آریا بانو

آخرين مطالب

بیماری سلیاک و بارداری ،علائم و عوارض آن گوناگون

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
بیماری سلیاک و بارداری‎
بیماری سلیاک یک بیماری خودایمنی است. در این بیماری خوردن گلوتن، پروتئینی که در غلات یافت می‌شوند می‌تواند به منجر به پاسخ سیستم ایمنی شده و باعث شود بدن به خود آسیب برساند.
دوره بارداری دوره بسیار خطرناکی است در این زمان خانم ها آسیب پذیر تر هستند و باید بیشتر مراقبت کنند زیرا هم سلامتی مادر و هم سلامتی جنین در میان است بیماری سلیاک هم از جمله بیماری هایی است که مادر می تواند دچار آن شود که مادر می تواند اقدامات پیشگیرانه‌ای به منظور بهبود سلامت خود و جنین انجام دهند. زنانی که دچار این بیماری می شوند از عوارض بارداری و مشکلات ناشی از آن دو تا چهار برابر زنان دیگر رنج می‌برند.
سلیاک چیست؟
بیماری سلیاک یک بیماری خودایمنی است. در این بیماری خوردن گلوتن، پروتئینی که در غلات یافت می‌شوند می‌تواند به منجر به پاسخ سیستم ایمنی شده و باعث شود بدن به خود آسیب برساند.
علائم بیماری سلیاک چیست؟
علائم این بیماری شامل درد شکم، ورم، یبوست، اسهال، کاهش وزن و سرگیجه است. برخی اوقات افراد هیچ علامتی نشان نمی‌دهند و برخی اوقات نیز علائمی مانند درد مفصل یا راش پوستی را بروز می‌دهند.
بیماری سلیاک می‌تواند باعث کمبود روی، سلنیوم و اسید فولیک شود که ترکیبات مهم در بارداری هستند. بسته به ارزیابی فردی و رژیم غذایی ممکن است، مکمل‌های کلسیم، آهن و ویتامین B12 مورد نیاز باشد. بهترین استفاده از ویتامین‌ها و مواد معدنی از مواد غذایی مصرفی است، ولی هنگام بارداری ممکن است نیاز به مصرف بعضی از مکمل‌ها نیز باشد. بنابراین برای تعیین مقدار مناسب باید با پزشک مشورت شود. در حالت ایده‌آل لازم است تا زنان قبل از اقدام به بارداری مصرف مکمل‌ها را شروع کنند. رژیم‌های غذایی بدون گلوتن معمولاً دارای سطح کمتری از کلسیم، آهن، فیبر، اسید فولیک، روی، ویتامین دی و منیزیم است.

در بیماری سلیاک خوردن گلوتن، پروتئینی که در غلات یافت می‌شوند ممنوع‎
در ادامه به رژیم غذایی و مکمل‌‌های ضروری در این دوران می‌پردازیم.
⦁ فولات: فولات یک ویتامین مهم برای هر زنی به ویژه باردار یا در حال اقدام به بارداری است. لوبیا، عدس، اسفناج، مارچوبه، بادام زمینی، مرکبات، آووکادو، کلم بروکلی و سبریجات برگ سبز تیره از غذاهایی هستند که سطح فراوانی فولات دارند.
اسیدفولیک جنین را از نقایصی محافظت می‌کند. وزارت بهداشت توصیه می‌کند که تمام زنان مصرف مکمل اسید فولیک را 400 میکروگرم در روز به مدت سه ماه قبل از بارداری و سه ماه اول بارداری برای محافظت جنین در برابر نقص‌های لوله عصبی مانند اسپینا بیفیدا مصرف کنند.
شواهدی وجود ندارد که نشان دهد افراد مبتلا به بیماری سلیاک بیشتر در معرض خطر این نقایص هستند. بنابراین توصیه‌های مصرف اسید فولیک در زنان مبتلا به بیماری سلیاک مشابه سایر افراد است. اگر میزان اسید فولیک بدن مادر قبل از باردای کم باشد، ممکن است نیاز به دوز بالاتری از اسید فولیک داشته باشد.
مکمل اسید فولیک ممکن است علایم کمبود ویتامین B12 را پنهان کند، که در افراد مبتلا به بیماری سلیاک شایع‌تر‌ است. به همین سبب پیگیری و نظارت منظم در طول حاملگی در زنان مبتلا به بیماری سلیاک ضروری است.
⦁ آهن: اسفناج، سیب ‌زمینی شیرین، نخود فرنگی، کلم بروکلی، سبزیجات برگ سبز تیره، گوشت گاو و گوشت بره همه منابع عالی آهن هستند. (گوشت 2 تا 3 برابر آهن بیشتری نسبت به میوه‌ها و سبزیجات دارد.)
از طرفی دیگر کم خونی فقر آهن شایع‌ترین نشانه‌ی بیماری سلیاک است. زنان باردار می‌توانند با کمک پزشک خود میزان آهن لازم برای این دوران را تعیین و برآورد نمایند. آهن پروتئین‌های حیوانی مانند گوشت گاو، مرغ و بوقلمون نسبت به منابع گیاهی بهتر جذب می‌شود. ترکیب نمودن و مصرف غذاهای غنی از آهن با منبع خوبی از ویتامین C جذب آن را افزایش می‌دهد.
⦁ اسیدهای چرب امگا 3: ماهی قزل آلا، ماهی تن و ماهی ساردین همه منابع عالی اسیدهای چرب امگا 3 هستند. ماهی مصرفی باید فاقد جیوه یا دارای درصد کمی از آن باشد.
⦁ کلسیم، ویتامین D و منیزیم: کلسیم، ویتامین D و منیزیم برای استحکام استخوان‌ها مورد نیاز است. عدم تحمل لاکتوز و بیماری سلیاک در اغلب موارد هم زمان با هم بوده و نیاز به یافتن منابع غیر کربنات کلسیم مانند نوشیدنی‌های تقویت شده با کلسیم، ماهی‌های کنسرو شده و سبزیجات برگ‌دار را افزایش می‌دهد.
⦁ روی و مس: روی و مس دو ماده معدنی ضروری برای باروری زنان و مردان است. غذاهایی دارای روی فراوان شامل صدف، گوشت گاو، لوبیا، ماست، و آجیل است.

