آریا بانو

آخرين مطالب

کاهش 50 هزار ازدواج طی یک‌سال مقالات

  بزرگنمايي:

آریا بانو -

مشرق / مسأله ازدواج این روزها در جامعه ایران به یک چالش بزرگ در بین جوانان تبدیل شده و دغدغه‌های اقتصادی، افزایش سن ازدواج و تحصیلات عالی که سالیان سال طول می‌کشد، همگی سبب سخت‌ترشدن این امر مقدس شده است.
موانع اقتصادی و فرهنگی با هم در رقابت هستند تا شوق جوانان برای ازدواج را کم کنند. از طرفی تورم و کمبود نیروی کار نیز به این مقصود افزوده تا میل به این امر مقدس را کاهش دهد؛ اما وجیهه شعرباف، کارشناس مسائل ازدواج می‌گوید: با وجود اینکه این روزها امنیت اقتصادی نداریم و این سبب کاهش پیوندها شده، اما شیوع مصرف‌گرایی، کاهش تاب‌آوری و روابط آزاد میان دختران و پسران از عمده‌ترین علل انجام‌نشدن ازدواج است.
مسأله ازدواج این روزها در جامعه ایران به یک چالش بزرگ در بین جوانان تبدیل شده است. دغدغه‌های اقتصادی، افزایش سن ازدواج و تحصیلات عالی که سالیان سال طول می‌کشد، همه و همه سبب سخت‌ترشدن این امر مقدس شده است. پای خاطرات پدر و مادرهایمان اگر بنشینیم، می‌بینیم که زندگی آن روزها بی‌آلایش‌تر از حالا شده است.
با جهیزیه جمع‌وجور و مهریه کم شروع می‌کردند و بعداً حتی تا سالیان سال هم در دو اتاق تودرتو در منزل پدرشان زندگی خود را پیش می‌بردند. ازدواج‌هایی که ساده شروع می‌شد، اما ریشه‌های آن محکم بود و با تمام بالا و پایین‌ها باز هم پابرجا بود. این روزها، اما آن سنت‌های دهه‌های گذشته فرق کرده و از ازدواج‌های آسان و عروسی‌های کم‌خرج، کمتر خبری به گوش می‌رسد.
توقعات عجیب و بی‌جای جوانان آن هم در این شرایط اقتصادی که حتی تهیه مسکن هم دشوار شده، از جمله مواردی است که یا ازدواج را به چالشی بزرگ تبدیل می‌کند یا حتی در صورت رسیدن به وصال یکدیگر، عمر این ازدواج کوتاه و کوتاه‌تر می‌شود. دولت‌ها در دهه گذشته اگرچه سعی در فرهنگ‌سازی در امر ازدواج به شیوه آسان داشته و با افزایش نرخ وام ازدواج برای تسهیل‌کردن این امر خیر در تلاش‌اند، اما مشکلات پیش روی جوانان حادتر از آن است که با افزایش نرخ وام ازدواج بتوان آن را حل کرد.
در واقع باید گفت همواره افزایش نرخ تورم و افزایش قیمت‌ها از تسهیلاتی که دولت‌ها برای ازدواج در اختیار جوانان قرار می‌دهند، صعودی‌تر است. به‌طور مثال اکنون وام ازدواج به هر یک از زوجین 30‌میلیون تعلق می‌گیرد، درصورتی که این روزها قیمت یک یخچال ساده بیش از هشت میلیون تومان و قیمت هر تلویزیون از پنج میلیون تومان شروع می‌شود.
همه این را بگذارید کنار صدها هزینه ریز و درشتی که برای شروع یک زندگی لازم است، اما مسأله کوتاهی‌های دولت فقط یک روی سکه است. آن روی سکه همان جوانانی هستند که به کم قانع نبوده و می‌خواهند همه آن چیزهایی که باید طی یک عمر در زندگی به دست آورد، پیشاپیش داشته باشند؛ کما اینکه تجربه ثابت کرده هیچ‌یک از آن‌ها دلیل بر یک ازدواج موفق نخواهند بود.
