آریا بانو

آخرين مطالب

چگونه مدیریت رفتار و کلام کودک را به دست بگیریم اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
چگونه مدیریت رفتار و کلام کودک را به دست بگیریم
١١٨
٠
جام جم / حرف شنوی، فرمانبرداری و متقاعد کردن کودکان هنری است که اگر والدین مجهز به آن باشند، مواجهه با بسیاری از دغدغه‌های تربیتی برای آنان سهل و آسان خواهد بود. در این شماره به راهکارهایی اشاره می‌کنیم که به شما کمک می‌کند بسیار هنرمندانه و زیرکانه مدیریت رفتار و کلام کودک خود را در دست بگیرید.
مثبت حرف کنید
هرگاه صراحت و قاطعیت کلام با بیانی مثبت همراه شود قطعا پیامد مساعدی دارد، اما متاسفانه بسیاری از والدین برعکس آن عمل می‌کنند. آنها معمولا درخواست‌ها و انتظارات خود را با جملات و عبارات منفی که اغلب تهدیدکننده یا با القای حسی منفی توام است، بیان می‌کنند مثلا چند بار به تو بگویم اتاقت را تمیز کن، اگر یک بار دیگر برادرت را هل بدهی، تو را تنبیه می‌کنم و...
وارد شدن به چرخه جملات منفی به سرعت شما و فرزندتان را در بازی نق زدن و جبهه‌گیری قرار می‌دهد و تا مادامی که همین شیوه را ادامه دهید، نه‌تنها متقاعد کردن فرزندتان دشوار خواهد بود بلکه انتظار فرمان‌برداری از آنها نیز امری محال است. بهتر است به جای استفاده از جملات منفی، از جملات مثبت استفاده کنید و همیشه بکوشید به فرزندتان بگویید که دوست دارید چه کاری انجام دهد نه این‌که چه کاری انجام ندهد مثلا بگویید: لطفا اتاقت را تمیز کن و وسایل را سرجایش بگذار یا این‌که بگویید برادرت به کمک تو نیاز دارد، دست او را بگیر و...
دلیل منطقی بیاورید
بسیاری از والدین به اشتباه گمان می‌کنند فرزندشان باید خود به درک درستی از خواسته‌های آنها برسد و اوامر آنها را بی چون و چرا اجرا کند، این در حالی است که اگر ما علت درخواست مان را با صراحت و به روشنی به فرزندمان توضیح دهیم و بگوییم چرا می‌خواهیم آن کار را انجام دهد، آنگاه به احتمال بیشتری فرزندمان متقاعد به حرف‌شنوی خواهد شد، مثلا اگر می‌خواهید فرزندتان صدای تلویزیون را کم کند، این‌گونه درخواست کنید: ممنون می‌شوم صدای تلویزیون را کمتر کنی چون می‌خواهم با تمرکز بیشتری این روزنامه را مطالعه کنم یا به هنگام خرید از او بخواهید: خرید امروز من زیاد است، آیا می‌شود امروز مرا همراهی کنی؟
به کودک حق انتخاب بدهید
برای متقاعد کردن کودک به انجام کاری یا حرف شنوی او بهتر است چند انتخاب پیش روی او قرار دهید و او را به سمتی که می‌خواهید هدایت کنید مثلا به او بگویید: لباس قرمز مناسب این مجلس است؟ البته می‌توانی لباس آبی‌ت را هم بپوشی؟ اگر انتخاب لباس خاصی مدنظرتان است عبارت تاکیدی که نشان از جلوه و زیبایی بی نظیر است را به جمله تان اضافه کنید مثلا بگویید: آن لباس صورتی رنگی را که وقتی می‌پوشی مثل ماه می‌شوی هم می‌توانی انتخاب کنی و... البته برخی از اوقات لازم است برای جلب موافقت کودک سوالاتی از او بپرسید که به او حق انتخاب را تلقین می‌کند، مثلا وقتی کودک از انجام تکالیف مدرسه‌اش امتناع می‌کند از او سوال کنید چه زمانی می‌خواهی مشق‌هایت را بنویسی؟ الان یا یک ساعت دیگر؟ یا به هنگام استحمام از او بپرسید اول ناخن هایت را می‌گیری یا سرت را می‌شویی؟
کلمه‌های جادویی
عبارات و کلمات مناسب مهم‌ترین ابزارهای قدرتمندی هستند که باعث افزایش میزان تمایل کودک به حرف شنوی و فرمان برداری می‌شوند. به هنگام گفت‌وگو با کودک سعی کنید خود را به جای فرزندتان بگذارید و با بیان کلماتی «مثل و مانند» خود را آگاه بر اوضاع و احوال درونی کودک نشان دهید، مثلا بگویید: من هم مانند تو می‌دانم که ترس چقدر هیجان منفی و دردناکی است یا این که تو هم مثل من متوجه شدی که شلوغی این اتاق چقدر قدرت تمرکز را کاهش می‌دهد یا با بیان عبارت «وقتی که» دریچه نگاه او را گسترش دهید و کودک را با پیش بردن در لحظات آینده، با عواقب کارها و انتخاب هایش آشنا کنید مثلا بگویید: وقتی تکالیفت را به موقع انجام دهی، خودت متوجه خواهی شد که می‌توانی با خیال راحت بازی کنی، وقتی که سلام بدهی و دیگران به تو توجه کنند، می‌بینی که چقدر جذاب و دوست داشتنی هستی و... استفاده از این دو کلمه به ظاهر ساده، نه تنها عزت نفس فرزندتان را افزایش می‌دهد بلکه به طور ناخودآگاه باعث می‌شود فرزندتان به شنیدن حرف‌های شما تمایل بیشتری داشته باشد.
«نمی‌توانم» سم است
کلمه «نمی‌توانم» با بار منفی همراه آن امکان دستیابی به موفقیت را از بین می‌برد و با نهادینه شدن عدم‌توانایی و قدرت، مانع انگیزه ابراز وجود در کودک می‌شود. برای خارج کردن کودک از این عادت مرضی، کارهایی را که فرزندتان قادر به انجام آن است برای او پررنگ کنید و در عمل به او نشان دهید که اگر الان نمی‌تواند کاری را انجام دهد، هرگز به معنای نتوانستن نیست بلکه نیازمند تمرین و ممارست است، مثلا اگر کودک شما خود را ناتوان از انجام تمرین ریاضی می‌بینید این‌گونه به او واکنش نشان دهید: «همان‌طور که در روزهای نخستین مدرسه نمی‌توانستی قلم را به درستی به دست بگیری امروز هم مانند آن‌روز، چون در جدول ضرب کسب مهارت نکرده‌ای، نمی‌توانی راه حل این مساله را پیدا کنی.» به او توضیح دهید این حالت موقت و گذراست، در ادامه سعی کنید درباره مواردی صحبت کنید که فرزندتان نسبت به انجام آنها بسیار تواناست؛ کمک کنید ذهنیت فرزندتان درباره توانایی‌هایش مثبت شود.
اعتراضات کودک را به خوبی بشنوید
در برابر اعتراض و شکایت کودک بی‌تفاوت نباشید، حتی وقتی کودک از شدت ناراحتی و خشم مدام غر می‌زند یا به طرق مختلف با بروز عصبانیت خود باعث تکدر خاطرتان می‌شود سعی کنید بر خودتان مسلط باشید و تا می‌توانید با بازخورد مناسب و با استفاده از جملات و عبارت مثبت و رهگشا به او کمک کنید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/166673/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

