آریا بانو

آخرين مطالب

چرا برخی داروهای وارداتی به چرخه توزیع وارد نشدند؟ اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - سلامانه: به دنبال طرح مباحثی مبنی بر سودجویی در حوزه ارز دارو و عدم ورود برخی داروهای وارداتی به چرخه توزیع علی‌رغم دریافت ارز دولتی، نایب‌رییس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی، تاکید کرد: اگر شرکتی که ارز گرفته بخشی از کالاهایش را وارد چرخه توزیع نکرده است، به این دلیل است که کالایش یا هنوز در پروسه واردات قرار دارد و یا از گمرک ترخیص نشده است.
به نقل از ایسنا، دکتر عباس کبریایی‌زاده، درباره مباحث مطرح شده مبنی اینکه برخی شرکت‌ها و افراد ارز دولتی برای واردات دارو گرفته، اما داروها را به چرخه توزیع داروی کشور وارد نکرده‌اند، ‌گفت: بارها تاکید کرده‌ام که در حوزه دارو به هیچ عنوان امکان چنین کاری وجود ندارد. در گزارشی که در جلسه پیشین شورای‌ مشورتی دارو در سازمان غذا و دارو ارائه شد، بر اساس آن خوشبختانه تمام شرکت‌های دارویی، کالاها و داروهایی را که بابت‌شان ارز دولتی گرفته بودند، وارد کشور کرده بودند.
وی افزود: البته ممکن است شرکتی 10 میلیون دلار ارز دریافت کرده و تاکنون توانسته به میزان هشت میلیون دلار دارو وارد کشور کند، اما دو میلیون دلارش هم هنوز وارد نشده که ممکن است در گمرک و یا در فرآیند ورود مانده باشد. بنابراین نمی‌توان انتظار داشت شرکتی که 10 میلیون دلار ارز دریافت کرده است، به همان میزان و به صورت یکجا دارو و کالا وارد کند. بر این اساس بخشی از این کالاها همچنان در پروسه واردات به کشور قرار دارند.
وی با بیان اینکه بنابراین اینطور نیست که شرکتی ارز دولتی گرفته باشد، اما دارو را وارد چرخه توزیع نکند، ‌مگر اینکه یک شرکت خاصی تخلف کرده باشد، افزود: بنابراین اگر هنوز شرکتی که ارز گرفته اما بخشی از کالاهایش را وارد چرخه توزیع نکرده است، به این دلیل است که کالایش یا هنوز در پروسه واردات قرار دارد و یا از گمرک ترخیص نشده است. در عین حال در موارد زیادی بانک مرکزی ارز را تخصیص داده، ‌اما پول به دست واردکننده نرسیده است. آمریکایی‌ها می‌گویند ما با دارو کاری نداریم، اما در واقع در موارد متعددی دولت ارز را به شرکت‌ها تخصیص داده است، اما در مسیر کار واردات، دارو به دست تامین‌کننده نمی‌رسد؛ چراکه پول برگشت می‌خورد و امکان تهیه دارو وجود ندارد. موارد زیادی داریم که پول‌ها برگشت خورده و شرکت‌ها نمی‌توانند دارو را تامین کنند.
مشکل بزرگ صنایع دارویی
نایب‌رییس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی در ادامه صحبت‌هایش گفت: در حال حاضر بزرگ‌ترین مشکل صنایع دارویی طولانی بودن زنجیره تخصیص ارز است؛ به‌طوری که شرکت‌ها زمان زیادی معطل می‌مانند. این موضوع به‌خصوص در حوزه تخصیص ارز نیما بسیار چالش‌برانگیز است. انتظار ما این است که صنعت داروسازی در ارز نیما دچار مشکل نباشد. این درحالیست که در حال حاضر کار تخصیص ارز 4200 تومانی به خوبی انجام می‌شود، اما در حوزه تخصیص ارز نیمایی که بخش عمده‌ای از نیازهای صنعت به آن وابسته است، دچار مشکل هستیم.
