آریا بانو

آخرين مطالب

لوکیشن‌هایی که می‌توانند قلب تپنده گردشگری تهران باشند / نگاهی به خانه‌های قدیمی که در سینما به‌یادماندنی شدند فرهنگی هنری

  بزرگنمايي:

آریا بانو - سمیرا افتخاری: خانه‌های قدیمی تهران گنجایش جذب مخاطبان و گردشگران و توریست‌ها را دارند، تنها نیازمند صرف زمان و اندکی هزینه هستند تا به دل فراموشی سپرده نشوند.


سرویس سینمایی هنرآنلاین : ساخت بسیاری از آثار تاریخی در سینما همواره همراه بوده است با بازسازی لوکیشن‌های مورد نظر و یا ساخت مجدد یک بنای تاریخی که در سینمای دنیا اغلب از شهرک‌های سینمایی برای این امر استفاده می‌شود. شهرک‌هایی که بنا به فراخور ساخت دکورها و لوکیشن‌ها را حفظ کرده‌اند و علاوه بر اینکه هزینه‌های تولید پروژه‌های سینمایی را کاهش داده‌اند، در بحث زمان‌بندی نیز به کمک سایر فیلمسازان آمده‌اند. جدای از این مباحث که به تولید آثار می‌پردازد، خود این شهرک‌ها نیز به نوعی موجب رونق اقتصاد شده و فضایی برای گردشگری علاقمندان به سینما را شکل داده‌اند. به طور مثال در انگلیس، امریکا، هند، روسیه، چک، کره‌جنوبی، چین و... این شهرک‌های سینمایی بخشی از جاذبه‌های گردشگری کشورشان نیز محسوب می‌شوند.

در ایران نیز شهرک سینمایی این امکان را برای فیلمسازان فراهم کرده است تا از لوکیشن‌های تهران قدیم بهره بگیرند اما آنچه که در این مجال جای بحث است، کمبود فضا و امکانات موجب شده تا بخشی از دکورهای تاریخی که تولید شده‌اند از بین بروند و یا قابلیت استفاده نداشته باشند. این اتفاق جدای از بحث هزینه‌های تحمیلی به گروه‌های تولیدی، موجب شده تا بسیاری از این فضا دل کنده و به سراغ سایر لوکیشن‌ها بروند.
در تهران بخصوص در مناطقی چون پامنار، عودلاجان، سنگلج و ... هنوز هم می‌توان بناهای قدیمی را یافت که با کمی تغییر می‌توان از آن‌ها بهره برد و آن‌ها را تبدیل به یکی از جاذبه‌های گردشگری این کلان شهر کرد. بخصوص مناطقی چون لاله‌زار که زمانی جزو مهمترین خیابان‌های تهران بوده است و به لحاظ هنری خواستگاه هنردوستان بود هنوز هم آثار و بناهای تاریخی متفاوتی وجود دارد که متاسفانه به دلیل عدم رسیدگی مناسب به این بناها و عدم ثبت ملی آن‌ها اغلب در حال از بین رفتن هستند و دیگر نام و نشانی از آن‌ها نیست. امروز اغلب این بناها یا تبدیل به خرابه شده‌اند و یا مالکان آن‌ها قصد کوبیدن و ساختن برج‌های جدید را دارند. اما آنچه اهمیت دارد خاطره تاریخی مردم است که بسیاری از این بناها را به دلیل نمایش و یا استفاده در آثار سینمایی و تلویزیونی می‌شناسند. هنوز هم در منطقه عودلاجان حمام نواب را به نام حمام قیصر می‌شناسند و یا باغ خانه اتحادیه را به سریال "دائی جان ناپلئون" ناصر تقوایی یاد می‌کنند.
این اتفاقات در حالی پیش می‌رود که پیروز حناچی شهردار تهران پیش از این اعلام کرده بود که در منطقه لاله‌زار به دنبال این هستند تا بتوانند بناها و خانه‌های قدیمی را حفظ کنند و آن‌ها را تبدیل به مراکزی برای گردشگری کنند. در واقع این روزها کاری را که شهرداری باید انجام می‌داد عوامل تولید انجام داده‌اند و حالا عده‌ای دیگر از این فرصت استفاده کرده و به جذب گردشگر اقدام کرده‌اند.
حسن فتحی با ساخت سریال "شهرزاد" دو بنا را تبدیل به مرکز گردشگری کرد. یک با ساخت و مرمت باغ سلیمانیه حسن وثوق یا کوشک وثوق‌الدوله که مدت‌ها بود تبدیل به خرابه شده بود، بهمن‌ماه سال گذشته به شهرداری تحویل داده شد تا آن را مرمت کرده و از آن حفاظت کند. بنایی که در گذشته 1222 اصله درخت داشت و حالا از آن همه درخت تنها 453 اصل باقی مانده و باغ تبدیل به یک مخروبه شده است که با ورود سازندگان سریال "شهرزاد" و تبدیل آن به خانه "بزرگ آقا" بار دیگر این عمارت بر سر زبان‌ها افتاد و پیروز حناچی در بهمن‌ماه سال 97 صحبت از این کرد که این باغ را بازسازی کرده و آن را مکانی برای تفریح شهروندان خواهد کرد.

