آریا بانو

آخرين مطالب

مومنان در سوگ مادر امت اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
مومنان در سوگ مادر امت
k ٣
٣
ایرنا / «بر اساس روایات و منابع تاریخی متواتر و موثق، حضرت خدیجه کبری (علیهاالسلام) الگوی کامل سبک زندگی اسلامی است چونانکه همسر خدیجه، دختر خدیجه، دین خدیجه، عقل خدیجه، کرامت خدیجه، پاکی خدیجه، حجاب خدیجه، فداکاری خدیجه و تلاش خدیجه بهترین الگوی انتخاب همسر، تربیت فرزند، دینداری، عقلانیت، کرامت، طهارت، حیا، ایثار و کار است. بنابراین، اگر نخبگان جوامع اسلامی از سیره آن حضرت پیروی کنند شاهد ضعف و تفرقه در جهان اسلام نخواهیم بود. اگر زوایای گوناگون زندگی آن حضرت برای جوانان به خوبی ترسیم شود به سراغ الگوهای غربی نمی‌روند.»
حجت الاسلام و المسلمین محمد حسین مختاری- رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی و استاد سطوح عالی حوزه و دانشگاه به مناسبت سالروز رحلت حضرت خدیجه (س) در یادداشتی با اشاره به مقام و شخصیت حضرت خدیجه (س) آورده است:
دهم ماه مبارک رمضان هر سال یادآور یکی از تلخ‌ترین برگ‌های تاریخ اسلام است. روزی است که در و دیوار مکّه مکرّمه عزادار بانویی است که در روزهای غربت اسلام تمام هستی و ثروتش را فدای اسلام کرد تا جهان آوای توحید را بشنود. امروز، روزی است که قلب پیامبر رحمت، با همه بزرگی و وسعتش در غم از دست دادن رفیقی شفیق، همسری مهربان، وزیری صدیق و مدافعی پاکباخته گرفته و غمگین است: «و کانت وزیر صدق لرسول الله فآزرته بنفسها.»
در این روز، شخصیتی از این جهان رخت بر بست که خدا و رسولش ثنا گوی او بودند چنانکه جبرئیل سلام خدا را به او رسانید: «اقرأ خدیجه السلام من ربّها» و رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) در تجلیل از ایشان فرمودند: «خداوند بهتر از او را به من نداده است، او به من ایمان آورد، زمانی که مردم کافر بودند، مرا تصدیق کرد، زمانی که مردم مرا تکذیب می‌کردند، مالش را به من ایثار کرد در آن زمان که همه مرا محروم کرده بودند؛ ما أبدلنی الله خیرا منها، لقد آمنت بی حین کفر بی الناس‏، صدّقتنی حین کذّبنی الناس، و أشرکتنی فی مال‌ها حین حرمنی الناس‏.»
أم المؤمنین خدیجه کبری (علیهاالسلام) در میان مسلمانان صدر اسلام تجلّی قدیسه‌ای آسمانی بود که وجودش مایه برکت بود چنانکه مقریزی شافعی می‌گوید: «معاویه منزل [حضرت] خدیجه را خرید و آن را تبدیل به مسجد کرد؛ و اشتری معاویه منزل خدیجه فجعله مسجدا». این روایت نشان می‌دهد، همانگونه که مردم به پاس قداست اصحاب کهف مسجدی بر قبور آنان بنا کردند، اصحاب رسول خدا (صلی الله علیه و آله) نیز با بنا نمودن مسجد در اقامتگاه آن حضرت از برکات وجودی ایشان توشه می‌گرفتند.
اهل بیت پیامبر اکرم (علیهم‌السلام) نیز همواره احترام و قداست خاصی برای حضرت خدیجه (علیهاالسلام) قائل بودند و با توجه به جایگاه والای آن حضرت در نزد خدا و مردم در مواقع حساس به این انتساب افتخار می‌کردند چنانکه امام حسین (علیه السلام) در بخشی از سخنان خود روز عاشورا خطاب به کوفیان فرمودند: «آیا می‌دانید که جده‌ام خدیجه دختر خویلد اول زن مسلمان از این امت است؛ هَلْ تَعْلَمُونَ أَنَّ جَدَّتِی خَدِیجَهُ بِنْتُ خُوَیلِدٍ أَوَّلُ‏ نِسَاءِ هَذِهِ‏ الْأُمَّهِ إِسْلَاماً‏» و امام سجاد (علیه السلام) نیز به نشانه فخر به این نسب در مجلس یزید فرمود: «من فرزند خدیجه کبری هستم؛ أَنَا ابْنُ‏ خَدِیجَهَ الْکُبْرَی». این امر نشان می‌دهد که حضر خدیجه کبری (علیهاالسلام) در آن زمان مورد احترام و اتفاق همه فِرق و گروه‌های اسلامی بوده است.
بر اساس روایات و منابع تاریخی متواتر و موثق، حضرت خدیجه کبری (علیهاالسلام) الگوی کامل سبک زندگی اسلامی است چونان که همسر خدیجه، دختر خدیجه، دین خدیجه، عقل خدیجه، کرامت خدیجه، پاکی خدیجه، حجاب خدیجه، فداکاری خدیجه و تلاش خدیجه بهترین الگوی انتخاب همسر، تربیت فرزند، دینداری، عقلانیت، کرامت، طهارت، حیا، ایثار و کار است. بنابراین، اگر نخبگان جوامع اسلامی از سیره آن حضرت پیروی کنند شاهد ضعف و تفرقه در جهان اسلام نخواهیم بود. اگر زوایای گوناگون زندگی آن حضرت برای جوانان به خوبی ترسیم شود به سراغ الگوهای غربی نمی‌روند.
از این‌رو، ایام رحلت بانوی اول اسلام بهترین زمان برای تألیف قلوب مسلمین است. سعی کنیم مجالس بزرگداشت آن حضرت در سراسر جهان تجلی وحدت امت اسلام باشد. چه خوب است در این ایام پیروان همه فرق و مذاهب اسلامی در کنار علما و بزرگان به مصداق «یدالله مع الجماعه» زیر یک سقف گرد هم بیایند و نام و یاد آن بانوی عظیم الشأن را گرامی بدارند. انشاالله خداوند متعال به همه ما توفیق پیروی از سیره آن حضرت را عنایت فرماید و در بهشت رضوان ما را همسایه آن حضرت قرار دهد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/158503/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تفاوت های خلقی در کودکان

