آریا بانو

آخرين مطالب

حضور 40 دانشگاه ایران در رتبه‌بندی جهانی تایمز اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
حضور 40 دانشگاه ایران در رتبه‌بندی جهانی تایمز 3
٥٠٧
٠
خبرآنلاین / سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام(ISC) گفت: پایگاه رتبه‌بندی "تایمز" یکی از معتبرترین نظام‌های رتبه‌بندی بین‌المللی است که دانشگاه­های جهان را رتبه‌بندی می­‌کند. در حالی که در سال 2012 تا 2014 از ایران تنها یک دانشگاه و در سال 2015 دو دانشگاه صنعتی شریف و صنعتی اصفهان در این رتبه بندی حضور داشتند در سال 2018 این تعداد به هجده و در سال 2019 به 29 دانشگاه دانشگاه افزایش یافت. در رتبه بندی سال 2020، 40 دانشگاه از ایران در جمع 1396 دانشگاه برتر جهان از 92 کشور حضور یافتند.
به گزارش روابط عمومی و همکاری‌های علمی بین‌المللی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام(ISC)، دکتر محمدجواد دهقانی سرپرست ISC گفت: ایران با افزایش 11 دانشگاه، بیشترین رشد حضور دانشگاه‌ها را در بین کشورهای جهان داشته است. این موضوع نویدبخش حضور هر چه بیشتر دانشگاه­‌های توانمند ایران در رتبه‌بندی­‌های معتبر بین‌المللی است.
دهقانی اظهار داشت: بر این اساس در رتبه‌بندی تایمز در سال 2020، دانشگاه صنعتی نوشیروان بابل، با قرار گرفتن در بازه رتبه­‌ای 351-400 و دانشگاه یاسوج با قرار گرفتن در بازه رتبه ای 401-500 به عنوان دانشگاه‌های اول و دوم ایران در این رتبه‌بندی معرفی شده‌اند. رتبه دانشگاه­های ایران در جدول نشان داده شده است. لازم به ذکر است که دانشگاههایی که رتبه‌بندی آنها در بازه یکسان هستند همگی هم رتبه بوده و ترتیب اسامی ذکر شده در این گزارش مطابق با سامانه رتبه‌بندی تایمز و بر اساس حروف الفبا(به لاتین) است.
سرپرست ISC گفت: در رتبه‌بندی تایمز 2020، دانشگاه برتر جهان از 92 کشور رتبه‌بندی شده‌اند که دانشگاه‌های کشورهای برونئی، کوبا، مالت، مونته نگرو، پورتوریکو و ویتنام برای اولین بار در این رتبه‌بندی حضور داشته‌اند.
کشور چین با دو دانشگاه Tsinghua University و دانشگاه پکن که به ترتیب در رتبه‌های 23 و 24 قرار دارند بهترین رتبه‌های دانشگاه­‌های آسیا را از آن خود کرده است.
وی افزود: پایگاه رتبه‌بندی تایمز یکی از نظام‌های معتبر بین‌المللی است که از سال 2004 مراکز آموزش عالی را در سرتاسر جهان مورد ارزیابی و رتبه‌بندی قرار داده است. این رتبه بندی از 13 شاخص به شرح جدول زیر در قالب 5 معیار کلی آموزش با وزن 30 درصد، پژوهش با وزن 30 درصد، استنادات با وزن 30 درصد، وجهه بین‌المللی با وزن 7.5 درصد و ارتباط با صنعت با وزن 2.5 درصد بهره گرفته است.
دهقانی در ادامه افزود: محاسبات رتبه بندی تایمز توسط شرکت خدمات حرفه‌ای پرایس واتر هاوس کوپرز (PWC) انجام شده است. محاسبات شاخص‌ها و نمرات توسط سه منبع اطلاعاتی صورت گرفته است که این منابع عبارت هستند از:
1-داده‌های ارسالی از دانشگاهها و موسسات آموزش عالی که به صورت خود اظهاری جمع‌آوری می‌گردند
