آش بادمجان ملایر را برای افطار امتحان کنید
خانه داري
بزرگنمايي:
آریا بانو -
آش بادمجان ملایر را برای افطار امتحان کنید
k ١.٩
٠
انگیزه / ملایر یکی از شهرستانهای بزرگ استان همدان است. این شهر دارای فرهنگی غنی است و غذاهای مختلفی دارد که فقط مخصوص این شهر است. یکی از غذاهای معروف این شهرستان، آش بادمجان است که البته طرفداران مخصوص خود را دارد. این غذا بسیار مقوی و سرشار از انواع پروتئینها و ویتامینها است. بهترین زمان برای مصرف این غذا، ناهار هست ولی این غذا بهعنوان پیشغذا نیز سرو میشود.
این غذا به دلیل سرشار بودن از انواع مواد مقوی برای بدن، میتواند یک غذای کامل برای وعده افطار در ایام ماه رمضان باشد. این غذا در ایام ماه رمضان، بهخوبی میتواند نیازهای غذایی شمارا برطرف سازد.
مواد موردنیاز برای تهیه آش بادمجان
مواد لازم
کشک 200 گرم
بادنجان 1 کیلوگرم
بلغور گندم 250 گرم
گوشت گوسفندی پرچرب 300 گرم
لوبیا سفید 100 گرم
لوبیاچیتی 100 گرم
لوبیا قرمز 100 گرم
نخود 80 گرم
سیرداغ 1 قاشق سوپخوری
نعناع داغ 1 قاشق سوپخوری
پیازداغ 4 قاشق غذاخوری
آب 2 لیتر
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه آش بادمجان ملایر
لوبیا سفید، لوبیا قرمز، لوبیاچیتی و نخود را از شب قبل در آب سرد خیس کنید تا نفخ آنها گرفته شود.
دو عدد پیاز را در قابلمهای خردکنید. مقداری نمک و فلفل سیاه نیز به آن اضافه کنید. گوشت را نیز درون قابلمه قرار دهید و بر روی این مواد حدود یک لیتر آب بریزید. قابلمه را بر روی اجاقگاز قرار دهید و اجازه دهید گوشت به همراه مواد، خوب بپزد. بعدازاینکه گوشت حسابی پخته شد، گوشت را به کمک یک چنگال ریش ریش کنید.
آب حبوبات را بیرون بریزید. حبوبات خیسخورده شده را به آبگوشتی که هنوز روی اجاقگاز است، اضافه کنید. اجازه دهید حبوبات در آبگوشت حسابی بپزند. بعد از پخته شدن حبوبات، بلغور گندم را نیز اضافه کنید و اجازه دهید خوب لعاب دهد.
بادمجانها را بهخوبی بشویید و پوست آنها را بکنید. آنها را قطعه قطعه کنید و کمی زردچوبه به آنها بزنید. سپس بادمجانها را در روغن خوب سرخکنید. بادمجانهای سرخشده را، به آش اضافه کرده و اجازه دهید به همراه آش، چنددقیقهای بپزد.
حالا گوشتهای ریش ریش شده، به همراه نیمی از پیازداغ، سیرداغ و نعنا داغ را، به آش خود اضافه کنید. شعله اجاقگاز را کم کنید و اجازه دهید آش شما جا بیفتد و حسابی لعاب دهد.
کمی قبل از آنکه شعله اجاقگاز را خاموشکنید، کشک را به غذای خود اضافه کرده و غذای خود را خوب به هم بزنید.
آش را در کاسهای بکشید و با استفاده از پیازداغ، سیرداغ و نعنا داغ، آن را تزیین کنید.
دقت داشته باشید که زمان پخت این غذا حدود 2 ساعت است و بهترین زمان برای سرو آن، نهار یا افطار است. امیدواریم این غذا را بپزید و در کنار خانوادهتان میل کنید و در کنار آنها لحظات خوشی را سپری کنید.
-
سه شنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۹:۲۹
-
۹۳ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/155827/