آریا بانو

آخرين مطالب

گفت و گوی ایرنا با بانوی کارآفرین برتر:

کارآفرینی از نوع زنانه در معادن مردانه اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - تهران- با کفش پولادین و اراده آهنین به مقابله با این نگاه و تفکر که شغل کار در معدن مردانه است و جایی برای زنان در آن وجود ندارد رفت و نشان داد که مدیریت و کارآفرینی، جنسیت نمی شناسد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، معلمی، مامایی، پزشکی، پرستاری و اگر نشد خانه داری نهایت شغلی است که جامعه برای زنان متصور می شود و به واسطه این تفکر، سنگ اندازی های مختلف بر سر راه پیشرفت آنان به وجود می آورد.
در این میان، زنانی هستند که با خودباوری و تکیه بر توانایی، گام هایی برداشته اند که شنونده از شنیدن آن انگشت به دهان می ماند و لب می گزد که مگر می شود؛ زنانی که با رسوخ در دنیای غیر قابل نفوذ مردانه الگویی موفق برای سایرین هستند.
«فاطمه فراهانی» از جمله دختران این سرزمین است که توانسته با قرار دادن خود در سخت ترین شرایط کاری، با احیا کردن معدن، فضای کاری مناسبی برای نزدیک به 200 تن را فراهم کند و نام خود را در میان 20 بانوی کارآفرینی که با وجود تحریم ها و موانع فراوان، در زمینه آی تی، کشاورزی، محیط زیست، تولیدات پارچه و لباس، فرشبافی و سایر رشته های هنری فعالیت داشته اند، قرار دهد.
به همین بهانه، خبرنگار اجتماعی ایرنا به گفت و گو با این بانوی کارآفرین و موسس شرکت معادن کیان کانیار، پرداخت تا در کنار جویا شدن روند کاری وی، برای سایر زنان کشور الگوسازی کند.
**کارآفرینی در معدن، محرومیت اقتصادی منطقه را با خود برد
فاطمه فراهانی متولد 1362 و دارای مدرک دکترای زمین شناسی است که از سال 1391 با یک سطح شغلی پایین در بخش خصوصی فعالیت اقتصادی خود را شروع کرد. طولی نکشید به دلیل داشتن پتانسیل ها، ایده ها و توانایی های فراوان، مورد اقبال مدیریت قرار گرفت و با ورود به بخش شناسایی معادن در منطقه کویری شاهرود، نخستین بارقه های کار در معدن در او شکل گرفت.
فراهانی درباره مشقات شناسایی معادن گفت: سه سال تمام مسافتی 150 هزار کیلومتری را در کل کشور طی کردیم تا معدنی خوب پیدا کنیم که سرانجام در سال 94 این امر محقق شد و در یک منطقه محروم کویری از روستای سطوه از توابع شهرستان شاهرود و چسبیده به کویر مرکزی ایران، کلنگ استخراج معدن زده شد.
وی ادامه داد: برآوردسنجی اقتصادی از سود پایین حکایت داشت اما محرومیت اقتصادی و فرهنگی منطقه و نیاز افراد به شغل، انگیزه ای شد تا کار معدن و ساخت کارخانه را سرعت بخشیم که در حال حاضر، بیش از 200 نفر مهندس و متخصص و کارگر معدن به صورت روزمزد و پیمانی مشغول به کار شده اند که امیدواریم با راه اندازی زیر ساخت برق در منطقه این تعداد به حدود 250 برسد.
** تفکر مردانه، واپس زننده کار زنانه
این بانوی کارآفرین در بخشی از سخنان خود، درباره گره ها و سنگ های پیش روی کار خود و سایر زنان گفت: متاسفانه فرهنگی که در جامعه ایران و میان زنان و مردان ریشه دوانده این است که یکسری شغل ها برای زنان نیست و مردانه است. در صورتی که این تابوها باید شکسته شود و این تفکر جایگزین شود که هر کسی می تواند هر شغلی که توانایی انجام آن را دارد، انتخاب کند.امیدواریم روزی برسد که موفقیت در هر شغل و تخصصی فقط بر مبنای توانایی، تفکر و پشتکار رده بندی شود نه بر اساس جنسیت.
وی در مورد پستی و بلندی های کار خود هم یادآور شد: وقتی سخن از کار در معدن پیش می آید افرادی با چهره های سیاه و دستانی زمخت متصور می شوند که فضای کاری آنان هیچ سنخیتی با ظرافت زنان ندارد. در صورتی که یک بخش معدن استخراج در تونل ها و کار یدی است و بخشی دیگر آن کار اجرایی و مدیریتی است که جنسیت نمی شناسد وگاه زنان به دلیل دوراندیشی و نگاه همه جانبه مدیریتی بهینه برجای می گذارند.
فراهانی ادامه داد: این تابوها باید شکسته شود و زنان ما باید از چارچوب های شغلی تعریف شده ای که جامعه برای آنان چیده است پا را فراتر بگذارند و وارد پروسه مدیریتی شوند. به خود بقبولاند که خلاقیت دارند و با جنس مرد فرقی ندارد. نگاه جامعه هم باید به این سمت که زنان در حد منشی و کارمند ساده نیستند و توانایی کار دوشادوش مردان را دارند کشیده شود.
**جذب سرمایه عمده ترین مشکل زنان کارآفرین
بانوی کارآفرین برتر، با تاکید بر این که کارآفرینی، گرفتن دست افراد دیگر و چرخاندن چرخ زندگی بسیاری است خاطرنشان کرد: خوشبختانه ما به دلیل این که شرکتی خصوصی هستیم، توانستیم به خوبی جذب سرمایه کنیم و نزدیک به 18 میلیارد تومان برای کارخانه و2 میلیارد هم برای اکتشاف معدن سرمایه گذاری کردیم.
وی افزود: اما به طور کلی در کارآفرینی باید دید آیا بازدهی سود و سرمایه در مقابل چیزهایی که دارد به صرفه است یا خیر. خیلی وقت ها کارآفرینی چیزی نیست جز به باد دادن سرمایه ها که در بلند مدت تاثیر منفی خواهد داشت. سرمایه ای که برای زنان کارآفرین به سختی به دست می آید و معمولا در گرفتن وام یا جذب سرمایه با هزاران مشکل مواجه هستند در حالی که مردان کارآفرین به هیچ عنوان با این وضعیت روبه رو نیستند.
به گفته فراهانی، وقتی صحبت از کارآفرینی زنان می شود به صراحت عنوان می کنند که حالا چهارتا خانم سرکار نروند چیزی نمی شود و با این دید را ندارند که زنان می توانند رشد فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی ایجاد کنند. سنگ اندازی ها، جدی نگرفتن ها و نادیده گرفتن های زنان به حدی در این مسایل زیاد است که نمی شود از آن چشم پوشی کرد.
«نگاه مردانه تصور می کند که الان این خانم جای او را اشغال کرده است؛ هرچند هیچ ارتباطی هم در حوزه کاری نداشته باشند اما از این که یک خانم بالا بیاید همواره نگرانی دارند.»
فراهانی، به عنوان تریبون زنان کارآفرین، مشکل دیگر کارآفرینان را در بخش فروش محصول عنوان کرد و گفت: با تمامی مشقات و مشکلات کارآفرینی، وقتی به موقعیت فروش می رسیم مشکلات تازه ای رخ می نمایند، نوسانات و نبود بازار فروش در داخل و خارج بخشی از آن است. به عنوان نمونه ما در سال گذشته به دلیل این که در بازارهای جهانی، کنسانتره های مس، طلا و غیره مشتری های خوبی داشتند مشکلی نداشتیم اما از پارسال به دلیل تحریم ها و محدودیت ها، کنسانتره هایی که تولید می کنیم در انبار باقی مانده اند و درواقع سرمایه ای که خرج شده در حال هدر رفتن است.
گزارش از فاطمه دهقان نیری
*9294*9105

