آریا بانو

آخرين مطالب

والدین با دیدن چه علائمی به احتمال اعتیاد فرزندانشان شک کنند؟ اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - یک متخصص روانشناسی با بیان اینکه طبق پژوهش‌های انجام شده، سوء مصرف موادمخدر طی سال‌های اخیر بین نوجوانان افزایش یافته است، به علایم مصرف موادمخدر و تاثیر آن به‌روی جسم و روان اشاره کرد و در خصوص عوارض اعتیاد هشدار داد.

گوهریسنا انزانی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه اعتیاد مشکل اجتماعی و پدیده مخربی است که باارزش‌ترین سرمایه کشور یعنی نوجوانان و جوانان را به نابودی می‌کشاند، بیان می‌کند: در حال حاضر سوء مصرف موادمخدر میان جوانان و نوجوانان یکی از معضلات بهداشتی، اجتماعی و اقتصادی جهان امروز به شمار می‌رود، به طوریکه طبق آمارهای پزشکی قانونی طی سال‌های 88 تا 90 مرگ ناشی از مصرف مواد مخدر دومین عامل مرگ غیرطبیعی بوده است. همچنین براساس گزارش معاونت پیشگیری سازمان بهزیستی، حدود چهار درصد معتادان مصرف خود را از 15 تا 19 سالگی آغاز کرده‌اند.
به گفته وی کمبود امکانات آموزشی، فرهنگی، تفریحی می‌تواند عاملی در افزایش میزان رشد و بروز مصرف مواد مخدر در سال‌های آتی باشد.
انزانی با اشاره به اینکه پیش از هر مسئله‌ای باید اقدامات پیشگیرانه انجام شود، می‌افزاید: از دیدگاه اکثر پژوهشگران، مهمترین عواملی که نوجوانان را به سمت اعتیاد هدایت می‌کند احساس ناامنی، فشار، آشفتگی، حقارت، طردشدگی و تعارضات با والدین است.
وی در ادامه به عوارض اصلی اعتیاد اشاره می‌کند و می‌گوید: سرقت، قتل، فحشا، خشونت، بیکاری، کاهش وزن، سوء تغذیه، اختلالات کبدی، بیماری‌های مزمن، بیماری‌های تنفسی، شیوع عفونت‌هایی مانند ایدز، ناتوانی‌های جنسی، آسیب‌های عضلانی، اختلالات خواب، افسردگی، پرخاشگری، مشکلات شدید تحصیلی، اختلالات روانی شدید مانند بدبینی، خودکشی و از بین رفتن مکانیسم خانواده از معضلات و مشکلات اصلی اعتیاد میان نوجوانان به شمار می‌رود.
این دکتری روانشناسی با بیان اینکه سوء مصرف مواد مخدر در دوران نوجوانی به عوامل متعددی مانند تلاش برای کسب هویت فردی و اجتماعی، لذت جویی، نداشتن اعتماد به نفس و کسب مهارت‌های اجتماعی نوجوانان بستگی دارد، می‌گوید: میان خودکنترلی و رفتارهای مخاطره آمیز رابطه مستقیمی وجود دارد.
بنابر اظهارات انزانی رفتارهای مخاطره آمیز در برخی نوجوانان از طریق ویژگی‌های فردی مانند ناتوانی در تعویق انداختن لذت‌ها، عدم تحمل محرومیت و تمایل به رفتارهای مخاطره آمیز مشهود است و خودکنترلی به تنهایی عامل پیشگیری کننده بسیار قوی برای مصرف مشروبات الکلی، استعمال سیگار و سو مصرف مواد به شمار می‌رود، لذا افراد با خودکنترلی کم تمایل زیادی برای تجربه این هیجانات، بدون توجه به عواقب طولانی مدت آن دارند.
وی عوامل موثر در گرایش نوجوانان به سو مصرف مواد را وابسته به عوامل اجتماعی، خانوادگی، فردی و روانی می‌داند و می‌افزاید: در دسترس بودن مواد مخدر، دوستان معتاد، طردشدگی از سوی خانواده و معلمان، تقلید، کمبود امکانات تفریحی، عدم آشنایی با پیامدهای رفتاری و بیکاری از عوامل اجتماعی علت گرایش نوجوانان به مصرف مواد مخدر به شمار می‌رود، حال آنکه مصرف مواد توسط والدین، عدم نظارت دقیق والدین، عدم اطلاع و آگاهی والدین از مهارت‌های فرزندپروری، مقایسه و تحقیر کردن فرزندان، عدم ارضاء نیازهای والدین در فضای خانواده، اختلافات والدین، عدم درک دوران بلوغ و آگاهی پایین والدین در رابطه با بلوغ، طلاق و اختلالات روانی والدین از علوامل موثر خانوادگی است.
این دکترای روانشناسی یادآور می‌شود: همچنین اختلالات شخصیتی از عوامل موثر روانی است که زمینه‌ساز ورود به مصرف مواد مخدر در نوجوانان به شمار می‌رود.
بنابر اظهارات انزانی بیشترین گرایش نوجوانان به مصرف مواد مخدر میان والدین سهل‌گیر شیوع دارد، لذا والدین باید مهارت‌هایی مانند آموزش مهارت‌های خودکنترلی، یادگیری رفتار جرات‌مند، افزایش اعتماد به نفس، کاهش کمال‌گرایی، یادگیری مهارت حل مسئله، کنترل خشم و استرس و.... را بیاموزند و این مهارت‌ها را نیز به فرزندان خود آموزش دهند. (در این مورد نیاز است والدین با متخصصین روانشناس مشورت کنند تا مهارت‌های لازم را به صورت کاربردی فرا گیرند).
ریاست کلینیک تنفس دوباره می‌افزاید: چنانچه والدین علائمی مانند تغییر ساعت خواب و بیداری، کابوس‌های شبانه، گوشه‌گیری، دوستی‌های مشکوک، تغییر خلق‌وخو، پنهان‌کاری، کاهش یا افزایش وزن ناگهانی، بی‌توجهی به ظاهر، فرار از مسئولیت، خشم و پرخاشگری، قانون‌شکنی، تغییر عادات غذایی، بی‌توجهی به مسائل نظافتی، گشادی یا تنگی مردمک چشم، قرمزی چشم و ... را در فرزندانشان مشاهده کردند سریعاً به روانشناس متخصص مراجعه کنند.
این روانشناس با اشاره به اینکه در حال حاضر جامعه به سمت تخصصی شدن پیش می‌رود و نیاز است با جامعه همسو گام برداریم تا جامعه‌ای ایمن داشته باشیم، می‌گوید: باتوجه به اینکه پیشگیری مهمتر از درمان است و متاسفانه در اعتیاد درمان قطعی وجود ندارد و تنها فرد بهبود می‌یابد و اعتیاد بر تمام زندگی او اثر گذار است، والدین باید با یادگیری مهارت‌های زندگی و نحوه درست زیستن و گام برداشتن مناسب در زندگی بتوانند اقدامات پیشگیرانه را شروع کرده و فرزندان خود را ایمن کنند.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/156099/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آلگری: می‌خواستم خودم را هم تعویض کنم!

