آریا بانو
تهیه تخم مرغ رنگی حرفه ای برای نوروز 98
يکشنبه 28 بهمن 1397 - 21:26:49
آریا بانو - زیبامون / کم کم سال نو داره نزدیک میشه و خیلی از خانم ها به دنبال تزیین سفره هفت سین هستن، همونطور که میدونین سفره هفت سین ماهی زنده نداره و لازمم نیست که داشته باشه، به جاش میتونیم تخم مرغ رنگی های خیلی قشنگی رو درست کنیم و روی سفره بذاریم (در مورد سبزه عید و اینکه در تنگ ماهی چی بذاریم بهتره رو بعدا براتون میگیم)، امروز می خوایم آموزش دو مدل رنگ کردن تخمه مرغ سفره هفت سین که خیلی خیلی آسون و ساده هستن رو بهتون آموزش بدیم
آموزش رنگ کردن تخم مرغ هفت سین به روش ماربل (آب و لاک!)
وسایلی که نیاز داریم:
لاک ناخن آبی
تخم مرغ مصنوعی یا تخم مرغ سفت شده
ظرف پلاستیکی قابل بازیافت
دستکش
چوب بستنی
نگهدارنده برای خشک شدن
لاک پاک کن (برای تمیز کردن)
آب با دمای اتاق
مراحل رنگ کردن تخم مرغ های عید
قدم اول:
ظرف پلاستیکی قابل بازیافت رو با آبی که در دمای اتاق هست به میزان سه چهارم پر میکنیم. بعد چند قطره از لاک آبی رو بهش اضافه میکنیم (این دست خودتونه که بخواین چقدر تیره تر یا شکلدارتر باشه).
قدم دوم:
به ملایمت با چوب آب و لاک رو هم میزنیم که تیله ای شکل بشه.
قدم سوم:
حالا دستکش دست میکنیم و تخم مرغ رو داخل آب رها میکنیم و میذاریم چرخ بخورن و بعد درمیاریم.
قدم چهارم:
حالا باید تخم مرغ ها خشک بشن، میتونین یه طفحه ی فومی بردارین و روش چندتا سوزن بذارین و تخم مرغ ها رو روی اون قرار بدین تا خشک بشن.
به همین راحتی تخم مرغ عیدتون تزئین شد!
تزیین تخم مرغ عید با رنگ های طبیعی
شاید بعضی از خانم ها بخواین که تخم مرغ های عیدشون با رنگ های طبیعی و سالم تزیین بشن و از طرفی مونوکروم یا تک رنگ هم نباشن، پس ادامه مطلب رو از دست ندین!
وسایلی که نیاز داریم:
تخم مرغ سفید سفت شده
شیشه ها یا ظرف های دهن گشاد که تخم مرغ راحت بره و بیاد
سرکه سفید
مواد خوراکی طبیعی و ادویه ها برای ساخت رنگ
پنس
بعد از اینکه تخم مرغ ها کاملا پختن و خنک شدن، نوبت اون میرسه که رنگ کردن رو شروع کنیم. اول باید ببینیم که چه رنگی از چه ماده ای به دست میاد:
قرمز: لبو
آبی: کلم قرمز
سبز: اسفناج
طلایی قهوه ای: دانه گندم
زرد: زردچوبه
مراحل ایجاد رنگ ها
همه چیز بستگی به این داره که رنگ های تیره بخواین یا روشن، برای تیره شدن باید از مواد اولیه بیشتری استفاده کنین.
در یک قابلمه کوچک هر چقدر از ماده ی اولیه که میخواین رو اضافه کنین (اگر چندتا رنگ میخواین باید جدا جدا هر کدوم رو در قابلمه بریزین) و بعد روش آب اضافه کنین تا حدود 4 سانتی متر ازشون بالا بیاد. اول بذارین به قل قل بیفته و بعد زیر شعله رو خیلی کم کنین. تا جایی بذارین شعله روشن باشه که رنگ بدست اومده رو خودتون دوست داشته باشین.
البته باید بدونین که تخم مرغ ها از رنگی که دارین تو قابلمه میبینین روشنتر خواهند بود. از طرفی مواد مختلف زمان های متفاوتی برای رنگ پس دادن دارن، مثلا لبو 10 دقیقه و اسفناج یکی دو ساعت زمان میبره.
بعد از بدست اومدن رنگ مورد نظرتون، به ملایمت مایع رو داخل یک ظرف شیشه ای درجه دار بریزین و همه ی مواد جامد (مثل لبوها، برگ های اسفناج و غیره) رو ازش جدا کنین. حالا یک قاشق غذاخوری سرکه سفید رو به هر یک فنجان مایع رنگی اضافه کنین.
بذارین ترکیب کاملا خنک بشه و بعد تخم مرغ ها رو بهش اضافه کنین تا ترک نخورن. میتونین تمام شب رو اجازه بدین تخم مرغ ها داخل محلول های رنگی بمونن تا بهترین نتیجه رو بگیرین. همچنین وقتی خشک بشن هم بافت های طبیعی خارق العاده ای میگیرن که خیلی سورپرایز میشین! بعد که کاملا خشک شدن یکم روغن کانولا با دستمال کاغذی روشون به ملایمت بمالین تا نرم و براق بشن. حواستون باشه که اگر میخواین بخورینشون، باید حتما داخل یخچال بمونن.
نکته جالب راجع به کلم قرمز و رنگ آبی
ممکنه عجیب به نظر برسه ولی کلم قرمز میتونه تخم مرغ رو آبی کنه، البته زمان بیشتری هم میبره (تمام طول شب رو نیاز داره).
تخم مرغ بعد از یک شب در مایع کلم قرمز
تخم مرغ بعد از یک شب در مایع اسفناج
تخم مرغ بعد از یک شب در مایع زردچوبه
تخم مرغ بعد از یک شب در مایع دانه گندم
تخم مرغ بعد از یک شب در مایع لبو

http://www.banounews.ir/fa/News/127589/تهیه-تخم-مرغ-رنگی-حرفه-ای-برای-نوروز-98
بستن   چاپ