آریا بانو

آخرين مطالب

توسط استاد روانشناسی در جمع کارکنان ایرنا مطرح شد:

هفت «صاد» ایجاد نشاط در زندگی اجتماعي

  بزرگنمايي:

بانو نیوز - تهران- ایرنا- استاد علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه می‌گوید برای ایجاد شادی، نشاط و حذف دغدغه از زندگی باید الزامات خاصی را رعایت کنیم که در هفت «صاد» خلاصه می‌شود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، فریدون فریدونی روز چهارشنبه در بیست و سومین جلسه عمومی کارکنان سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی در محل نماز خانه ایرنا اظهارداشت: هنر برخی افراد این است که از دوست، منتقد؛ از منتقد، مخالف و از مخالف، دشمن می‌سازند چرا که با آداب دوست‌داری آشنا نیستند.
وی با تاکید بر این نکته که باید بدانیم ماموریت ما در این دنیا شاد زیستن است افزود: اگر قرار است شاد باشیم، دیگران ما را دوست داشته باشند و ما هم آنها را دوست بداریم، باید هفت «ص» را در شخصیت خود رعایت کنیم.
فریدونی گفت: اولین ص «صلاحیت» است، در هر جایگاهی که هستیم باید صلاحیت آن را داشته باشیم، صلاحیت پدر بودن، صلاحیت مادر بودن، صلاحیت مدیر بودن و صلاحیت همکاری؛ در غیر این صورت دچار دغدغه می شویم و نشاط درون ما از بین می رود.
این استاد دانشگاه، «صداقت» را دومین صاد ضروری در هر زندگی دانست و افزود: باید نیت با حرف و عمل یکی باشد، وگرنه در ما دغدغه ایجاد می شود و دغدغه نیز نقطه مقابل شادی است.
فریدونی صاد بعدی را صمیمت عنوان و تصریح کرد: اگر می خواهیم نشاطمان افزون شود، در تولید محبت باید سرآمد باشیم.
وی با اشاره به روایتی از حضرت علی (ع) گفت که محبت دارای سه جلوه در دل، رفتار و کلام است و اضافه کرد: محبت به دیگران را باید علاوه در قلب، در رفتار و کلام هم نشان بدهیم و با صمیمت های ظاهری نمی توان افراد را فریب داد.
به گفته وی «صیانت» صاد بعدی است که اثر بسیاری در نشاط دارد، صیانت به معنای نگهداری در مقوله هایی همچون همسرداری، فرزند داری، کارمندی، ریاست و مرئوسی مصداق دارد.
وی تاکید کرد: صیانت یعنی از رمز و راز دیگران جز برای بهتر شدن آنها استفاده نکنیم، اگر راز دیگران را برای تخریب آنها به کار بریم، نفرت را در آنها کاشته ایم.
استاد دانشگاه توضیح داد: اگر ما به یاد کسی هستیم، این هنر ما نیست بلکه اوست که هفت صاد را به خوبی انجام داده که ما را به یادش می اندازد.
فریدونی با بیان اینکه فردی که در خود نشاط ایجاد می کند، پس از بازنشستگی کمتر از «ای کاش» استفاده می کند، گفت: این فرد دیگر پس از بازنشستگی حسرت نمی خورد که ای کاش این کار یا آن کار را انجام می دادم.
دکترای مدیریت و روانشناسی «صراحت» را به عنوان صاد بعدی ذکر کرد و گفت: باید شفاف، روشن و واضح باشیم، برخی یک ساعت سخن می گویند ولی کسی متوجه منظور آنها نمی شود که البته همه اینها ریشه در شخصیت دارد که مقوله ای جداگانه است.
این استاد علوم تربیتی و روانشناسی این بخش از سخنانش را با شعری از رهی معیری تکمیل کرد: در عشق و مستی داده‌ام بود و نبود خویشتن، ای ساقی مستان بگو دیوانه‌ام یا عاقلم.
وی با بیان اینکه افراد متزلزل در مقابل آموزش، مقاومت می کنند، گفت: «صلابت» صاد بعدی است، به آن معنا که در مقابل حق تسلیم و در برابر ناحق چون کوه استوار باشیم، عذرخواهی و عذر پذیری را بدانیم و علاوه بر آن هزینه عذرخواهی را بالا نبریم که افراد از عذرخواهی خود پشیمان شوند.
به گفته این استاد دانشگاه، صبوری یکی دیگر از الزامات زندگی شاد است و باید در مقابل تفاوتها و مخالفتها صبر پیشه کنیم چرا که قرار نیست همه طبق میل ما سخن بگویند.
وی در ادامه این نشست، هفت (پ) را نیز از دیگر ضروریات شاد زیستن دانست و آنها را اینگونه برشمرد: پیگیری، پایداری، پرکاری، پرهیزگاری، پیشگیری، پرسشگری و پاسخگویی این هفت «پ» هستند.
فریدونی گفت: هر روز یک حرف نزنیم و ثابت قدم باشیم، اگراین هفت «پ» را انجام دهیم، هیچگاه در ما دغدغه ایجاد نمی شود و در درون شاد هستیم.
وی سه هدف اصلی خلقت را عشق، ابتهاج و نشاط برشمرد و تصریح کرد: اگر این 3 را اجرا کنیم هدف خلقت را برآورده کرده ایم، در غیر این صورت از آن هدف فاصله گرفته ایم.
این استاد روانشناسی با بیان اینکه برخی افراد برای غصه خوردن، در جستجوی بهانه هستند، اضافه کرد: چه مساله ای با غصه خوردن حل می شود و با این کار نه تنها شرایط تغییر نمی دهد بلکه بهره وری فکری مان هم پایین می آید اما شاد بودن بهره وری فکر را ارتقا می دهد و منجر به حل بهتر مسائل می شود.
فراهنگ

