آریا بانو

آخرين مطالب

شهید بنت الهدی صدر: من زینب زمانم گفتگو

  بزرگنمايي:

بانو نیوز - شاگرد بنت الهدی صدر بوده است در چهارده سالگی یعنی حدود 50 سال پیش در مدرسه الزهرای کاظمین. خانواده ای متدین و انقلابی داشته، ایرانی الاصل و ساکن کاظمین که نهایتا با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران صدام آنها را از عراق اخراج کرده است. در سالگرد شهادت بنت الهدی صدر زن انقلابی و مجاهد عراقی او از خاطرات معلم دینی محبوبش در مدرسه برای مان گفتنی های قشنگی دارد.
به دوست قدیمی ام که می دانستم همان اوایل انقلاب از عراق اخراج شده تلفن زدم تا با او در باره بنت الهدی صدر صحبت کنم؛ خانم طاهره حائری. اما در خانه عمویش در قم مهمان بود و وقتی خواستم که از شهید بنت الهدی صدر برای مان بگوید مرا به دخترعمویش فاطمه خانم علمی انواری ارجاع داد که همانجا کنار دستش نشسته بود.
خانم بنت الهدی صدر را از چه وقت و چگونه می شناختید؟
خانم بنت الهدی صدر معلم دینی ما بود وقتی که 14-13 سال داشتم. شخصیتی بسیار جذاب و چهره ای خیلی نورانی داشت. کسی از شاگردانش را نمی شناختم که عاشق این شخصیت او نشده باشد، حتی کسانی که خیلی هم اهل دیانت نبودند. خانم بنت الهدی با افراد و با ما شاگردانش طوری صحبت می کرد که براحتی هر آدمی با او انس می گرفت و شیفته اخلاق و رفتارش می شد. بچه هایی در کلاس ایشان بودند که نه خودشان مذهبی بودند و نه در خانواده شان اما در اثر ارتباط با چنین معلمی هم مذهبی شدند و هم انقلابی و نهایتا هم بشهادت هم رسیدند.
کلاس های ایشان چنین تاثیری بر بچه ها داشت؟
بله دیگر، یک معلم که علم دینی و سواد بالایی هم دارد و خودش اهل عمل است، حتما بر روی بچه های کلاسش اثر دارد. تواضع و تقوای بالای خانم بنت الهدی و آن لبخند زیبایش واقعا هر کسی را مجذوب ایشان می کرد. من خودم یادم هست که با این که از خانواده ای مذهبی بودم ولی سوالاتی داشتم که می ترسیدم از کسی بکنم و مسخره ام کند. اما همین سوال را از او کردم و او با چنان لبخند زیبا و سعه صدری برخورد کرد که اصلا باورم نمی شد این واکنش را از معلم دینی ام شاهد باشم. کلا به سوال های بچه ها جواب های خیلی خوب و قانع کننده ای می دادند.یادتان هست چه سوالی کردید؟
بله سوالم این بود که من تلویزیون تماشا می کنم و همه از این بابت ملامتم می کردند و می گفتند تو تحت تاثیر هنرپیشه های تلویزیون قرار می گیری. وقتی این سوالم را کرد او نه سرزنشم کرد و نه حرف خاصی زد. فقط لبخندی زد و بعد در عمل و با توضیحات و حرف های دیگرش مرا قانع کرد که تلویزیون وسیله سرگرمی خوبی نیست. طوری شد که من به دوستم گفتم ما باید این وسیله گمراه کننده را بشکنیم که نه خودمان آن را تماشا کنیم و نه دیگران. یعنی ایشان مستقیم به کسی امر و نهی نمی کرد. افراد را به آنجا می رساندند که خودشان به درک و تشخیص و عمل و اقدام مناسب برسند.
برای انتقال مفاهیم مذهبی شهید بنت الهدی در کلاس چگونه عمل می کرد؟
ببینید ایشان سعی می کرد با سرودهای مذهبی خیلی قشنگ و با داستان های جذاب از زندگی ائمه مخصوصا حضرت فاطمه و حضرت زینب ما را به سمت این الگوها و رفتارهای شان سوق بدهد. مستقیما از حجاب نمی گفت ولی وقتی ما این شعرها و داستان ها را می شنیدیم خودبخود به سمت همه رفتارهای این الگوها کشیده می شدیم. اثر کلام شهید بنت الهدی آنقدر زیاد بود که ما را به عالم دیگر می برد. از مبارزه مستقیما چیزی نمی گفتند؛ چون اختناق زیادی حاکم بود ولی وقتی داستان و شعر از زندگی و رفتارهای حضرت زینب برای ما می گفتند خودبخود افراد را به سمت این الگوی انقلابی هدایت می کردند.
به نظر شما چطور ایشان بعنوان یک معلم دینی می توانست اینطور بر بچه ها تاثیر و نفوذ داشته باشد؟
من فکر می کنم اگر یک معلم دینی خودش شخصیت و رفتار درستی داشته باشد و بتواند حرف دین را هم بدرستی به بچه ها منتقل کند، حتما خیلی تاثیر می گذارد. من خودم او را که می دیدم متوجه خدا می شدم بس که نورانی و جذاب بود. شخصیت قوی و جذابش همه را به سمت دین و خدا می کشاند. من خودم تاسف می خورم که سنم طوری بود که بشکل محدود توانستم از ایشان بهره ببرم. بعدها که ما به ایران آمدم تازه بعضی ابعاد دیگر شخصیت شان مثل مبارز و انقلابی بودن را شناختم. البته مادرم هم از طریق ارتباط های خانوادگی ایشان را می شناخت، خیلی خوشحال بود که ما چنین معلمی داریم و همیشه به من سفارش می کرد که قدر چنین معلم وارسته و بزرگواری را بدانم.
من زینب زمانم
در مورد ابعاد دیگرشخصیت ایشان مخصوصا ابعاد سیاسی شهید بنت الهدی صدر طاهره حائری می گوید:
شهید بنت الهدی صدر از خانواده اصیل و از سادات بزرگوار بودند. از لحاظ ظاهری هم ایشان خانمی شیک پوش و برازنده بودند. درعین حال ایشان وقار خاصی داشتند. برادر بزرگ شان ساکن کاظمین ولی سیدمحمد باقر و خود ایشان ساکن نجف بودند. کلا این خانواده انسان هایی کریم و مهمان نواز بودند و از این لحاظ شهرت داشتند. ضمن تعلیمات و ارتباطات با مردم بخوبی جهت سیاسی درست را هم به آنها انتقال می دادند. وقتی سیدمحمدباقر را رژیم صدام دستگیر و زندانی کرد، او همراه با 30 زن انقلابی که در کنار خودش پرورش یافته بودند، راهی صحن امیرالمومنین شدند و آنجا ایشان که نقاب بر چهره داشت به سخنرانی پرداخت و گفت که من زینب زمانم که برادرم را دستگیر و محبوس ساخته اند. اینطور بر علیه رژیم جائر صدام افشاگری کرد.
منبع: به دخت

