آریا بانو
تلاش برای رد شدن از دیـوار!
یکشنبه 11 آذر 1397 - 2:25:59 PM
آریا بانو - همه آن‌ها که فیلم «رستگاری در شاوشنگ» یا سریال «فرار از زنـدان» را دیده‌اند، حداقل برای لحظاتی با شخصیت‌های اصلی ماجرا، بابت رنـج حبس و لذت رهایی از چهاردیواری زندان پس از برنامه‌ریزی و تلاش فراوان برای فرار، همذات‌پنداری کرده‌اند. درست است که هیچ کس بی‌دلیل به زندان نمی‌افتد و معمولا حبس، جریمه و تنبیه به دلیل ارتکاب جرم است اما احتمالا همه زندانی‌های دنیا که به تحمل حبس‌های طولانی‌مدت و ابدی محکوم اند، حداقل یک‌بار به فرار و رهایی از سوراخ‌سمبه‌های زندان فکر کرده‌اند و خب گاهی پیش می‌آید که این تخیلات، عملی و رویای فرار واقعی می‌شود. درست مثل فرارِ 2 روز قبلِ 113 زندانی از یک زندان در غرب اندونزی به شکل گروهی که فضای خبری رسانه‌های دنیا را تحت‌تاثیر قرار داد و در زمینه فرار از زندان، اتفاق عجیب و جالبی است.
براساس گزارش جاکارتاپست از کوالالامپور، ظاهرا این زندانیان که اغلب متهمانِ پرونده‌های قاچاق مواد مخـدر هستند، با تخریب برنامه‌ریزی شده و شکستن دیوار یک زندان 800 نفره و پاشیدنِ آب‌فلفل به چشم‌ نگهبانان، فرار کرده‌انــد. هرچند با تلاش پلیس اندونزی که پس از این فرار، گروه های جست‌وجو و گشت متعددی برای یافتن این زندانیان تشکیل داد، 23 نفرشان دوباره دستگیر و زندانی شدند اما حدود 90نفر حداقل تا این لحظه، فرار موفقیت‌آمیزی داشتند که در بی‎نقص بودن نقشه‌شان نمی توان شک کرد؛ آن 23نفر هم احتمالا اگر کمی زرنگ بودند به حبس برنمی‎گشتند. فرار گروهی در اندونزی البته سابقه‎دار است و به‎نظر می‎رسد تخریب دیوار، روش محبوب زندانی‎هاست؛ همین امسال، 400 زندانی دیگر در استان «ریائو» توانستند با تخریب دیوار زندان فرار کنند. این خبر عجیب، جرقه پرونده امروز زندگی‌سلام شد؛ فرارهای بزرگ و تاریخی از زندان، چگونه و به چه ترتیبی شکل گرفتند و سرنوشت فراری‌ها چه شد؟ اگر شما هم از مطالعه روایتِ این ماجراهای هیجان‌انگیز لذت می‌برید، همراهی‌مان کنید.
فرار با بند رخت
چند زندان | انگلیس
«جک شپرد» یک سارق مشهور و حرفه‌ای قرن 18 میلادی در لندن است که بارها با استفاده از بند رخت و وصل کردن لباس‌هایش به یکدیگر از زندان‌های انگلیس فرار کرده‌است. او اولین‌بار در سال 1724 میلادی از زندان سنت گیل فرار کرد. پس از این فرار چهار بار دیگر در سفت و سخت‌ترین زندان‌های انگلیس زندانی شد اما هر بار موفق به فرار شد. او به جز زندان سنت گیل از زندان‌های نیوپریزن و نیوگیت نیز فرار کرده‌است. در نهایت پس از آخرین دستگیری‌اش به اعدام محکوم و در مقابل چشمان 200 هزار نفر به دار آویخته شد.
