آریا بانو

آخرين مطالب

تاکید محسن جوادی بر تقویت رویدادهای کتابخوانی/ نباید به دیده شدن اکتفا کنیم فرهنگی هنری

  بزرگنمايي:

آریا بانو - معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه شورای سیاست‌گذاری پایتخت کتاب ایران بر ضرورت تقویت رویدادهای ترویج کتابخوانی تاکید کرد.


به گزارش هنرآنلاین به نقل از گزارش روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، جلسه شورای سیاست‌گذاری پایتخت کتاب ایران با حضور محسن جوادی معاون امور فرهنگی، اعضای شورای سیاست‌گذاری و مسئولان فرهنگی شهر یزد برگزار شد.
محسن جوادی در این نشست ضمن تبریک عید غدیر و با تشکر از مسئولان برگزاری پایتخت کتاب در شهر یزد، گفت: رویکرد ما تقویت رویدادهای کتابخوانی است زیرا چنین فعالیت‌هایی موجب حضور نهادهای مردمی و غیردولتی و مشارکت آن‌ها در امر کتابخوانی و منجر به تقویت چرخه نشر وایجاد چرخه نویسنده، ناشر و کتابفروشی خواهد شد.
او با اشاره به برگزاری جلسات شورای سیاست‌گذاری پایتخت کتاب ایران، ادامه داد: رصد و مشاهده فعالیت‌های برگزار شده در شهر انتخاب شده به عنوان پایتخت کتاب ایران موجب می‌شود تا آسیب‌های احتمالی در برنامه‌های کتابخوانی مشخص شوند و نسبت به بر طرف کردن این کاستی‌ها اقدام کنیم. مسئولان برگزاری باید توجه داشته باشند که در این برنامه‌ها باید تلاش شود تا این رویدادها صرفا به یک اتفاق تاریخی تبدیل نشوند.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی با حضور شهر یزد به عنوان پایتخت کتاب ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت 2019، افزود: باید در سطح جهانی نیز به معرفی برنامه‌ها و فعالیت‎‌های خود بپردازیم اما نباید فقط به دیده شدن اکتفا کنیم بلکه فوایدی نیز از این حضورهای جهانی ببریم. یزد ظرفیت‌های بسیار خوبی برای معرفی در صحنه‌های جهانی دارد. همچنین یکی از اصول یونسکو پیام صلح است که ما می‌توانیم بر روی این اصل و پیام صلح و دوستی ایران فعالیت کنیم.
جوادی گفت: خوش‌بختانه در چند سال گذشته با برگزاری رویدادهای ترویج کتابخوانی به ویژه پایتخت کتاب ایران ظرفیت‌های خوبی در حوزه ترویج کتابخوانی شکل گرفته است.
در ادامه این مراسم ابراهیم حیدری مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی‌های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اشاره به برگزاری این جلسه اظهارداشت: در جلسات قبلی از سوی اعضای شورای سیاست‌گذاری پیشنهاد شد تا گزارش‌های دوره‌ای از فعالیت‌های کتابخوانی در پایتخت کتاب ایران داشته باشیم تا برنامه‌ها رصد شوند و نقاط ضعف و قوت آن‌ها شناسایی شوند.
حیدری با اشاره به انجام تحقیق درباره تاثیرات پایتخت کتاب ایران بر روی شهرها در چند دوره گذشته، گفت: با همکاری دانشگاه علامه طباطبایی مطالعاتی بر روی شهرهای پایتخت کتاب ایران در حال انجام است تا مشخص شود این عنوان چه تاثیری در میزان ارتقای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی شهرها داشته است.
او با اشاره به برگزاری پنج دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب، توضیح داد: در پنج دوره قبلی، پنج هزار روستا مشارکت کرده‌اند و امیدوارم که با مشارکت دستگاه‌های دیگر بتوانیم این میزان را افزایش دهیم.
حیدری ادامه داد: همچنین برگزاری این جشنواره موجب شده است تا چندین کتابخانه در روستاها دایر شود و حتی در برخی روستاها اشتغال‌زایی به وجود بیایید که نشانگر تاثیرات برگزاری رویدادهای ترویج کتابخوانی است.
همچنین در این جلسه مجید جوادیان‌زاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان یزد، به ارایه گزارش از فعالیت‌های انجام شده در شهر یزد پرداخت و گفت: از زمان انتخاب شهر یزد به عنوان پایتخت کتاب ایران برنامه‌های بسیاری برگزار شده است . هدف ما کاندید شدن شهر یزد به عنوان پایتخت کتاب جهان در سال 2022 است. از این رو هم‌افزایی خوبی میان نهادهای شهری و غیر دولتی در برپایی جلسات شکل گرفته است.
او ادامه داد: افتتاح شعبه استانی خبرگزاری کتاب ایران در شهر یزد، تجهیز کتابخانه‌ها، باغ کتاب دانشگاهی یزد، ایجاد زیر ساخت‌های فرهنگی در بخش گذر فرهنگ یزد، ایجاد پارک کتاب، اجرای سین کتاب، اجرای طرح کتابفروشی فعال، احیای کتابخانه زردشتیان یزد، فعالیت‌های ترویجی کتاب و پویش‌های کتابخوانی از جمله اقداماتی است که در این شهر انجام شده است.
جمال‌الدین عزیزی شهردار یزد نیز در این جلسه با برشمردن فعالیت‌های انجام شده برای تقویت کتاب و کتابخوانی در شهر یزد، گفت: ایجاد میدان کتاب، حمایت از نویسندگان بومی وآثار فولکوریک یزد، تولید کتاب‎های صوتی، جمع‌آوری هفت هزار جلد کتاب برای مناطق محروم، ایجاد بوستان تبادل کتاب و طراحی و ساخت المان‌های کتاب برای نصب در مراکز عمومی از جمله اقدامات شهرداری یزد بوده است.
در ادامه جلسه اعضای شورا به بحث و تبادل نظر درباره برنامه‌های برگزار شده در شهر یزد پرداختند و نقاط ضعف و قوت آن را یادآور شدند.
اعضای شورای سیاست‌گذاری پایتخت کتاب ایران از علیرضا بهشتی، محمود آموزگار، علیرضا مختارپور، علی اصغر سیدآبادی، حجت‌الاسلام ارزانی، دکتر عبدالهی، هانیه گرایلی و ابراهیم حیدری تشکیل شده است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/186661/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

