آریا بانو

آخرين مطالب

نوشیدنی پرخاصیت اما فراموش شده پزشکي

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
نوشیدنی پرخاصیت اما فراموش شده
٨٤٥
٠
صبح نو / بسیاری از ایرانیان با بطری‌های شیشه‌ای شیر که عکس یک گاو روی آن بود، خاطرات نوستالژی دارند. بیش از دو دهه قبل که کارخانه‌های تولید لبنیات به‌اندازه فعلی گسترش نیافته بودند، تنها یکی‌دو کارخانه در این میدان حضور داشتند. البته، جمعیت هم به این اندازه نبود؛ اما مقدار مصرف شیر و لبنیات در‌مقایسه‌با جمعیت آن زمان و سرانه مصرف لبنیات بیشتر از مقداری بود که الان ثبت می‌شود.
برای کم‌شدن مصرف لبنیات، دلایل بسیاری را می‌توان برشمرد؛ اما یکی از مؤثرترین آن‌ها که به‌ویژه در یک سال اخیر بروز کرده، به مسائل اقتصادی مربوط می‌شود.
در یک سال گذشته، افزایش نهاده‌های دامی از یک سو و مواد پتروشیمی از سوی دیگر، موجب شده قیمت تمام‌شده شیر و محصولات لبنی و نیز صنعت بسته‌بندی افزایش چندبرابری قیمت‌ها را شاهد باشد که تأثیر آن در قیمت محصولات لبنی به‌وضوح مشاهده‌شدنی است.
حالا در چنین وضعیتی عضو هیأت‌علمی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور هم با بیان اینکه شیر در سبد غذایی ایرانی‌ها جایی ندارد، گفته است این اتفاق می‌تواند در آینده به بروز بیماری‌هایی چون پوکی استخوان، راشیتیسم و کوتاهی قد منجر شود.
دکتر سهیل اسکندری درادامه به یکی از نکات موردتوجه ایرانیان اشاره کرده است: کشور ژاپن با بهبود تغذیه موفق شده در طول 20 سال، میانگین قد را 10 سانتی‌متر افزایش دهد؛ در‌حالی‌که در 25 سال گذشته، کشور ما با کوتاهی قد روبه‌روست.
کاهش 25درصدی مصرف
اسکندری همچنین درباره میزان مصرف شیر هم گفته است: براساس سبد غذایی پیشنهادی وزارت بهداشت کشور برای افراد 18 تا 50 سال، هر فرد باید ماهانه هشت لیتر شیر، سه کیلوگرم ماست و حدود پانصد گرم پنیر مصرف کند. این مقدار مطلوبی است؛ اما در چند سال گذشته، مصرف شیر و لبنیات به‌شکل محسوسی تا 25درصد کاهش یافته و با‌توجه‌به نقش بی‌بدیلی که شیر در تغذیه انسان دارد، از این نظر کمبود فاحشی در وضعیت غذایی ما ایجاد شده است.
این عضو هیأت‌علمی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی درباره دلایل کاهش مصرف شیر و لبنیات هم اظهارنظر کرده و گفته است: کارشناسان تغذیه دو دلیل اصلی را در‌این‌باره ذکر می‌کنند: نخست، کاهش قدرت خرید خانوار و دوم، هشدارهایی که درباره افزوده‌شدن بیش‌ازحد روغن پالم به شیر و محصولات لبنی از سوی برخی کارخانه‌ها داده شد.
هجوم بیماری‌ها
کم‌شدن مصرف لبنیات اتفاق ناگواری است و تبعات عجیبی دارد که بسیاری از ما با این تبعات مواجه بوده‌ایم. براساس مطالعات و نتایج تحقیقات موجود، کاهش توان ذهنی و خستگی، پوکی استخوان، اختلال در خون‌سازی، کم‌خونی، سرطان ناشی از خارج و دفع‌نشدن رادیکال‌های آزاد و فلزات سنگین در بدن، تأثیر شیر و لبنیات در پیشگیری و درمان فشار خون بالا، تأثیر شیر و لبنیات در رشد کودکان و نوجوانان، آثار و عوارض کمبود ویتامین B2 و ریبوفلاوین برخی از عوارض کاهش مصرف شیر و لبنیات هستند. این در حالی است که با مصرف همین موادغذایی غنی، می‌توان از بروز بسیاری از این بیماری‌ها و هزینه‌های جانبی مربوط به درمان آن‌ها پیشگیری کرد. در شرایط فعلی، بسیاری از افراد از خستگی بدون فعالیت گلایه می‌کنند.
علت این مسأله کم‌خونی و اختلال در سیستم اکسیژن‌رسانی به بدن به‌دلیل هوای آلوده یا موانع دیگر هستند. به‌عبارت‌دیگر، مصرف لبنیات و فرآورده‌های لبنی به‌دلیل داشتن ریزمغذی‌ها و مواد موجود در آن می‌تواند به‌خوبی اثرهای ناشی از خستگی بدنی و آلودگی‌هایی را که سبب اختلال در سیستم فکری و عصبی شده، از بدن خارج کند و شادابی و انرژی بیشتری در پی داشته باشد.
یکی از مهم‌ترین عوارض مصرف‌نکردن لبنیات و شیر، بیماری پوکی استخوان است که در سنین کهن‌سالی موجب بروز مشکلات بسیاری برای افراد می‌شود. پوکی استخوان معمولا در مراحل اولیه علامت خاصی ندارد و علائم آن به‌تدریج و طی زمان مشخص می‌شود. برخی از علائم این بیماری شامل درد در استخوان‌ها و مفاصل، مشکل در راست‌نشستن و ایستادن، کوتاه‌شدن قد و شکستگی‌های آسان است.
درباره فواید مصرف لبنیات باید به این نکته هم اشاره کرد که لبنیات به‌خاطر داشتن مواد خنثی‌کننده ریزرادیکال‌ها که از محیط یا رژیم غذایی به بدن و خون وارد می‌شوند، آن‌ها را تخلیه و دفع می‌کند.
از‌این‌رو، حذف یا کاهش مصرف آن‌ها به‌دلایل مختلف و بی‌توجهی به این مسأله در درازمدت به سبب آسیب‌رساندن این مواد نامطلوب برای بدن سیستم‌های درونی فرد دچار مشکل شده و ممکن است با استمرار این رویه و سبک مصرفی به کم‌کاری یا ازکارافتادگی یکی از دستگاه‌های بدنی منجر شود.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/163697/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عاملی مرموز که باعث می‌شود کم خوابی گریبانگیر شما شود

