آریا بانو

آخرين مطالب

اگر بهداشت دهان را رعایت نکنید چه بلایی سرتان می آید پزشکي

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
اگر بهداشت دهان را رعایت نکنید چه بلایی سرتان می آید
٠
٠
سیناپرس / پژوهشگران دانشگاه کوئینز واقع در بلفاست؛ پایتخت ایرلند شمالی اعلام کردند که ارتباط مستقیمی بین ضعف بهداشت دهان و دندان و افزایش خطر ابتلا به سرطان کبد وجود دارد. این موضوع نشان می‌دهد اهمیت بهداشت دهان، تنها مرتبط با دندان‌ها نیست.
بر اساس مطالعات انجام‌شده توسط محققان دانشگاه کوئینز بلفاست (Queen"s University Belfast) ایرلند شمالی، بین وضعیت بهداشت دهان و دندان و خطر ابتلا به سرطان کبد رابطه‌ای وجود دارد. این محققان دریافتند که درصورتی‌که سلامت و بهداشت دهان و دندان رعایت نشده و ضعیف باشد، 75 درصد خطر ابتلا به شایع‌ترین شکل سرطان کبد را به همراه خواهد داشت.
بیش از 469 هزار نفر در انگلستان به‌عنوان داوطلب در این تحقیقات شرکت کردند و محققان به بررسی بهداشت دهان و دندان این افراد و بیماری‌های دستگاه گوارشی ازجمله سرطان کبد، روده بزرگ، راست‌روده و لوزالمعده در آن‌ها پرداختند. پژوهشگران در این تجزیه‌وتحلیل‌ها به وجود یک ارتباط مستقیم بین این دو حوزه پی بردند.
ازجمله مشکلات و بیماری‌های دهان و دندان که در این بررسی‌ها موردتوجه قرار گرفتند می‌توان به خونریزی لثه، لثه‌های دردناک، زخم دهان و دندان‌های شل و لق یا دندان‌های ازدست‌رفته اشاره کرد.
گفتنی است که پژوهشگران دانشگاه کوئینز بلفاست هیچ ارتباط معناداری بین خطر ابتلا به سرطان‌های معده و دستگاه گوارش و ضعف بهداشت دهان و دندان پیدا نکردند اما این مطالعات نشان داد ارتباط مستقیمی بین خطر ابتلا به سرطان کبد و بهداشت ضعیف دهان و دندان وجود دارد.
دکتر هایدی دابلیو تی جوردائو (Haydee WT Jordao) از مرکز بهداشت عمومی در دانشگاه کوئینز بلفاست که در این پروژه تحقیقاتی همکاری داشته در این رابطه می‌گوید: «بهداشت ضعیف دهان و دندان با خطر ابتلا به چندین بیماری مزمن مانند بیماری قلبی، سکته مغزی و دیابت همراه خواهد بود. بااین‌وجود، شواهد متناقضی در مورد ارتباط بین سلامت ضعیف دهان و دندان و انواع خاصی از سرطان‌های دستگاه گوارش وجود دارد. این همان چیزی است که تحقیقات ما باهدف بررسی آن‌ها انجام‌شده است.»
از مجموع 469 هزار و 628 داوطلب شرکت‌کننده در این تحقیقات، 4 هزار و 69 نفر در طول پیگیری 6 ساله این پروژه، به سرطان دستگاه گوارش مبتلا شده‌اند. در 13 درصد از این افراد، بیماران گزارشی از بیماری‌ها و مشکلات دهان و دندان خود ارائه دادند. داوطلبانی که سلامت دهان و دندان ضعیف داشتند، عمدتاً جوان و خانم بودند و در مناطق محروم اقتصادی زندگی کرده و در رژیم غذائی آن‌ها کمتر از دو سهم میوه و سبزیجات در روز وجود داشت.
همچنین در حال حاضر مکانیسم‌های بیولوژیکی که در اثر ضعف سلامت دهان و دندان، ضعیف‌تر می‌شوند و نسبت به سرطان‌های دستگاه گوارش بیشتر با سرطان کبد ارتباط دارند، نامشخص است. پژوهشگران احتمال می‌دهند که میکروبیوم دهان و روده در پیشرفت این بیماری نقش دارند.
دکتر جوردائو در این رابطه گفت: «کبد در از بین بردن باکتری‌های بدن، به انسان کمک می‌کند. هنگامی‌که کبد به بیماری‌هایی مانند هپاتیت، سیروز کبدی یا سرطان مبتلا می‌شود، عملکرد آن کاهش پیداکرده و باکتری‌ها به مدت طولانی‌تری زنده می‌مانند، بنابراین پتانسیل ایجاد صدمات بیشتر برای بدن وجود خواهد داشت. منشأ باکتری Fusobacterium nucleatum در حفره دهان بوده اما نقش آن در سرطان کبد نامشخص است؛ بنابراین در مطالعات بعدی، ما باید به بررسی آن پرداخته و ارتباط میکروبیوم و سرطان کبد را شناسایی کنیم.»
بر اساس یک تئوری دیگر که می‌تواند به‌عنوان توضیح ارتباط بهداشت دهان و دندان ضعیف و افزایش خطر ابتلا به سرطان کبد ارائه شود، معمولاً افرادی که به مشکلات دهان و دندان دچار هستند و یا تعداد زیادی از دندان‌های خود را ازدست‌داده‌اند، رژیم غذایی خود را تغییر می‌دهند و غذاهای نرم‌تر و به‌طور بالقوه کمتر مغذی‌ را مصرف کنند که این مسئله به‌نوبه خود بر خطر ابتلا به سرطان کبد تأثیر مستقیمی خواهد گذاشت.
به‌این‌ترتیب یک دلیل بسیار مهم دیگر به فهرست دلایلی که ما را ملزم به رعایت جدی و اصولی بهداشت دهان و دندان می‌کند، اضافه‌شده و این بار اگر خواستید به مسواک نزدن فکر کنید، حواستان به سرطان کبد و خطرات ناشی از آن معطوف باشد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/201073/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خوب صحبت کنید تا همه عاشقتان شوند