با کودکان گوشه‌ گیر چگونه رفتار کنیم؟

برای کنترل بیش فعالی کودکان چه کنیبم؟

چرا بعضی از فرزندان علاقه ای به سفر رفتن با والدینشان ندارند؟

تا حالا عبارت «کارتون‌درمانی» به گوش‌تان خورده؟! (قسمت اول)

تا حالا عبارت «کارتون‌درمانی» به گوش‌تان خورده؟ (قسمت دوم)

فواید داستان خواندن برای کودکان

بازی‌هایی که به اجتماعی‌شدن کودکان کمک میکند

راهکار هایی برای کم کردن وابستگی کودک

بگذارید بچه ها یه کم استرس هم داشته باشند!

وقتی کودک کابوس می‌بیند چگونه برخورد کنیم؟

بازی هایی برای درمان کمرویی کودکان

راهکارهایی برای جلوگیری از تماشای بیش از حد تلویزیون

از بلوغ زودرس کودک خود جلوگیری کنید

جملاتی برای آرام کردن کودک پرخاشگر

راه های تشخیص منطقی یا غیر منطقی بودن درخواست های کودکان

تأثیر بازی کردن بر شخصیت کودکان

چگونه استعدادهای کودکان را کشف کنیم؟

بازی هایی برای افزایش توجه و تمرکز کودکان

با کودکی که اشتباهش را نمی پذیرد چه کنیم؟

توصیه‌هایی برای قبل از پدر شدن

چهار بازی مهارتی برای کودکان

وابستگی کودک را چگونه درمان کنیم؟

دلبستگی کودکان زیر دو سال را جدی بگیرید!

اگر کودکتان مدام می گوید حوصله ام سر رفت!

تفاوت کابوس و هراس شبانه در کودکان

نیازهای روانشناختی کودکان زیر 7 سال چیست؟

چگونه فرزندمان را به خوب حرف زدن تشویق کنیم؟

تک فرزندی با روان فرزند شما چه کار می کند؟

راهکاری برای درمان کودک خجالتی شما

چرا کودک من زیاد سوال می پرسد؟

دلایل دیر حرف زدن کودک چیست؟

اوتیسم سراغ چه کسانی می‌رود؟

با رعایت این موارد کودک شما در مدرسه موفق تر خواهد بود!

4 اسباب‌بازی مفید برای رشد ذهنی و جسمی کودک

تفاوت های خلقی در کودکان

کشف مهارت و استعدادهای کودکان

دلایل هراس کودکان از مدرسه چیست؟

بازی با کودک نوپا

دانش آموزانی که تکالیفشان را انجام نمی دهند!

مشکلات یادگیری و آموزشی در کودکان

خانواده هایی که می خواهند «ای کیو سان» داشته باشند

مراحل رشد جنسی کودک خود را بشناسید!

رابطه آموزش و بازی را جدی بگیرید

با کودکان حواس پرت چه کنیم؟

بازی مناسب ماههای اول زندگی

قدرت یادگیری دخترها بیشتر است یا پسرها؟

قصه گویی چه تاثیری در زندگی کودک دارد؟

چگونگی پرورش و تربیت کودک خردمند

کابوسهای کودکانه

زمانبندی برای تماشای تلویزیون توسط کودک