آریا بانو

آخرين مطالب

عوارض و مزایای خوردن نارنگی در بارداری پزشکي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - مصرف نارنگی در بارداری موجب کاهش ویار در زنان باردار می‌شود. هم چنین دخایر اسید فولیک و ویتامین C در نارنگی سلامت و ایمنی مادر و جنین را در دوران بارداری تضمین می‌کند. البته باید در نظر داشت که مصرف آن به 1 تا 2 عدد در روز محدود شود.


سرویس مادر و کودک - آیا مصرف نارنگی در بارداری برای زنان باردار مفید است؟ در دوران بارداری مادران نسبت به برخی غذا‌ها تمایل پیدا می‌کنند و برخی دیگر را پس می‌زنند. از این رو زنان باردار اغلب ترجیح می‌دهند ترکیبی از غذا‌ها با طعم‌های تند، شیرین یا شور را امتحان کنند؛ اما از سوی دیگر، آن‌ها باید مراقب تغذیه خود نیز باشند تا به جنین در حال رشد آسیبی نرسد.
مزایای و معایب خوردن نارنگی در بارداری
بهترین دوره برای لذت بردن از نارنگی‌های رسیده، سه ماهه اول بارداری است. زمانی که جنین در حال تشکیل شدن است. اما از ماه پنجم بارداری به بعد، بهتر است مصرف مرکبات را محدود کنید.
زنان باردار باید از یک رژیم غذایی متعادل و دارای محصولات طبیعی، سبزیجات، میوه‌ها و پروتئین پیروی کنند. نارنگی میوه‌ای دلپذیر و مفید است. بیشتر مادران مرکبات آبدار و خوشمزه را دوست دارند و آن‌ها را به مقدار زیاد مصرف می‌کنند. آیا مصرف بی‌رویه هر گونه مواد غذایی مانند نارنگی کاملا بی خطر است؟

در ادامه مزایا و عوارض جانبی مصرف بیش از حد نارنگی در بارداری را بررسی می‌کنیم.
مزیت‌ها
نارنگی به عنوان یکی از بهترین راه‌های درمان ویار زنان باردار شناخته شده است. همان گونه که می‌دانید در سه ماهه اول بارداری، بیشتر زنان از ویار رنج می‌برند. در این زمان زنان باردار حتی نسبت به غذا‌هایی که قبلا دوست داشته اند، احساس تهوع می‌کنند و بوی آن را نیز تحمل نمی‌کنند. این حالت به دلیل تغییرات هورمونی در حین بارداری است و کاملا طبیعی است. اما احساس ضعف، سردرد، تهوع و استفراغ برای زنان باردار بسیار خسته کننده است. در چنین شرایطی، یافتن یک خوراکی اشتها آور و مغذی به بهبود حال آنان کمک شایانی می‌کند. نارنگی یک راه حل آبدار، معطر و خوشمزه است که نشانه‌های ویار را کاهش می‌دهد.
نارنگی سرشار از اسید فولیک است. اسید فولیک برای رشد جنین، تشکیل استخوان ها، سیستم عصبی و جفت مورد نیاز است. هم چنین در صورتی که زنان باردار به طور منظم محصولات دارای اسید فولیک را مصرف کنند، خطر سقط جنین کاهش چشم گیری می‌یابد. به همین دلیل، نارنگی میوه‌ای مفید برای زنان در دوران بارداری است.
نارنگی دارای مقدار زیادی ویتامین C است. در فصول سرد سال، خوردن چند برش نارنگی به صورات روزانه، بدن شما را در برابر سرماخوردگی ایمن می‌کند. نارنگی دارای خواص ضد تهاجمی و ضد التهابی است.
نارنگی دارای آهن است. حضور آهن سطح هموگلوبین خون (اکسیژن رسانی به بافت ها) را افزایش می‌دهد.
حضور ترکیباتی از فسفر، سدیم، کلسیم، پتاسیم و ویتامین های A، B، P در نارنگی موجب حفظ تعادل الکترولیت بدن و از بین رفتن ورم دست و پا می‌شود.
اسانس نارنگی، ماده معطر مورد علاقه بسیاری از طرفداران آروماتراپی است. این بوی ملایم، گرم و اشتها آور باعث می‌شود که احساس راحتی و امنیت داشته باشید. به همین دلیل بوییدن نارنگی در بارداری موجب کاهش سطح اضطراب در زنان باردار می‌شود.