پناه به چاه فاضلاب
زندان تادیبی کلینتون | نیویورک
سال 2015 مقامات یک زندان فوق امنیتی در ایالت نیویورک، اعلام کردند که دو قاتل با ایجاد حفره‎ای در دیوار سلول‎شان از این زندان فرار کرده اند. این دو زندانی با بریدن یک لوله فولادی در پشت سلول خود، وارد سیستم فاضلاب شدند و خود را به خیابان نزدیک زندان رساندند. «ریچارد مت»، 48ساله به خاطر آدم‎ربایی و قتل به 25سال حبس و همدست او «دیوید سوئت»، 34 ساله به خاطر قتل معاون کلانتر منطقه به حبس ابد محکوم شده‎بودند. دو فراری، روی لوله فولادی بریده‎شده یک نقاشی نصب کردند و زیر آن نوشتند: «روز خوبی داشته‎باشید!». پلیس نیویورک گفت:‎ این اولین فرار از زندان فوق امنیتی کلینتون از 150سال پیش تاکنون است. مقامات گفته‎اند هنوز نمی‎دانند زندانی‎ها چطور ابزارهای لازم را برای حفر تونل و بریدن جداره فولادی به‎دست آورده‎اند اما شاید ابزارها را از پیمانکارانی گرفته‎اند که برای زندان کار می‎کرده‎اند.
سلطان فرار از زندان
چند زندان | ژاپن
«یوشی شیراتوری» یک مرد ژاپنی است که چهار بار از زندان‌های ژاپن فرار کرده و به همین دلیل یکی از شناخته شده‌ترین فراری‌های دنیاست.
مجازات او پس از محکوم شدن به قتل، 23 سال حبس بود و به همین دلیل تصمیم به فرار از زندان گرفت. او نخستین بار در سال 1936 میلادی از زندان «AOMORI» فرار کرد. در سال 1942 مجدد بازداشت شد و این‌بار در سال 1944 از زندان آکیتا فرار کرد. دو سال بعد ماموران پلیس دوباره او را دستگیر کردند اما با تجربه‌ای که در فرار به دست آورده‌بود، تونلی از سلول خود به بیرون حفر کرد و در سال 1974 برای چهارمین و آخرین بار از زندان گریخت.
فرار با نقشه خانوادگی
زندان شماره 3 | مسکو
سال 2013میلادی ، شبکه تلویزیونی «NTV» روسیه، فرار یک قاچاقچی را گزارش کرد. «فرخ داشمان‎اف»، زندانی اهل جمهوری ازبکستان‎، به جرم قاچاق مواد مخدر در زندان شماره 3 در غرب مسکو مشغول تحمل حبس خود بود که طی یک نقشه عجیب، فرار کرد. داستان از این قرار است؛ برادر داشمان‌اف به ملاقات او می‌آید، در این دیدار، دو برادر حواس نیروهای پلیس را پرت و لباس‎های‎شان را با هم عوض می‌کنند. بعد از تمام شدن مدت ملاقات، فرخ داشمان‎اف در لباس برادرش، با خیال راحت از زندان بیرون می‎رود و برادر توی سلول می‎ماند. جالب این‎که این نقشه ساعت 10صبح انجام می‎شود و ماموران، در هنگام شب موقع کنترل زندانی‎ها شک می‎کنند که شکل و ظاهر زندانی فرق کرده است و تازه می‎فهمند چه اتفاقی افتاده‎است و بعد از چند وقت راهی نداشتند جز رها کردنِ برادر بی‌گناه.
فرار با کره بادام‌زمینی
زندان آلاباما | آمریکا
شبکه تلویزیونی CNN در جولای سال 2017 میلادی از فرار 12 زندانی از زندان آلاباما خبر داد. این زندان یکی از خطرناک‌ترین زندان‌های آمریکاست که جمعی از زندانیان با استفاده از کره بادام‌زمینیِ ساندویچ‌های خود، درِ سلول‌ها را باز و به کمک یکی از نگهبان‌های کم‌تجربه از سیستم‌های امنیتی زندان عبور کردند. دو نفر از فراری‌ها به حکم قتل زندانی شده‌بودند. ماموران پلیس در هنگام جست‌و‌جو برای یافتن فراریان، به مردم شهر هشدار دادند برای حفظ امنیت خود از محل کار و خانه‌های‌شان خارج نشوند. نیروهای FBI در ابتدا توانستند 11 نفر از فراری‌ها را دستگیر کنند اما در نهایت، آن یک نفر هم به زندان بازگردانده‌شد.
