آریا بانو

آخرين مطالب

علائمی که می‌گویند سلامت روح و روان‌تان در خطر است روانشناسي

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
علائمی که می‌گویند سلامت روح و روان‌تان در خطر است
٩٦
٠
تبیان / همه‌ی ما کم و بیش با سختی‌های اجتناب‌ناپذیر زندگی دست و پنجه نرم کرده‌ایم و می‌دانیم چگونه کنترل امور را تا حدودی در دست بگیریم؛ اما این موقعیت‌های دشوار می‌توانند باعث شوند به راحتی سلامت روح و روانمان را فراموش کنیم.
توجه به وضعیت سلامت روح و روان و شناختن هیجانات و الگوهای فکری، بدون تردید نوعی قدرت و مهارت است که باید به آن مجهز باشیم. هر مشکلی که درمان نشده رها شود در نهایت بدتر خواهد شد و دلایل زیادی وجود دارد که چرا افراد ممکن است از اصلاح وضعیت روحی و روانی خود طفره بروند. یکی از شایع‌ترین دلایل این است که بیشتر ما درخواست کمک کردن را علامت ضعف می‌دانیم و فکر می‌کنیم باید خودمان به تنهایی تمام مشکلات را حل کنیم. البته کمبود وقت و مشکلات مالی نیز می‌توانند موانعی بر سر راه درمان‌های روحی و روانی ایجاد کنند. رسیدگی به نیازهای خانواده و اهمیت دادن به مسئولیت‌های جورواجور همگی می‌توانند سبب در اولویت ندانستن سلامت روحی و روانی‌مان شوند.
از روابطتان گرفته تا وضعیت خواب و استراحت و تفریحتان همه و همه چیزهایی هستند که تحت تأثیر سلامت روحی‌اند. فرقی نمی‌کند شما چه شیوه‌ای را برای رسیدگی به سلامت روح و روانتان مناسب بدانید، مراجعه به روانشناس یا بیشتر وقت گذاشتن برای رسیدگی‌های فردی و دیدار با دوستان یا استراحت و سرگرم شدن به مشغولیت‌های مورد علاقه‌تان، به هر حال باید باور کنید که شما لایق این هستید که وضعیت روحی‌تان را در بهترین حالت ممکن نگه دارید. اول بهتر است بدانید چه علائمی نشان می‌دهند که وضعیت روحی و روانی‌تان در معرض خطر است:
زیاد احساس نگرانی یا خشم می‌کنید
کم طاقت شدن یا حساسیت پذیری زیاد می‌تواند به معنی نادیده گرفتن چیزی باشد که از درون آزارتان می‌دهد. تحریک‌پذیری عصبی می‌تواند نشان‌دهنده‌ی افسردگی یا اضطراب باشد. ضمناً اگر مشکل روحی‌تان مدت‌ها به حال خود رها شود دچار فرسودگی و ناتوانی خواهید شد.
خوب نمی‌خوابید
ارتباط بین سلامت روانی و اختلالات خواب قابل توجه است. همان‌طور که مشکلات روحی می‌توانند در خواب اختلال ایجاد کنند، خواب کم و بی‌کیفیت نیز می‌تواند علائم روحی و روانی‌تان را تشدید کند. راه‌هایی برای بهبود الگوهای خوابتان پیدا کنید و اگر موفق نشدید خودتان مشکل خوابتان را برطرف کنید، بهتر است به یک درمانگر مراجعه کنید.
الگوهای تغذیه‌تان تغییر کرده‌اند
هرچند علت تغییر الگوها و عادت‌های غذایی می‌تواند متنوع باشد؛ اما بیماری‌های روحی و روانی مانند اضطراب و افسردگی نیز می‌توانند در اشتها اختلال ایجاد کنند. اگر متوجه شدید اشتهایتان دچار تغییرات قابل توجهی شده و قادر به رفع آن نیستید، حتماً برای ارزیابی از پزشک کمک بخواهید چون ممکن است وضعیت روحی‌تان دچار مشکل شده باشد.
اغلب اوقات نسبت به کارتان بی‌تفاوت هستید
سرخوردگی و بی‌تفاوتی نسبت به کار می‌تواند نشان‌دهنده‌ی فرسودگی ذهنی باشد. ضمناً افسردگی و اضطراب می‌توانند عملکرد حرفه‌ای را مختل کنند. اگر محیط کارتان سمی باشد می‌تواند به تدریج به سلامت روانتان آسیب بزند؛ اما حتی اگر شما عاشق کارتان باشید باز هم مشکل روحی و روانی می‌تواند در روتین کاری‌تان اختلال ایجاد نماید. پس برای درخواست کمک تردید نداشته باشید.
تنها و گوشه‌گیر شده‌اید
نیاز به گهگاه تنها بودن بخشی از مراقبت‌های فردی است؛ اما اگر می‌بینید اغلب تنهایید و خودتان را از جمع دوستان و خانواده کنار می‌کشید، پس تنهایی‌تان به مرور در حال شدت گرفتن است و ممکن است دچار مشکل روحی باشید.
میل جنسی‌تان تغییر کرده است
میل جنسی می‌تواند تغییرات گسترده‌ای داشته باشد که بستگی به افراد و شرایطشان دارد؛ اما اگر متوجه شده‌اید میل جنسی‌تان به طور ناگهانی ناپدید شده یا الگوهای جنسی نرمالتان تغییر چشمگیری کرده است پس ممکن است نیاز داشته باشید با یک درمانگر مشورت کنید و علت احتمالی را پیدا نمایید. شاید سلامت روانتان در خطر باشد.
علاقه خود را نسبت به چیزهایی که زمانی برایتان مهم بوده از دست داده‌اید
اگر دیگر علاقه‌ای به فعالیت‌هایی که زمانی دوست داشتید ندارید می‌تواند نشان‌دهنده‌ی فشار روانی باشد. افسردگی و اضطراب می‌توانند زندگی روزمره را از راه‌های گوناگون تحت تأثیر قرار دهند و خستگی و فرسودگی‌های روحی ایجاد کنند. اگر دیگر نمی‌توانید از تجربیات زندگی‌تان لذت ببرید یا حتی نسبت به خودتان حس خوبی ندارید، پس باید بررسی کنید که آیا وضعیت روحی و روانی‌تان سالم است یا نه.
