آریا بانو

آخرين مطالب

‌«مثلث عشق‌ورزی» راه خروج از «زندگی خاموش» اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
‌«مثلث عشق‌ورزی» راه خروج از «زندگی خاموش»
٧٨٧
٠
ایسنا / ‌احساس تعهدی پوچ، ترس از نشان دار شدن، نگاه‌های هراس‌آور و مرگبار مردان بیمار جامعه به زنان مطلقه، بی پناهی و عدم حمایت زنان پس از جدایی و از همه وحشتناک‌تر، حمایت ترحم آمیز و غالباً زجرآور والدین از فرزندان باعث می‌شود تا زوجین به‌ویژه بانوان، از طلاق قانونی اجتناب کرده و خود را به زندگی سرد و بی‌روح توأم با روزمرگی‌های شکنجه‌آور وفق داده و مرگ تدریجی‌ای را تجربه کنند.
رابطه ضعیف در ارتباط عاطفی زن و شوهر به سردی روابطی که یک زوج می‌توانند، باهم داشته باشند همانند رابطه روحی، جسمی، عاطفی و حتی کلامی، منجر می‌شود؛ وجود این مشکل در یک رابطه باعث بی‌مهری و کم شدن محبت در خانواده و در نتیجه بروز طلاق عاطفی می‌شود.
زوج‌ها در بیگانگی کلمات و احساس یکدیگر گم‌شده‌اند و فقط برای هم حکم یک مصاحب که به او عادت کرده‌اند را دارند؛ این افراد از لحاظ روحی و جسمی از یکدیگر فاصله گرفته و مرزهایی را برای هم مشخص کرده و هرکدام در خلوت افکار خود دیگری را متهم می‌کنند و به دنبال مقصر هستند.
هیچ آمار دقیقی از میزان وجود طلاق عاطفی در دست نیست اما می‌توان به جرأت گفت آمار طلاق عاطفی در کشور ما از طلاق قانونی بیشتر است.
طلاق عاطفی، نخستین گام برای آغاز خیانت
یک متخصص روانشناسی یکی از دلایل مهم شکل گیری روابط فرازناشویی و خیانت زوجین به یکدیگر را ایجاد «طلاق عاطفی» دانست.
نصرالله عرفانی در رابطه با ایجاد طلاق عاطفی در بین زوجین، تصریح کرد: زوجینی که در عقد یکدیگر هستند اما با گذشت مدت زمان کوتاهی تنها نسبت به یکدیگر خود را متعهد دانسته و هیچ ارتباط عاطفی باهم ندارند، عملاً دچار طلاق عاطفی شده‌اند؛ در این وضعیت سبک‌های عشق‌ورزی جای خود را به عادت و تنها روزمرگی می‌دهد.
وی ایجاد روابط فرازناشویی و خیانت در زندگی مشترک را نتیجه بروز طلاق عاطفی دانست و افزود: دلایل متعددی از جمله وجود فرزند، عرف جامعه و خانواده، تبعات طلاق قضائی به‌ویژه برای بانوان و نگاه جامعه به یک زن مطلقه باعث می‌شود تا زوجین به‌ویژه بانوان، از طلاق قضائی صرف نظر کرده و به طلاق عاطفی روی آورند.
این دانشیار گروه روانشناسی دانشگاه پیام‌نور همدان ادامه داد: در شرایط بروز طلاق عاطفی، زوجین به خود حق ایجاد رابطه فرازناشویی را نیز می‌دهند؛ عمده افرادی که قدم در راه رابطه فرازناشویی و خیانت گذاشته‌اند، خود یک دوره طلاق عاطفی را تجربه کرده‌اند.
فرزندان، متهمان ردیف اول
وی تبعات و آسیب‌های تحمیل شده بر فرزندان در طلاق عاطفی را غالباً بیشتر از طلاق قضائی دانست و تأکید کرد: کودکان در خانواده‌ای که منشأ گرما و محبت نباشد، رشد سالمی نداشته و همواره احساس ترس و اضطراب دارند؛ این ترس در کودکانی که پدر و مادرانشان از هم طلاق قضایی نگرفته‌اند، بیشتر است چراکه در خانه والدین همانند یک ربات وظایفشان را بدون عشق و احساسات نسبت به هم انجام می‌دهند.
این روانشناس، ایجاد حس نفرت والدین نسبت به فرزندانشان را یکی دیگر از نتایج بروز طلاق عاطفی دانست و اظهار کرد: اگر عدم جدایی و تن دادن به طلاق عاطفی و زندگی کردن بدون تجلی روح عشق به علت فرزندان بوده‌باشد، به مرور والدین با وخیم‌تر شدن شرایط نسبت به فرزندان خود احساس نفرت پیدا می‌کنند چراکه آنان را عاملی برای گذراندن زندگی سخت خود دانسته و مانع بزرگی برای ساختن آینده‌ای بهتر می‌پندارند از این رو فرزندان متهم ردیف اول شکل‌گیری این طلاق عاطفی دانسته و کانون انتقام گیری پدر و مادر خواهند شد.
مثلث عشق ورزی، راه ماندگاری زندگی مشترک
عرفانی طلاق عاطفی را پایان راه ندانست و گفت: زوجین با مراجعه نزد مشاوران می‌توانند درصدد تغییر و اصلاح زندگی زناشویی خود باشند بنابراین بهترین راه برای پیشگیری از این عمل تلخ، مراجعه قبل از ازدواج به مشاوران برای یادگیری و تسلط به علم مباحث زناشویی است.
وی با اشاره به نقش بسیار مهم و پررنگ سبک عشق ورزی در تازگی و هیجان زندگی حتی با گذشت نیم قرن از زندگی مشترک، عنوان کرد: بنابر نظریه استنبرگ، عشق براساس یک مثلث سه ضلعی همیشه پررنگ، تازه و پر هیجان خواهد ماند به شرط آن که هر سه ضلع نقش خود را هم‌زمان و یکرنگ باهم ایفا کنند.
این روانشناس، صمیمیت، شور و اشتیاق و تعهد را اضلاع مثلث عشق دانست و بیان کرد: صمیمیت به تنهایی باعث بروز عشقی دوستانه، شور و اشتیاق عشقی شهوانی و تعهد عشقی پوچ را پدید می‌آورد.
وی با بیان اینکه پررنگ بودن اضلاع صمیمیت و شور و اشتیاق، باعث شکل‌گیری عشقی خیال‌انگیز خواهد شد، مطرح کرد: پررنگ بودن دو ضلع صمیمیت و تعهد باعث بروز عشقی مشوقانه و پررنگ بودن اضلاع اشتیاق و تعهد عشقی ابلهانه را پدیدار می‌شود.
عرفانی تأکید کرد: با آموزش درست روابط زناشویی در خانواده و مراجعه به نزد مشاوران خانواده می‌توان از علم مباحث زناشویی بهره‌مند شد و توانایی اداره مثلث عشق‌ورزی برای داشتن زندگی شاد توأم با عشق حقیقی را پیدا کرد.
دانشیار گروه روانشناسی دانشگاه پیام‌نور همدان در پایان یادآورشد: باید به خاطر داشت که طلاق عاطفی نخستین گام برای شروع یک رابطه فرازناشویی و خیانت است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/164679/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تا حالا عبارت «کارتون‌درمانی» به گوش‌تان خورده؟ (قسمت دوم)

