آریا بانو

آخرين مطالب

زندگی جهنمی در انتظار کودکانی است که عروس می‌شوند مقالات

  بزرگنمايي:

آریا بانو -

برنا / دوران کودکی زیباترین مرحله زندگی افراد است که باید آن را با خوشحالی طی بکنند. این دورانی است که همیشه در خاطر افراد می‌ماند، و از آن به خوبی یاد می‌کنند. علی رغم این، کودکانی در سراسر جهان وجود دارند که از دوران کودکی شان لذت نمی‌برند. این کودکان خیلی زود نیمه تاریک زندگی را دیده اند و در گودالی پر از غم و اندوه غرق شده اند. چیزی که از آن می‌خواهیم صحبت کنیم ازدواج کودکان است که حق کودکی را از آن‌ها می‌گیرد.
بیشترین آمار ازدواج دختران در کودکی به کشور‌های بنگلادش، هند، نپال و آفریقا اختصاص دارد. دلایل اصلی این مسئله شامل فقر، نابرابری‌های جنسیتی و خشونت علیه زنان هستند.
کودک همسری و مشکلات جسمی و روانی
ازدواج کودکان در مناطق محروم روستایی و یا مناطقی که سواد آن‌ها پایین است، بیشتر است. بیشتر این دختران مجبور می‌شوند مدرسه را ترک کنند و با مردی ازدواج کنند که در بیشتر موارد از خودشان خیلی بزرگتر است. این ازدواج‌های بی رحمانه باعث می‌شوند که مشکلات جسمی و روانی مانند خشونت خانگی، فعالیت جنسی اجباری، بارداری و مادر شدن در سنین پایین، مرگ و میر نوزادان، آسیب‌های روانی، بیماری‌های منتقل شده از راه جنسی مانند ایدز و حتی گرایش به خودکشی برای این کودکان اتفاق بیفتند. گاهی این مسئله به حدی برای این کودکان تحمل ناشدنی است که مرگ را بر زندگی ترجیح می‌دهند، برای نمونه در افغانستان نمونه‌هایی گزارش شده اند که این کودکان در روز عروسیشان خود را به آتش کشیده اند تا مجبور نشوند این شرایط را تحمل کنند.
50 کشور درگیر کودک همسری
شاید در ابتدا اینگونه به نظر بیاید که این ازدواج‌های بی رحمانه تنها در چند کشور کوچک رواج دارند، ولی در حال حاضر بیش از 50 کشور در جهان درگیر آن هستند. ازدواج کودکان یک نگرانی رو به رشد است، که باید محدود شود. اگر این مسئله اکنون متوقف نشود، تا سال 2050 حدود 1.2 میلیارد عروس کودک خواهیم داشت. این حدود 20 درصد از جمعیت زنان جهان را در بر می‌گیرد.
والدینی که دخترانشان را در سن پایین شوهر می‌دهند، بر این اعتقاد هستند که این برای این دختران بهترین انتخاب است. چندی نمی‌گذرد که آن‌ها متوجه عواقب تصمیم غم انگیز خود می‌شوند، اما از دختران خود می‌خواهند که به زندگی جهنمیشان ادامه دهند، تنها به این دلیل که جامعه ممکن است چه فکری در مورد خانواده شان بکند. این دختران علی رغم رنج فراوانی که می‌برند، مجبور هستند ازدواج‌های کورکورانه خود را ادامه دهند، تنها به این دلیل که رفتارشان با هنجار‌های اجتماعی منطبق باشد.
نقض حقوق کودک باعروسی زود هنگام
ازدواج کودکان، به معنای نقض حقوق کودک است. در حال حاضر، در دنیا 700 میلیون نفر قربانی ازدواج در کودکی هستند. کشور هند علی رغم پیشرفت‌های مدرنی که داشته است، در زمینه رسیدگی به مسائل جدی مانند خشونت علیه زنان بسیار عقب مانده است. هر روز در هند حدود 39 هزار کودک ازدواج می‌کنند.
