آریا بانو
موبایل: خوب، بد، زشت... (مضرات موبایل)
شنبه 27 بهمن 1397 - 14:57:15
آریا بانو - آیا با مضرات موبایل آشنایی دارید؟
در اواسط دهه 1990، بزرگترین سیستم طراحی و اجرا شده توسط بشر تا کنون، تحت عنوان "اینترنت" در قالب یک شبکه ارتباطی جهانی شکل گرفته و به سرعت همه گیر شد. شدت ارتباطات در بستر اینترنت ، به گونه ای گسترش یافت که بشر ناگزیر قرن حاضر را قرن ارتباطات نام نهاد. درست چند سال بعد و در سال 1998، شرکت های غول پیکر تکنولوژی، موبایل را به بازار ارائه کردند. تلفن همراه بی سیمی که پیش تر در سال 1997 با وزنی حدود 2 کیلوگرم تولید شده بود، این بار در ابعادی کوچک به راحتی امکان برقراری تماس را بدون محدودیت مکانی برای دارنده آن فراهم آورد.
اگر چه، نمونه های اولیه موبایل تنها برای برقراری تماس تلفنی بی سیم طراح شده بود، با پیشرفت تکنولوژی و بستر سازی­های ارتباطی و در ادامه هوشمند سازی تلفن ها، مجموعه ارتباطات اینترنتی و غیر اینترنتی به آسانی در موبایل فراهم شد. تنها چند سال بعد از همه گیر شدن اینترنت، شبکه های اجتماعی مجازی معرفی شدند. در 1997 اولین شبکه اجتماعی که البته بعد از حدود سه سال متوقف شد به نام six degrees راه اندازی شد و در 2006 فیس بوک که دو سال پیش تر در دانشگاه هاروارد راه اندازی شده بود، در دسترس همه کاربران اینترنت قرار گرفت. با هوشمند سازی موبایل ها، انواع اپلیکیشن های ارتباطی و شبکه های اجتماعی مجازی به سرعت شکل گرفته و افزایش ارتباطات و انتقال اطلاعات را در بستر اینترنت همراه را موجب شدند.
مطابق با قانونی تحت عنوان قانون مور، پیشرفت تکنولوژی که بخشی از نمود آن در تلفن های همراه قابل مشاهده است، در هر دوره زمانی 18 ماهه دوبرابر می شود. امروزه، تلفن همراه هوشمند در ابعاد و مشخصات مختلف در اخیار همگان بوده و دریچه ای قدرتمند به اطلاعات و ارتباطات را از راه های مختلف فراهم کرده است.
نقطه مشترک اهداف تمام تکنولوژی ها، تسهیل انواع فعالیت ها برای انسان است. اما در کنار این تسهیل، همواره تهدیدهایی نیز مترتب بر تکنولوژی مربوطه وجود دارد. مشابه با هوش مصنوعی که روند پیشرفت در آن، تهدید عدم امکان کنترل و در نتیجه غلبه هوش مصنوعی بر انسال را دارد، موبایل نیز که درچه ای به اطلاعات و ارتباطات بیشتر را فراهم کرده و فواید استفاده از آن بر کسی پوشیده نیست، تهدیدی جدی برای بشر محسوب می گردد. از انواع بیماری های جسمی و روحی تا معضلات فرهنگی و اجتماعی همه نتیجه حضور گسترده تلفن همراه است. در ادامه، به مهمترین تهدید هایی که منشا آنها استفاده از تلفن همراه است می پردازیم. تهدید هایی گاهاً عجیب که شاید دانستن آنها اثری در استفاده مناسب تر از این فن آوری ارتباطی داشته باشد:
1. تاثیر امواج موبایل
گستره فرکانس ارتباطی بین موبایل ها با گستره فرکانس ارتباطی بین سلول های بدن انسان همپوشانی داشته و امواج الکترومغناطیسی باعث اختلال در بدن انسان می شود. تحرک اسپرم مردانه مخصوصا در افرادی که تلفن هراه را نزدیک کمر می بندند، کاهش یافته و قوای جنسی به مرور مختل می گردد. در هنگام صحبت با تلفن همراه، تغییر دامنه امواج بیشتر بوده و در هنگام ارسال فایل تصویری توسط موبایل، این اثر 1000 برابر می شود. ضمن آنکه بر خلاف تصور، هندزفری که می بایست گوشی تلفن را از مغز دور نگه دارد، به عنوان یک آنتن عمل کرده و شدت دریافت امواج را افزایش میدهد!


http://www.banounews.ir/fa/News/126841/موبایل--خوب،-بد،-زشت-(مضرات-موبایل)
بستن   چاپ