آریا بانو

آخرين مطالب

با کسی که شوخی‌هایش آزاردهنده است چه کنیم؟ روانشناسي

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
با کسی که شوخی‌هایش آزاردهنده است چه کنیم؟
٠
٠
برترین ها / همه‌ی ما خندیدین را دوست داریم و زندگی نیز با خنده و شوخی جذاب‌تر و راحت‌تر می‌شود. اما آدم‌ها تعریف و برداشت‌های بسیار جورواجور و متفاوتی از شوخی دارند، شاید چیزی که در نظر شما صرفا شوخی است در نظر یک نفر دیگر توهین محسوب شود و برعکس.
یا شاید چیزی که در نظر یک نفر دیگر کاملا یخ و بی مزه است در نظر شما کاملا خنده دار و جالب به نظر برسد. به هر حال هر کسی برداشت خود را را شوخی و مزاح دارد. برای شما مرز بین «شوخی» و «توهین» کجاست؟
البته این انتخاب و تصمیم برای هر کسی فرق می‌کند، اما اگر طبق معیار‌های خودتان کسی را می‌شناسید که شوخی‌هایش برای‌تان آزاردهنده است در این مطلب نکاتی برای‌تان داریم که چگونه با چنین فردی برخورد کنید.
قدم اول: اول خودتان را بررسی کنید، احساس خودتان چگونه است؟
هیجانات ما کلید انگیزه‌ها و جزئی از پروسه‌ی تصمیم گیری‌های ما هستند. هر چند احساسات ما نباید مهمترین هدف زندگی ما باشند، اما در جریان زندگی روزمره، اطلاعات درستی به ما می‌دهند. اگر با کسی مواجه شدید که شوخی‌هایش ناراحت‌تان می‌کند، خیلی مهم است که اول وضعیت هیجانی و احساسی خودتان را بررسی کنید و بعد تصمیم بگیرید چه برخوردی داشته باشید.
اول مشخص کنید چرا چنین شوخی شما را می‌رنجاند. از خودتان بپرسید: «در این شوخی چه چیزی هست که من را تا این اندازه آشفته می‌کند؟» این کار به شما کمک می‌کند خودتان را به خوبی و کاملا بروز دهید. خوب بررسی کنید که آیا وقتی با این فرد و شوخی‌هایش مواجه می‌شوید واقعا لازم است با او مقابله کنید یا اینکه می‌توانید شوخی‌اش را نادیده بگیرید و از آن بگذرید.
گاهی شوخی و مزاحی که می‌شنوید خیلی هم بد نیست و ممکن است شما به دلیل خاصی بیش از اندازه حساسیت نشان می‌دهید. اگر یک شوخی را درک نکنید یا تصور دیگری در ذهن خود داشته باشید ممکن است به شیوه‌ای نادرست واکنش نشان بدهید. پس کمی مکث کنید و ببینید آیا این شوخی را باید به خودتان بگیرید یا اینکه واقعا موردی برای دلخور شدن ندارد؟ اگر بعد از این بررسی‌ها دیدید واقعا دلخور و عصبانی هستید پس شاید با یک مطرح کردن ساده مشکل‌تان رفع شود و نیازی به واکنش‌های جدی‌تر نباشد.
مقابله کردن با کسی نیاز به شهامت و قدرت هیجانی دارد، حتی اگر به شوخی‌های او مربوط باشد. اگر احساس‌تان این است که شوخی‌های این فرد، بخشی از هویت شخصی یا انتخاب‌های فردی در زندگی‌تان را هدف می‌گیرد، پس حتما واقعا عصبی و آزرده‌تان می‌کند. اگر احساس می‌کنید قادر به کنترل احساسات‌تان نیستید (مثلا ممکن است واکنش فیزیکی نشان دهید)، بهتر است اول به خودتان کمی زمان بدهید و از موقعیت فاصله بگیرید.
قدم دوم: رابطه‌تان را در نظر بگیرید
وقتی به مواجهه با کسی که شوخی‌هایش آزارتان می‌دهد فکر می‌کنید اولین و مهمترین چیزی که باید در نظر بگیرید، رابطه‌تان با آن فرد است. اینکه چه نسبتی با هم دارید و سابقه‌ی روابط تان چگونه است اهمیت زیادی در این مورد دارد.
اگر دوست دارید به هر قیمتی رابطه‌تان را با کسی که شوخی‌هایش ناراحت‌تان می‌کند حفظ کنید، پس باید ببینید چگونه می‌توانید با او گفتگو کنید. اگر این فرد کسی است که با او نزدیک هستید پس احتمالا دوست ندارید باعث احساس شرمندگی او شوید، زیرا خودتان هم دوست دارید رابطه‌تان حفظ شود و مایلید کمکش کنید تا بفهمد شوخی‌هایش توهین آمیز است.
مخصوصا اینکه شما دوست صمیمی یا فردی را که به او نزدیک هستید مرتبا و مکررا می‌بینید و احتمال اینکه شوخی‌های آزاردهنده‌ی او ادامه دار باشد زیاد است، پس حتما باید پیش از اینکه رفتار او مسئله ساز شود متوقفش کنید.
افراد غریبه و کمتر آشنا
برخورد با فردی که کاملا با او غریبه‌اید یا آشنایی بسیار کمی با او دارید، موقعیتی کاملا متفاوت است، زیرا شما هیچ اطلاعی از اینکه چه واکنشی ممکن است نشان بدهد ندارید. در چنین مواردی بسیار مهم است که قبل از هر گونه مواجهه‌ای اول شرایط و موقعیت خود را از نظر بی‌خطر و ایمن بودن بررسی کنید.
قدم سوم: امنیت‌تان را در نظر بگیرید
به هر حال با هر کسی که قرار است مواجهه‌ای داشته باشید باید جنبه‌های ایمنی را نیز در نظر بگیرید. چون شما نمی‌دانید با اعتراض شما، طرف مقابل چه واکنشی ممکن است نشان بدهد. خوشبختانه در بیشتر موارد، اگر شما نسبت به ظرفیت هیجانی خود آگاه باشید مشکلی به وجود نخواهد آمد، اما گاهی ممکن است رودررویی با کسی، عواقبی داشته باشد.
پس از قبل پیش خودتان فکر کنید که اگر با اعتراض شما، طرف مقابل پرخاش کرد یا واکنش بد و تندی نشان داد چه خواهید کرد؟ آیا آماده‌اید عواقب آن را بپذیرید؟ البته شما همیشه هم نمی‌توانید برنامه‌ای کاملا از پیش تعیین شده در نظر بگیرید، چون واکنش‌های ناگهانی نیز طبیعی‌اند و همه چیز قابل پیش بینی نیست، اما به هر حال شما باید اول از جانب خودتان به درصدی از اطمینان برسید و وضعیت هیجانی و روانی طرف مقابل را نیز تا جایی که ممکن است بررسی کنید.
قدم چهارم: رک و راست باشید
خیلی از افرادی که اهل شوخی و مزاح هستند این را برای خود یک هنر می‌دانند. چون به هر حال تشخیص موقعیت درست و ساختن و به زبان آوردن چیزی که بتواند بقیه را بخنداند چندان کار ساده‌ای نیست! اما گاهی این شوخی تبدیل به توهین و طعنه می‌شود. در مواجهه با کسی که شوخی‌اش آزارتان می‌دهد منفعل نباشید و این شهامت را پیدا کنید که اعتراض‌تان را نشان دهید.
لازم نیست جنگ راه بیندازید یا اینکه کلا سکوت کنید. فقط کافیست رک و راست حرف‌تان را بزنید. مخصوصا اگر طرف مقابل دوست نزدیک‌تان باشد باید احساس شما را درک کند. در روابط دوستانه شما باید راحت‌تر بتوانید نظرتان را بگویید و نشان بدهید که از چیزی دلخور شده‌اید، بدون اینکه درد سری ایجاد شود یا ماجرای تلخی روی بدهد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/199840/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مرحله رشد جنسی کودکان از تولد تا بلوغ