کبریایی‌زاده با بیان اینکه ارز دارو 4200 تومانی است و مشکلی در تخصیص آن وجود ندارد، گفت: باید توجه کرد که بخش عمده‌ای از نیازهای ارزی صنایع داروسازی برای تامین مواد جانبی، مواد بسته‌بندی، قطعات، ماشین‌آلات و ... از طریق ارز نیمایی رفع می‌شود. درحالیکه پروسه تخصیص ارز نیما بسیار طولانی و غیرقابل پیش‌بینی است.
دولت برای تامین ارز نیمایی به "دارو" تدبیر کند
وی تاکید کرد: اگر وزارت بهداشت برای تامین مستمر و سریع ارز نیما تدبیری نکند، ‌صنعت دارویی کشور دچار توقف می‌شود؛ آن هم توقف‌هایی که تاسف‌بار خواهد بود. به عنوان مثال برای یک قطعه یا ماده جانبی 10 یا 50 هزار دلاری صنعت معطل می‌ماند. فکر می‌کنم باید برای ارز نیمایی تدبیر جدی اندیشیده شود. در عین حال مبالغ صنعت داروسازی از ارز نیمایی هم مبالغ ریزی است. آقایان می‌گویند ارز نیمای پتروشیمی در بورس وجود دارد و صنایع داروسازی می‌توانند آن را خریداری کنند، اما باید توجه کرد که پتروشیمی می‌گوید من 10 میلیون دلار برای فروش آورده‌ام و آن را با مبالغ خرد 15000 دلار - 15000 دلار نمی‌فروشم، بلکه یک مشتری می‌خواهم که 10 میلیون دلار را یکجا خریداری کند. بنابراین بعضا ممکن است بانک مرکزی اعلام کند که ارز نیما در سیستم وجود دارد، اما منطقی نیست که ارز در بازار با مبالغ خرد و کوچک به فروش برسد.
کبریایی‌زاده با بیان اینکه دولت و بانک مرکزی باید ارز نیمایی دارو را خودش به صورت مستقیم تامین کند نه از طریق بازار آزاد، گفت: زیرا بازار آزاد، غیرقابل پیش‌بینی است. از طرفی زنجیره تامین دارو نباید طولانی شود.
وی با اشاره به مشکلات نقدینگی در صنعت داروسازی کشور نیز گفت: بالاخره پروسه بازگشت پول به شرکت‌های توزیعی و به تبع آن شرکت‌های تولید کننده دارو، ‌وضعیت خوبی ندارد. بر همین اساس این شرکت‌ها نمی‌توانند به موقع دارو را تامین کنند.
چند نرخی بودن ارز دارو، فسادآور است
کبریایی‌زاده درباره مباحثی که درباره تبدیل ارز دارو به ارز نیمایی مطرح شده بود، اظهار کرد: ما به عنوان سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی با چنین اقدامی موافقیم و معتقدیم که ارز دارو باید نیمایی و تک‌نرخی باشد. وجود ارز چندنرخی در حوزه دارو و سایر کالاهای کشور، ‌عین فساد است. چند نرخی بودن ارز زمینه‌های خلاف واقع‌گویی را باز کرده و فسادآور است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/174770/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وزیر صمت: مردم در خرید خودرو عجله نکنند؛ شرایط رو به بهبود است