بهترین کار برای زنان باردار این است که رژیم غذایی بدون گلوتن را در پیش گیرند‎
عوارض سلیاک در دوران بارداری
عوارض بارداری در زنانی که به بیماری سلیاک مبتلا هستند با نرخ بالایی رخ می دهد. یکی از مطالعات ایتالیایی انجام شده این موضوع را به خوبی نشان می دهد. برخی از 65 درصد از افرادی که سلیاک داشته اند حداقل یک اختلال گوارشی را گزارش کرده اند.
تنها 31 درصد از زنان بدون سلیاک چنین مشکلاتی را تجربه نموده اند.بر اساس این مطالعه کم خونی شدید اغلب در این افراد رخ می دهد و 41 درصد از زنان سلیاکی و تنها 2 درصد از افراد کنترل شده کم خونی شدید داشته اند.
سقط جنین خطرناک 39 درصد از افراد سلایاکی و تنها 9 درصد از افراد غیر سلیاکی را تحت تاثیر قرار داده است.
کندگی جفت(شرایط خطرناکی که در آن جفت از دیواره رحم جدا می شود) در بیش از 18 درصد زنان سلیاکی و تنها 1 درصد از زنان گروه کنترل شده رخ داده است.
فشار خون بارداری در 10 درصد زنان سلیاکی دیده شده است. هیچ کدام از اعضای گروه کنترل چنین فشاری نداشته اند.
افزایش غیر طبیعی عضلات رحمی در 10 درصد زنانی که با سلیاک دست و پنجه نرم می کنند دیده شده است.
محدودیت رشد داخل رحمی ( شرایطی که در آن کودک با نرخ خوبی رشد نمی کند) در بیش از 6 درصد زنان سلیاکی رخ داده اما در زنان گروه کنترل شده دیده نشده است.

بیماری سلیاک یک بیماری مادام العمر است که درمانی ندارد‎
آیا سلیاک به فرزندتان منتقل می شود؟
این بیماری یک بیماری ژنتیک است و این احتمال وجود دارد که فرزندتان نیز به آن مبتلا شود. برای مدتی محققان فکر می‌کردند شیردهی می‌تواند احتمال ابتلا را کاهش دهد. اما در حال حاضر این اطمینان وجود ندارد.
دیگر مطالعات نشان می‌دهد که احتمال ابتلای نوزاد به بیماری سلیاک ممکن است تحت تاثیر زمان و چگونگی اولین مصرف گلوتن باشد. اما چندان قابل استناد نیست.
افراد در هر سنی دچار بیماری سلیاک می‌شوند و بهترین کار برای زنان باردار و جنینشان این است که همچنان سبک زندگی و رژیم غذایی بدون گلوتن را در پیش گیرند.
کنترل علائم بیماری سلیاک
بیماری سلیاک یک بیماری مادام العمر است که درمانی ندارد. اما افرادی که این بیماری را دارند می‌توانند با تداوم همیشگی رژیم غذایی بدون گلوتن، علائم خود را به طور موثر مدیریت کنند.
گردآوری: بخش زناشویی بیتوته