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/20596/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سندروم دیوژن چیست و چگونه درمان می شود؟

اختلال حافظه تکرار پنداری

تکنیک ای اف تی چیست و مراحل آن کدامند؟

سندرم استکهلم چیست و چگونه درمان می شود؟

توهم کوتارد چیست و علائم و درمان آن چه چیزی است؟

علائم و روش های درمان سندروم استندال یا سندرم فلورانس

ضد افسردگی های سه حلقه ای

توهم کاپگراس چیست؟

سایکومتریست چگونه کار می کند؟

رفتار تکانشی چیست و چگونه درمان می شود؟

فروپاشی عصبی چیست و چه علائمی دارد؟

اختلال دیس تایمی یا افسرده خویی چیست ؟ علل ، علائم و درمان آن

با بیمار در حال مرگ چگونه باید رفتار کرد؟

درباره اتانازی چه می دانید؟

آزار و اذیت خیابانی چیست و چگونه با آن رفتار کنیم؟

توهم فرگولی چیست؟ علل و درمان آن

فردگرایی چیست و شیوع فردگرایی در میان افراد جامعه

افسردگی غیر معمول یا آتیپیک

سندروم بیت المقدس چیست؟

آشنایی با خصوصیات زنانی که تیپ شخصیت مردانه دارند

آدم های پرتوقع چه ویژگیهایی دارند و چگونه باید با آن‌ها رفتار کرد؟

اختلال افسردگی اساسی چیست؟ دلایل و درمان آن

بیماری وسواس فکری OCD

بی اشتهایی عصبی چیست و چگونه درمان می شود؟

چگونه به شخصی بگویید که بوی بد دهان یا بدن دارند

آگورافوبیا یا ترس از فضای باز چیست؟ علل و درمان

بی‌گوشی‌هراسی (نوموفوبیا)

راههای غلبه بر افسردگی

ادیتیوولتافوبیا چیست و چگونه درمان می شود؟

افراد آب زیر کاه چه کسانی هستند؟

کربوفوبیا چیست؟ علت و درمان آن

نئوفوبیای غذایی چیست و چگونه درمان می شود؟

تراپیست کیست؟ معرفی انواع تراپی

اختلالات خلقی چیست؟ انواع اختلالات خلقی

نشخوار ذهنی چیست؟ درمان نشخوار ذهنی

ویژگی افراد درون گرا چیست؟ راههای درمان درون گرایی

آر تی ام اس (rTMS) یا تحریک مغناطیسی مغز چیست؟

مثلث کارپمن چیست؟ خروج از مثلث کارپمن

هیپنوتراپی چیست؟ موارد استفاده از هیپنوتراپی

کلمات و عبارات نشان دهنده افسردگی

روش صحیح قطع داروهای افسردگی

رشد فردی چیست؟ تاثیرات رشد فردی

قانون لاگوم چیست و چگونه سوئد را به شادترین مردم تبدیل کرده است؟

نقشه مغزی چیست؟ نحوه تهیه نقشه مغزی

آموزش انجام تمرین های مدیتیشن + نکاتی برای تازه کارها

دلایل، مزایا و معایب تغییر شغل

افسردگی در محیط کار و راههای رهایی از آن

تفاوت استرس و اضطراب و راههای درمان آنها

خسته شدن از زندگی به چه معناست و چه تاثیری دارد؟

مزایا و معایب ادامه تحصیل در سن بالا