تعبیر رنگ ها در خواب از دیدگاه روانشناسی

علت تیک عصبی و راههای درمان تیک عصبی

تک فرزندی چه مشکلاتی برای فرزندمان به همراه دارد؟

زنان شاغل سالم تر و شادترند یا زنان خانه دار

آلودگی هوا باعث افزایش افسردگی و خودکشی می شود

وابستگی کودکان به پدربزرگ و مادربزرگ خوب است یا نه ؟

از لحاظ روانی کودک هستید یا بالغ؟

با کسانی که دروغ می‌گویند چگونه برخورد کنیم؟

روانشناسی اجتماعی چیست؟ تعریف، اصطلاحات کلیدی و مثال ها

چرا برخی وقت ها نمی توانیم از صحبت کردن دست برداریم؟

عادات بدی که پیرتان می کند!

آسیب‌های وابستگی شدید به یک دوست و درمان

چگونه می توان 8 بیماری روانی عجیب را شناسایی کرد؟

9 نشانه عجیب استرس را به خاطر بسپارید

اختلال مو کنی چیست ؟علل و درمان آن

10 علامت که میتواند شما را آگاه کند افسردگی دارید

دمنوش هایی برای کاهش استرس و تقویت ایمنی بدن در برابر کرونا

چگونه بدون کلافگی و خستگی در خانه بمانیم؟

آیا نگرانی و استرس ،خطر ابتلا به ویروس کرونا را افزایش می دهد؟

آیا ویروس کرونا باعث افسردگی می‌شود

چگونه خود را قرنطینه کنیم؟

نحوه مدیریت کارمندان از راه دور

راه حل آشتی با دوست بعد از دعوا

چگونه روانشناس خوب را از بد تشخیص دهیم

خستگی تصمیم چیست و چگونه با این خستگی مقابله کنیم؟

خوابیدن با ناراحتی چه عوارضی دارد؟

هنگام استرس چه کارهایی انجام ندهیم؟

زبان بدن چیست و فواید آن کدام است؟

اُبژه و روابط ابژه ای چیست؟

7 روش ساده برای کاهش استرس

راه و روش یادگیری

علائم افسردگی در زنان را بشناسیم

چرا ما انسان‌ها می‌خندیم؟

نظریه مزلو: سلسله مراتب نیازها

نکات ضروری برای مواجهه با ترس

آلکسی تایمیا چیست؟ علل، علائم و راه درمان

8 عادت برای تقویت اعتماد به نفس

9 نکته برای غلبه بر ترس

سروتونین چیست و خوراکی های منبع سروتونین کدامند؟

قصه درمانی چیست و چگونه میتوان با قصه درمانی از مشکلات دور شد؟

عواملی که باعث ایجاد عصبانیت می‌شود کدامند و برای کنترل خشم و عصبانیت چه باید کرد؟

8 عادت رفتاری برای افزایش اعتماد به نفس و داشتن زندگی شادتر

چرا از دیگران تقلید می کنیم؟

اختلالات کنترل تکانه چیست ؟علل و درمان آن

دلایل خودزنی نوجوان و راه درمان آن چیست؟

تئوری انتخاب چیست و چه کاربردهایی دارد؟

کاردرمانی ذهنی چیست و کاربرد های آن کدامند؟

مدیتیشن چیست و انواع مدیتیشن کدامند؟

آنچه در مورد اریتروفوبیا (ترس از سرخ شدن) باید بدانید