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/155851/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دمنوش هایی برای کاهش استرس و تقویت ایمنی بدن در برابر کرونا

چگونه بدون کلافگی و خستگی در خانه بمانیم؟

آیا نگرانی و استرس ،خطر ابتلا به ویروس کرونا را افزایش می دهد؟

آیا ویروس کرونا باعث افسردگی می‌شود

چگونه خود را قرنطینه کنیم؟

نحوه مدیریت کارمندان از راه دور

راه حل آشتی با دوست بعد از دعوا

چگونه روانشناس خوب را از بد تشخیص دهیم

خستگی تصمیم چیست و چگونه با این خستگی مقابله کنیم؟

خوابیدن با ناراحتی چه عوارضی دارد؟

هنگام استرس چه کارهایی انجام ندهیم؟

زبان بدن چیست و فواید آن کدام است؟

اُبژه و روابط ابژه ای چیست؟

7 روش ساده برای کاهش استرس

راه و روش یادگیری

علائم افسردگی در زنان را بشناسیم

چرا ما انسان‌ها می‌خندیم؟

نظریه مزلو: سلسله مراتب نیازها

نکات ضروری برای مواجهه با ترس

آلکسی تایمیا چیست؟ علل، علائم و راه درمان

8 عادت برای تقویت اعتماد به نفس

9 نکته برای غلبه بر ترس

سروتونین چیست و خوراکی های منبع سروتونین کدامند؟

قصه درمانی چیست و چگونه میتوان با قصه درمانی از مشکلات دور شد؟

عواملی که باعث ایجاد عصبانیت می‌شود کدامند و برای کنترل خشم و عصبانیت چه باید کرد؟

8 عادت رفتاری برای افزایش اعتماد به نفس و داشتن زندگی شادتر

چرا از دیگران تقلید می کنیم؟

اختلالات کنترل تکانه چیست ؟علل و درمان آن

دلایل خودزنی نوجوان و راه درمان آن چیست؟

تئوری انتخاب چیست و چه کاربردهایی دارد؟

کاردرمانی ذهنی چیست و کاربرد های آن کدامند؟

مدیتیشن چیست و انواع مدیتیشن کدامند؟

آنچه در مورد اریتروفوبیا (ترس از سرخ شدن) باید بدانید

انواع هدف چیست و داشتن هدف در زندگی چه اهمیتی دارد؟

تجسم خلاق چیست ؟

ماتریس بوستون چیست و چگونه از آن استفاده کنیم؟

مهارت رهبری چیست ؟

هوش هیجانی چیست و چه کاربرد هایی دارد؟

دلایل اختلال خواب نوجوانان چیست و راههای درمان آن کدامند؟

پارانویا چیست و چه علائمی دارد؟

ماندالا چیست و چه کاربردی دارد؟

اختلال وسواس جبری چیست؟

استرس در دختران نوجوان

ویژگی های افراد خجالتی و چگونگی ترک خجالت

5 راهکار برای تقویت حافظه

افسردگی چیست؟

چگونه نه بگوییم؟

نوروسایکولوژی کیست؟

4 دمنوش گیاهی برای آرامش اعصاب

اختلال وحشت خواب: تعریف، علل، علائم و درمان