دلبر و یار من تویی رونق کار من تویی

نتایج فینال 5 وزن نخست کشتی فرنگی جام تختی اعلام شد

آنالیز یک تغییر؛ کلوپ دوم یا برندان راجرزی دیگر

غافلگیری یک بازیکن جلوی چشم خانواده‌اش

احمدی و سورگی هم با پرسپولیس رفتند

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

بنزما و طلسم بزرگان؛ کریم را چه می‌شود!‏

شغل جدید ستاره نیوکسل؛ راننده کامیون!‏

از حواشی ادامه دار یک پلتفرم تا صدرنشینی «محفل»

بلد نیس چطوری زهر نیش مار رو بگیره!

بازی جالب حدس چهره با سیدجواد هاشمی

صدای این خواننده دل همه رو برد!

کاهش 14 درصدی جانباختگان حوادث رانندگی در سفرهای نوروزی

رادان: تمام آبرویمان را برای دین و ارزش‌های اسلامی می‌گذاریم و از این راه عقب‌نشینی نخواهیم کرد

پورعباس: کنکور در سلامت کامل برگزار شد

لحظات حساس از نجات نوزاد سه روزه توسط اپراتور هلال احمر

خالد نبی؛ زیارتگاهی شگفت‌انگیز در دل طبیعت

عطر کیک هل و گلاب تمام خانه را پر کرد!

آشنایی با سندرم حساسیت ناشی از دارو (DRESS)

چطور شوهر بی عاطفه ام را درمان کنم؟

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

برای خریدن کتاب هایی درباره اهل بیت(ع) به چه چیزهایی باید توجه شود؟

اولین واریزی مالک جدید به بازیکنان پرسپولیس

سندروم ژاوی همه‌گیر شد؛ تمدید 3ساله کونسیسائو

برنامه بازی‌ها را برای همه تغییر دهند نه فقط رئال

بلینگام بازی با سوسیداد را از دست داد

ایران با کسب 20 مدال قهرمان انتخابی جام جهانی ووشو شد

فینالیست‌های پنج وزن نخست مشخص شدند

احتمال خروج FIA از فرانسه پس از صد سال

فتحی قهرمان مرحله نخست مسابقات آزاد تفنگ بزرگسالان شد

علی مصفا: فیلیمو عمدا «نبودن» را تبلیغ نکرد و سرم منت گذاشت!

در تقدیر من جز خدمت به خلق نیست!

«مست عشق» رکورد مخاطب روز نخست اکران را شکست

آخرین خبر از وضعیت بیماری «ترانه علیدوستی»

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

مرگ دردناک مرد تبریزی زیر چرخ های قطار مسافربری

آتش سوزی گسترده در هند؛ شش نفر کشته شدند

اقدام شیطانی مرد شیاد به زنان در نقش شرکت در مراسم ترحیم

شاخ به شاخ عجیب دو ماشین در آزادراه!

نتیجه حواس پرتی پشت فرمون؛ کنترلش و از دست داد!

کتک‌کاری یک مسافر با راننده اتوبوس در آمریکا

راه جلب عنایت امام زمان (عج)

هوش مصنوعی و احتمال جنگ و فروپاشی اجتماعی

وقتی درد دل می‌کند؛ گوش باش، نگاه باش

سالگرد زادروز یوهان کرویف؛ منتخب حرکات دوران بازی نابغه هلندی

ستاره چلسی فصل را از دست داد، آرژانتین نگران کوپا!‏

ژاوی اشک خوان لاپورتا را در آورد

به حذف رئال از لیگ قهرمانان باور دارم