وعده تکراری و تو خالی؛ در خرید خودرو عجله نکنید، ارزان می شود!

بن سلمان کارخانه هیوندا را به عربستان آورد

سامانه خودروهای وارداتی با ٧ خودروی جدید باز شد

شورای رقابت از قیمت‌گذاری خودروهای وارداتی کنار رفت

عرضه خودرو وارداتی ایران خودرو در سامانه یکپارچه فروش (+تصاویر و مشخصات شاین مکس)

رشیدی‌کوچی: بگویید چگونه خودرو 700 میلیونی یک‌دفعه 2 میلیارد و 800 میلیون تومان شد؟!

اعلام جزئیات مالیات خودروهای لوکس/ مهلت و نحوه پرداخت مشخص شد

اظهار تاسف نماینده مجلس از مجوز افزایش 40 درصدی در خودرو/ آغاز مرحله چهارم فروش خودروهای وارداتی از فردا

خودروهای جدید سایپا و ایران خودرو راهی سامانه یکپارچه می‌شوند

تعرفه واردات تایر کاهش یافت

فراری حراج شد

ادعای وزیر صمت: قیمت خودروهای وارداتی برای متوسط مردم قابل قبول است

چرا خودروهای اقتصادی جهان در ایران لوکس می‌شوند؟

فروش جدید 8 خودروی وارداتی از فردا/ وزیر صمت: حق ندارید مشتری را مجبور به خرید محصولات جدید کنید

تمدید مهلت ثبت‌نام خودروهای وارداتی تمدید شد

تکلیف قیمت لاستیک خودرو مشخص شد

یک وعده دیگر دولت سیزدهم هوا شد/ واردات خودرو کارکرده به بن بست خورد

شرایط جدید خرید و فروش لاستیک اعلام شد

توقف تولید 15 محصول ایران خودرو و سایپا در آبان

فروش اینترنتی لاستیک متوقف شد

آقای وزیر صمت! اول خودرو‌های مردم را تحویل دهید بعد به فکر تولید خودروی برقی باشید

فروش اینترنتی لاستیک متوقف نشده است/ حجم بالای تقاضا موجب توقف کوتاه‌مدت

مردم می‌توانند خودروهای کارکرده وارد کنند

تب بالای حواله‌فروشی خودرو

رئیس سازمان برنامه و بودجه: واردات 3 میلیارد دلاری خودرو به صلاح نیست

امشب؛ اتمام مهلت ثبت‌نام 7 خودروی داخلی/ سامانه یکپارچه بسته نمی‌شود

شرایط جدید ثبت‌نام 5 خودرو در سامانه یکپارچه اعلام شد

باز هم قرار است به بهانه واردات خودروی خارجی برای دستگاه‌های خاص، فوتبالیست‌ها ماشین لاکچری سوار شوند؟

محکومیت قطعی 5 هزار میلیارد تومانی بهمن موتور به دلیل گران فروشی

آغاز ششمین عرضه خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه با شرایط جدید

سوال مهم رئیس پلیس راهور از مسئولان و خودروسازان: از چه آلیاژی در بدنه خودروهای داخلی استفاده می‌شود که با تصادف ساده صدمه شدید می‌بینند؟

خودروهای خارجی 3 برابر قیمت واقعی در بازار ایران به فروش می رسند

باج‌خواهی دولت از خودروسازان موفق

توقف عرضه لاستیک با قیمت‌های جدید‌

قیمت برخی خودرو‌ها در ایران، 16 برابر کشور‌های همسایه است!/در وضعیت بی‌عرضگی و تسلیم دولت‌ برابر رانت‌خوار‌ها قرار داریم

پلیس راهور: تا امروز خودروی دست دوم وارد کشور نشده؛ پول نپردازید

اعلام جزییات عرضه 12 خودرو وارداتی در سامانه یکپارچه

شورای رقابت دستورالعمل تنظیم‌ بازار خودرو را اصلاح کرد

فرمول قیمت‌گذاری خودرو تغییر کرد

خودروهای تاریخی از معاینه فنی معاف شدند

شفاف‌سازی سخنگوی شورای رقابت در مورد قیمت‌گذاری خودرو: ادعاهای مطرح شده را تکذیب می‌کنم

خرید لاستیک ماشین هم قسطی شد؛ 4 حلقه تایر پراید 9 میلیون!

نرخ مالیات بر خودروهای لوکس در سال آینده تعیین شد

درآمد گمرک از واردات خودرو 11 برابر شد

روزنامه اطلاعات: دولت و خودروسازان برای افزایش قیمت خودرو دسیسه کردند

آغاز پلاک‌گذاری ملی خودروهای مناطق آزاد + شرایط

شروط جدید ثبت‌نام خودرو در دستورالعمل اصلاحی شورای رقابت/ خرید خودرو آسان می‌شود؟

آیین‌نامه واردات خودروهای نو ابلاغ شد/ ابلاغ مصوبه واردات خودروهای برقی

وزارت صمت به جای حل مشکلات بازار خودرو، صورت‌مساله را پاک کرد