آریا بانو

آخرين مطالب

خشونت خانگی علیه زنان در جوامع سنتی مقالات

  بزرگنمايي:

بانو نیوز - خشونت خانگی علیه زنان میان افراد آشنا و خانواده صورت می‌گیرد. این نوع خشونت در هر شرایط اجتماعی و فرهنگی ممکن است تجربه شود. خشونت خانگی تصویری کلیشه‌ای از خشونت‌کننده (شوهر) و خشونت‌بیننده (زن) است. خشونت خانگی رفتاری تهاجمی توسط عضوی از خانواده در برابر دیگر اعضای خانواده به‌خصوص زنان است.
خشونت خانگی علیه زنان در جوامع سنتی
خشونت و زنان اکثر زنان خشونت خانگی را تجربه کرده‌اند. جامعۀ سنتی هنوز در گیر‌و‌دارِ کلاف تفکرات قدیمیِ گره‌خورده است. جامعه‌ای که در اقصی‌نقاط آن هنوز دخترانِ کم‌سن به‌زور شوهر داده می‌شوند و به دختران سن‌بالا ترشیده می‌گویند. این‌گونه است که ازدواج به بزرگ‌ترین آرزوی دختران تبدیل شده و ازدواج در هر شرایطی و با هر گزینه‌ای واجب شمرده می‌شود. این دختران بیشتر در معرض خشونت خانگی قرار دارند. چون توانایی‌های لازم برای زندگی مشترک و دفاع از خود را ندارند یا اگر درست‌تر بگوییم فرصتی برای بالا‌بردن قابلیت و توانایی‌های خود پیدا نکرده‌اند.
شما می‌توانید خشونت خانگی را به‌راحتی در محیط پیرامون خود ببینید؛ در خانه، همسایه، فامیل، دوستان و… . این حقیقتی نهفته است که پشت بهانه‌ها پنهان مانده است و پنهان‌کردن خشونت، خود عامل افزایش آن می‌شود. چون قربانی تنها می‌ماند و مجرم احساس قدرت بیشتری می‌کند.
آسیب‌های خشونت خانگی بر کودکان
خشونت و کودکان تأثیر منفی خشونت خانگی بر کودکان من گناهکارم… من نمی‌توانم از مادرم محافظت کنم…
همۀ این‌ها تقصیر من است…
من نمی‌توانم به مادرم کمک کنم… خیلی ناراحت هستم…
من از پدرم متنفرم…
لطفاً از پدر و مادرم پیش من بدگویی نکن… من نمی‌توانم طرف یکی از آن‌ها را بگیرم.
این‌ها حرف‌های یک کودک شاهد خشونت خانگی‌ست که خود را گناهکار می‌داند. خشونت خانگی تأثیر منفی بر سلامت احساسی و گاهی سلامت فیزیکی کودکان دارد. کودکانِ شاهدِ خشونت بین والدین، به‌شدت تحت‌تأثیر آن قرار می‌گیرند. به‌طوری‌که حتی در بزرگسالی نیز اثرات این خشونت در روان و رفتار این کودکان بروز پیدا می‌کند.
گاهی‌اوقات خشونت خانگی در دوران بارداری بروز می‌کند یا افزایش می‌یابد و سلامتی کودک را در معرض خطر قرار می‌دهد که این خطر همچنان پس از تولد نوزاد نیز ادامه دارد. حتی اگر کودک شما مورد آزار قرار نگیرد، شاهد خشونت خانگی‌بودن خود به‌سادگی می‌تواند مضر باشد. کودکانی که در خانواده‌های دارای خشونت رشد می‌کنند، بیشتر احتمال دارد که به فردی خشن تبدیل شوند و مشکلات رفتاری با سایر کودکان داشته باشند. احتمالِ خشونت این کودکان در بزرگسالی بیشتر است، چون فکر می‌کنند که این سوء‌رفتار بخشی طبیعی از روابط است.
چرخه را بشکنید
خشونت علیه زنان روبان بنفش و منع خشونت علیه زنان افرادی که در وضعیت خشونت‌آمیز هستند، این الگو را می‌شناسند: فرد شما را مورد خشونت قرار می‌دهد، مدتی آرام می‌شود و با شما کاری ندارد، از شما عذرخواهی می‌کند و وعدۀ تغییر می‌دهد، برای شما هدیه می‌خرد، بعد از مدتی دوباره کار خود را تکرار می‌کند و این چرخه سال‌ها ادامه می‌یابد.
از دست ندهید: حقوق زنان؛ خشونت علیه زنان در شهر و راهکارها
هرچقدر در این رابطه بمانید، بیشتر عوارض جسمی و عاطفی آن را تجربه خواهید کرد. حتی ممکن است دچار افسردگی و اضطراب بشوید یا در توانایی‌های خود تردید کنید یا ممکن است به خود شک کنید که «شاید من واقعاً رفتار زشتی انجام می‌دهم و لایق این خشونت هستم!»؛ این سؤال مشترک میان بازماندگان خشونت است که کار را برای کمک‌خواستن سخت‌تر می‌کند. چون همسرتان شما را به‌خاطر خشونت در رابطه متهم می‌کند و به‌ندرت مسئولیت اعمال خود را می‌پذیرد.
چرا زنان در رابطه‌ای خشونت‌آمیز می‌مانند؟
خشونت خانگی حقیقت پنهان متأسفانه فرهنگ اشتباهی وجود دارد که ارزش زن را به داشتن همسر ارتباط می‌دهد و اینکه همیشه یک مرد باید در کنار زن باشد، چون در غیراین‌صورت موجودی کم‌ارزش یا بدکاره معرفی خواهد شد. یکی از سؤال‌هایی که اغلب مردم از قربانیان و یا بازماندگان خشونت‌های خانگی می‌کنند و شاید سؤال خود شما هم باشد این است که چرا در رابطۀ خشونت‌آمیز قرار گرفتید یا چرا همچنان این رابطه را ادامه می‌دهید. پاسخ این زنان را بخوانید:
از هستی ساقط می‌شوم اگر او را ترک کنم، شریک زندگی مرا منسجم نگه می‌دارد. باید همیشه یک مرد کنارم باشد. در اجتماع بی‌آبرو می‌شوم و خانواده‌ام را شرمسار می‌کنم. مردم مرا یک زناکار، فاحشه، فاسد و نانجیب خطاب خواهند کرد. تا آخر عمر یک بیوۀ خدمتکار باقی خواهم ماند. از تنهازندگی‌کردن می‌ترسم. همسرم از دیگران کمک خواهد گرفت تا من را مجبور به بازگشت کند. چه کسی از من محافظت خواهد کرد؟ ممکن است نتوانم یک شریک جدید ناشنوا پیدا کنم. من باید در یک رابطه باشم، همه یک زوج برای خود دارند. می‌ترسم که دیگر نتوانم وارد رابطه جدیدی شوم. نمی‌خواهم یک زن مطلقه باشم. به‌اندازه‌کافی مرد و زن در جامعه وجود ندارد، بهتر است در همین رابطه بمانم. اگر چیزی برای من اتفاق افتاد چه کسی می‌داند؟ یا چه کسی اهمیت می‌دهد؟ ترکیبی از این‌ها اغلب می‌تواند به‌اندازه‌کافی قانع‌کننده باشد که یک زن در این رابطۀ خشونت‌آمیز بماند. در مقاله بعدیِ خشونت خانگی علیه زنان به وضعیت ایران و قوانین آن در قبال این خشونت خواهیم پرداخت.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/54642/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حواس پرتی در کودکان + راههای درمان