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/39347/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وابستگی کودکان به پدربزرگ و مادربزرگ خوب است یا نه ؟

از لحاظ روانی کودک هستید یا بالغ؟

با کسانی که دروغ می‌گویند چگونه برخورد کنیم؟

روانشناسی اجتماعی چیست؟ تعریف، اصطلاحات کلیدی و مثال ها

چرا برخی وقت ها نمی توانیم از صحبت کردن دست برداریم؟

عادات بدی که پیرتان می کند!

آسیب‌های وابستگی شدید به یک دوست و درمان

چگونه می توان 8 بیماری روانی عجیب را شناسایی کرد؟

9 نشانه عجیب استرس را به خاطر بسپارید

اختلال مو کنی چیست ؟علل و درمان آن

10 علامت که میتواند شما را آگاه کند افسردگی دارید

دمنوش هایی برای کاهش استرس و تقویت ایمنی بدن در برابر کرونا

چگونه بدون کلافگی و خستگی در خانه بمانیم؟

آیا نگرانی و استرس ،خطر ابتلا به ویروس کرونا را افزایش می دهد؟

آیا ویروس کرونا باعث افسردگی می‌شود

چگونه خود را قرنطینه کنیم؟

نحوه مدیریت کارمندان از راه دور

راه حل آشتی با دوست بعد از دعوا

چگونه روانشناس خوب را از بد تشخیص دهیم

خستگی تصمیم چیست و چگونه با این خستگی مقابله کنیم؟

خوابیدن با ناراحتی چه عوارضی دارد؟

هنگام استرس چه کارهایی انجام ندهیم؟

زبان بدن چیست و فواید آن کدام است؟

اُبژه و روابط ابژه ای چیست؟

7 روش ساده برای کاهش استرس

راه و روش یادگیری

علائم افسردگی در زنان را بشناسیم

چرا ما انسان‌ها می‌خندیم؟

نظریه مزلو: سلسله مراتب نیازها

نکات ضروری برای مواجهه با ترس

آلکسی تایمیا چیست؟ علل، علائم و راه درمان

8 عادت برای تقویت اعتماد به نفس

9 نکته برای غلبه بر ترس

سروتونین چیست و خوراکی های منبع سروتونین کدامند؟

قصه درمانی چیست و چگونه میتوان با قصه درمانی از مشکلات دور شد؟

عواملی که باعث ایجاد عصبانیت می‌شود کدامند و برای کنترل خشم و عصبانیت چه باید کرد؟

8 عادت رفتاری برای افزایش اعتماد به نفس و داشتن زندگی شادتر

چرا از دیگران تقلید می کنیم؟

اختلالات کنترل تکانه چیست ؟علل و درمان آن

دلایل خودزنی نوجوان و راه درمان آن چیست؟

تئوری انتخاب چیست و چه کاربردهایی دارد؟

کاردرمانی ذهنی چیست و کاربرد های آن کدامند؟

مدیتیشن چیست و انواع مدیتیشن کدامند؟

آنچه در مورد اریتروفوبیا (ترس از سرخ شدن) باید بدانید

انواع هدف چیست و داشتن هدف در زندگی چه اهمیتی دارد؟

تجسم خلاق چیست ؟

ماتریس بوستون چیست و چگونه از آن استفاده کنیم؟

مهارت رهبری چیست ؟

هوش هیجانی چیست و چه کاربرد هایی دارد؟

دلایل اختلال خواب نوجوانان چیست و راههای درمان آن کدامند؟