2-داده‌های حاصل از نظرسنجی شهرت توسط متخصصین آموزش عالی
3-اطلاعات تولیدات علمی موسسات آموزش عالی نمایه شده در پایگاه استنادی اسکوپوس.
جایگاه دانشگاههای جهان در رتبه بندی تایمز 2020
دهقانی اظهار داشت: در رتبه بندی تایمز 2020، سه دانشگاه آکسفورد، دانشگاه صنعتی کالیفرنیا و دانشگاه کمبریج (از انگلیس) به ترتیب در رتبه­‌های اول تا سوم قرار دارند. دانشگاه‌های استنفورد، MIT، پرینستون، هاروارد، ییل، شیکاگو و کالج سلطنتی لندن به ترتیب در رتبه‌های 4 الی 10 دنیا قرار گرفته‌اند. در بین 10 دانشگاه برتر جهان سه دانشگاه از کشور انگلستان و هفت دانشگاه از ایالات متحده بوده‌اند.
کشور آمریکا با 172 دانشگاه، انگلیس با 100 دانشگاه، چین 81 دانشگاه، آلمان 48 دانشگاه، فرانسه 38 دانشگاه، استرالیا 35 دانشگاه و کانادا 30 دانشگاه در این رتبه‌بندی داشته‌اند.
بهترین رتبه بین‌المللی دانشگاه‌های برتر دنیا در کشورهای انگلیس برابر با رتبه 1، آمریکا رتبه 2، سوئیس رتبه 13، کانادا رتبه 18، چین رتبه 23، سنگاپور رتبه 25، آلمان و استرالیا رتبه 32، هنگ‌کنگ رتبه 35، سوئد رتبه 41، فرانسه و بلژیک رتبه 45، هلند رتبه 59، کره جنوبی رتبه 64، فنلاند رتبه 96، دانمارک رتبه 101، نروژ رتبه 131، اتریش رتبه 134، اسپانیا رتبه 143، ایتالیا رتبه 149، روسیه رتبه 189 بوده است.
جایگاه دانشگاه­های کشورهای اسلامی در رتبه بندی تایمز 2020
سرپرست ISC گفت: در رتبه‌بندی سال 2020 تایمز از نظر تعداد دانشگاهها، جمهوری اسلامی ایران با 40 دانشگاه بیشترین تعداد حضور را داشته است. از بین سایر کشورهای اسلامی ترکیه با 34 دانشگاه، مصر با 20 دانشگاه، پاکستان 14، مالزی 13 دانشگاه، الجزایر هشت دانشگاه، عربستان سعودی هفت دانشگاه، اندونزی با شش دانشگاه، اردن با پنج دانشگاه، مراکش و امارات متحده عربی هر کدام چهار دانشگاه، لبنان سه دانشگاه، عراق و قزاقستان هر کدام دو دانشگاه و سایر کشورهای عمان، نپال ، تانزانیا، جامائیکا، قطر و کویت با یک دانشگاه قرار گرفته‌اند.
در میان دانشگاههای برتر کشورهای اسلامی، عربستان سعودی در بازه 250-201، مالزی و امارات متحد عربی در بازه 350-301، ایران و اردن در بازه 400-351، ترکیه دربازه 500-401 بهترین رتبه جهانی را کسب نموده‌اند. در مجموع از میان کشورهای اسلامی تنها 12 دانشگاه رتبه زیر 500 داشته‌اند. این در حالی است که طبق برنامه 10 ساله علم، نوآوری و فنآوری کشورهای اسلامی عضو OIC (مصوب 2017 در قزاقستان ) لازم است تا 2026 تعداد 50 دانشگاه از کشورهای اسلامی در میان 500 دانشگاه برتر دنیا قرار گیرند. به همین دلیل باید تلاش‌های جدی همراه با تهیه برنامه راهبری و نقشه راه مناسب توسط دانشگاه‌های این کشورها صورت گرفته تا علاوه بر افزایش تعداد دانشگاهها رتبه و جایگاه مناسب را در سطح بین‌المللی کسب نمایند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/198025/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واردات سازهای لاکچری آزاد می‌شود؟

