آریا بانو
سوپ و آش/ دستور تهیه آش کلم ترش
چهارشنبه 1 اسفند 1397 - 13:43:40
آریا بانو -
سوپ و آش/ دستور تهیه آش کلم ترش
k ١.٩
٢
بانوی شهر / چی لازم دارم (برای 4 - 6 نفر):
لپه : نصف استکان
کشمش : نصف استکان
برنج : یک پیمانه
هویج : دو عدد
زرد آلو خشک شده : 10-8 عدد
کلم سفید : یک عدد متوسط
رشته : نصف استکان
سماق قرمز : یک پیمانه
نعنا خشک (برای نعنا داغ) : یک قاشق چای خوری
پیاز : 5 عدد
زرشک : نصف استکان
زردچوبه : یک قاشق چای خوری
فلفل قرمز و فلفل سیاه : از هر کدام نصف قاشق چای خوری
نمک : به مقدار لازم
مرغ : 4 -3 تکه ( بال، پشت و گردن )
چطور بپزم:
مرحله اول : ابتدا برگ های کلم را از هم جدا می کنیم و خوب می شوریم و سپس آن را به طور متوسط خرد می کنیم. ( درشت یا ریز بودن آن به سلیقه خودتان بستگی دارد).
مرحله دوم : 2 عدد هویج را تمیز شسته، پوستش را بکنید و خرد کنید و کنار بگذارید.
مرحله سوم : زرشک را در یک ظرف تمیز قرار میدهیم مقداری آب روی آن می ریزیم تا خیس شود و کنار می گذاریم.
مرحله چهارم : سماق را به مدت 30 دقیقه در آب خیسانده و آن را آبکش می کنیم و در 2 پیمانه آب جوشانده، باید به قدری بجوشد که اندازه یک پیمانه آب ته قابلمه باقی بماند سپس آن را از صافی رد کرده و آب آن را کنار می گذاریم.
مرحله پنجم : لپه ها را خوب میشوریم سپس در یک قابله قرار می دهیم و 3 لیوان آب به آن اضافه می کنیم و به مدت 20 دقیقه روی شعله ملایم اجاق می گذاریم تا نیم پز شود، وقتی نیم پز شد آب آن را دور می ریزیم و لپه را کنار می گذاریم.
مرحله ششم : روغن را در یک قابلمه می ریزیم و روی حرارت ملایم اجاق قرار می دهیم تا کمی گرم شود. سپس 2 عدد پیاز را نگینی خرد می کنیم و در روغن می ریزیم و تفت می دهیم تا کمی سرخ شود سپس تکه های بال، پشت و گردن مرغ را به همراه زردچوبه، فلفل سیاه و فلفل قرمز هر کدام نصف قاشق چای خوری، یک قاشق چای خوری نعنا و یک قاشق غذا خوری نمک را در روغن تفت می دهیم تا سرخ شوند، سپس لپه نیم پز شده و کلم خرد شده را اضافه می کنیم و مقداری آب روی آن می ریزیم، ( آب به اندازه ای باشد که روی کلم را بپوشاند) حالا برنج و آب سماق را اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا همه مواد باهم مخلوط شوند، زردآلو، کشمش، زرشک و رشته را اضافه می کنیم و در قابلمه را به مدت 40 دقیقه می گذاریم تا همه مواد باهم خوب بپزد و آش جا بیفتند. نرمی رشته ها دقیقا به اندازه نرمی رشته در آش رشته شود.
برای تزئین آش میتوانید از نعنا داغ، پیاز داغ و کلم خرد شده استفاده کنید.
برای تهیه نعنا داغ یک قاشق نعنا خشک را در 3 قاشق غذا خوری روغن سرخ کنید.
برای تهیه پیاز داغ تزیینی، 3 عدد پیاز را خلالی خرد کرده و در روغن سرخ کنید تا رنگ آن طلایی شود. وقتی آش را در ظرف مورد نظر قرار دادید با نعنا داغ و پیاز داغ و مقداری کلم تزیین کنید.

http://www.banounews.ir/fa/News/128748/سوپ-و-آش--دستور-تهیه-آش-کلم-ترش
بستن   چاپ