آریا بانو

آخرين مطالب

قرص ولبان چیست و مصرف آن چه عوارضی دارد؟ پزشکي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - قرص ولبان با نام دیگر بوپروپیون (Bupropion) از داروهای ضدافسردگی و آرامبخش است که به‌ عنوان داروی کمکی و با کم کردن اشتیاق به مصرف نیکوتین برای ترک سیگار هم مورد استفاده قرار می‌گیرد. بی‌قراری، اضطراب، بی‌خوابی، تب، خشکی دهان، سردرد یا میگرن و سرگیجه برخی از عوارض مصرف قرص ولبان است.


سرویس سلامت - خوشبختانه برای کنترل بیماری‌ها و اختلالات روانی مثل افسردگی ، داروهای مختلفی وجود دارد که پزشک با توجه به میزان ضعف یا شدت بیماری ممکن است هرکدام را برای فرد مبتلا تجویز کند. استفاده از این داروها شرایط خاصی داشته و تنها در صورت تجویز توسط پزشک باید مصرف شود. یکی از این داروها قرص ولبان است که در ادامه بیشتر با آن آشنا می‌شوید.
اختلالات روانی از بیماری‌های روحی است که در صورت ابتلا به آن نه تنها بیمار بلکه اطرافیان او هم آسیب می‌بینند. افسردگی یکی از بیماری‌های مربوطه به اختلالات روانی است که در آن فرد وضعیت متفاوتی را تجربه می‌کند. در چنین شرایطی فرد بیمار دچار وسواس فکری شده و سعی می‌کند کمتر در جمع دوستان و آشنایان حاضر شود. این افراد معمولا خواب را به تفریحات دوستانه ترجیح می‌دهند و اگر به موقع درمان نشوند افسردگی آن‌ها به اضطراب شدید تبدیل می‌شود. مصرف الکل و مواد مخدر، ضربه‌های شدید روحی و روانی مثل از دست دادن یکی از افراد نزدیک خانواده، شکست مالی و... همگی می‌توانند از دلایل بروز افسردگی در افراد باشند. طبیعتا درمان این بیماری در مراحل اولیه آن آسان‌تر از مراحل پایانی است.

قرص ولبان چیست؟
قرص ولبان یا بوپروپیون یک داروی ضدافسردگی و آرامبخش است. از این دارو به‌ عنوان داروی کمکی برای ترک سیگار هم استفاده می‌شود. بوپروپیون پس از سرترالین ، سیتالوپرام و فلوکستین چهارمین ضدافسردگی است که در آمریکا تجویز می‌شود. خوشبختانه مصرف این دارو موجب بروز مشکلاتی مثل افزایش وزن یا اختلالات جنسی در فرد نمی‌شود.
اگر از این دارو برای ترک سیگار استفاده کنید طی فرآیند ترک، ممکن است با علائم قطع مصرف نیکوتین مواجه شوید، این علائم شامل افزایش اشتها، افزایش وزن، مشکلات خواب، عدم تمرکز، کاهش ضربان قلب، میل شدید به سیگار، احساس اضطراب و بی‌قراری، افسردگی، خشم و ناامیدی می‌شود. ولبان به صورت قرص‌های 50، 100 و 150 میلی‌گرمی موجود است.
نام‌های دیگر، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی

نام‌های دیگر
Bupropion, Wellbutrin, Wellbutrin XL, Wellbutrin SR, Zyban
موارد مصرف
درمان افسردگی کمک به ترک سیگار
عوارض بی‌قراری، اضطراب، بی‌خوابی، تب، خشکی دهان ، سردرد یا میگرن ، سرگیجه ، تکرر ادرار ، تهوع و استفراغ، یبوست ، افزایش تعریق و حساسیت‌های پوستی
تداخل دارویی کاربامازپین ، فرآورده‌های حاوی نیکوتین، لوودوپا، ریتوناویر، الکل، لوودوپا، فنوتیازین‌ها و الکل

مقدار و نحوه مصرف قرص ولبان
میزان دقیق مصرف این دارو به دلیل حساسیت بالا، حتما باید توسط پزشک تعیین گردد. ممکن است شروع مصرف دارو با دوز کم باشد. توجه داشته باشید که در هنگام افزایش میزان دارو، نباید بیش از 100 میلی‌گرم ظرف 3 روز اول افزایش یابد.

