آریا بانو

آخرين مطالب

کلوچه خوشمزه عربی؛ مخصوص افطاری های ماه رمضان خانه داري

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
کلوچه خوشمزه عربی؛ مخصوص افطاری های ماه رمضان
٢٧٢
٠
برترین ها / کلوچه معمول یک نوع کلوچه عربی سنتی است که میان آن با خرما، گردو و یا پسته پر شده است. این کلوچه در آشپزی شرق مدیترانه (فلسطین، اردن، سوریه و لبنان) بسیار مشهور است.
نزدیک ماه رمضان که می‌شود انواع شیرین‌های خوشمزه و غذا‌های قندی و همچنین انواع آشها، سوپ‌ها و فرنی‌ها بازارشان داغ می‌شود. یکی از شیرین‌های عربی خوشمزه، شیرینی خرمایی معمول است که در واقع یک نوع کلوچه خرمایی است. ویژگی منحصر بفرد این کلوچه استفاده از یک قالب چوبی خاص است که نه تنها به آن شکل می‌دهد بلکه با طرح خاص برای هر کدام به شما می‌گوید که مغز کلوچه با چه چیزی پر شده است! از آنجایی که در فرهنگ عربی پایبندی به سنت‌ها و حفظ آداب گذشته بسیار مهم است این شیرینی هم بافت و ظاهر سنتی خودش را حفظ کرده است. اگر کلوچه خرمایی دوست دارید، بهتر است با شیرینی معمول به شیوه‌ای متفاوت از آن لذت ببرید. این کلوچه کم قند و در عین حال لطیف است، چون منبع اصلی شیرینی آن خرماست و البته همانطور که از آشپزی عربی انتظار داریم با انواع ادویه‌ها حسابی خوشبو و خوش طعم است.
چی لازم دارم:
مواد لازم برای خمیر
آرد سمولینای خیلی ریز: 1 کیلوگرم
کره یا روغن حیوانی: 300 گرم
روغن گیاهی: 1/2 پیمانه
آرد معمولی: 1 پیمانه
اسانس وانیل: 1 قاشق چایخوری
بیکینگ پودر: 3/4 قاشق چایخوری
مخمر: 1 قاشق غذاخوری
شکر: 1 قاشق چایخوری
آب: 1/2 پیمانه
عرق بهار نارنج: 1/2 پیمانه (می‌توانید آب یا شیر را جایگزین کنید)
گلاب: 1/2 پیمانه
چطور بپزم:
1. سمولینا را در کاسه‌ای بزرگ بریزید و کره و روغن را به آن اضافه کنید. با انگشتان دست خوب آن را چنگ بزنید تا زمانی که کاملا جذب همدیگر شوند. در این صورت بافتی شنی و دانه دانه و در عین حال مرطوب خواهد داشت. روی خمیر را بپوشانید و یک شب تا صبح بگذارید بماند. این کار باعث می‌شوند دانه‌های سمولینا متورم شده و نرم شوند.
2. روز بعد آرد، وانیل، ادویه‌ها و بیکینگ پودر را به آن اضافه کنید.
3. مخمر را به همراه شکر در آب مخلوط کرده و بگذارید چند دقیقه بماند تا زمانی که حسابی پف کند. این مخمر عمل آمده را به مخلوط سمولینا اضافه کرده و عرق بهار نارنج را به همراه گلاب به آن بیفزایید. خوب همه را با هم مخلوط کنید. هر بار یک تکه خمیر را بین انگشتان گرفته و فشار دهید. خمیر در ابتدا به صورت تکه تکه است، اما در نهایت همه مواد آن بهم آمده و یکدست می‌شوند. البته قرار نیست یک خمیر توپی همانند خمیر نان داشته باشیم. فقط باید حالتی یکدست و یکنواخت پیدا کند.
4. وقتی به این مرحله رسید بیش از این خمیر را مخلوط نکنید، چون این کار باعث بزرگ شدن رشته‌های گلوتن شده و کلوچه مامول سخت شود. روی آن را بپوشانید و بگذارید یک ساعت دیگر بماند.
5. برای شکل دادن به خمیر کلوچه، کمی از خمیر را برداید و سعی کنید آن را به شکل توپ درآورید، اگر هنوز هم حالت کلوخه‌ای دارد، باید 1/4 پیمانه آب را به آن افزوده و به آرامی ورز دهید، روی آن را پوشانده و 10 دقیقه استراحت دهید. حالا سعی کنید خمیر را دوباره رول کنید اگر هنوز هم فرم لطیفی ندارد 1/4 پیمانه باقیمانده روغن را افزوده و به آرامی ورز دهید.
مواد میانی
چی لازم دارم:
خرمای هسته گرفته: 1 کیلو
دارچین: 1 قاشق غذاخوری
هل: 1/2 قاشق چایخوری
مغز آجیلی
گردو: 500 گرم خرد شده
شکر: 1/2 پیمانه
عرق بهار نارنج: 2 قاشق غذاخوری
کره یا روغن حیوانی: 2 قاشق غذاخوری
دارچین: 1 قاشق غذاخوری
پسته: 500 گرم
چطور بپزم:
1. خرما‌های هسته گرفته را با هم در مخلوط کن قوی ریخته و یا با گوشتکوب به همراه کره یا روغن زیتون کوبیده و با دست ورز دهید تا به شکل خمیر درآید. اگر خرمای شما از نوع خشک است بهتر است با مقدار کمی آب داغ به مدت 30 دقیقه بخیسانید سپس آن را دور بریزید.