کشف مهارت و استعدادهای کودکان

دلایل هراس کودکان از مدرسه چیست؟

بازی با کودک نوپا

دانش آموزانی که تکالیفشان را انجام نمی دهند!

مشکلات یادگیری و آموزشی در کودکان

خانواده هایی که می خواهند «ای کیو سان» داشته باشند

مراحل رشد جنسی کودک خود را بشناسید!

رابطه آموزش و بازی را جدی بگیرید

با کودکان حواس پرت چه کنیم؟

بازی مناسب ماههای اول زندگی

قدرت یادگیری دخترها بیشتر است یا پسرها؟

قصه گویی چه تاثیری در زندگی کودک دارد؟

چگونگی پرورش و تربیت کودک خردمند

کابوسهای کودکانه

زمانبندی برای تماشای تلویزیون توسط کودک

وسواس در کودکان

تقویت حافظه کودک از دوران نوزادی

نوازش‌ها، بوسه‌ها و محبت‌ها چه تاثیری در رشد و پرورش کودک دارند؟

مکیدن انگشت در کودکان + راههای درمان

برای اطمینان از سلامت روانی دختران چه می‌توانیم بکنیم؟

علت و درمان تیک عصبی در کودکان

حرف زدن کودکان در خواب + راههای درمان

آیا فعالیت‌های فرزندتان در مدرسه نا امید کننده است؟

مهر و محبت خود به فرزندان‌تان نشان دهید !

درمان جویدن ناخن در کودکان

نشانه های کودکان مبتلا به اوتیسم را بشناسیم!

تفسیر نقاشی های کودکان

یرای تقویت اعتماد به نفس کودک چه کنیم؟

عوارض ناشى از مکیدن انگشت در کودکان

در تعطیلات نوروز چگونه کودک مان را سرگرم کنیم؟

از ترس های کودکان چه می دانید؟

اجازه دهید کودکانتان، کودکی کنند

پرخاشگری در کودکان نوپا

هر کودکی نیازمند شنیدن این 8 کلمه است

نشانه‌های استرس در کودکان

برای پاسخ به سوالات کودکان در مورد خدا،چه جوابی دارید؟

آیا کودک شما لجباز است؟

با این بازی ها کمرویی کودکان را درمان کنید!

کودکان را هر چند وقت یکبار برای معاینه پیش پزشک ببرید!

قصه گفتن در خانه شما هم مثل خیلی از خانه‌ها فراموش شده؟

افزایش مسئولیت پذیری کودکان با مشارکت در کارهای خانه

کودکان 3 تا 7 ساله چقدر باید بخوابند؟

استرس امتحان در دانش آموزان

این معلم‌ها را برای کودکانتان انتخاب نکنید!

فواید دوستی در کودکان

برای نوزادتان مادر خلاقی باشید!

با کودکان طلاق چگونه رفتار کنیم؟

چرا کودکان بازی دالی موشه را دوست دارند؟

درمان اختلال «کم توجهی – بیش فعالی» بدون دارو