با کودکان گوشه‌ گیر چگونه رفتار کنیم؟

برای کنترل بیش فعالی کودکان چه کنیبم؟

چرا بعضی از فرزندان علاقه ای به سفر رفتن با والدینشان ندارند؟

تا حالا عبارت «کارتون‌درمانی» به گوش‌تان خورده؟! (قسمت اول)

تا حالا عبارت «کارتون‌درمانی» به گوش‌تان خورده؟ (قسمت دوم)

فواید داستان خواندن برای کودکان

بازی‌هایی که به اجتماعی‌شدن کودکان کمک میکند

راهکار هایی برای کم کردن وابستگی کودک

بگذارید بچه ها یه کم استرس هم داشته باشند!

وقتی کودک کابوس می‌بیند چگونه برخورد کنیم؟

بازی هایی برای درمان کمرویی کودکان

راهکارهایی برای جلوگیری از تماشای بیش از حد تلویزیون

از بلوغ زودرس کودک خود جلوگیری کنید

جملاتی برای آرام کردن کودک پرخاشگر

راه های تشخیص منطقی یا غیر منطقی بودن درخواست های کودکان

تأثیر بازی کردن بر شخصیت کودکان

چگونه استعدادهای کودکان را کشف کنیم؟

بازی هایی برای افزایش توجه و تمرکز کودکان

با کودکی که اشتباهش را نمی پذیرد چه کنیم؟

توصیه‌هایی برای قبل از پدر شدن

چهار بازی مهارتی برای کودکان

وابستگی کودک را چگونه درمان کنیم؟

دلبستگی کودکان زیر دو سال را جدی بگیرید!

اگر کودکتان مدام می گوید حوصله ام سر رفت!

تفاوت کابوس و هراس شبانه در کودکان

نیازهای روانشناختی کودکان زیر 7 سال چیست؟

چگونه فرزندمان را به خوب حرف زدن تشویق کنیم؟

تک فرزندی با روان فرزند شما چه کار می کند؟

راهکاری برای درمان کودک خجالتی شما

چرا کودک من زیاد سوال می پرسد؟

دلایل دیر حرف زدن کودک چیست؟

اوتیسم سراغ چه کسانی می‌رود؟

با رعایت این موارد کودک شما در مدرسه موفق تر خواهد بود!

4 اسباب‌بازی مفید برای رشد ذهنی و جسمی کودک

تفاوت های خلقی در کودکان

کشف مهارت و استعدادهای کودکان

دلایل هراس کودکان از مدرسه چیست؟

بازی با کودک نوپا

دانش آموزانی که تکالیفشان را انجام نمی دهند!

مشکلات یادگیری و آموزشی در کودکان

خانواده هایی که می خواهند «ای کیو سان» داشته باشند

مراحل رشد جنسی کودک خود را بشناسید!

رابطه آموزش و بازی را جدی بگیرید

با کودکان حواس پرت چه کنیم؟

بازی مناسب ماههای اول زندگی

قدرت یادگیری دخترها بیشتر است یا پسرها؟

قصه گویی چه تاثیری در زندگی کودک دارد؟

چگونگی پرورش و تربیت کودک خردمند

کابوسهای کودکانه