علائم فیزیکی و بدنی دارید که دلیلی برایشان پیدا نمی‌کنید
اگر تمام مدت احساس بدن‌درد می‌کنید و دچار بیماری خاصی هم نیستید، این احتمال وجود دارد که این احساسات ناشی از اضطراب باشند. علائم فیزیکی و بدنی که دلیلی برایشان نمی‌یابید، مانند معده درد و سردرد، اغلب علامت این هستند که تحت استرس زیادی هستید و نمی‌دانید، یا بیشتر از آنچه احساس کنید از درون تحت فشارید. علائمتان را بنویسید تا بتوانید آن‌ها را با پزشک مطرح کنید. این احتمال وجود دارد که نیاز به درمان وضعیت روانی‌تان داشته باشید.
دقت و تمرکزتان مشکل پیدا کرده است
هرچند هر کسی ممکن است گاهی کم دقت و کم تمرکز شود؛ اما مشکلات تمرکزی که مدام تکرار می‌شوند می‌توانند نشان‌دهنده‌ی افت سلامت روانی باشند. اگر نمی‌توانید روی چیزی مثل سابق تمرکز کنید، مخصوصاً در عملکردهای عادی روزانه‌تان، به یک درمانگر مراجعه کنید.
چرا نباید از سلامت روانی خود غافل شوید؟
اگر مدت‌هاست که این علائم را دارید شاید متوجه نباشید که چقدر زندگی‌تان تحت تأثیر این علائم است. خیلی از افراد توجهی به جدی بودن این نشانه‌ها ندارند. اگر مشکلات روحی و روانی چیزی باشد که تمام زندگی‌تان با آن درگیر باشید، ممکن است فکر کنید همه چی نرمال است، پس سطح آگاهی‌تان را بالا ببرید و نسبت به سلامت روانی‌تان دقیق‌تر باشید.
شرمنده بودن، خجالتی بودن، ترس و ...از احساساتی هستند که اغلب افراد را از به اشتراک گذاشتن نگرانی‌های مربوط به بهداشت روانی‌شان با پزشک باز می‌دارد؛ اما در یک زندگی کامل و مولد، همان‌قدر که سلامتی جسمی شما اهمیت دارد، سلامت روانتان هم مهم است. متأسفانه بیماری روانی هنوز در برخی جوامع با ننگ همراه است.
پیام ما برای شما این است: در صورت بروز علائم بیماری روانی، موارد را با پزشکتان در میان بگذارید. چه با مشکلات عادی مانند اضطراب یا افسردگی روبرو باشید و چه شرایط نادری مانند اسکیزوفرنی، پزشک می‌تواند در ایجاد یک برنامه مراقبتی به شما کمک کند یا شما را به یک متخصص ارجاع دهد.
با صداقت شروع کنید. مطب پزشک یک مکان امن برای به اشتراک گذاشتن ترس‌های شماست و دلایل زیادی برای جدی گرفتن سلامت روان وجود دارد که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:
بیماری روانی از آنچه فکر می‌کنید شایع‌تر است
در حدود یک نفر از هر شش آمریکایی در هر سال از نوعی از مشکل روانی رنج می‌برد. متأسفانه، بسیاری از افراد به دنبال کمک نیستند.
بیماری روانی بر سلامت جسمی شما تأثیر می‌گذارد
فکر این که سلامت روان از سلامت جسمی جداست آسان است؛ اما یادتان باشد که مغز شما بخشی از بدنتان است. بیماری‌های روانی علت اصلی بسیاری از علائم جسمی است. به عنوان مثال، اگر از بی‌خوابی، تپش قلب یا خستگی رنج می‌برید، پزشکتان افسردگی، اضطراب یا سایر شرایط روانی را هم مدنظر می‌گیرد تا ببیند آیا علت این مشکلات، روانی است یا خیر. برای پی بردن به اهمیت این موضوع، انجمن قلب آمریکا در سال‌های اخیر بیانیه‌ای را منتشر کرد که در آن آمده افسردگی یک عامل خطر در بیماران مبتلا به سندرم حاد عروق کرونر در نظر گرفته شود.
بیماری‌ها یا آسیب‌ها می‌توانند خطر ابتلای شما به مشکلات روانی را افزایش دهند
درست همان‌طور که بیماری روانی می‌تواند باعث ایجاد علائم جسمی در بدن شما شود، برخی بیماری‌ها و مشکلات جسمی نیز می‌توانند خطر ابتلا به بیماری روانی را افزایش دهند. این در مورد بیماری‌های مزمن مانند سرطان، مولتیپل اسکلروزیس، دیابت، سکته مغزی، صرع، پارکینسون و موارد دیگر صادق است. در مورد تروما، می‌توان صدمات به سر را ذکر کرد. خبر خوب این که پزشکان از این ارتباط‌ها آگاه و مراقب بیمارانشان هستند.
تشخیص زودرس بسیار کمک‌کننده است
مانند اکثر شرایط پزشکی، تشخیص زودرس، معمولاً منجر به نتایج بهتری می‌شود. دریافت کمک‌های لازم به موقع می‌تواند به شما در جلوگیری از بدتر شدن علائم بیماری روانی کمک کند. از طرف دیگر، درمان می‌تواند به شما کمک کند که از اثرات منفی این علائم در زندگی‌تان جلوگیری کنید؛ از روابط پرتنش گرفته تا مشکل در کار و امور مالی.
اغلب در خانواده‌ها موروثی است!
تاریخچه سلامت خانواده‌تان به پیش‌بینی خطر ابتلا به بیماری روانی در شما کمک می‌کند. از آنجا که بیماری‌های روانی هم ممکن است در افراد زیادی از اعضای یک خانواده اتفاق بیفتد، همان‌طور که در مورد بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان و سایر بیماری‌ها اطلاعات خانواده‌تان را جمع‌آوری می‌کنید در مورد بیماری‌های روانی هم تحقیق کنید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/190788/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دارالترجمه رسمی چیست و چه کاری انجام می دهد؟