رژیم لاغری کارساز
زندان آسپن | آمریکا
سال 1977میلادی دوران محکومیت «تد باندی» مجرم سابقه‎دار، به دلیل قتل یک پرستار شروع شد. او که قبلا به‎خاطر آدم‎ربایی دستگیر و به زندان «یوتا» افتاده‎بود، این‎بار با جرمی متفاوت در زندانی متفاوت، آب و هوا عوض می‎کرد. تد اما کسی نبود که برای همیشه در حبس بماند. او وکیلی برای خود انتخاب نکرد و در یکی از جلسات دادگاه درخواست کرد که برای مدتی کوتاه از کتابخانه زندان استفاده کند. با درخواستش موافقت شد و باندی از پنجره کتابخانه که در طبقه دوم قرار داشت، فرار کرد. او بعد از شش روز، درحالی که گم شده‎بود، دوباره دستگیر و به زندان «گلن‎وود» منتقل شد. تد اما دست‎بردار نبود، طی چند ماه به میزان زیادی وزن کم کرد و توانست با جمع کردن بدنش از داخل حفره‎ای که برای تعمیر سیستم روشنایی سلول اش روی سقف حفر شده‎بود، به داخل آپارتمان زندانبان راه پیدا کند و از در اصلی آن خارج شود.
بزرگ‌ترین فرار تاریخ
کمپ اشتلاگ | آلمان
«اشتلاگ لوفت» کمپ اسرای جنگی نیروی هوایی در آلمان بود که اسرای نیروی هوایی متفقین طی جنگ جهانی دوم آن‌جا نگهداری می‌شدند. در سال 1943 میلادی جمعی از اسرای این کمپ، نقشه فراری طراحی کردند و برای تحقق آن، سه تونل حفر کردند. ورودی این تونل‌ها چنان با دقت تعبیه شده‌بود که ماموران امنیتی کمپ نتوانند آن‌ها را پیدا کنند. همچنین تونل‌ها عمق 9 متری داشتند تا سر و صدای ناشی از حفر آن‌ها، ماموران امنیتی را متوجه نکند. پس از یک سال در ماه مارس، 76 نفر از زندانیان با استفاده از این تونل‌ها اقدام به فرار کردند اما فقط فرار سه نفر از آنان موفقیت‌آمیز بود. ماموران امنیتی، 50 نفر از فراریان را کشته و بقیه را به کمپ بازگرداندند.
الهام از یک فیلم سینمایی
نام زندان، نامعلوم | فرانسه
سال 2018 میلادی «ردوا فیِ» متهم عاشق سینما با سابقه چندین فقره سرقت مسلحانه، برای مرحله دوم فرارش از یک فیلم سینمایی الهام می‎گیرد و 2900 نیروی پلیس را برای تعقیب، دنبال خودش می‎کشاند. ردوا، در مرحله اول با پرتاب بمب دودزا از درهای داخلی زندان می‎گریزد و بعد سوار بالگردی می‎شود که در منطقه‎ای نزدیک به زندان، منتظر او بوده‎است. ابتدا دو نفر سیاه‌پوش مسلح با بمب‌های دودزا وارد اتاق ملاقات می‌شوند که «ردوا» طبق نقشه در آن مشغول ملاقات با برادرش بود. نگهبانان این بخش که غیرمسلح هستند، آن‌جا را ترک می‎کنند و زندانی طی 10دقیقه به همراه همدستانش فرار می‎کند. دو همدست او، بالگرد متعلق به یک مرکز خصوصی آموزش دانشجویی خلبانی را می‎دزدند و مربی پرواز را تهدید می‎کنند. بالگرد پس از ورود به منطقه‌ای که به شدت تحت تدابیر امنیتی است، به سمت حیاطی که مانعی برای فرود ندارد، می‎رود و زندانی را سوار می‎کند.
مچاله در چمدان مسافرتی
چیتومال | مکزیک
همسر 19 ساله یکی از زندانیان زندان چیتومال مکزیکو در سال 2011 میلادی برای ملاقات همسرش با یک چمدان به زندان می‌رود. او تصمیم داشت همسر خود را در چمدان مخفی کند تا به این ترتیب او را فراری دهد. وی پس از ملاقات، اقدام به پرت کردن حواس نگهبانان و مخفی کردن همسرش داخل چمدان می‌کند و از سلول خارج می‌شود اما به دلیل اضطراب زیادی که در هنگام خروج از زندان داشت، ماموران امنیتی زندان به او مشکوک می‌شوند و پس از بازرسی اشیای همراهش، متوجه می‌شوند که زندانی در داخل چمدان بزرگ، مچاله شده‌ و قصد فرار داشته‌است و نقشه فرار، شکل نگرفته، نابود می‌شود.
روزنامه خراسان

http://www.banounews.ir/fa/News/105592/تلاش-برای-رد-شدن-از-دیـوار!
بستن   چاپ