آیا حافظه تان مثل قبل نیست؟ این کار را انجام دهید

داشتن شغل بد از بیکاری بدتر است!

تکرار این جملات تاکیدی، جادو می کند

ترس از آمپول زدن

با آدم‌های بی‌ادب چطور رفتار کنیم؟

بر سر دوراهی انتخاب روان‌پزشک یا روان‌شناس؟

علت و علایم اعتماد به نفس پایین و راهکارهای افزایش اعتماد به نفس

از بهداشت روانی در محیط کار چه می دانید؟!!

باورهای غلط در مورد افسردگی

پس از پیشرفت‌، با همکاران حسودمان چه کنیم؟

اُتیسم بیماری نیست!

با این ماده معدنی افسردگی را از پا در آورید

چطور در کار گروهی موفق باشیم؟

چگونه زنی جذاب و زیبا باشیم؟

زنان دو برابر مردان دچار آلزایمر می شوند، چرا؟

اشتباهات رایج در یک رابطه عاطفی

افراد موفق قادرند بیشتر به چیزهایی که دارند توجه کنند تا چیزهایی که ندارند

همه چیز درباره اضطراب و بدبینی

تاثیر شادی بر روی ژن ها

مدیریت زمان در محل کار با چند توصیه کاربردی

تفکر نقادانه؛ مهارتی که خیلی ها ندارند

در این ساعت خلق و خوی آقایان تغییر می‌کند!

نشانه های «اعتماد به نفس پایین» و راه حل آن

معجزه ابراز احساسات!

بی سوادی عاطفی چیست؟ نشانه های آن را بشناسید

دوست بد شما این نشانه ها را دارد!!

روش‌های تقویت حافظه

پارانویا و افسردگی، عوارض خاموش کم خوابی

گوشه‌گیری نوجوانان را جدی بگیرید

اگر از دنده‌ی چپ بلند شدید، چه بکنید؟

صدماتی که وسواس داشتن به روح و روان خانم‌ها می‌زند

اغلب اختلالات روان قبل از 14 سالگی آغاز می شوند

افسردگی نتیجه فرار از زندگی رنگی

چرا نمی‌توانم از تو بگذرم؟

افسردگی فصلی چگونه روی ما تاثیر می گذارد؟

این علائم نشان می دهند، در یک خانواده‌ی سمی بزرگ شده‌اید

بهترین روش‌های رفع استرس و اضطراب

غلبه بر افسردگی، چگونه یک مدیر را قوی‌تر کرد؟

چگونه خشم خود را در خیابان کنترل کنیم؟

دروغ گویی موجب بیماری های جسمی هم می شود

نشخوار ذهنی تلفنی مطلقا ممنوع

چرا ایرانیان از رنگ های شاد استفاده نمی کنند؟

چگونه عادت‌های بد را ترک کنیم؟

چگونه رفتارمان پُر از اعتماد به نفس باشد؟

دلیل همیشه دیرکردن افراد چیست؟

اگر افسردگی و اضطراب دارید این خوراکی‌ها را نخورید

بیماری های روانی که قدرت فوق العاده ای به مغز شما می بخشند

اضطراب و دلهره پاییزی واقعی و قابل درمان است!!

با 10 راهکار عالی برای مقابله با احساسات منفی آشنا شوید