آریا بانو

آخرين مطالب

بیمه خویش فرما (بیمه اختیاری) چیست؟ اقتصادي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - بیمه خویش فرما (بیمه اختیاری)، مناسب برای اشخاصی است که بیمه جایی نیستند و از این نظر توسط هیچ ارگان یا سازمانی بطور کامل حمایت نمی‌شوند. با این نوع بیمه، خدمات و شرایط استفاده از آن بیشتر آشنا شوید.


سرویس عمومی - بیش از 13 میلیون نفر از هموطنان ایرانی (غیر از نیرو‌های مسلح)، دارای کد بیمه در سازمان تامین اجتماعی هستند و بر اساس فعالیتی که دارند، هر ماهه توسط کارفرمایان برای آن‌ها لیست بیمه رد می‌شود. اما آنان که بیمه نیستند باید چه کار کنند؟ برای دانستن پاسخ این پرسش باید با مفهومی، چون بیمه خویش‌فرما یا بیمه اختیاری آشنا شوید.
بیمه تامین اجتماعی
تامین اجتماعی از جمله حقوق شهروندی در کشور‌های مختلف جهان به شمار می‌رود. یکی از مصداق‌های این موضوع آن است که شهروندان چه در زمانی که مشغول به کار هستند و چه زمانی که بیکار شدند، از حداقل‌های مادی و معنوی برخوردار باشند تا زندگی آنان با مشکلات کمتری مواجه شود. اما این حداقل کجا قرار است ارائه شود؟ بیمه‌ای که با همین عنوان تاسیس شده است. یعنی بیمه تامین اجتماعی.

قانون تامین اجتماعی این قابلیت را دارد که افرادی را که مشمول هیچ بیمه‌ای نیستند، تحت پوشش قرار دهد. در این چارچوب بیمه بر اساس قانون تامین اجتماعی به دو دسته عمده تقسیم می‌شود:
1- بیمه اجباری: بیمه اجباری شامل کلیه مشمولین قانون کار و کسانی است که در قبال دریافت مزد و حقوق در کارگاه‌ها، کارخانه‌ها و شرکت‌ها مشغول به کارند و حق بیمه‌شان توسط کارفرما پرداخت می‌شود.
2- بیمه خویش‌فرما: این بیمه به گونه‌ای است که حق بیمه باید از سوی خود شخص یا دولت پرداخت شود. بیمه خویش‌فرما به دو دسته تقسیم می‌شود: 1. بیمه اختیاری 2. بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد.
بیشتر بخوانید: مشاهده سوابق بیمه تامین اجتماعی با کد ملی
بیمه خویش‌ فرما (بیمه اختیاری)
بیمه خویش‌ فرما (بیمه اختیاری) برای کسانی است که تحت پوشش بیمه خاصی نیستند. متقاضی این نوع بیمه، مستقیما با مراجعه به شعب سازمان تامین اجتماعی خواهان انعقاد قرارداد بیمه اختیاری می‌شود و موظف است خود، حق بیمه را در زمان تعیین شده پرداخت کند.
چنانچه بیمه‌شدگان اختیاری با اشتغال در کارگاه‌های مشمول قانون کار و تامین اجتماعی تحت پوشش بیمه اجباری قرار بگیرند یا مشمول صندوق‌های بیمه‌ای دیگر شوند، موظف هستند آن را کتبا به اطلاع سازمان برسانند تا برای قطع بیمه اختیاری آنان اقدام شود؛ در غیر این صورت حق بیمه‌های دریافتی پس از کسر هزینه‌های اداری مربوط مسترد می‌شود و سابقه ایجادشده حذف می‌گردد. در تصویر زیر می‌توانید مزایای بهره‌مندی از این نوع بیمه را ببینید.

بیشتر بخوانید: کارگزاری بیمه تامین اجتماعی و شرح وظایف این کارگزاری های رسمی
بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد
همانطور که در تصویر بالا مشاهده کردید در بیمه اختیاری حق‌بیمه 26 درصد مقطوع است که کل خدمات از قبیل مســتمری‌های بازنشستگی، ازکارافتادگی، فوت و تعهداتی شامل درمان، هزینه‌های پروتز و اروتز، هزینه کفن‌ودفن را دربرمی‌گیرد، ولی در بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد با توجه به حق بیمه‌ای که فرد پرداخت می‌کند تعهدات به چند دسته تقسیم می‌شود که این تقسیم‌بندی را می‌توانید بطور خلاصه در تصویر زیر ببینید تا تفاوت بیمه اختیاری را با بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد متوجه شوید.

لازم به ذکر است که حقوق شخص متقاضی در این نوع بیمه‌ها توسط خودش اعلام می‌شود که برخی حداقل دستمزد خود و برخی دیگر میانگینی از بیشترین و کمترین درآمدشان در سال را اعلام می‌کنند.
شرایط بیمه خویش فرما (بیمه اختیاری) چیست؟
کسانی می‌توانند بیمه اختیاری شوند که دارای شرایط زیر باشند:
داشتن حداقل 30 روز سابقه پرداخت حق بیمه داشتن حداکثر ٥٠ سال سن (مرد و زن)

در صورتی که سن متقاضی در زمان تقاضا بیش از 55 سال باشد باید، معادل مدت مازاد سنی، سابقه حق بیمه را بپردازد. برای مثال، اگر متقاضی بیمه اختیاری 57 ساله باشد، باید هنگام درخواست دو سال سابقه پرداخت حق بیمه را بپردازد و اگر 60 ساله باشد، داشتن پنج سال سابقه الزامی است.
متقاضیانی که بیش از ده سال سابقه پرداخت حق بیمه را داشته باشند از شرط سنی معاف هستند و با هر سنی می‌توانند بیمه شوند.
چنانچه بیمه‌شده‌ای یکبار با سازمان قرارداد بیمه اختیاری منعقد کرده باشد تا سه‌بار حق انعقاد قرارداد بیمه اختیاری را بدون شرط سنی خواهد داشت.
البته دوران انقطاع جزء بیمه و سوابق فرد منظور نخواهد شد. برای کسانی که بیش از سن مقرر سن دارند، سوابق انتقالی از صندوق‌های دیگر برای تامین سابقه مورد نیاز محاسبه نخواهد شد.
ضمنا چنانچه متقاضی بیمه اختیاری با ارائه مدارک و اسناد غیرقانونی و جعلی مبادرت به انعقاد قرارداد کند، بیمه وی قطع می‌شود و نمی‌تواند از مزایای سازمان استفاده کند.

