آریا بانو

آخرين مطالب

بهترین قابلمه برای آشپزی از نظر طب سنتی چیست؟ اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
بهترین قابلمه برای آشپزی از نظر طب سنتی چیست؟
٨٩
٠
سایت ستاره/ انتخاب سالم‌ترین و بهترین قابلمه برای آشپزی یکی از مهمترین دغدغه‌های هر خانم خانه‌دار است. در حقیقت آنچه که خیلی مهمتر از زیبایی، رنگ و برند قابلمه است، انتخاب بهترین قابلمه از نظر جنس مواد و ترکیباتی است که قابلمه از آن ساخته شده است.
قابلمه در شرایط دمایی بالا قرار می‌گیرد و بسیاری از واکنش‌های شیمیایی و ورود املاح و عناصر، در درجه حرات زیاد رخ می‌دهد. به‌ویژه اگر در یک محلول اسیدی و یا قلیایی قرار گیرند این واکنش‌ها سریع‌تر می‌شوند.
اگر شما هم به دنبال جوابی برای انتخاب بهترین قابلمه برای آشپزی هستید با ما همراه شوید تا پاسخ خود را با بررسی 10 نوع قابلمه با جنس‌های متفاوت از دیدگاه متخصصان طب سنتی بگیرید.
بهترین قابلمه برای آشپزی از نظر طب سنتی
از دیدگاه طب سنتی بهترین قابلمه برای آشپزی؛ قابلمه‌های از جنس شیشه (پیرکس) و استیل است. شیشه و استیل در برابر حرارت مقاومت زیادی دارند و کمترین واکنش را با ماده موجود در غذا می‌دهند. در ادامه رایج‌ترین جنس‌های قابلمه موجود در بازار کشور را بررسی می‌کنیم و معایب و مزایای پخت غذا در هریک را توضیح می‌دهیم.
1. قابلمه تفلون
با وجود فراوان بودن و قیمت ارزان قابلمه‌های تفلون در بازار و نچسب بودن آن‌ها که یکی از عوامل پرطرفدار استفاده از این جنس است، قابلمه تفلون به دلیل جدا شدن لایه‌های تفلون در حرارت زیاد از سطح آن، برای پخت غذا توصیه نمی‌شود.
لازم است بدانید، معمولا در تهیه ظروف تفلون به خصوص تفلون‌های ارزان قیمت، از کادمیوم استفاده می‌شود که از فلزات سنگین و مضر است. این ماده به مرور وارد غذا می‌شود و احتمال سرطان، کوتاهی قد و ضایعات پوستی را افزایش می‌دهد. همچنین در سنتز هموگلوبین دخالت می‌کند و کم‌خونی را به همراه می‌آورد، به ویژه اگر قابلمه دچار خراش و خوردگی شده باشد.
بنابراین اگر از قابلمه تفون برای پخت غذا استفاده می‌کنید، حتما از حرات ملایم اجاق استفاده کنید و وسایلی را به کار گیرید که مانع خراش قابلمه شود.
توجه: استفاده از قابلمه‌های تفلونی که بازسازی می‌شوند به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود، زیرا بازسازی تفلون ایمنی چندانی ندارد. اکثرا از تفلون غیر استاندارد استفاده شده و مواد شیمیایی مضر و سرطان‌زای موجود در آن‌ها به راحتی در اثر حرارت وارد غذا می‌شود.
2. چدن
چدن، آلیاژی از آهن است و قابلمه چدن واقعی با خراش سطحش زنگ می‌زند. قابلمه‌های چدنی در بیشتر موارد در اثر حرارت زیاد ترکیبات موجود در آن‌ها آزاد شده و با مواد غذایی ترکیب می‌شود. هرچند نوع لعابدار این قابلمه‌ها بهتر است، اما جزو بهترین قابلمه برای آشپزی محسوب نمی‌شود.
3. قابلمه سفالی
هرچند در گذشته بسیاری از ایرانی‌ها از ظروف سفالی برای تهیه و پخت غذا استفاده می‌کردند، لیکن ظروف سفالی به مروز زمان دارای منافذ و خلل و فرج ریزی می‌شوند. بدین طریق مواد غذایی در آن‌ها رسوخ کرده، در اثر شستشو نیز از بین نرفته و محل رشد میکروارگانیسم‌ها و بروز عفونت می‌شوند. بنابراین پخت غذا در آن‌ها توصیه نمی‌شود.
4. ظروف لعابدار
