آریا بانو
طرح توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در سکونتگاه ها آغاز شد
سه شنبه 25 دي 1397 - 17:44:42
ایرنا - زن و خانواده
آریا بانو - تهران- معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری اعلام کرد: طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار در سکونتگاه‌ های غیررسمی با هدف ایجاد کسب و کار پایدار برای زنان در 10 استان کشور آغاز شد.

به گزارش ایرنا از معاونت امور زنان و خانواده رئیس جمهوری، پیرو تفاهم نامه سه جانبه همکاری معاونت امور زنان و خانواده، شورای اجتماعی کشور و سازمان فنی حرفه ‌ای با هدف بهبود وضعیت اقتصادی و معیشت زنان سرپرست خانوار و پیشگیری از آسیب ‌های اجتماعی، نشست اجرایی شدن طرح «توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در سکونتگاه‌های غیررسمی» به میزبانی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای برگزار شد.
این نشست با حضور معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، معاون بررسی ‌های راهبردی معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری، نماینده وزارت کشور، مدیر موسسه خصوصی کاردوک، معاون آموزشی سازمان فنی و حرفه‌ای، مدیران کل، معاونان آموزش و اداری پشتیبانی استان‌ها، مدیران امور زنان و خانواده استانداری ‌ها، نمایندگان دفاتر تسهیل‌گری وزارت کشور در استان‌ها و مسئولان پیگیری کننده اجرایی استانی و ملی تفاهم نامه یادشده برگزار شد تا در استان‌ های آذربایجان غربی، لرستان، کردستان، کرمان، کرمانشاه، هرمزگان، خوزستان، البرز، فارس و سیستان و بلوچستان به اجرا درآید.
در این نشست که از طریق ویدئو کنفرانس با استان‌های همکار پروژه ارتباط برقرار شده بود وظایف همکاران طرح در اجرایی شدن مراحل سه گانه ارائه آموزش ‌های فرهنگی، اجتماعی، ارائه آموزش‌ های مهارت ‌های شغلی و بازاریابی محصولات و تولیدات زنان سرپرست خانوار تبیین شد.
معصومه ابتکار معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده در پیام صوتی به این نشست گفت: توان ‌افزایی زنان با توجه به شرایط اقتصادی موجود در دستور کار دولت قرار گرفته است. هدف از آموزش باید افزایش مهارت، ایجاد کسب و کار پایدار و موفق و رسیدن به درآمد و معیشت شرافتمندانه باشد.
وی با تاکید بر توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در سکونتگاه‌های غیر رسمی و حاشیه نشین افزود: زنانی که در این نقاط زندگی می‌ کنند باید از این آموزش‌ها بهره‌مند شوند تا بتوانند کسب و کار موفق راه اندازی کرده یا در آن مشارکت داشته باشند.
ابتکار با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در کشور گفت: در دولت دوازدهم از محل صندوق توسعه ملی، منابعی برای اشتغال زایی در قالب تسهیلات پایدار برای روستاها و تسهیلات فراگیر برای شهرها پیش بینی شده است که تاکنون حدود 40 درصد آن توسط زنان جذب شده است.
ابتکار در ادامه به حضور سازمان‌های مردم نهاد و غیردولتی اشاره کرد و افزود: هرجا که موفقیتی صورت گرفته است با حضور و همراهی بخش خصوصی و غیردولتی همراه بوده است.
وی با اشاره به اینکه معاونت زنان و خانواده تجربه اجرای «طرح کسب و کار من» و «شناسایی الگوهای موفق» را نیز در کارنامه خود دارد، افزود: امیدواریم با طرحی که امروز آغاز به کار می‌کند و با توجه به اجرای آن در 10 استان، هماهنگی و هم افزایی در قالب ساز و کارهای دائمی، کارگروه‌ها و نشست‌های مشترک صورت بگیرد.
ابتکار تصریح کرد: امیدوارم شاهد دستاوردهای خوبی در طرح «توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در سکونتگاه‌های غیررسمی» باشیم و بتوانیم به زودی گزارشی از میزان اشتغالی که با اجرای این طرح برای زنان سرپرست خانوار در سکونت گاه‌های غیر رسمی ایجاد شده، داشته باشیم.
