر هل، مخلوط ادویه های دیگه هر چقدر دست دارید
گردو و یا هر مغزینه دیگه ای باز هم هرچقدر دوست دارید
چه جوری درست میشه:
همیشه کره رو چند ساعت قبل از شروع پخت و پز از یخچال دربیاورید تا به دمای محیط برسه .
تخم مرغ ها، کره، مایه خمیر،نمک، بیکینگ پودرو شیر را در ظرف میریزیم و چند دقیقه ای هم میزنیم تا کره خوب وا بره. بعد آرد الک شده رو یواش یواش به این مخلوط عجیب و غریب اضافه میکنیم. با دست هم بزنید و اگر خمیر زیادی شله بهش آرد اضافه کنید. بعد خمیر رو به یه سطح آردپاشی شده منتقل کنید و خوب خمیر رو ورز بدین.
خوب که خمیر رو ورز دادین به یه ظرف تمیز منتقلش کنید. و یکی دو ساعتی کنار بگذارید.
طرز تهیه مواد داخل گاتا
کره و شکر را با همزن برقی خوب بزنید تا سبک بشه. بعد آرد تفت داده شده رو اضافه کنید تا یک خمیر لطیف به دست بیاد. بعد ادویه ها و مغزینه ها تون رو اضافه کنید و خوب با دست هم بزنید. خمیر رو بزارید تو یخچال تا خودش رو بگیره نیم ساعت بسه.
درباره آرد اگر تفتش ندید بوی خامی آدر توی شیرینی باقی میمونه.
یه تیکه خمیر بردارید و گردش کنید بعد با وردنه صافش کنید و حالا یک تیکه از مغز گاتا رو بردارید و گلوله کنید و بزارید روی خمیر گاتا و خمیر رو جمع کنید و بعد دوباره روش وردنه بکشید ولی خیلی نازکش نکنید. حالابه یک زرده تخم مرغ یه قاشق شیر بزنید و و خوب همش بزنید و با قلم مو بمالید روی گاتاها. فر رو روی دمای 200 درجه سانتیگراد بزارید و برای نیم ساعت گاتاها رو بزارید توش.
یکی دیگر از روشهای پیچیدن گاتا:یه تیکه بزرگ خمیر بردارید و مثل یه مستطیل شکلش بدید و خوب با وردنه روش برید ولی خیلی نازکش نکنید.حالا مغز گاتا رو بزارید روش و سه تا تا بزنید.
گاتای خوشمزه حاضر است. با چای یا قهوه نوش جان کنید.
نکات تکمیلی در مورد گاتا
گاتا جزو نان و خمیر میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و 0 دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30 دقیقه میباشد .
گاتا را می توانید در وعده صبحانه - میان وعده - دسر - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 10 نفر مناسب میباشد .

http://www.banounews.ir/fa/News/143389/عصرانه--نان-خوشمزه-ارمنی-ها-برای-بهاری-بارانی
بستن   چاپ