نوازش کردن یکی از راههای تقویت هوش کودک

توصیه هایی در مورد بازی های کودکان

مزایای بوسیدن کودک

فرزندی که شاد نیست

اگر کودک تان بچه های دیگر را می زند، بخوانید

چگونه ترس از تاریکی را در کودک درمان کنیم؟

علائم افسردگی و رفتار صحیح با افسردگی کودکان

چرا بعضی از کودکان کم حرف می زنند؟

بیماری اوتیسم چیست و چه علائمی دارد؟

نقش همسرتان را در فرزندپروری کمرنگ نکنید

عزت نفس کودک تان را تقویت کنید

استفاده از اینترنت روی نمرات بچه ها تاثیر می گذارد

با کودک خجالتی چطور رفتار کنیم؟

حواس پرتی در کودکان + راههای درمان

با کودکان گوشه‌ گیر چگونه رفتار کنیم؟

برای کنترل بیش فعالی کودکان چه کنیبم؟

چرا بعضی از فرزندان علاقه ای به سفر رفتن با والدینشان ندارند؟

تا حالا عبارت «کارتون‌درمانی» به گوش‌تان خورده؟! (قسمت اول)

تا حالا عبارت «کارتون‌درمانی» به گوش‌تان خورده؟ (قسمت دوم)

فواید داستان خواندن برای کودکان

بازی‌هایی که به اجتماعی‌شدن کودکان کمک میکند

راهکار هایی برای کم کردن وابستگی کودک

بگذارید بچه ها یه کم استرس هم داشته باشند!

وقتی کودک کابوس می‌بیند چگونه برخورد کنیم؟

بازی هایی برای درمان کمرویی کودکان

راهکارهایی برای جلوگیری از تماشای بیش از حد تلویزیون

از بلوغ زودرس کودک خود جلوگیری کنید

جملاتی برای آرام کردن کودک پرخاشگر

راه های تشخیص منطقی یا غیر منطقی بودن درخواست های کودکان

تأثیر بازی کردن بر شخصیت کودکان

چگونه استعدادهای کودکان را کشف کنیم؟

بازی هایی برای افزایش توجه و تمرکز کودکان

با کودکی که اشتباهش را نمی پذیرد چه کنیم؟

توصیه‌هایی برای قبل از پدر شدن

چهار بازی مهارتی برای کودکان

وابستگی کودک را چگونه درمان کنیم؟

دلبستگی کودکان زیر دو سال را جدی بگیرید!

اگر کودکتان مدام می گوید حوصله ام سر رفت!

تفاوت کابوس و هراس شبانه در کودکان

نیازهای روانشناختی کودکان زیر 7 سال چیست؟

چگونه فرزندمان را به خوب حرف زدن تشویق کنیم؟

تک فرزندی با روان فرزند شما چه کار می کند؟

راهکاری برای درمان کودک خجالتی شما

چرا کودک من زیاد سوال می پرسد؟

دلایل دیر حرف زدن کودک چیست؟

اوتیسم سراغ چه کسانی می‌رود؟

با رعایت این موارد کودک شما در مدرسه موفق تر خواهد بود!

4 اسباب‌بازی مفید برای رشد ذهنی و جسمی کودک

تفاوت های خلقی در کودکان