بنابراین، اکنون این سؤال مطرح می‌شود که چرا تعداد ازدواج کودکان اینهمه زیاد است؟ و علی رغم اینکه در بسیاری از کشور‌ها یک قانون سختگیرانه علیه ازدواج کودکان وجود دارد، ولی چرا هنوز این مسئله به عنوان یک نگرانی اجتماعی مطرح است؟
هیچ کس نمی‌تواند درک کند که این دختران در سنین پایین چه رنجی می‌کشند. پیامد‌های ازدواج کودکان که توسط خود این افراد بیان شده اند، در سه دسته طبقه بندی شده اند:
الف) حاملگی زودرس و عوارض آن: اولین نتیجه ازدواج کودکان حاملگی زودرس است. این دختران، چون در سن پایین ازدواج کرده اند آگاهی و سواد لازم در مورد پیشگیری از بارداری را ندارند. در نتیجه بسیاری از این دختران در خلال زایمان می‌میرند، بقیه آن‌ها هم عوارض شدیدی را در حین و بعد از زایمان تجربه می‌کنند. نوزادانی که از مادران زیر 18 سال متولد شده اند، به احتمال زیاد در سال اول زندگی شان فوت می‌کنند. حتی اگر هم زنده بمانند به احتمال زیاد از مشکلاتی مانند وزن کم هنگام تولد، سوءتغذیه و تأخیر در رشد فیزیکی و شناختی رنج می‌برند.
ب) خشونت خانگی: یکی دیگر از پیامد‌های اصلی ازدواج در سنین پایین قرار گرفتن در معرض خشونت جسمی و روانی است. دخترانی که در سن پایین ازدواج می‌کنند در مقایسه با کسانی که در سن بالاتر ازدواج می‌کنند، بیشتر در معرض خشونت خانگی قرار می‌گیرند. نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد که زنانی که در سنین زیر 18 سال ازدواج می‌کنند، دو برابر بیشتر از دیگر زنان در معرض ضرب و شتم، سوءاستفاده، تهدید و یا سوءاستفاده جنسی قرار می‌گیرند.
ج) فقر: ازدواج در سن پایین باعث می‌شود چرخه فقر ادامه پیدا کند. اکثر دختران متأهل مجبور به ترک مدارس می‌شوند، و از این رو فاقد مهارت‌هایی هستند که بتوانند خانواده هایشان را از فقر نجات دهند. علاوه بر نگرانی‌هایی که در مورد ازدواج زودهنگام وجود دارد، خطر ابتلاء به سوء تغذیه و انواع بیماری‌های دیگر نیز بیشتر می‌شود. مادری که سوء تغزیه دارد فرزندش هم با همین مشکل دست و پنجه نرم می‌کند. این مسئله باعث می‌شود که فرزند رشد نامناسب بدنی داشته باشد، که این وضعیت به فقر و کم درآمدی اعضای خانواده منجر می‌شود و در نتیجه چرخه‌ی فقر در خانواده بازتولید می‌شود.
دولت و قانون به تنهایی توان ندارند
ما در عصری زندگی می‌کنیم که ادعای برابری حقوق زن و مرد وجود دارد. اما علی رغم این، هر روز به تعداد دخترانی که در کودکی ازدواج می‌کنند افزوده می‌شود. دولت و قانون به تنهایی نمی‌توانند این مشکل را حل کنند، این وظیفه همه افراد جامعه است که به این شرایط واکنش نشان دهند تا چنین شرارت‌هایی پایان یابند. تا از این طریق بتوانیم دنیای بهتر برای خودمان و فرزندانمان بسازیم.
همه دختران حق برخوداری از آموزش عالی و شایستگی یادگیری در محیطی امن و حمایتی را دارند. محیط امن به دختران فرصت می‌دهد تا به توانایی کامل خود دست یابیند. این افراد باید در مورد زندگی خود، انتخاب همسر، تصمیم در مورد سلامت جنسی و باروری آزادانه تصمیم بگیرند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/165977/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

