آریا بانو

آخرين مطالب

زنگ هشدار همنشینی ایرانی ها با فرهنگ نامأنوس بیگانه اجتماعي

  بزرگنمايي:

بانو نیوز - در عصری که میل جوانان به ازدواج کم شده و سن ازدواج بالاتر می رود سلبریتیها به جای دعوت و تشویق جوانان به امر پسندیده ازدواج با دوری از این امر و نگهداری از حیوانات خانگی و قلمداد کردن آنان به جای فرزند و همسر خود سعی در پر کردن جایگاه این امر الهی دارند.

به گزارش بانو نیوز ، یکی از مشکلاتی که در سال‌های گذشته گریبان‌گیر کلانشهرها از جمله شهر تهران شده، رشد تمایل به نگهداری از حیوانات در منزل و گرداندن آنها در خیابانها و معابر عمومی به عنوان حیوان خانگی در کنار افزایش شمار سگ‌ها و گربه های ولگرد است، و این در حالیست که برخی کارشناسان اجتماعی این موضوع را تقلید از فرهنگ غربی می‌دانند.
این بار هانیه توسلی بازیگر کشورمان درپی مردن گربه‌اش متن عجیبی را در اینستاگرامش منتشر کرد.
وی با انتشار تصویر زیر در صفحه شخصی اش نوشت: «بخواب مامان جان.بخواب تنها دلخوشیم.بخواب شیرین عسلم.منو ببخش.دیگه آرزویی ندارم.دیگه هیچی نمی خوام از خدا.دیگه بی حس شدم.دیگه تموم شدم.فقط منتظرم که زودتر بیام پیشت.همین.»

شبکه های اجتماعی بستری برای ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی، ترویج فرزند پروری، کتاب و کتابخوانی و … است اما متاسفانه شاهد هستیم بازیگری با بیش از هزاران فالوور با گذاشتن پست های بی ارزش فرهنگ غربی را تبلیغ می کند.
اما واتسون بازیگر انگلیسی و ستاره مجوعه فیلم های هری پاتر در ایناستگرام خود به صورت مستمر به معرفی کتاب و ترویج فرهنگ مطالعه می پردازد در صورتی که آن ها سرانه مطالعه ای چند برابر ایران دارند.
در عصری که میل جوانان به ازدواج کم شده و سن ازدواج بالاتر می رود سلبریتیها به جای دعوت و تشویق جوانان به امر پسندیده ازدواج با دوری از این امر و نگهداری از حیوانات خانگی و قلمداد کردن آنان به جای فرزند و همسر خود سعی در پر کردن جایگاه این امر الهی دارند.
متاسفانه برخی از بازیگران یعنی کسانی که خود را قشر روشنفکر و فرهیخته می‌پندارند، در نهایت شگفتی در اغلب موارد بجای تشکیل یک اجتماع خانوادگی که نیاز طبیعت انسان است، با یک حیوان حرام گوشت یا بدتر از آن با یک سگ یا گربه انس گرفته‌اند و این یک فاجعه فرهنگی است.
این درحالی است که، از دید روانشناسان اجتماعی نگهداری از حیواناتی مانند سگ و گربه در منزل، نشانه‌ای از نابودی فرهنگ و گوشه‌ای از عقده‌های روحی و رفتاری و نیز کمبودهای عاطفی در زندگی شخصی افراد است به طوری که آنان با بهانه مختلف همچون “تنهایی‌های امروزی و ناهنجاری‌های جامعه خویش”، سعی در سرپوش گذاشتن همنشینی خود به عنوان یک انسان با حیوانات دارند.
این گونه رفتارها حتی در بین اقشار خاص جامعه نیز نفوذ کرده است. بازیگران از این جمله هستند؛ متاسفانه کسانی که خود را الگو و قشر روشنفکر و فرهیخته می پندارند، با یک حیوان حرام گوشت یا بدتر از آن با یک سگ‌ یا گربه انس می‌گیرند تا جایی که در مواردی مشاهده شده به طور علنی اعلام می‌کند که او را از بقیه اعضای خانواده شان بیشتر دوست دارند و بعضا وقتی که باید به همسر و یا خانواده خود ابرازعلاقه کنند، در کنار حیوان وقت می‌گذراند و این فاجعه ای عظیم برای جامعه است.
تهاجم فرهنگی و غرب زدگی جوانان ، مردم را به سمت و سوی سبک زندگی اروپایی هدایت می کند.
بر اساس علم رفتارشناسی، برخی از افراد در جهت حفظ جایگاه تمدنی خود در بین افراد غرب زده و جلب توجه ، تظاهر و خودنمایی، اقدام به نگهداری حیواناتی چون سگ ،سنجاب و غیره می کنند.
احساس تنهایی و کمبود عاطفی ، تمایل افراد را به نگهداری از حیوانات بیشتر کرده و بر اثر ابراز محبت ، به نوعی احساس وابستگی بین حیوانات و صاحبان آنها به وجود آمده است.
غرب زدگی، تقلید رفتاری و از خود بیگانگی منجر به بروز بیماری حیوان بازی در برخی از افراد شده و کاستی های روانی و احقاق اهداف تجاری و کسب درآمد، تا جایی پیش رفته که پای حیوانات وحشی چون خرس ، میمون ، مار و غیره را به خانه ها باز کرده است.
در طول تاریخ حیواناتی چون اسب ، در راستای خدمت به انسان و انجام کارهای یدی مورد استفاده قرار می گرفتند اما در عصر جدید همانند برخی حیوانات مانند طوطی و کاسکو ، جنبه تفریحی ، به کاربرد آنها اضافه شده است با این وجود نمی توان از بروز بیماری ها غافل بود و باید رعایت نکات بهداشتی بالاخص در مواجهه کودکان با حیوانات ، مورد توجه قرار گیرد.
بیماری حیوان زیستی با دلسوزی و ترحم نسبت به حیوانات، تفاوت بسیاری دارد. غذا دادن و پناه به حیوانات در دین اسلام سفارش شده است. این در حالی است که افراط و تفریط در نگهداری جانوران و حیوانات نیز زیان آور، و بر خلاف مذهب و فرهنگ ما است.
زیاده روی در توجه و نگهداری از حیوانات در کشور ما تا حدی پیش رفته است که خانواده، حیوانات را همچون فرزند خوانده خود تلقی کرده و زمینه بروز مشکلات روانی و رفتاری بسیاری را در بطن جامعه به وجود آورده است.
به نظر می رسد کم شدن روابط عاطفی بین انسان ها ، موجب روی آوردن افراد به نگهداری از حیوانات می شود تا جایی که برخی افراد به خاطر فرار از تنهایی ترجیح می دهند از یک حیوان نگهداری کنند و از طرفی به دلیل هوش بالای حیوانات از قبیل سگ و امکان ارتباطش با انسان برخی این رابطه را جایگزین خلأهای عاطفی می کنند. اگر ارتباطات انسانی میان افراد خانواده سالم و طبیعی باشد و روابط خانواده براساس سیستم نظام مند باشد دیگر نیازی نیست که رابطه انسان و سگ به این نزدیکی باشد و مانند کارکردهای گذشته، این حیوان صرفاً برای شکار یا نگهبانی استفاده می شود.
نگارانه
انتهای متن/*