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/162905/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لایف استایل یک روز غیر کاری هانیه غلامی از صبح تا شب / خنده های پدر و مادر تایید یا تکدیب ؟

دکوراسیون میز تلویزیون دیواری خانه سارا صوفیانی در روز تولد همسرش / چیدمان زیبا و منحصر به فرد

متن احساسی و عاشقانه میترا ابراهیمی همسر پیمان قاسم خانی برای تولد 27 سالگی خواهرش

رونمایی از نوه زیبا و بانمک مهدی هاشمی بازیگر افسانه سلطان و شبان/ ماشالا عین پدر بزرگش هنرمنده

کنکور 1403 آغاز شد | جزئیات مهم آزمون سراسری امسال از زبان وزیر علوم

آهنگ جدید و دلی سهیل مهرزادگان به نام «باهام بد تا کرد»

تاخیر در پرداخت الکترونیکی بیمه‌های تکمیلی

لحظه نجات راننده گرفتار در خودرو ‌در حال سوختن

بازار سیاه مهاجرت با ویزای جعلی

رازهای جالبی از تایتانیک که شاید هرگز درباره‌اش نشنیده باشید

فرآیند تولید دیگ و ماهیتابه با قوطی فلزی نوشابه توسط کارگران پاکستانی

زیبایی پارک هینویاما در ژاپن

یک غذای فوری با نان تست

پیش بینی آلزایمر 12 سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم

افزایش ماندگاری رنگ مو با 12 ترفند کاربردی

شرط ژاوی مشخص شد

سرمربی ازبکستان: ایران یکی از بهترینهای جهان

بحران در کاتالان

واکنش طنز نشریه بارسایی به ماندن ژاوی

مهدوی به عنوان مربی در تیم شهداب ماند

رقابت ساره جوانمردی با ستارگان مطرح پاراتیراندازی جهان

نبی: پرسپولیس در دهه 70 خصوصی بود

شادترین روز اورتون در یک دهه!

امروز، روزِ یوهان کرویف است

گران‌ترین بازیکن تاریخ انگلیس خانه نشین شد

من دوست ندارم در راه کار خیر بمیرم

پاسخ به کنجکاوی‌ها پیرامون «مست عشق»

حمله زردنویسان به زندگی خصوصی هنرمندان

جشن تولد غریبانه بازیگر محبوب طنز آثار صداوسیما

خبرهایی از چهره ها؛ از مدیری تا ده نمکی

نمایش 2 فیلم برای جامعه ورزش پهلوانی از شبکه‌های مختلف تلویزیونی

خواستگاری کاظم نوربخش بازیگر معروف «نون خ» از تیفانی دختر ترامپ که وایرال شد!

مراقب باشید؛ این داروها و خوراکی ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند

نماهنگ «نحن المقاومون» با صدای ابوذر روحی منتشر شد

جزئیاتی تکان دهنده از قتل یک جوان توسط 4 برادر

تکنیک حیرت‌انگیز یک عنکبوت برای شکار یک مورچه بزرگ در حال حرکت!

گوناگون/ ماجرای طعم شیرین آخرین دعای کمیل شهید زین الدین

کل کل اتوبوس مسافربری و یک پژو که منجر به تصادفی شدید شد!

پناهگاه فیل ها در کنیا

روش تهیه خمیر پیتزای رستورانی

ریشه کنی مالاریا در ایران دچار اختلال شد

تشکیل یک استان جدید تصویب شد

مخترع ایرانی مدال برنز نمایشگاه اختراعات ژنو 2024 را کسب کرد

تصاویری خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان

رمان جدید اکبر والایی چاپ شد/«بر فراز کشتزار» در بازار نشر

خواهش لاپورتا از ژاوی؛ مربی بزرگ نیست، بمان!

فیلیپین نخستین حریف دختران والیبالیست در آسیا

تیم رویایی 4 نفره لامین یامال ستاره جوان بارسلونا

حضور در بازی‌های 2024 چقدر هزینه دارد؟

14 گل رونالدینیو که جهان را شوکه کرد