خانم وجیهه شعرباف، کارشناس مسائل ازدواج درباره چالش‌های ازدواج و کاهش انگیزه جوانان به این امر مقدس گفت: «من سال‌هاست که در این زمینه فعالیت می‌کنم و با جوانان در ارتباط هستم، اما کاهش میلی برای ازدواج در آن‌ها نمی‌بینم.
میل به ازدواج در آن‌ها زیاد است؛ اما این روزها دختران و زنان مطلقه زیادی هستند که در محیط کاری یا دانشگاه یا حتی در فضای مجازی با جنس مخالف خود ارتباط برقرار می‌کنند و این ارتباط آزاد میان آن‌ها سبب می‌شود که میل به ازدواج در میان مردان و حتی خود این دختران کم شود و تمایلی به تشکیل زندگی نداشته باشند. در واقع روابط اجتماعی دختران و پسران این روزها بسیار باز و آزاد شده و این خود یکی از علل اصلی بی‌میلی به ازدواج است.»
این کارشناس حوزه اجتماعی ادامه داد: «امروزه جامعه ما بیش از هر زمان دیگری مصرف‌گرا شده است و به همین اندازه صبر و آستانه تحمل افراد نیز پایین آمده و افراد برای رسیدن به اهداف‌شان تاب‌آوری لازم را ندارند.»
ازدواج رنج مقدس است
شعرباف گفت: «یکی دیگر از دلایلی که این روزها انجام ازدواج در بین جوانان کم شده است، میزان افزایش طلاق در جامعه است چرا که این افزایش طلاق‌ها سبب ایجاد ترس و نگرانی در بین افراد مجرد می‌شود و بر این باور خواهند بود که احتمالاً زندگی آن‌ها نیز به طلاق منجر شود.» این کارشناس حوزه ازدواج افزود: «والدین و اولیای مدارس نیز نگاه آموزشی به جوانان ندارند.
جوانان این روزها مهارت لازم برای ازدواج را ندارند و طبق آخرین آمارها در سال 97 بیشترین میزان طلاق‌ها مربوط به یک‌سال اول می‌شود و حتی بعضاً فرصت زیر یک سقف رفتن را هم پیدا نمی‌کنند.» وی با اشاره با چالش‌های اقتصادی امروز گفت: «ناامنی اقتصادی این روزها در جامعه زیاد است و نبود امنیت اقتصادی نیز یکی از عوامل مهم در به تأخیر انداختن این امر است.» شعرباف گفت: «خیلی از جوانان هنوز از ازدواج یک زندگی سراسر رمانتیک را تصور می‌کنند در صورتی که ازدواج یک رنج مقدس است.»
ازدواج را می‌توان آسان گرفت
بر اساس آخرین آمارها سال 97، 550 هزار و 565 مورد ازدواج در کشور ثبت شده؛ این در حالی است که میزان ازدواج‌های سال 96 برابر با 605 هزار و 404 مورد بوده است. با نگاهی سطحی به این اعداد و ارقام، شاهد کاهش حدوداً 50 هزار ازدواج به فاصله یک سال در کشور هستیم.
با این وجود، اما تجربه نشان داده می‌شود زندگی را کمی آسان‌تر گرفت. جوانان زیادی هستند که زندگی خود را خانه‌ای با متراژ پایین و اندکی جهیزیه و بدون خرید سرویس طلا و جشن در تالارهای گران قیمت شروع کردند و حالا که مدت‌ها از این شروع ساده می‌گذرد، توانسته‌اند مشکلات خود را رفع و رجوع کرده و به آرامش نسبی بهتری برسند.
از روز گذشته بسیاری از این افراد به بهانه سالروز ازدواج حضرت علی ع و حضرت فاطمه س، تجربیات خود را در شبکه‌های اجتماعی با هشتگ ازدواج آسان و فهرست جهیزیه منتشر کردند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/181527/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قرعه‌کشی سومین مرحله سامانه تخصیص خودرو، امروز ساعت 14