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/21987/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چگونه ترس از تاریکی را در کودک درمان کنیم؟

علائم افسردگی و رفتار صحیح با افسردگی کودکان

چرا بعضی از کودکان کم حرف می زنند؟

بیماری اوتیسم چیست و چه علائمی دارد؟

نقش همسرتان را در فرزندپروری کمرنگ نکنید

عزت نفس کودک تان را تقویت کنید

استفاده از اینترنت روی نمرات بچه ها تاثیر می گذارد

با کودک خجالتی چطور رفتار کنیم؟

حواس پرتی در کودکان + راههای درمان

با کودکان گوشه‌ گیر چگونه رفتار کنیم؟

برای کنترل بیش فعالی کودکان چه کنیبم؟

چرا بعضی از فرزندان علاقه ای به سفر رفتن با والدینشان ندارند؟

تا حالا عبارت «کارتون‌درمانی» به گوش‌تان خورده؟! (قسمت اول)

تا حالا عبارت «کارتون‌درمانی» به گوش‌تان خورده؟ (قسمت دوم)

فواید داستان خواندن برای کودکان

بازی‌هایی که به اجتماعی‌شدن کودکان کمک میکند

راهکار هایی برای کم کردن وابستگی کودک

بگذارید بچه ها یه کم استرس هم داشته باشند!

وقتی کودک کابوس می‌بیند چگونه برخورد کنیم؟

بازی هایی برای درمان کمرویی کودکان

راهکارهایی برای جلوگیری از تماشای بیش از حد تلویزیون

از بلوغ زودرس کودک خود جلوگیری کنید

جملاتی برای آرام کردن کودک پرخاشگر

راه های تشخیص منطقی یا غیر منطقی بودن درخواست های کودکان

تأثیر بازی کردن بر شخصیت کودکان

چگونه استعدادهای کودکان را کشف کنیم؟

بازی هایی برای افزایش توجه و تمرکز کودکان

با کودکی که اشتباهش را نمی پذیرد چه کنیم؟

توصیه‌هایی برای قبل از پدر شدن

چهار بازی مهارتی برای کودکان

وابستگی کودک را چگونه درمان کنیم؟

دلبستگی کودکان زیر دو سال را جدی بگیرید!

اگر کودکتان مدام می گوید حوصله ام سر رفت!

تفاوت کابوس و هراس شبانه در کودکان

نیازهای روانشناختی کودکان زیر 7 سال چیست؟

چگونه فرزندمان را به خوب حرف زدن تشویق کنیم؟

تک فرزندی با روان فرزند شما چه کار می کند؟

راهکاری برای درمان کودک خجالتی شما

چرا کودک من زیاد سوال می پرسد؟

دلایل دیر حرف زدن کودک چیست؟

اوتیسم سراغ چه کسانی می‌رود؟

با رعایت این موارد کودک شما در مدرسه موفق تر خواهد بود!

4 اسباب‌بازی مفید برای رشد ذهنی و جسمی کودک

تفاوت های خلقی در کودکان

کشف مهارت و استعدادهای کودکان

دلایل هراس کودکان از مدرسه چیست؟

بازی با کودک نوپا

دانش آموزانی که تکالیفشان را انجام نمی دهند!

مشکلات یادگیری و آموزشی در کودکان

خانواده هایی که می خواهند «ای کیو سان» داشته باشند