2. عرق بهار نارنج، هل و دارچین برای ایجاد طعم به مواد میانی افزوده می‌شوند و استفاده از آن‌ها اختیاری است.
3. مواد میانی را مزه کرده و شیرینی و میزان ادویه آن‌ها را با توجه به ذائقه‌تان امتحان کنید. فقط به خاطر داشته باشید که در خمیر اصلا شکر نداریم بنابراین باید مواد میانی شما مقداری شیرینی داشته باشند.
4. می‌توانید نیمی از شکر را با 1/4 پیمانه شربت ساده یا عسل جایگزین کنید. افزودن شربت ساده یا عسل باعث می‌شود خمیر خیلی خشک نشود و طعم بهتری داشته باشد.
1. پوره خرمای ورز داده شده را به شکل توپ‌های کوچکی در آورید به طوری که نصف اندازه توپ‌های خمیر باشند. توپ‌های خمیر را پهن کنید، خرمای گرد شده را داخل خمیر قرار دهید و خمیر دور مواد میانی را بسته و کاملا ببندید تا به شکل یک توپ درآید.
2. می‌توانید این کار را با استفاده از قالب انجام دهید. خمیر را داخل قالب چوبی قرار دهید، کمی فشار دهید، اما نه آنقدر زیاد که خمیر به قالب بچسبد باید طوری باشد که بتوانید به راحتی آن را خارج کنید. اگر قالب کلوچه معمول را ندارید از قالب قطاب استفاده کنید اگر هم آن را ندارید می‌توانید پس از درز گیری کامل کلوچه آن را داخل قسمت سری یک آبلیموگیر دستی فرو کنید تا شکل پیدا کند.
3. در صورتی که از گردو و یا پسته استفاده می‌کنید خمیر را با استفاده از کف دست به صورت یک فنجان کوچک درآورید تا فضایی برای وارد کردن مواد میانی ایجاد کند و بعد از ریختن مواد داخل آن، به دقت اطراف خمیر را بسته و رول کنید.
4. برای پختن شیرینی، فر را روی حرارت 230 درجه سانتی گراد گرم کنید. شیرینی را در طبقه وسط فر گرم شده بگذارید. بگذارید شیرینی‌ها در فر بمانند تا زمانی که لبه‌های آن طلایی قهوه‌ای شود یعنی حدود 5 تا 12 دقیقه و سپس آن‌ها را زیر بخش گریل بگذارید تا بالای آن‌ها قهوه‌ای شود یعنی حدود 2 تا 5 دقیقه.
5. کلوچه‌ها را از فر خارج کرده و بگذارید تا روی توری خنک کننده به مدت 10 تا 15 دقیقه بگذارید بماند تا خنک شوند به دلیل اگر آن‌ها در فضای داغ سینی بمانند خشک می‌شوند.
نکات مهم
شما می‌توانید این کلوچه‌ها را بدون شکل دهی درست کنید، فقط آن‌ها را به شکل توپ درآورده و سپس روی سینی فر بگذارید و بپزید، آن‌ها بدون قالب یا تزئین هم خوشمزه خواهند بود.
برای اینکه راحت از قالب خارج شوند، من داخل قالب‌ها تکه‌ای پلاستیک می‌گذارم، خمیر پر شده را شکل می‌دهد سپس پلاستیک را کشیده تا خمیر از قالب خارج شود.
کلوچه معمول سریع می‌پزد بنابراین آن‌ها را داخل فر به حال خود رها نکنید.
این کلوچه‌ها را داخل یک ظرف دربسته به مدت 3 هفته نگهدارید اگر خواستید زمان بیشتری نگهداری کنید آن‌ها را در یخچال بگذارید.
میزان چربی کلوچه معمول بافت نهایی کلوچه را مشخص می‌کند. برای هر 1 کیلوگرم آرد، 450 تا 500 گرم آرد یا روغن حیوانی و روغن استفاده کنید. استفاده کمتر باعث می‌شود کلوچه خشک شود. اگر هم بیشتر استفاده کنید، کره در دهانتان ذوب می‌شود و مزه کره‌ای می‌دهد.
گلاب و عرق بهار نارنج اختیاری هستند شما می‌توانید آن‌ها را با آب یا شیر جایگزین کنید.
اگر شیرینی ترک خورد یعنی میزان کره آن کم است یا اینکه مواد میانی آن زیاد است و خمیر بیرونی تنها یک لایه نازک است.
اگر کلوچه خشک و شکننده است یا بیش از حد در فر مانده یا اینکه بعد از گذاشتن در ظرف دردار، ظرف هواگیری نشده و هوای بیرون آن را خشک کرده است. اگر هم خمیر را زیاد ورز بدهید باز هم باعث خشک شدن کلوچه می‌شود.
در صورت دلخواه می‌توانید روی آن‌ها پودر شکر بپاشید تا ظاهر زیباتری داشته باشند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/155458/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سندروم «مسئله با پدر» در کمین دختران

