آریا بانو - همشهری آنلاین / انسان از دیر باز روشهای مختلفی را برای حفظ مواد غذایی مصرفیاش از فساد و تخریب به کار برده است.
نگهداری صحیح و مناسب هر ماده غذایی به طولانی شدن عمر ماندگاری ،حفظ ارزش های
تغذیه ای و پیشگیری از بیماریهای حاصل از فساد آنها می انجامد.
روغن یکی از مواد غذایی است که به دلیل استفاده ی گسترده در تهیه غذا باید به
سلامت آن توجه داشت . آنچه در پی می آید توصیه هایی است که می بایست برای نگهداری بهتر این ماده غذایی به آنها توجه کرد.
برای نگهداری
روغن باید به نکات زیر توجه کرد:
روغن ها و چربی ها ترکیبات فاسد شدنی هستند . به طور کلی وجود رطوبت ، مجاورت با اکسیژن هوا، آهن و مس ، حرارت و نور باعث تشدید فساد
روغن می گردد.
بنابراین
روغن باید در محل خشک و خنک و دور از نور و در ظرف درب بسته نگهداری شود و پس از هر بار مصرف
روغن ، درب ظرف محکم بسته شود.
بسته بندی
روغن باید حتی الامکان در ظرف غیرقابل نفوذ به نور و محکم و بی عیب باشد.
نحوه نگهداری
روغن در فروشگاهها مهم است . ظروف نگهداری
روغن در
صورتی که شفاف باشد باید به دور از نور و در محل خنک نگهداشته شود . بویژه از نگهداری و چیدن
روغن های مایع با بسته بندی شفاف در پشت شیشه فروشگاهها که موجب فساد
روغن مایع می شود باید خودداری شود.
نگهداری صحیح
روغن غنی شده با ویتامینهای A ، D برای حفظ
ویتامین های موجود در آن بسیار مهم است.
روغن غنی شده باید در بستهبندی بطری کدر و یا قوطی های فلزی عرضه شود. این نوع
روغن حساستر از
روغن های معمولی است و نباید تحت درجه حرارت بالا قرار بگیرد.
توجه به مشخصات
روغن که بر روی برچسب بسته بندی آن ذکر شده است، از جمله نام و نوع فرآورده، شماره پروانه ساخت، نام کارخانه، شرایط نگهداری و مصرف، تاریخ تولید و انقضاء ضروری است.
بر اساس دستورالعمل اداره کل نظارت بر مواد غذایی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی از ابتدای سال 1383 انواع
روغن های نباتی جامد باید دارای برچسبی باشند که میزان اسید چرب اشباع و اسید چرب ترانس بر روی آن درج شده باشد.
روغنهای جامد یا نیمه جامدی که حاوی کمترین مقدار اسیدچرب اشباع و اسیدچرب ترانس باشند برای استفاده
سالم تر هستند. در مورد
روغن غنی شده با
ویتامین های A و D توجه به درج نوع و مقادیر
ویتامین روی برچسب ضروری است.