اما عمارت بعدی، عمارت موتمن الاطبا است که در منطقه پامنار واقع شده است و قدمت خانه به سال 1262 و زمان قاجار بر می‌گردد. در واقع این خانه متعلق به پزشک ناصرالدین شاه است که در زمان خود یکی از سرآمدترین بناهای تهران بوده است.شاید بتوان آن را اولین خانه سه طبقه ساخته شده در ایران نامید که ثبت در فهرست آثار ملی ایران شده است. این عمارت نیز در سریال "شهرزاد" بسیار دیده شد در واقع این خانه، خانه پدری فرهاد یکی از شخصیت‌های اصلی شهرزاد است که بسیار در این سریال دیده شد و حالا مکانی شده است برای گردشگری مخاطبان این سریال و تهران دوستان که با تبلیغ بازدید لوکیشن سریال "شهرزاد" بسیاری از علاقمندان را روزانه در خود جای می‌دهد.
علاقمندی مخاطبان به دیدن لوکیشن آثار نمایشی و سینمایی و همچنین بودن در آن فضاها خود می‌تواند یکی از جاذبه‌های گردشگری در سینما باشد که جا دارد هم هنرمندان و هم شهرداری به این امر ورود کرده و در آن تلاش جدی‌تری داشته باشند.
شهر تهران با وجود گسترش و وسعتی که دارد خانه‌های قدیمی را در دل خود دارد که با کمی صرف وقت و هزینه می‌توان از آن‌ها بهترین استفاده را کرد و در جذب گردشگران خارجی نیز موفق عمل کنند. خانه‌های تهران با کمی صرف هزینه و زمان می‌توانند همچنان نبض تپنده این شهر باشند و با حفظ آن‌ها استفاده بهینه کرد. اتفاقی که متاسفانه این روزها کمرنگ شده و خانه‌های قدیمی شهر جای خود را به برج‌های بدرنگ و بدقواره می‌دهند. شهرداری، مسئولان و مالکان باید این قلب‌های تپنده را حفظ کنند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/188264/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اجرای زیبای آهنگ ناصر عبداللهی توسط پسرش

دفترچه سوالات ریاضی و انسانی نوبت اول کنکور 1403 منتشر شد

قرنطینۀ مطلق برای طراحان سؤالات کنکور

پیش‌بینی هوای تابستان امسال

غرق شدن دو کودک در رودخانه ماشکید سراوان

فتوای جهاد او انگلیسی‌ها را از خاک ایران خارج کرد!

حمله دلفین‌ها به گله موتوماهیان

تولد عجیب‌ترین توله سگ دنیا که همه را حیرت‌زده کرد

ظهر بارانی در حرم مطهر رضوی

فرار خنده دار کروکودیل از رویارویی با سگ

دسر شکلاتی را خلاقانه بساز

پیشگیری از بیماری های قلبی با سبک زندگی سالم

اخاذی مرد شیاد با جلب اعتماد زنان پس از مرگ مادرشان

نشانه‌گیری اتفاقی اما بسیار دقیق فران تورس در پایان ال‌کلاسیکو

مطهری: تراکتور همیشه مدعی بوده

آزمون در ترکیب اصلی رُم برابر اودینزه

واکنش دین محمدی به قهرمان لیگ برتر امسال

واکنش رجب زاده به اتفاقات بازی با استقلال ملاثانی

مطهری: همه تیم‌ها را می‌شناسم

مطهری: در تراکتور باید کمتر حرف زد، بیشتر عمل کرد

اشکش: ای کاش نتایج داخل زمین رقم بخورد

دعوت 60 کاراته‌کا به مرحله دوم انتخابی تیم امید و جوانان

هاشمی: نیم همت برای نوسازی تجهیزات فدراسیون‌ها درنظر گرفتیم

بررسی ابعاد مختلف سریال «جنگل آسفالت»

هفتمین «پاتوق فیلم کوتاه» برگزار می‌شود

وقتی که یک عطسه باعث بهمن می شود

ماجرای عکس تکان دهنده «آلن دلون» چه بود؟

استاندار ایلام: از عملکرد اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان رضایت داریم

درگذشت معصومه حائری عروس بزرگ امام خمینی و همسر سیدمصطفی خمینی+ عکس

عکس سه نفره سینا مهراد و برادرزاده هایش / خوش گذرانی پسران ساعد سهیلی با عموشان

سورپرایز جالب مردم در کنسرت توسط گرشا رضایی

بازگشایی گردنۀ برف‌گیر تته پس از 5 ماه

ماسه‌خواری؛ پرونده همیشه باز در سواحل مازندران

حمله سریالی به جنگلبانان!

بارندگی‌های سیل آسا در زیرکوه خراسان جنوبی؛ داوطلبان کنکور نتوانستند در جلسه امتحان حاضر شوند

تعرض به زنان به بهانه شرکت در مراسم ترحیم

بازداشت 70 زورگیر و سارق موبایل در تهران

ویدیویی بامزه و پربازدید از متهم اصلی کرونا

محصولاتی که ما مصرف می کنیم تو طبیعت به چه شکل بودند؟

کلیپی زیبا از شگفت انگیزترین آبشارهای جهان

باقالی پلو با مرغ شاندیزی‌

پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور

عاقبت تلخ ازدواج برای فرار از خانه پدری

تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه

دنیای مد به روایت «حسنا و ملکه‌های رنگی»

مدیر کنسرسیوم بانک‌ها: دیگر ما پرسپولیسی هستیم

دین‌محمدی: حیف از تیم راه‌آهن که منحل شد

مطهری: این یک استارت دوباره است

امیری: قلعه‌نویی بخواهد در خدمت تیم ملی هستم

هدف ما حضور مهدی الفتی در فینال المپیک است