آریا بانو

آخرين مطالب

درمان شپش سر با پودر لباسشویی پزشکي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - درمان شپش سر با پودر لباسشویی از توصیه‌های مادربزرگ‌هاست که می‌تواند مفید باشد. بدلیل شیوع این مشکل در مدارس و مهدکودک‌ها بهتر است در مورد این روش درمانی و دیگر نسخه‌های رهایی از شپش مانند استفاده از روغن نارگیل بیشتر بدانیم.


سرویس سلامت - شاید فکر کنید امروزه آنقدر بشر بهداشت را خوب رعایت می‌کند که احتمال ابتلا به شپش سر بسیار کم است. ولی برخلاف تصور شما این امر چندان ربطی به بهداشت ندارد! کافی است یک نفر سرش شپش داشته باشد و این یک نفر همکلاسی فرزندتان یا یک عضو خانواده‌تان باشد. آنگاه استفاده از لباس یا بالشت این شخص مساوی است با ابتلای شما. چه باید کرد؟ بیایید ابتدا ببینیم شپش چیست و چگونه منتقل می‌شود؛ بعد از آن راه‌های از بین بردنش را بررسی کنیم و ببینیم آیا درمان شپش سر با پودر لباسشویی امکان‌پذیر است؟
شپش چیست و چگونه منتقل می‌شود؟
شپش سر (Pediculus humanus capitis) نوعی حشره انگلی است که بر روی سر، مژه و ابرو‌ها یافت می‌شود. این انگل روزانه چندین بار از خون انسان استفاده کرده و نزدیک جمجمه انسان زندگی می‌کند. البته مشکلی خطرناک نیست، اما می‌تواند باعث خارش غیرقابل تحملی شود. برخلاف شپش بدن، شپش سر بعنوان عاملی برای انتقال بیماری‌ها از فردی به فردی دیگر، شناخته نشده است.

شپش بویژه در موی سر کودکانی که در سنین پنج تا 12 سال یعنی در دوران مهدکودک تا راهنمایی به سر می‌برند دیده می‌شود. معمولا شرایط زندگی کردن شپش‌ها در موی سر بزرگسالان سخت‌تر است، بنابراین آن‌ها کم‌تر به این مشکل دچار می‌شوند.
نحوه انتقال شپش به این صورت است که از تماس نزدیک فرد با فرد آلوده یا لباس و رختخواب آلوده به شپش به شخص سالم منتقل می‌شود. بنابراین باید بسیار دقت نمود که از رخت‌خواب، بالشت، کلاه، حوله، شانه، روسری و مقنعه هیچ کس دیگری استفاده نکنیم.
درمان شپش سر با پودر لباسشویی

در مورد درمان شپش سر با پودر لباسشویی مستندات علمی چندان معتبری یافت نمی‌شود و بنظر می‌رسد این یک راه حل خانگی و قدیمی باشد. ولی گویا تجربه سایرین خبر از موثر بودن این روش می‌دهد.
روش شستشوی مو با پودر لباسشویی آنزیم دار به اینصورت است که پس از شستن مو با پودر، این کف ایجاد شده 1 دقیقه روی مو‌ها بماند. پس از آبکشی نرم‌کننده مو استفاده شده و مو‌ها با استفاده از شانه مخصوص شپش (که شانه‌ای با دندانه‌های بسیار ریز بوده و در داروخانه‌ها موجود است) شانه شوند.

شانه زدن باید خیلی عمقی انجام شود تا هم خود شپش‌ها و هم تخم‌هایشان از مو‌ها جدا شوند. ضمنا این کار باید در هفته چند بار انجام شود که بنظر می‌رسد بخاطر قوی بودن پودر لباسشویی برای مو به ساقه مو‌ها هم آسیب بزند. شاید بهتر باشد قبلش مو‌ها را چرب کنید. چرب کردن مو‌ها با وازلین، روغن بادام تلخ یا سس مایونز می‌تواند باعث خفگی شپش‌ها شود و در عین حال از آسیب خیلی زیاد به مو‌ها هنگام شسته شدن با پودر لباسشویی جلوگیری کند. اگرچه ممکن است برای بعضی‌ها به خاطر حساسیت به پودر لباس شویی درمان شپش سر با پودر لباسشویی مشکلات بیشتری ایجاد کند.
بیشتر بخوانید: روشهای درمان خانگی شپش و نحوه تشخیص و شناسایی آن
سایر روش‌های درمانی

یک روش درمانی دیگر که برای درمان شپش وجود دارد استفاده از جوشانده اسپند و آویشن است که باید شخص سرش را کامل درون این محلول ببرد و مو‌ها در همان آب شانه شوند و سپس مو با سرکه آبکشی شود. برای این کار می‌توان از شانه چوبی استفاده کرد. یک ترفند شانه زدن موی شپش زده، فرو کردن پنبه لابه‌لای دانه‌های شانه است به اینصورت که یک ردیف کامل پر شود تا هنگام شانه کشیدن هر چه رشک و شپش است به پنبه بچسبد. خود دود کردن اسپند هم جهت دور کردن شپش نافع است. فقط توجه کنید که جوشانده اسپند سمی است و نباید خورده شود و بهتر است این نسخه توسط خانم‌های باردار استفاده نشود.

نسخه دیگری که برای درمان شپش وجود دارد شستشوی روزانه سر و بدن با آبزن حمام است. این آبزن باید شامل سدر ، مورد، حنا، پودر حنظل (هندوانه ابوجهل) و شنبلیله باشد و با سرکه انگور خانگی و کمی روغن زیتون خمیر شده و استفاده شود.