لعاب‌ها اکثرا از جنس اکسید مس و سرب هستند که در اثر حرارت زیاد و پخت، وارد غذا می‌شوند.
5. استیل
قابلمه‌های استیل ترکیبی از آهن و نیکل و بسیار مقاوم و محکم هستند و حرارت بالا را به خوبی تحمل می‌کنند. همچنین جنس استیل در برابر خراش، خوردگی و زنگ زدن مقاوم است و بنابراین املاح موجود در آن وارد غذا نمی‌شود و مناسب پخت انواع خورش و غذا‌های آبدار است.
6. روی
استفاده روزانه از قابلمه‌های روی برای پخت غذا نیز از نظر طب سنتی توصیه نمی‌شود، زیرا به راحتی وارد مواد غذایی می‌شود. اگر چه روی عنصری مفید است، ولی میزان زیاد آن باعث مسمومیت می‌شود.
7. سنگی
قابلمه‌های سنگی نیز بیشتر جنبه تزئینی دارند و به دلیل همان منافذ ریز، همان مشکل ظروف سفالی را داشته و برای پخت روزانه غذا و آشپزی مناسب نیستند.
8. سرامیکی
قابلمه‌های سرامیکی نسبت به قابلمه‌های چدن و تفلون مقاومت بیشتری در برابر خوردگی و خراش داشته و نسبت به آن‌ها ترکیبات مضر کمتری دارند. با این وجود در حرارت زیاد ممکن است با مواد غذایی ترکیب شوند.
9. قابلمه مسی
هر چند بسیاری از افراد به خاطر خواص ظروف مسی و فواید مس برای بدن گمان می‌کنند قابلمه‌های مسی بهترین ظرف‌ها برای پخت غذا هستند، اما لازم است بدانید تجمع املاحی مانند مس برای بدن مضر است و به مرور باعث بروز مسمومیت می‌شود. به خصوص که در اغلب موارد بعد از چند نوبت پخت غذا در قابلمه مسی لایه قلع‌اندود داخل آن از بین رفته و به راحتی ترکیبات مس به غذا وارد می‌شوند. بسیاری مواقع نیز این لایه قلع اندود در ترکیب با سرب است که بسیار برای سلامتی مضر و ماده‌ای سرطان‌زا است!
نکته: برای مطمئن شدن ظروف مسی خود که قلع اندود آن بدون سرب است یا نه، مقداری جوهر لیمو ته ظرف بمالید و زمانی که خشک شد ته قابلمه نمک بمالید. اگر زرد رنگ شد مشخص است که در ترکیب آن سرب وجود دارد.
همچنین فلز مس در معرض هوا به راحتی اکسید و با مواد غذایی اسیدی و شور واکنش نشان داده و تغییر رنگ می‌دهد و در این صورت برای سلامت مضر است.
10. شیشه‌ای (پیریکس)
بهترین قابلمه برای آشپزی از دیدگاه طب سنتی قابلمه‌هایی از جنس شیشه نشکن است که به نام پیرکس معروف هستند. این جنس مقاومت زیادی در برابر حرارت دارد و بنابراین هیچ گونه املاحی به غذا وارد نمی‌شود و به راحتی می‌توان غذا‌های ترش و اسیدی را نیز در آن‌ها طبخ و نگهداری کرد.
سخن پایانی
امروزه استفاده از ظروف تلفون در بسیاری از کشور‌های اروپایی ممنوع شده است. ظروف شیشه‌ای جدید که معروف به پیرکس هستند، بهترین قابلمه برای آشپزی هستند. این ظروف بیرنگ علاوه بر اینکه به دلیل دیده شدن مراحل طبخ غذا در آن‌ها، حس خوبی را از آشپزی به شما منتقل می‌کنند، تا زمانی که ضربه محکم نخورده و شوک دمایی ندیده‌اند، مقاوم هستند و سالم‌ترین قابلمه به دلیل مقاومت زیاد در برابر حرات برای آشپزی محسوب می‌شوند.
بعد از آن‌ها قابلمه‌های استیل برای طبخ روزانه غذا توصیه می‌شوند، اما باید مراقب باشید، چون غذا به راحتی در آن‌ها می‌سوزد. در این صورت باید روش تمیز کردن قابلمه سوخته را به طور حرفه ای بلد باشید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/169996/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پرش فضانورد و ماجراجوی اتریشی Felix Baumgartner از فاصله ی حدود 39 کیلومتری زمین