به طور کلی، مصرف نارنگی در بارداری برای درمان موارد زیر مفید است:
ویار کمبود ویتامین کم خونی بیماری‌های معده تورم دست و پا اختلالات گوارشی یبوست اختلالات در متابولیسم تنش، اضطراب بیشتر بخوانید: علت کم خونی در بارداری چیست؟ + علائم و راه های درمان
عوارض جانبی و منع مصرف نارنگی در بارداری
مصرف نارنگی در بارداری برای زنان بسیار مفید است. اما با این وجود مصرف این میوه در برخی شرایط باید محدود شود.
زنان باردار مبتلا به آلرژی. نارنگی میوه خوشمزه‌ای است، اما می‌تواند باعث واکنش‌های آلرژیک مانند التهابات پوستی، خارش، و آبریزش بینی شود. اگر خانم بارداری که مبتلا به آلرژی است، نارنگی در بارداری بخورد، ممکن است نوزاد دچار حساسیت مادرزادی شود و مستعد ابتلا به آسم، درماتیت، اگزما گردد. به همین دلیل مصرف زیاد نارنگی در بارداری توصیه نمی‌شود و بهتر است به روزانه 1-2 عدد محدود شود.
زنان باردار مبتلا به گاستریت، بیماری روده، هپاتیت ، نفریت . از آنجایی که نارنگی موجب افزایش اسیدیته معده می‌شود و برای این بیماران مشکل ایجاد می‌کند.
به طور کلی، مقدار زیاد ویتامین C موجود در نارنگی عضلات رحم را تحت تاثیر قرار می‌دهد و موجب انقباضات رحمی می‌شود. این ویژگی در دیگر مرکبات نیز وجود دارد.

نارنگی میوه‌ی اشراف چینی
اولین اسناد باستانی در مورد این میوه به سال 1178 پیس از میلاد بازمی‌گردد. طبق نسخه خطی باستانی چینی، در سالیان دور، کشت نارنگی به قدری هزینه داشته که فقط طبقه اشراف و ثروتمندان توانایی تهیه آن را داشته اند. اما امروزه این میوه شیرین در دسترس همگان قرار دارد. نارنگی امروزه در ایتالیا، برازیلیا، چین، یونان، کره، پاکستان و دیگر کشور‌ها کشت می‌شود.
این میوه نسبت به دیگر مرکبات عمر طولانی تری دارد و برای مدت بیشتری مواد مغذی خود را حفظ می‌کند. نارنگی دارای کلسیم، آهن، پتاسیم، اسید فولیک، بتا کاروتن اسید و ویتامین‌های C، A، P، D، B1، B2، K است. نارنگی به طور موثری موجب کاهش عطش و تشنگی می‌شود. این میوه چون دارای سینفریین است، خلط موجود در نای، نایژه ها و ریه‌ها پاک می‌کند.
خوردن نارنگی سرفه را کاهش می‌دهد، متابولیسم را فعال می‌کند، هضم را تحریک می‌کند و خطر بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد. نارنگی میوه‌ای کالری کم است و می‌تواند برای افرادی که می‌خواهند وزن کم کنند مفید باشد. مقدار شکر موجود در آن کم است و داری مقدار زیادی فیبر است که مراحل گوارش را تسهیل می‌کند.
بیشتر بخوانید: رژیم غذایی در سه ماهه‌ اول بارداری
برگرفته از: pn-mag
لیدا محمودی