در برخی منابع هم توصیه به استفاده از روغن نارگیل کرده‌اند. البته مداومت بر انجام این روش بر اثرگذاری آن می‌افزاید. برای انجام این روش سه قاشق غذاخوری روغن نارگیل را گرم و کمی کافور به آن اضافه کنید، سپس این مخلوط را روی تمام سرتان بمالید و پوست سر را با آن ماساژ بدهید حالا سرتان را با یک کلاه حمام بپوشانید و بگذارید تمام شب روی سرتان بماند. صبح روز بعد مو‌ها را با شامپو بشویید و وقتی خشک شد، با یک شانه‌ی ضدشپش شانه بزنید، این نسخه باید به مدت پنج روز، روزانه استفاده شود.

برای کودکان بالای 7 سال می‌توانید نوره (واجبی یا پودر موبر سنتی) را بصورت خیلی رقیق با آب ولرم مخلوط کنید و موقع استحمام تمام نقاط سر کودک خصوصا پشت گوش‌ها را بشویید. این کار را تا رفع کامل شپش انجام دهید. (حداکثر یک هفته) بعد از رفع شپش باید مو‌ها را تقویت کنید که برای این کار روغن رزماری یا زیتون خالص مفید است.

و در آخر همراه با تمام شیوه‌های درمانی گفته شده فراموش نکنید که باید تمامی البسه و رخت‌خواب فرد آلوده را ضدعفونی کنید (با شستشو یا با جوشاندن) تا از ابتلای مجدد شخص و انتقال شپش به سایر افراد جلوگیری کرده باشید. بیشتر بخوانید: درمان شپش سر به کمک روش‌های خانگی و پزشکی
شما برای رهایی از دست این حشرات مزاحم چه راهی را پیشنهاد می‌کنید؟ آیا استفاده از پودر لباسشویی به شما در رفع شپش کمک کرده است و درمان شپش سر با پودر لباسشویی را موثر می‌دانید؟ استفاده از نسخه‌های دیگر چطور؟ لطفا تجربیات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.
پریسا رودحله

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/92802/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اجرای زیبای آهنگ ناصر عبداللهی توسط پسرش

دفترچه سوالات ریاضی و انسانی نوبت اول کنکور 1403 منتشر شد

قرنطینۀ مطلق برای طراحان سؤالات کنکور

پیش‌بینی هوای تابستان امسال

غرق شدن دو کودک در رودخانه ماشکید سراوان

فتوای جهاد او انگلیسی‌ها را از خاک ایران خارج کرد!

حمله دلفین‌ها به گله موتوماهیان

تولد عجیب‌ترین توله سگ دنیا که همه را حیرت‌زده کرد

ظهر بارانی در حرم مطهر رضوی

فرار خنده دار کروکودیل از رویارویی با سگ

دسر شکلاتی را خلاقانه بساز

پیشگیری از بیماری های قلبی با سبک زندگی سالم

اخاذی مرد شیاد با جلب اعتماد زنان پس از مرگ مادرشان

نشانه‌گیری اتفاقی اما بسیار دقیق فران تورس در پایان ال‌کلاسیکو

مطهری: تراکتور همیشه مدعی بوده

آزمون در ترکیب اصلی رُم برابر اودینزه

واکنش دین محمدی به قهرمان لیگ برتر امسال

واکنش رجب زاده به اتفاقات بازی با استقلال ملاثانی

مطهری: همه تیم‌ها را می‌شناسم

مطهری: در تراکتور باید کمتر حرف زد، بیشتر عمل کرد

اشکش: ای کاش نتایج داخل زمین رقم بخورد

دعوت 60 کاراته‌کا به مرحله دوم انتخابی تیم امید و جوانان

هاشمی: نیم همت برای نوسازی تجهیزات فدراسیون‌ها درنظر گرفتیم

بررسی ابعاد مختلف سریال «جنگل آسفالت»

هفتمین «پاتوق فیلم کوتاه» برگزار می‌شود

وقتی که یک عطسه باعث بهمن می شود

ماجرای عکس تکان دهنده «آلن دلون» چه بود؟

استاندار ایلام: از عملکرد اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان رضایت داریم

درگذشت معصومه حائری عروس بزرگ امام خمینی و همسر سیدمصطفی خمینی+ عکس

عکس سه نفره سینا مهراد و برادرزاده هایش / خوش گذرانی پسران ساعد سهیلی با عموشان

سورپرایز جالب مردم در کنسرت توسط گرشا رضایی

بازگشایی گردنۀ برف‌گیر تته پس از 5 ماه

ماسه‌خواری؛ پرونده همیشه باز در سواحل مازندران

حمله سریالی به جنگلبانان!

بارندگی‌های سیل آسا در زیرکوه خراسان جنوبی؛ داوطلبان کنکور نتوانستند در جلسه امتحان حاضر شوند

تعرض به زنان به بهانه شرکت در مراسم ترحیم

بازداشت 70 زورگیر و سارق موبایل در تهران

ویدیویی بامزه و پربازدید از متهم اصلی کرونا

محصولاتی که ما مصرف می کنیم تو طبیعت به چه شکل بودند؟

کلیپی زیبا از شگفت انگیزترین آبشارهای جهان

باقالی پلو با مرغ شاندیزی‌

پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور

عاقبت تلخ ازدواج برای فرار از خانه پدری

تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه

دنیای مد به روایت «حسنا و ملکه‌های رنگی»

مدیر کنسرسیوم بانک‌ها: دیگر ما پرسپولیسی هستیم

دین‌محمدی: حیف از تیم راه‌آهن که منحل شد

مطهری: این یک استارت دوباره است

امیری: قلعه‌نویی بخواهد در خدمت تیم ملی هستم

هدف ما حضور مهدی الفتی در فینال المپیک است