نحوه ارائه درخواست و عقد قرارداد بیمه اختیاری
متقاضی بیمه خویش فرما (بیمه اختیاری) باید با مراجعه به شعبه تامین اجتماعی که سوابق پرداخت حق بیمه در آن متمرکز است، فرم مربوطه را دریافت و تکمیل کند، سپس آن را همراه یک قطعه عکس و رسید اخذشده از شعبه ارائه کند.
پس از انجام اقدامات فوق، شعبه موظف است حداکثر ظرف دوماه از تاریخ ثبت درخواست در دفتر شعبه، وضع متقاضی را از نظر استحقاق یا عدم استحقاق او بررسی و نتیجه را اعلام کند.
بررسی شعبه شامل سن، سابقه، معرفی به کمیسیون پزشکی و دریافت نتیجه و سایر مراحل اداری است. چنانچه متقاضی واجد شرایط تشخیص داده شد باید حداکثر ظرف بیست روز از تاریخ اعلام آن برای انعقاد قرارداد به شعبه مراجعه کند و حداکثر ظرف ده روز پس از انعقاد قرارداد بیمه خویش فرما (بیمه اختیاری)، حق بیمه را از تاریخ درخواست به صورت یکجا پرداخت نماید.
بیشتر بخوانید: نحوه ثبت نام بیمه سلامت همگانی

آیا شما هم بیمه هستید؟ نظرتان در مورد بیمه خویش فرما (بیمه اختیاری) چیست؟ لطفا تجربیات، نظرات و سوالات خود را در بخش نظرات سایت ستاره با ما در میان بگذارید.
پریسا رودحله

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/94808/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چرا باید زندگی شخصی‌تان را شخصی نگه دارید

فواید دروغ گفتن به خودمان!

آنچه مردم را عصبی و پرخاشگر می‌کند

بیش فعالی قابل درمان است؟

فوبیا چه تفاوتی با ترس دارد؟ + انواع فوبیا

چرا نباید دنبال انتقام گرفتن باشید

مهران مدیری با «پدر قهوه» به شبکه خانگی می آید

درمان فراموشی و تقویت حافظه با این اقدامات

رابطه صمیمی با پدرتان از شما یک زن قوی می‌سازد

خودگویی منفی و تاثیرات آن

همکار عزیز لطفا نفرت انگیز نباشید!

استرس، پارکینسون را 2 برابر تشدید می کند

چرا لازم است گاهی با خودمان خلوت کنیم؟ از فواید شگفت انگیز تنهایی

اختلال بازی چیست ، علل و راه های درمان

راه مراقبت از ذهن در فصل سرما

خوابی بی نظیر را تجربه کنید

چرا غُر زدن حس خوبی دارد؟

چگونه استرس و اضطراب را کنترل کنیم؟

بیماری های روانی از طریق والدین به جنین منتقل می شود؟

ابتلا به افسردگی، 8 دلیل پنهان دارد!

آیا برای مشاوره به روانشناسان مراجعه می کنید ؟

10 فرد سمی که باید هر چه سریع تر از خودتان دور کنید!!

چرا گاهی احساس بدبختی می‌کنیم؟

با دیدن این 7 نشانه به دوستی های خود پایان دهید

افسردگی پاییزی، با دلشوره و افسردگی پاییزی چه کنیم؟

اضطراب مانعی برای درمان شوره‌سر

چه کسانی بیشتر در معرض افسردگی‌ هستند؟/مشخصات افراد افسرده

اینقدر به خودتان فشار نیاورید!

با آلزایمری‌ها چگونه رفتار کنیم؟

چرا خانم‌ها روی ظاهرشان بیش از حد حساس‌اند

علت بدبینی برخی افراد چیست؟

روانشناسی رنگ آبی

مراقب اختلالات روانی نوجوانان باشید

مادر وسواسی ام قبول نمی کند که به شدت وسواس دارد!

نتایج نظرسنجی زنان شادتر هستند یا مردان ؟

نقش شبکه‌های مجازی در درمان افسردگی

هفت دلیل برای کسل بودن و کمبود انرژی شما

بهداشت روانی چیست؟

اگر شما هم دچار خودانتقادی مخرب هستید، بخوانید

دلایل اصلی پایین آمدن عزت نفس

پیامدهای سرنوشت‌باوری (تقدیرگرایی)

اوج افسردگی پاییزی چه زمانی است؟

علائم کمبود اعتماد به نفس در خودتان را بشناسید

ارتباط هورمون استرس با عملکرد بد حافظه افراد مسن

مهربانی و صداقت: آیا می‌توان یکی را به‌تنهایی داشت؟

کمال گرایی تهدیدی برای سلامتی روانی

این رنگ ها تاثیر منفی روی احساسات تان می گذارند!!

خوره‌ای که مغزتان را می‌خورد

استرس های روانی باعث فشار خون و کهیر می شود

سلامت روانی نوجوانان دوجنسیتی در معرض خطر بیشتر