آریا بانو
حکایتی از "ماناترین لحظه قشقائی" / روایتی نمایشی از هنرمند شهید انقلاب اسلامی
دوشنبه 22 بهمن 1397 - 16:52:25
آریا بانو - کتاب "ماناترین لحظه قشقائی" نوشته ندا ثابتی با محوریت شهیدحسین قشقائی منتشر شد.


سرویس فرهنگ و ادبیات هنرآنلاین ، ندا ثابتی در کتاب "ماناترین لحظه قشقائی"، نمایشنامه‌ای نوشته که علاوه بر این که ساختار دراماتیک دارد حسین قشقائی را نیز معرفی می‌کند.
ندا ثابتی نویسنده این نمایشنامه پیش از این درباره زندگی شهید قشقائی پژوهش‌هایی داشته که در قالب کتاب "در پی عشق دویدن" منتشر شده است.
ثابتی در مقدمه‌ کتاب "ماناترین لحظه قشقائی" نوشته است: "حدود بهمن سال نود و پنج بود که متوجه شدم شخصی به نام حسین قشقائی که تئاتر خوانده و نمایشنامه هم نوشته و کارگردانی هم کرده بوده، اوایل انقلاب، شهید شده است و بعد به سالن قشقائی فکر کردم و متوجه شدم که نام سالن قشقائی را به خاطر یاد و احترام به آن شهید، قشقائی گذاشته‌اند، اما با آن که در سالن انتظار تالار قشقائی، عکس و مختصری از بیوگرافی شهید قشقائی را، البته چند سال بعد از نام‌گذاری سالن قشقائی گذاشته بودند، باز هم می‌دانستم که بسیاری از اهالی تئاتر، نمی‌دانند که سالن قشقائی به چه علت نامش قشقائی است و پس از پرسش از چندین و چند نفر از دوستان تئاتری، متوجه شدم که حدسم درست است و بسیاری نمی‌دانند که حسین قشقائی که بوده و چرا نام آن تالار را قشقائی گذاشته‌اند و همه این‌ها موجب شد که ایده‌های به ذهنم برسد که در سالن قشقائی، نمایشنامه‌ای که درباره خود شهیدقشقائی باشد را بنویسم و در همان جا اجرا شود، ولی حدود بهمن و اسفند سال نود و شش، به دعوت دکتر نصرالله قادری، قرار شد در کتاب، "در پی عشق دویدن"، یکی از نویسندگان باشم و چند داستان دراماتیک که مستند هم باشد بنویسم و یکی از داستان‌ها درباره حسین قشقائی شد".
در ادامه آمده است: "داستانی دراماتیک درباره حسین قشقائی در کتاب "در پی عشق دویدن"، توسط نشر ساقی با حمایت انجمن تئاتر و دفاع مقدس در بخش تئاتر روایت فتح در فروردین سال نود و هفت به چاپ رسید".
شهیدحسین قشقائی در سال 1327 در خانواده‌ای از ایلات قهرمانان‌پرور شیراز متولد شد. تحصیلات ابتدایی و متوسط را در شیراز به پایان رساند و سپس وارد دانشکده هنرهای دراماتیک تهران شد. در سال 1352 در رشته بازیگری و کارگردانی تئاتر این دانشکده فارغ‌التحصیل شد.
او علی‌رغم تمامی دشواری‌ها از پای ننشست. محیط‌های به اصطلاح روشنفکرانه را رها کرد و به میان مردم رفت و مدت‌ها در مناطق جنوب شهر تهران به نوجوانان تهی‌دست و ستمدیده درس آزادگی، آگاهی و هنر انقلابی داد. روز 6 دی ماه 1357، همراه دیگر برادران و خواهران مجاهد و مبارزش در تشییع جنازه استاد شهیدنجات‌اللهی شرکت کرده بود. وقتی مزدوران رژیم، مردم را به رگبار گلوله بستند، حسین به نجات مجروحان شتافت. زنی تیرخورده را به مکان امنی رساند و هنگامی که دیگر بار به صحنه پیکار بازگشت، به رگبار گلوله‌اش بستند و حسین با شهادتش رسالتی دیگر برای هنر و هنرمند متعهد قرار داد.
کتاب "ماناترین لحظه قشقائی" نوشته ندا ثابتی در شمارگان 1000 نسخه و با قیمت 10هزار تومان توسط انتشارات نمایش به چاپ رسیده است. این کتاب در مراسم نکوداشت شهیدحسین قشقائی ، شنبه 29 دی ماه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رونمایی شد. این مراسم به همت موسسه توسعه هنرهای معاصر و همکاری مجموعه تئاتر شهر در تالار قشقائی برگزار شد.


http://www.banounews.ir/fa/News/125654/حکایتی-از-"ماناترین-لحظه-قشقائی"---روایتی-نمایشی-از-هنرمند-شهید-انقلاب-اسلامی
بستن   چاپ