رزرو بلیت پاریس برای 4 کشتی‌گیر و ابهام در 57 و 86 کیلو

یوونتوس به زحمت از شکست گریخت

گلزنی منتظرمحمد مقابل تیم ملی امید تاجیکستان

کارشناسی داوری گل گهر - استقلال خوزستان

کارشناسی داوری نساجی - تراکتور

صحبت های سیدعلی میرغفاری رئیس صدور مجوز حرفه ای استقلال

عذرخواهی کاپیتان استقلال بخاطر 10 دقیقه پایانی

کارشناسی داوری فولاد - مس رفسنجان

کارشناسی داوری دیدار استقلال - شمس آذر

حمله هواداران عصبانی تراکتور به مینی ون حامل بازیکنان در فرودگاه تبریز

چرا جیمی کرگر به پیروزی و صعود بایرن مونیخ مقابل آرسنال باور داشت؟

کارشناسی داوری مس رفسنجان - پیکان

کارشناسی داوری شمس آذر - فولاد

کارشناسی داوری استقلال خوزستان - صنعت نفت

پلی به گذشته؛ برتری 2-1 بایرن مونیخ مقابل منچستریونایتد

بخش‌هایی از داوری گلاره ناظمی در اولین قضاوت خود به عنوان داور اول در جام ملت های فوتسال آسیا

گل زیبای دوشان ولاهوویچ به کالیاری از روی ضربه آزاد

کارشناسی داوری سپاهان - ذوب آهن

کارشناسی داوری پیکان - هوادار

پیشنهاد رسمی امیر قلعه نویی و فدراسیون فوتبال به دست افشین قطبی رسید

کارشناسی داوری صنعت نفت - پرسپولیس

ماجرای مرد کوری که 60 سال پیش با شکنجه 2 کودک را برای گدایی اجاره کرد!

پیرترین فرد زنده جهان کیست؟

وداع با اطلس؛ ربات انسان‌نمای بوستون داینامیکس بازنشسته می‌شود

دل ز جان برگیر و در بر گیر یار مهربان

نصیرزاده: با مجیدی، گل محمدی مذاکره داشتیم

نصیرزاده: تمام لیست خمس با نظر خودش جذب کردیم

پیروانی: یک بار هم علیه داوری حرف نزدم

وضعیت خروجی ورزشگاه وطنی

هاشمی نسب: درباره ناعدالتی ها حرف نمیزنم

کایل واکر: جود بلینگام یک هافبک کامل است

بادامکی: فشار مجازی استقلال بی سابقه بوده است

بیرانوند فردا گچ دستش را باز می کند

معاون پرسپولیس: اعلام کردند VAR منتفی شد

علت توقف مذاکره تراکتور با بردیف از زبان نصیرزاده

آخرین خبر از واگذاری مالکیت باشگاه پرسپولیس

عمو کاووس: مرگ حقه، میکروب بهانه است

گناه مخاطب چی بود فرشته؟

‎«گریه لیلی»؛ شاهکار تکنوازی ویولن استاد اسدالله ملک

سرعت وقوع فرونشست چقدر است؟

خیلی شانس آورد از یک تصادف مرگبار نجات پیدا کرد!

عکس های کاملا به موقع

دلیل احساس درد در مفاصل انگشت ها چیست؟

اشتباهات ساده‌ای که آشپزخانه را شلوغ و نامرتب می‌کند

نسخه جدید ربات انسان‌نما اطلس با قابلیت‌های هوش مصنوعی معرفی شد

صحبت های شنیدنی دکتر الهی قمشه ای

دقیقی: می‌توانستیم مساوی کنیم، حیف شد

جعفری: بازی کردن با فولاد در اهواز همیشه سخت است

قربانعلی‌پور: مطمئنا لیگ برای تیم ملی رصد می‌شود