آریا بانو
خلاقیت کودکان و 15 روش طلائی برای پرورش آن
شنبه 27 بهمن 1397 - 14:57:03
آریا بانو - خلاقیت کودکان و 15 روش طلائی برای پرورش آن
در این مقاله به ضرورت و روش‌های ایجاد و پرورش خلاقیت در کودکان می‌پردازیم
پرورش و ایجاد خلاقیت در کودکان باعث می‌شود که در آینده بتوانند خودشان درباره مسائل مهم زندگی تصمیم بگیرند و راه‌حل‌ها و ایده‌های متفاوت نسبت به دیگران ارائه کنند. اغلب شرکت‌ها برای استخدام به دنبال فردی می‌گردند که بتواند ایده جدیدی به آن‌ها ارائه کند.
خلاقیت فقط مربوط به کارهای هنری یا افرادی خاص نیست، بلکه همه ما ظرفیت تفکر خلاق را داریم. در واقع خلاقیت به معنای تولید نتایجی جدید و البته ارزشمند است.
کودکان خلاق به بزرگسالان خلاقی تبدیل می‌شوند که می‌توانند جامعه را به سوی پیشرفت سریع‌تر هدایت کنند. اگر می‌خواهید کودکی خلاق داشته باشید در ادامه با راه‌کارهایی در خصوص پرورش خلاقیت در کودکان همراه شما خواهیم بود.
1-موسیقی
اغلب افراد از موسیقی لذت می‌برند و آن را شکلی از سرگرمی گذرا می‌دانند. اما پژوهش‌های اخیر نشان می‌دهد که میان آموزش موسیقی در دوران کودکی و تقویت خلاقیت ارتباط محکمی وجود دارد. موسیقی عاملی است که می‌تواند انسان را به شادی، غم و ترس سوق دهد، از این عامل می‌توان برای پرورش شخصیت اخلاقی و اجتماعی کودک کمک گرفت و با ایجاد اعتماد به نفس شخصیتی قدرتمند را به کودک ارائه داد.

2- از دور نظاره‌گر باشید!
اگر کودک احساس کند که همواره تحت نظارت است، ممکن است که کمتر ریسک کند که این موضوع باعث کاهش خلاقیت وی گردد. اگر مشوق استقلال کودک خود باشید، خواهید دید که قوه تخیل او هم شکوفا می‌شود. هنگامی که فرزند خود را در حال آرام بازی کردن، نقاشی یا نوشتن دیدید، از اظهار نظری مانند «چه میکشی؟!» خودداری کنید. چنین جملاتی او را از حالت خلاقیت خارج می‌کند.

3-نگران بی‌نظمی نباشید
بسیاری از ما یک فضای تمیز را دوست داریم و وقتی شرایط از دستمان خارج می‌شود و آلودگی به بار میآید احساس ضعف می کنیم. با این حال، وقتی که بچه‌ها در حال انجام فعالیت خلاقانه هستند، کثیفی و آلودگی به سرعت می‌تواند زیاد شود. اما تا کودک بی‌نظم نباشد آفریننده نیز نخواهد بود. اجازه بدهید پس از انجام کارهایش به مرتب کردن محیط بپردازد.

4-محدود کردن استفاده از وسایل الکترونیکی
کودکان در سن پایین از تعامل با محیط بسیار بیشتر و بهتر یاد می‌گیرند تا محدود شدن دنیایشان به یک صفحه نمایشگر. لازم است کودکان در تعامل با دیگران درگیر شوند و حتی نکات جزئی مثل برقرار کردن تماس چشمی را در این تعاملات بیاموزند. یادگیری این مسائل در این کودکی ضروری است و بعدها نمی‌توان آن را جبران نمود. آکادمی آمریکایی کودکان (aap) توصیه کرده کودکان روزانه بین یک تا دو ساعت مقابل نمایشگرها سپری کنند. هم‌چنین پژوهشگران این موسسه معتقدند کودکان زیر 2 سال باید به‌کلی از تعامل با این دستگاه‌ها دوری کنند.

http://www.banounews.ir/fa/News/126836/خلاقیت-کودکان-و-15-روش-طلائی-برای-پرورش-آن
بستن   چاپ