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/92704/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ناسا نقشه ٧٢ پرواز هلیکوپتر نبوغ در مریخ را به‌ نمایش گذاشت

دین‌محمدی: استقلال باید تمرکز بیشتری داشته باشد

جام ملت‌های آسیا؛ در انتظار شناخت 4 مسافر جام جهانی

لب‌خوانی اتفاق بزرگ ال‌کلاسیکو؛ آن شب چه گذشت!‏

سرمربی جهانبخش جانشین کلوپ در لیورپول؟

آلیسون بکر اوسمار ویرا را فالوو دارد

مصدومیت‌های تیم کلوپ تمامی ندارد

رکورد تراپ بانوان توسط مرضیه پرورش‌نیا شکسته شد

بهترین رکورد سرمربیگری اوسمار در پرسپولیس

نگرانی سپاهانی‌ها از تکرار اتفاقات ناگهانی در اهواز

پوچتینو: ثابت کنید اینجا اف‌سی کول پالمر نیست!‏

«هما» عاقبت راز خود را برملا کرد

حواشی یک توهین/ عذرخواهی نماوا پذیرفته نشد!

داریوش ارجمند: دولت باید به اقتصاد خانواده‌ها توجه بیشتری کند

پرونده داروی هموفیلی روی میز شورای عالی بیمه

آهنگ «فرش قرمز» با صدای شهاب رمضان

چهار کشته و 10 مفقودی در حادثه سیل جنوب چین

ویدئویی زیبا از جاده درگز به قوچان در بهار 1403

دعوای کارگران در خط تولید یک کارخانه!

درگیری هولناک بین خرس های قطبی

برگی از تاریخ/ این شاهزاده خانم قاجار اولین وارد کننده تاکسی به تهران بود

طرز تهیه یتیمچه؛ خوش طعم و به صرفه

2 عادت ناسالم که بدن را فرسوده و چاق می‌کند

هیچ آدم عاقلی بعد طلاق اینکارو نمیکنه

تلاش محمد دلاوری برای شکافتن هسته در سازمان انرژی اتمی

داستان‌هایی از کریستین اندرسون با لهجه فارسی

جوکوویچ: امیدوارم یک بار دیگر با نادال بازی کنم

پایان داستان ستاره هلندی در بارسلونا؟

پرتاب چاقو به سمت بازیکن در لیگ کلمبیا

مرور کارهای تاکتیکی در هوای بارانی اراک

دعوت همشهری از هواداران تراکتور در تهران

فرصت ویژه گلر استقلال پس از یازده ماه!

پاسخ مورایس به انتقاد هواداران سپاهان

به میهمان لرتبار لیگ برتر احترام بگذارید!

سرمایه‌گذاری تیم‌های آسیایی خطرناک است؛ فوتسال بچه سرراهی نباشد

آمار خوب «کنت» در فولاد؛ چشم پوشی ویسی از دروازه بان اتریشی

چرا ده‌نمکی پیشنهاد وزارت ارشاد در دولت احمدی نژاد را رد کرد؟

لباس خنده‌دار حامد آهنگی و خانم بازیگر در برنامه «شب آهنگى»

«پرویز خان» راهی اکران آنلاین شد

نماهنگ دل انگیز «سلام» با صدای فریدون آسرایی

آغاز ثبت‌ سفارش کتاب‌های درسی از فردا

گوناگون/ از زامبی شناسی تا مدیریت دوشیدن شیرگاو؛ عجیب‌ترین رشته‌های دانشگاهی!

ضربه مهلک گورخر به گراز

علت خمیر شدن پنکیک؛ ایراد کار اینه که میگم

چرا پاهایمان خواب می‌رود و گزگز می‌کند؟

نکاتی که آقایان درباره بارداری همسرشان باید بدانند!

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!

امری در ویلا ماندنی شد

دو تمدید فوری که رئال مادرید می‌خواهد

زشته جلوی دوربین؛ بحث جالب یزدانی و میرزازاد برای شروع مجدد بازی