سود میلیاردی واردات خودرو برای مافیای دولتی! /مردم امسال منتظر خودروی وارداتی نباشند

قرعه‌کشی سومین فروش یکپارچه خودروها/زمان اعلام نتایج

سود میلیاردی واردات خودرو برای مافیای دولتی!/ مردم امسال منتظر خودروی وارداتی نباشند

سناریوهای برجامی واردات خودرو

وارداتی‌های بازار خودرو گران شدند/ آخرین قیمت تویوتا، رنو، کیا و هیوندای

نتایج سومین مرحله قرعه‌کشی خودرو اعلام شد

عکس | کیا سول 600 میلیون تومانی در کره ، گزینه جدی واردات به ایران می شود؟

نماینده مجلس: تعیین عوارض شناور برای واردات خودرو یعنی سجده در برابر پراید

بررسی نوسانات قیمت خودرو در بازار 10 روز اخیر

تکلیف خودروهای توقیفی در گمرک مشخص شد/ فقط ترخیص این خودروها ممنوع است

شروط عجیب و غریب برای واردات خودرو

لکسوس، بنز، پورشه، بی ام و، کیا و هیوندا به مزایده می‌روند

قیمت پراید برابر با یک سال‌ و نیم درآمد خانوارهای شهری/ رشد 17 برابری قیمت پراید در 11 سال

تا کی مردم باید تاوان ارابه های مرگ و مافیای خودرو را بدهند؟

واردات «غیراقتصادی» برای خودروی اقتصادی

قرعه‌کشی خودرو هر ماه برگزار خواهد شد

افزایش قیمت خودرو در جهان

با آئین‌نامه نوشته شده برای واردات، قیمت خودرو بدون تغییر باقی می‌ماند

خودرو در پسا قرعه‌کشی

آغاز مزایده خودرو های خارجی/فرصتی برای شیفتگان خودروهای لوکس

مزایده خودرو های خارجی آغاز شد

راز حراج لوکس‌های دپویی | تاثیر ورود دپویی‌ها به بازار

خداحافظی با سمند و پژو 405

جهش دلار خودروهای چینی بازار را گران کرد/ برلیانس کراس 20 میلیون تومان گران شد

سامانه یکپارچه فروش خودرو حذف شد

گرانی مجدد خودرو در راه است؟

فردا آخرین مهلت بازدید و ثبت قیمت در مزایده خودروهای خارجی

جزئیات حذف فروش خودرو در سامانه یکپارچه خودرو/ قرعه کشی محصولات ایران خودرو ادامه دارد

لیست برندگان مزایده خودرو‌های خارجی 16 مهر اعلام می‌شود

حراج مال غیر در مزایده خودرو؟

آغاز فروش 3ماهه و یکساله 8 محصول ایران خودرو+ جدول

اجرای 2 طرح فروش فوری و پیش فروش محصولات سایپا (+جدول و جزئیات)

سامانه یکپارچه، بازنده پرهیاهو؟

مردم قدرت خرید خودروی صفر ندارند

زمان قرعه کشی محصولات ایران خودرو تغییر کرد

منتظر خودروهای وارداتی نباشید/ وعده کاهش قیمت خودرو اشتباه بود

برگزاری دور جدید مزایده خودروهای خارجی رسوبی

وزیر صمت : واردات خودرو به طور قطع انجام می‌شود/ تایید شرایط دو شرکت برای واردات خودرو

پیشنهادهای قیمتی خودروسازان به صمت رسید/ اصلاح قیمت خودرو قطعی شد

پژو پارس رکورددار خرید شد/ ثبت نام حدود 3 میلیون نفر برای خرید 10 هزار خودرو

اعلام اسامی برندگان مزایده خودروهای خارجی | قیمت‌های پیشنهادی مشخص شد

مذاکره برای واگذاری خودروسازان در مراحل پایانی/ خروج تارا از گردونه قرعه‌کشی، به‌زودی

2 شرط حذف قیمت گذاری دستوری خودرو

قیمتها در بازار خودرو همچنان صعودی؛ تعداد مشتری همچنان نزولی است

زمان دور دوم مزایده خودروهای خارجی اعلام شد

صدرایی: کاهش 20 درصدی قیمت خودرو تنها یک ادعا است/ شرکت‌های خودروسازی تمایلی برای حذف قرعه‌کشی ندارند

برداشتن قیمت‌های دستوری خودرو به 2 شرط

ضرب‌الاجل جدید واردات خودرو

واردات خودرو ظرف دو هفته آینده انجام می‌شود