در خدمت و خیانت قوام؛ معمای یک نخست‌وزیر مرموز

یک بی‌احتیاطی و رویاهایی که بر باد رفت

جای آزمون را یک ایرانی پُر می‌کند

تودور: با سری بالا از کوپا ایتالیا حذف شدیم

ناگفته‌های مربی سابق استقلال از دربی حذفی‌

پوچتینو: به شکست 5-0 نیاز داشتیم!

ناگفته‌های خسرو حیدری از دربی جام حذفی

نمک سیاوش یزدانی بر زخم هواداران الهلال!

گل تماشایی سینا اسدبیگی در تمرین پرسپولیس

مشکلات ساپینتو و فتح‌الله‌زاده بر سر دفتر کمپ حجازی

روزگار بحرانی یاران صیادمنش؛ 9 بازی 3 امتیاز

سرنوشت تراکتور سرانجام تعیین شد

مکان بازی مرگ و زندگی سپاهان مشخص شد

خلاصه بازی آرسنال 5 - چلسی 0

خسرو: در زمان ساپینتو، چهار پنج مدیرعامل عوض کردیم

خلاصه بازی لاتزیو 2 - یوونتوس 1

حیدری: تیم نکونام شخصیت قهرمانی دارد

گل چهارم آرسنال به چلسی توسط کای هاورتز دقیقه 65

حیدری: در اولین بازی خوشه طلایی، فقط یازده بازیکن داشتم

خلاصه بازی الهلال 2 - العین 1

گل پنجم آرسنال به چلسی توسط بن وایت دقیقه 70

اولین کاپیتانی ترابی در پرسپولیس

ابتلای ستاره اتلتیکو به یک بیماری خطرناک

حریف سپاهان از هند نیروی کمکی گرفت!

دبیر جدید فدراسیون کبدی معرفى شد

گل اول یوونتوس توسط میلیک در دقیقه 82

مربی تراکتور از تیم ملی می‌آید

کامبک الهلال ناقص ماند؛ صعود العین به فینال لیگ قهرمانان آسیا

چگونه از آخرین افزایش قیمت ارز دیجیتال بهره ‌برداری کنیم؟

خطای شدید جکسون روی پای تومیاسو که داور از نشان دادن کارت قرمز صرف نظر کرد

ستارگان تیم رویایی رئال مادرید اکنون کجا هستند؟

گل سالم الدوساری به العین

به اتهام تجاوز؛ دو فوتبالیست لیگ برتری دستگیر شدند

فقط این مربی می‌تواند یونایتد را قهرمان لیگ برتر کند

دلایل خسرو حیدری برای ترک خوشه طلایی!

شکایت از سید حسین حسینی توسط پلیس اراک

صحنه جنجالی دربی لندن؛ چطور اخراج نشد!

بحران استادیوم برای میزبانی استقلال - سپاهان

استقبال اسطوره هلندی از گزینه جدید لیورپول

نماهنگ زیبای بهاری با تصاویر گلهای زیبا و طبیعت

حسین انصاریان‌: نمازهای جماعت الان در کشور ما ورشکسته است

عزل یک مسئول به‌خاطر ورزش رزمی مختلط در لواسان

برای چند کار عجله کنید...

چرا جن‌ها دیده نمی‌شوند؟

نومید نشو! بهاری خواهد آمد

طرز تهیه ماکارونی با لوبیا چیتی

غذاهایی که شکم تخت به شما هدیه می‌دهد

5 عادت رایج صبحگاهی که مخفیانه نابودت میکنه

دانشمندان حلقه‌ مفقوده بین رژیم غذایی نامناسب و سرطان را کشف کردند

ای بیخبران چه جای خواب است مرا