با 7 مرحله آلزایمر آشنا شوید؛ از تغییرات خاموش تا فراموشی کامل

سفر سرپرست اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان ایلام به شهرستان ایوان

کبد سالم با مصرف این ویتامین ها

ورم و پف در نقاط مختلف بدن چه دلایلی دارد؟

ثبت گزارش جامعه هدف بنیاد شهید و مردم با مراجعه به سامانه سوت زنی

این استان ها امروز منتظر بارش باران باشند

خبری تازه از عرضه شیرخشک در داروخانه ها

تجلیل استاندار یزد از خانواده شهدای ارتش

مدیرکل بنیاد استان آذربایجان شرقی به مشکلات 50 نفر از مراجعا رسیدگی کرد

گشت و گذار دختران جوان در تهران 100 سال قبل

خلاقیت منحصر بفرد عاشقان باغ ارکیده در جزیره مالدیو / نفیسه روشن رونمایی کرد

حرف های دلی و عاشقانه بازیگر سریال پدر پسری برای همسرش در سالروز تولدش / به هر تپش قلبم جون دادی

امید اسماعیل خانی پسر گوهر خیراندیش و همسر در خانه ابدی پدرش با رونمایی از سنگ قبر بازیگر معروف

علایم افسردگی در سن یائسگی به چه شکل است؟

دیدار تشکل‌های شاهد و ایثارگر با معاون امور بین الملل دفتر مقام معظم رهبری

اسرائیلی‌ها به میزان خسارت خود پس از حمله پهپادی_موشکی سپاه ایران اعتراف کردند!