فواید داستان خواندن برای کودکان

بازی‌هایی که به اجتماعی‌شدن کودکان کمک میکند

راهکار هایی برای کم کردن وابستگی کودک

بگذارید بچه ها یه کم استرس هم داشته باشند!

وقتی کودک کابوس می‌بیند چگونه برخورد کنیم؟

بازی هایی برای درمان کمرویی کودکان

راهکارهایی برای جلوگیری از تماشای بیش از حد تلویزیون

از بلوغ زودرس کودک خود جلوگیری کنید

جملاتی برای آرام کردن کودک پرخاشگر

راه های تشخیص منطقی یا غیر منطقی بودن درخواست های کودکان

تأثیر بازی کردن بر شخصیت کودکان

چگونه استعدادهای کودکان را کشف کنیم؟

بازی هایی برای افزایش توجه و تمرکز کودکان

با کودکی که اشتباهش را نمی پذیرد چه کنیم؟

توصیه‌هایی برای قبل از پدر شدن

چهار بازی مهارتی برای کودکان

وابستگی کودک را چگونه درمان کنیم؟

دلبستگی کودکان زیر دو سال را جدی بگیرید!

اگر کودکتان مدام می گوید حوصله ام سر رفت!

تفاوت کابوس و هراس شبانه در کودکان

نیازهای روانشناختی کودکان زیر 7 سال چیست؟

چگونه فرزندمان را به خوب حرف زدن تشویق کنیم؟

تک فرزندی با روان فرزند شما چه کار می کند؟

راهکاری برای درمان کودک خجالتی شما

چرا کودک من زیاد سوال می پرسد؟

دلایل دیر حرف زدن کودک چیست؟

اوتیسم سراغ چه کسانی می‌رود؟

با رعایت این موارد کودک شما در مدرسه موفق تر خواهد بود!

4 اسباب‌بازی مفید برای رشد ذهنی و جسمی کودک

تفاوت های خلقی در کودکان

کشف مهارت و استعدادهای کودکان

دلایل هراس کودکان از مدرسه چیست؟

بازی با کودک نوپا

دانش آموزانی که تکالیفشان را انجام نمی دهند!

مشکلات یادگیری و آموزشی در کودکان

خانواده هایی که می خواهند «ای کیو سان» داشته باشند

مراحل رشد جنسی کودک خود را بشناسید!

رابطه آموزش و بازی را جدی بگیرید

با کودکان حواس پرت چه کنیم؟

بازی مناسب ماههای اول زندگی

قدرت یادگیری دخترها بیشتر است یا پسرها؟

قصه گویی چه تاثیری در زندگی کودک دارد؟

چگونگی پرورش و تربیت کودک خردمند

کابوسهای کودکانه

زمانبندی برای تماشای تلویزیون توسط کودک

وسواس در کودکان

تقویت حافظه کودک از دوران نوزادی

نوازش‌ها، بوسه‌ها و محبت‌ها چه تاثیری در رشد و پرورش کودک دارند؟

مکیدن انگشت در کودکان + راههای درمان