«متاورس» بازگشته است

به ظاهر دوست اما دشمنانند

شعری فوق العاده زیبا از مولانا

واکنش جنجالی مدافع شمس‌آذر بعد از بازی با استقلال

مدیرعامل آلومینیوم اراک: نمی‌دانیم بازی با پرسپولیس تماشاگر دارد یا نه!

آغاز برخورد با متخلفان در فوتبال

مغانلو و باقری در انزلی گلاویز شدند!

تکلیف اوسمار با پرسپولیس را یک شرط مشخص می‌کند

نتایج روز نخست ملی پوشان ایران در مسابقات اسکواش قطر جونیور

بارتومئو: حق زوبی زارتا اخراج نبود

راز موفقیت میکل آرتتا از زبان خودش

10 حرکت برتر بسکتبال حرفه‌ای NBA در شب گذشته

دلخوری آرائوخو، با این پیشنهاد دیگر نمی‌مانم

زمان آخرین دیدارهای تیم ملی در مقدماتی جام جهانی مشخص شد

ماجرای انتشار نشریه در نماز جمعه توسط ده‌نمکی

«آقای قاضی» جدید هفته آینده پخش می‌شود

برگزاری دومین کنگره 8 هزار شهید گیلان با حرکت جهادی

چرا دانلود غیرقانونی آهنگ را دوست داریم؟

ویدئویی از حرکات عجیبِ بنیامین بهادری که خبرساز شد!

آواره شدن بیش از 110 هزار نفر بر اثر سیل در چین

ابراز امیدواری ایران برای رسیدن حجاج عمره به 700 هزار نفر در سال

بازداشت 20 نفر از مدعیان فروش سوالات کنکوری

آخرین وضعیت مناطق سیل‌زده در 3 استان جنوبی

انهدام بیش از 1680 باند توزیع موادمخدر در سال قبل

دومین جلسه رسیدگی به اتهامات «تتلو» برگزار شد

رعد و برق وحشتناک در چین

برگی از تاریخ/ 14 سال پرستاری از جانبازی که بی‌نام و نشان بود

جشنی سه هزار ساله که در ساری برگزار می‌شود

تاتاکوآ؛ دره ای فرسوده در کلمبیا

خوابیدن یک سگ روی ریل هنگام عبور قطار

ابتکار گوگل به مناسبت روز زمین

طبیعت چشم‌نواز دشت لاله‌های واژگون

شکار بچه آهو توسط یوزپلنگ در مقابل چشمان مادرش!

20 ناهار سبک و فوری برای روزهای بی‌حوصلگی

سس مایونز خانگی ارزون و راحت

هشدار؛ در نوشیدن آب زیاده‌روی نکنید!

هشدار دانشمندان؛ همه‌گیری آنفلوانزا در جهان

بلایی که گوشی بر سر کودکان می‌آورد

نقش عجیب جنسیت پزشک بر درمان بیماران

خودروِ ترکیبی یا دورگه؟

هایلات عملکرد انفرادی و قدرتمندانه صبح امروز لبران جیمز

یوسین بولت و تکرار خوشحالی معروف جود بلینگام

ستاره خارجی استقلال به تمرینات بازگشت

وضعیت تکان‌دهنده پنج خرید تابستانی بارسا

نجات دروازه سویا توسط سرخیو راموس در بازی مقابل مایورکا

10 فوتبالیست منفور تاریخ که از آن‌ها متنفرید!

پرسپولیس خواهان تغییر رای اسماعیلی‌فر

سرمربیان تیم‌های ملی کبدی مردان و زنان معرفی شدند

علی رشیدی دبیرکل فدراسیون کبدی شد