تیزر آهنگ جدید «جاذبه» با اجرای ماکان بند

هشدار نارنجی برای نیمه شرقی کشور

نیروی دریایی ارتش در کنار مردم سیل‌زدۀ سیستان‌وبلوچستان

اعزام 1500 عمره‌گزار به حج در 3 روز

بچه‌های آفریقایی را از چه می‌ترسانید؟

نمونه‌ ای از کلمات روسی که وارد فارسی شده و ما استفاده می‌کنیم

4 گوشه دنیا/ بازگشت آخرین پادشاه مصر پس از 72سال غیبت

روز «سنه» برابر با 6 اردیبهشت

نوشیدنی‌های مفید برای میان وعده کودکان

چند تصویر جالب از دخترانی که امروز کنکور داشتند

زنان مو بِلوند و چشم آبی‌ای که در خدمت نسل طلایی آلمان بودند!

3 فضانورد چینی امروز راهی ایستگاه فضایی‌شان می‌شوند

نمادی از فرهنگ پهلوانی در «پهلوان و فیل»

نونیز در حد لیورپول نیست، زودتر بفروشیدش!

پیمان یوسفی و علی دبیر باز هم خبرساز شدند

گل های جذاب لحظه ثانیه های آخری تیم ملی انگلیس در طول تاریخ

گلهای برتر سری آ در هفته 33

خوشحالی کاپیتان بارسا

حزباوی: من و اکرم عفیف شما همه!

برونو فرناندز نابغه خلاق منچستریونایتد

هینن سرمربی تیم ملی والیبال چین شد

انریکه: من را با کسی مقایسه نکنید

محمدی: بعید می‌دانم بین یزدانی و قاسم‌پور مسابقه برگزار شود

مسعود فروتن فیلم «همسر» فخیم‌زاده را برای نابینایان روایت کرد

تقلب‌های ناشیانه این سریال از «فسیل» هیچ‌کس را نخنداند

چه سریالی جایگزین «مادرانه» می‌شود؟

حامد بهداد و سحر دولتشاهی از «می‌خواهم زنده بمانم» به «مفت‌بر» رسیدند

لایف استایل یک روز غیر کاری هانیه غلامی از صبح تا شب / خنده های پدر و مادر تایید یا تکدیب ؟

دکوراسیون میز تلویزیون دیواری خانه سارا صوفیانی در روز تولد همسرش / چیدمان زیبا و منحصر به فرد

متن احساسی و عاشقانه میترا ابراهیمی همسر پیمان قاسم خانی برای تولد 27 سالگی خواهرش

رونمایی از نوه زیبا و بانمک مهدی هاشمی بازیگر افسانه سلطان و شبان/ ماشالا عین پدر بزرگش هنرمنده

کنکور 1403 آغاز شد | جزئیات مهم آزمون سراسری امسال از زبان وزیر علوم

آهنگ جدید و دلی سهیل مهرزادگان به نام «باهام بد تا کرد»

تاخیر در پرداخت الکترونیکی بیمه‌های تکمیلی

لحظه نجات راننده گرفتار در خودرو ‌در حال سوختن

بازار سیاه مهاجرت با ویزای جعلی

رازهای جالبی از تایتانیک که شاید هرگز درباره‌اش نشنیده باشید

فرآیند تولید دیگ و ماهیتابه با قوطی فلزی نوشابه توسط کارگران پاکستانی

زیبایی پارک هینویاما در ژاپن

یک غذای فوری با نان تست

پیش بینی آلزایمر 12 سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم

افزایش ماندگاری رنگ مو با 12 ترفند کاربردی

شرط ژاوی مشخص شد

سرمربی ازبکستان: ایران یکی از بهترینهای جهان

بحران در کاتالان

واکنش طنز نشریه بارسایی به ماندن ژاوی

مهدوی به عنوان مربی در تیم شهداب ماند

رقابت ساره جوانمردی با ستارگان مطرح پاراتیراندازی جهان

نبی: پرسپولیس در دهه 70 خصوصی بود