نکاتی که در ارتباط با مصرف قرص ولبان باید بدانید
بی‌خوابی در شروع درمان را می‌توان با حذف دوز شبانه دارو، کاهش داد. به دلیل افزایش ریسک خودکشی در بیماران افسرده، استفاده از این دارو در مراحل اولیه درمان تا زمان بهبودی بایستی با نظارت دقیق بیمار باشد. استفاده از قرص ولبان در دوران بارداری و شیردهی، باید با نظر پزشک صورت گیرد. این دارو در بیماران مبتلا به صرع، منع مصرف دارد. در صورت مصرف همزمان فرآورده‌های حاوی نیکوتین برای ترک سیگار، مصرف داروی ولبان ممکن است باعث افزایش فشار خون شود. چنانچه سابقه ابتلا به بیماری‌هایی نظیر تشنج، بیماری قلبی ، فشار خون بالا ، دیابت ، بیماری کبدی یا کلیوی، اختلال دوقطبی یا سایر بیماری‌های روانی را داشته‌اید داروی ولبان را تنها با احتیاط و زیر نظر پزشک مصرف کنید. این دارو در بیماران دچار بی‌اشتهایی عصبی و پرخوری عصبی، نباید مصرف شود. هر گونه علائم جدید مثل تغییرات خلقی یا رفتاری، اضطراب، حملات وحشت‌زده، خواب‌آلودگی، آشفتگی و بی‌قراری شدید را به پزشک خود اطلاع دهید. شاید نیاز به تغییر دارو داشته باشید. در صورت داشتن هر گونه حساسیت دارویی، قبل از مصرف قرص ولبان پزشک را در جریان قرار دهید. در مورد تمام شرایط پزشکی و داروهایی که استفاده می‌کنید، به پزشک خود اطلاع دهید. ممکن است برخی داروها با این دارو تداخل داشته و یا میزان اثرگذاری آن را کم یا زیاد کنند. درباره چگونگی قطع داروی ولبان با پزشک مشورت کنید. هیچ‌گاه این دارو را خودسرانه و به یکباره قطع نکنید.
در صورت فراموش کردن یک دوز دارو، به محض به خاطر آوردن دوز فراموش شده آن را میل کنید. اما اگر تقریبا زمان نوبت بعدی رسیده است، نوبت فراموش شده را رها کرده، طبق برنامه منظم خود عمل کنید و مقدار دارو را دو برابر نکنید. چنانچه به ترکیبات این دارو حساسیت دارید، آن را مصرف نکنید. دارو را مطابق با دستور پزشک مصرف کرده و دوز دارو را بدون مشاوره با پزشک خود تغییر ندهید. این دارو ممکن است تفکر یا واکنش شما را مختل کند. بنابراین به هنگام رانندگی یا هر فعالیت دیگری که نیاز به هوشیاری دارد احتیاط کنید. فهرست تمامی داروهایی را که در حال استفاده از آن هستید (چه گیاهی و چه پزشکی) در اختیار پزشک قرار دهید. ممکن است برخی از داروها میزان اثربخشی داروهای دیگر را تحت تاثیر قرار دهند. چنانچه با مصرف این دارو دچار تنفس سخت، تورم چهره، لب‌ها، زبان یا گلو شدید مصرف را قطع و به اورژانس مراجعه کنید. این موارد نشانه حساسیت بدن شما به داروست. طی درمان با این دارو الکل مصرف نکنید؛ زیرا مصرف الکل با قرص ولبان ممکن است خطر ابتلا به تشنج را افزایش دهد.
درمان افسردگی با روش‌های طبیعی
علاوه بر مصرف داروهای شیمیایی، می‌توان با تغییر سبک زندگی به صورت طبیعی افسردگی را درمان کرد. این روش اگرچه کمی زمانبر است اما قطعا عوارض مصرف دارو را به همراه ندارد. برای آشنایی با روش‌های درمان افسردگی به صورت طبیعی به لینک‌های زیر بروید.
بیشتر بدانید:
درمان افسردگی در 10 مرحله بدون نیاز به دارو درمان افسردگی خفیف بدون دارو و با تغییر سبک زندگی امیدواریم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید. خواهشمندیم درصورتیکه تجربه مصرف این دارو را داشته‌اید، نظرات و دیدگاه‌های خود را در این‌باره با دیگر خوانندگان مجله ستاره در قسمت "ارسال نظر" به اشتراک بگذارید.
صفورا دادخواه