* تلاش برای اجرای مطلوب طرح توانمندسازی زنان
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در این نشست گفت: با توجه به تجربیات موفق معاونت امور زنان و خانواده و نگاه بین بخشی آن معاونت به زنجیره ارزش و کسب و کار در این پروژه، امیدواریم نتیجه را در قالب معیشت‌های پایدار برای زنان سرپرست خانوار به سرانجام برسانیم.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: موفقیت آمیز بودن انجام این پروژه در ادامه این همکاری حائز اهمیت بسیار است تا بتوانیم پروژه مداخله اجتماعی موثر را در یک گروه هدف به سرانجام برسانیم. گروه هدف ما زنان سرپرست خانواری هستند که به لحاظ معیشتی شرایط پایداری ندارند و یا دارای معیشت مناسبی نیستند. هدف ما توانمندسازی این زنان به لحاظ مهارتی است تا در زمینه تامین معیشت توانمند شوند.
وی در خصوص انجام این پروژه مشترک بین این سه دستگاه گفت: این پروژه یک کار بین بخشی در بین دستگاه‌های مختلف بوده و اگر هر یک از دستگاه‌های مختلف ماموریت خاص و ویژه خودشان را نیز به درستی انجام می دادند نتیجه مطلوبی حاصل نمی‌شد. به همین دلیل ما انجام این پروژه را به صورت مشترک و با تعریف ماموریت‌های مشخص آغاز کردیم. هدف ما در سازمان فنی و حرفه ای پس از این، تنها آموزش نیست بلکه پیوند زدن آموزش به مراحل قبل و بعد از آموزش است.
پاک سرشت ادامه داد: نیازهای گروه هدف بر اساس نیازهای مرتبط با فرصت اشتغال در محیط شناسایی شده و علاوه بر اینکه آموزش‌ها براساس نیازهاست، پروژه بازسازی و به روز رسانی آموزش‌ها هم رصد خواهد شد.
وی با تاکید بر ضرورت همکاری و هماهنگی وزارت کشور، معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و سازمان فنی و حرفه ای گفت: امیدوارم با اهتمام به انجام این پروژه در زمان باقی مانده و نتیجه مطلوب بتوانیم در سال آینده نیز کاری جهادی در این زمینه انجام دهیم. هم چنین از نتیجه حاصل برای بقیه گروه‌های هدف دارای اولویت نیز بهره مند شویم.
وی افزود: امیدواریم با انجام این پروژه، از نتایج و آثار ملموس آن گزارش مستندی تهیه شود تا بتوانیم آن را به عنوان یک دستاورد الگوی همکاری در توانمندسازی اجتماعی، مهارتی ارائه دهیم.
* زنان سرپرست خانوار شرایط بهتری تجربه می کنند
سوسن باستانی، معاون بررسی‌های راهبردی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری نیز در این نشست گفت: در اجرای طرح یادشده علاوه بر بین بخشی بودن آن، سعی شده است ارتباطی بین وظایفی که در شورای اجتماعی کشور بر عهده همه دستگاه‌ های مجری هست، برقرار شود.
وی اظهار امیدواری کرد با برنامه‌هایی که در اجرای این طرح از طریق هم افزایی صورت می‌گیرد در سال‌های آینده، زنان سرپرست خانوار شرایط بهتری را برای معیشت و اشتغال نسبت به گذشته تجربه کنند.
باستانی با اشاره به بند ت ماده 80 برنامه ششم توسعه گفت: این بند مربوط به طرح توانمندسازی زنان سرپرست خانوار بود و قرار بود در چهار سال آتی شرایط بهتری را برای این دسته از زنان سرپرست خانوار فراهم کند.
در این نشست زهره نظری مدیرکل امور فرهنگی اجتماعی و اقتصادی معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده، با ارائه گزارش تصویری و مستند به تبیین نقش‌ها و وظایف شرکای طرح توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در سکونت‌گاه‌های غیر رسمی پرداخت.
* 7268*1834

http://www.banounews.ir/fa/News/117006/طرح-توانمندسازی-زنان-سرپرست-خانوار-در-سکونتگاه-ها-آغاز-شد
بستن   چاپ