اولین واکنش ژیلا صادقی به ماجرای ممنوع الکار بودنش در برنامه تلویزیونی برمودا!

پیش بینی جدید درباره قیمت مسکن در سال 1403| تا آخرسال قیمت آپارتمان به این اعداد می‌رسد!

جشن تولد نیلوفر پارسا بیتای آوای باران در 33 سالگی / رونمایی از بارداری دوقلوهایش

خاطرات ناصرالدین‌شاه؛ خرس‌ها ول می‌شدند می‌رفتند توی مردم؛ خنده داشت

استایل جدید و متفاوت بهنوش طباطبایی بازیگر سینما و تلویزیون با شعری معنادار

دابسمش زیبای الهه حصاری کیمیا زخم کاری و دوستش با آهنگ چاوشی در خودروی لاکچری اش

لو رفتن اسم واقعی سیدجواد هاشمی در برنامه «صداتو»/ محسن کیایی افشاگری کرد

چهره جدید نیکا فرقانی دختر نقی و همای پایتخت در شهربازی استکهلم

رونمایی از تغییرات جدید چهره بهنوش طباطبایی خانم بازیگر همیشه خوشتیپ در آسانسور

دورهمی دوستانداران عارف لرستانی در سالگردش / بازیگر طنزی که در بهار مرگی تلخ داشت

فلزات سنگین تهدید جدی رژ لب های تقلبی

پیام تسلیت دکتر رئیسی در پی درگذشت پدر شهیدان «دهنوی»

رونمایی سیدحسین حسینی دروازه بان استقلال از چهره عروسکی دخترش / این کوچولوی ریزه میزه ماشاالله داره

ماجرای عمل جراحی رهبر انقلاب بدون بیهوشی عمومی و آخرین وضعیت سلامتی ایشان | رهبر انقلاب رژیم غذایی خاصی دارند؟

بهترین راه برای داشتن همسری بهتر: نگاهی به تجربه‌ی یک زن ایرانی

10 نکته برای بهبود کیفیت خواب

پاتوق معتادان متجاهر در عمق 10 متری زمین در تهران

جدیدترین عکس منتشر شده از محمدرضا گلزار و همسرش آیسان آقاخانی بعد از ازدواج!

رفع تیرگی زانو، آرنج و قوزک پا با 5 روش موثر خانگی ارزان قیمت!

قانون فرزندآوری با آن همه بودجه و اعتبار و اصرار شکست خورد

از کجا بفهمیم آب مروارید داریم؟

رژیم تخم مرغ، یک رژیم سریع و آسان برای لاغری

جلوگیری از چین و چروک دور لب با چند پیشنهاد ساده

اثبات یک رابطه میان سدیم و بیماری های قلبی و عروقی

واکنش جالب و متفاوت ژیلا صادقی مجری مشهور به حمله سپاه پاسداران به اسرائیل

تعطیلی پنجشنبه ها قطعی شد؟ | خبر مهم و جدید درباره کاهش ساعت کاری ادارات

ابلاغ دستورالعمل دانشگاه آزاد درباره حجاب

مدیرکل بنیاد شهید کرمانشاه بر شناساندن سبک و سیره عملی شهدا به جوانان تآکید کرد

اقدامات سازمان اقتصادی کوثر منجر به خودکفایی‌های بزرگ در حوزه اقتصادی شد

افزایش تعامل بنیاد شهید و امور ایثارگران با آموزش و پرورش برای توسعه فعالیت های فرهنگی

صبر و ایثار خانواده‌های معظم شاهد و ایثارگر درس آموز است

افشاگری مجری جنجالی زن تلویزیون: شهروند آمریکا هستم!

شیطنت‌های دختر با نمک سروش رفیعی در تمرین پرسپولیس / روزمو ساختی عمر بابا