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/94805/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اختلال تجزیه ای چیست ؟ انواع آن و درمان آن

اختلال اضطراب یا استرس پس از سانحه یا ptsd

روانکاوی چیست و تکنیک های روانکاوی کدامند؟

چگونه بر خجالت و کمرویی هنگام مکالمه تلفنی غلبه کنیم؟

تبعیضِ جنسیتی چیست و انواع آن کدامند؟

پت تراپی چیست و چه مزایایی دارد؟

مایندفولنس یا ذهن آگاهی چیست و چه فوایدی دارد؟

روانشناسی مهاجرت چیست؟ دلایل مهاجرت و مشکلات فرد مهاجر

در چه سنی بیشتر احساس بدبختی میکنیم

منطقه امن ذهنی چیست و چگونه می توان از آن خارج شد؟

خودانگاره چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

خنده های بی اختیار و غیر ارادی

خیانت به خود چیست و چگونه می توان از آن رها شد؟

چرا بعضی از افراد همیشه سر قرار دیر می رسند

با گریه نخوابید

گم شدن در مسیر زندگی چگونه است و چه باید کرد؟

علل خودزنی در موقع عصبانیت چیست؟

چگونه کار پیدا کنیم؟

دلایل گریه کردن در هنگام عصبانیت چیست و چگونه می توان آن را کنترل کرد؟

افسردگی ماسکه چیست؟ علائم و راه درمان آن

چرا بی دلیل احساس غم می کنیم؟

آکروفوبیا یا ترس از ارتفاع : علت ، علایم و درمان

افسردگی ماژور چیست و راه درمان آن کدام است؟

علت تمایل جوانان به زندگی جدا از خانواده

کلپتومانیا یا جنون دزدی چیست؟ علل و درمان آن

افسردگی سایکوتیک چیست؟ علائم و درمان آن

روان پویشی چیست و چگونه عمل می کند؟

نوروتیزیسم یا روان رنجوری چیست؟ علائم و درمان آن

پاراسومنیا یا خواب پریشی چیست؟ علل ، انواع و درمان آن

هموفوبیا، ترس از خون چیست؟ علایم و راههای درمان

علایم و انواع اختلال یادگیری + راههای درمان اختلال یادگیری

نوروپلاستیسیتی: چگونه از قابلیت شکل پذیری مغز خود استفاده کنیم؟

معنا درمانی: تعریف ، تکنیک و اثربخشی

آشنایی با پدیده ای به نام هیپنوتیزم درمانی

علایم ، جلوگیری و درمان بحرانی به نام سرماخوردگی روانی

معرفی 10 نوع از رایج ترین انواع سخنرانی ها

همه چیز درباره ی انحصارطلبی و افراد انحصار طلب

کهن الگوی شخصیتی چیست و چه کسی کهن الگو را ارائه داد؟

چگونه هنر درمانی روح و روان را التیام می بخشد؟

سوگیری پس نگری چیست و چه تاثیری بر زندگی فرد دارد؟

علائم و راه درمان سندرم چارلز بونت بیماری مربوط به چشم

7 نوع سبک مدیریت: کدام یک بهترین است؟

سایبربولی یا زورگویی سایبری چیست و چگونه جلوی آن را بگیریم؟

آشنایی بیشتر با روانشناسی سازمانی

چگونه با از دست دادن یک حیوان خانگی محبوب کنار بیاییم؟

طرحواره درمانی چیست و چگونه کار می کند؟

سن گرایی چیست و راههای مبارزه با سن گرایی

چگونه با غم از دست دادن نوزاد کنار بیاییم؟

ادراک یا دریافتن چیست و چه تاثیری در زندگی دارد؟

همه چیز درباره تیپ شخصیتی ENTP