اطلاعیه مهم تامین اجتماعی درباره سن بازنشستگی

تبرئه مردی که بدنش الکل تولید می‌کند!

ای مرغ سحر عشق ز پروانه بیاموز

تجویز نسخه ایتالیایی برای والیبال بلغارستان

جانشین خولیو ولاسکو با باشگاهش تمدید کرد

اعزام کاروان‌های المپیک و پارالمپیک به پاریس با پرواز داخلی

عکس‌هایی از ژاپنی‌ها که ندیده‌اید!

از کنار زدن مسی تا 21 جایزه با رئال در 9 ماه!

اعزام همزمان یزدانی و قاسم‌پور به مسابقات رنکینگ جهانی

اینزاگی: این داستان قهرمانان زیادی داشت

گرجستان به دنبال میزبانی فینال لیگ قهرمانان اروپا 2028

اولین گام برای ارزان ‌شدن تنیس برداشته شد

حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

چی در ذهن آرمان میگذره

انتصاب جدید در سازمان صدا و سیما

50 سال قبل؛ خط تولید مرسدس بنز در آلمان/ عکس

اکثر خودکشی های اخیر در ایران مولود فقر و جیب خالی است

نجمه جودکی مجری سابق تلویزیون با استایل متفاوت در کنسرت علیرضا طلیسچی

پشت صحنه مهمونی 3 ایرج طماسب با حضور صدا پیشه های بچه و ببعی

لبخند جذاب کمند امیر سلیمانی آذر پدر سالار در کودکی / چقدر ناز و مو فرفری بوده

سلفی تینای گناه فرشته در خودروی شخصی اش / زیبایی نفس بازغی در سن نوجوانی نظر همه را جلب کرد

تصاویر جنجالی از عیادت بازیگران معروف از ترانه علیدوستی روی تخت بیمارستان؛ آخرین وضعیت سلامتی خانم بازیگر!

آهنگ دلی «دال» را با اجرای حمید هیراد تماشا کنید

ادعای عجیب خواننده ایرانی: دو دور دور دنیا چرخیدم

آغاز سال تحصیلی جدید از 10 شهریور؟!

رعد و برق وحشتناک در جیانگژی چین

واکنش وزیر علوم به انتقادات دانشجویان به عدم حضور در دانشگاه‌ها

فرمانده فراجا:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

قالیباف: بانک مرکزی، سازمان برنامه‌وبودجه و وزارت بهداشت مسئول گرانی و کمبود دارو هستند

کمبود بیش از 100 هزار پرستار در کشور

عاقبت ضرب و شتم یک گاو نر با چوب

صبح زیبا با نمایی از کوه رینیر در آمریکا

روش تهیه سالاد رژیمی

ناروانی طبیعی گفتار و راهکارهای درمان آن

زمان طلایی برای درمان لکنت زبان

افزایش احتمال افسردگی در میان سالی با ساعات‌کار طولانی در جوانی

رازها را این‌طرف و آن‌طرف پخش می‌کنم!

اتفاق خبرسازی که برای هنجارشکن‌ های اینستاگرام افتاد

شببه‌سازی صحنه جالب از برخورد دو سیاهچاله!!

اجرای آزمایشی برای اثبات قانون اول نیوتون

آدمی حسرت سرگردونه

شعرخوانی زیبا از دکتر کاکاوند

تکرار اتفاق جنجالی ال‌کلاسیکو در بازی رم-بولونیا

چالش مسعود شجاعی در جام شیرین

بازسازی یک عکس‌ خاطره‌انگیز‌ فوتبالی توسط فوتسالی‌ها

نساجی هیچ‌وقت آن قدر شمالی نبود

اینتر قهرمان شد، چون یک تیم بود!

«پائز» بامداد چهارشنبه در تهران

دلیل غیبت رئیس اینتر در قهرمانی