آریا بانو

آخرين مطالب

وقتی عرضه کتاب‌های فروید و یونگ در متراژ‌های محدود نمی‌صرفد زنان جهان

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
خبرگزاری کتاب ایران / وضعیت استقبال از کتاب‌های حوزه روان‌شناسی سی‌ودومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران آیینه‌ای تمام نما از چگونگی نگاه جامعه امروز ما و حتی کتاب‌خوان‌ها به مسئله‌‌های روان‌شناسانه و روان‌کاوانه است.
واقعیت این است که در بزرگترین رویداد فرهنگی کشور نیز فروش کتاب‌هایی همچون «بی‌شعوری»، «بیشعورهای ابدی»، «توطئه‌های بی‌شعورها» و «بی‌شعورهای گردن‌کلفت» خاویر کرمنت دست بالا را در میزان اقبال عمومی مخاطبان کتاب‌های حوزه روان‌شناسی دارد.
بر اساس آمارها نیز کتاب «بی‌شعوری» نوشته خاوریر کرمنت با ترجمه‌های مختلف و چاپ از سوی ناشران متعدد رتبه اول را با 112 نوبت چاپ در شمارگان 2500 تا 3000 نسخه‌ای در این سال‌ها داشته و حتی آنقدر بازارش داغ بوده که پای ثابت یکی از کتبی که توسط تکثیرکنندگان به اصطلاح قاچاق می‌شوند هم بوده و هست. دیگر کتاب‌های حوزه روان‌شناسی که به عناوینی همچون کتب موفقیت؛ شخصیت‌شناسی؛ خودشناسی و ... معروف هستند نیز دیگر پای ثابت چاپ و انتشار حتی از سوی ناشران تخصصی حوزه روان‌شناسی هستند.
درواقع کتاب‌های عامه‌پسند حوزه روان‌شناسی همچون «قرار ملاقات با زندگی» نوشته زالیا کاهاوته، «هنر شفاف اندیشیدن» رولف دوبلی با ترجمه عادل فردوسی‌پور، «راز شاد زیستن»، «شفای زندگی»، «قدرت فکر»، «دولت عشق»، «چهار اثر از فلورانس اسکاول‌شین»، «قورباغه‌ات را قورت بده»، «چه کسی پنبر مرا جا‌به‌جا کرد»، «بهتر زندگی کن»، «هفت قانون معنوی موفقیت» و ... نه فقط در طول سال رگ خواب خواننده سرگردان برای رسیدن به آرامش و داشتن زندگی بهتر را یافته‌اند بلکه در ایام ظاهرا محدود نمایشگاه نیز با پرکردن پیشخوان غرفه‌های ناشران حاضر در مصلی و بعضا به‌کارگیری راه‌کارهای تبلیغاتی همچون نصب بنرها و پوسترهای تبلیغاتی و گرفتن به اصطلاح جشن امضا و رونمایی از این آثار با حضور مترجم و نویسنده و مولف عملا فرصت دیده شدن آثار جدی‌تر روان‌شناسی را از بازدیدکنندگان می‌گیرند.
به عبارت دیگر این کتاب‌ها از چنان میزان فروشی بین خوانندگان ایرانی برخودار هستند و چنان گردش مالی حتی در یازده روز برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به همراه می‌آورند که خود ناشران حرف از مافیای پخش و انتشار آن‌ها می‌زنند و بعضا عرضه آن‌ها را در غرفه‌هایی با متراژ محدود نسبت به عرضه دیگر آثار قابل تامل و کتاب‌های روان‌شناسی روان‌شناسانی همچون فروید و یونگ و لاکان و پیاژه که تک‌وتوک در کشور زیر چاپ می‌روند ترجیح می‌دهند.
البته ژانر دیگری در میان کتاب‌های روان‌شناسی اعلام حضور کرده که گویا وجهات علمی بیشتری نسبت به کتاب‌هایی که نام برده شده دارد و اتفاقا در میزان استقبال نیز به رقیب جدی برای گروه اول مبدل شده‌اند. کتاب‌هایی که سعی دارند مدیریت روابط انسانی را به خواننده بیاموزند و به اصطلاح از تحلیل رفتار متقابل صحبت می‌کنند، کتاب‌هایی همچون «آدم‌های سمی»، «بازی‌ها» و «زندانیان باور» و ... هرچند این کتاب‌ها نیز بر حسب موضوعی که دارند و عموما با کارگاه‌های آموزشی نیز همراه می‌شوند به شدت آمادگی تبدیل شدن به محصولی برای بالابردن آورده اقتصادی برای ناشر، مترجم و نویسنده را دارند.
درواقع نوع ارائه کتاب‌های حوزه روان‌شناسی در غرفه‌های ناشران شرکت‌کننده در سی‌ودومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و میزان فروش کتاب‌های روان‌شناسی‌ عامه‌پسندی که مثلاً سعی در همه فهم کردن مباحث و موضوعات روان‌شناسی و روان‌کاوی و ارائه راه‌کارهایی برای موفقیت و پول‌دار شدن و داشتن کسب و کار پر رونق در قالب یک کالای ظاهرا فرهنگی دارند، این نکته را متذکر می‌شود که حوزه مکتوب روان‌شناسی ما در جریان سیل‌مانند کتاب‌هایی مثل «راز»، «مدیر یک دقیقه‌ای» و ... غرق شده و سوال اینجاست که این غریق خود چگونه قرار است دست مخاطب را برای عبور از بحران‌های روحی و روانی که با آن‌ها مواجه می‌شود بگیرد.
هرچه هست به نظر می‌رسد در حوزه انتشار و عرضه و خواندن کتاب‌های روان‌شناسی باید یک بازبینی اساسی صورت بگیرد، بازبینی‌ای که می‌‌‌تواند دست‌کم چهره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را در زمینه نوع ارائه این قبیل کتاب‌ها به بازدیدکنندگان تغییر بدهد تا شعر «خواندن توانستن است» سی‌ودومین دوره این نمایشگاه، تنها در حد یک شعار باقی نماند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/155068/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چگونه کودکانی شوخ طبع پرورش دهیم !

چرا نباید فرزندانتان را با کودکان دیگر مقایسه کنید

چطور می توان از اضطراب کودکان پیشگیری کرد؟

کودک درون باید بیاید بیرون

چرا فرزندم خجالتی است؟

چند نکته اساسی درباره بازی با کودکان

چگونه هوش هیجانی کودکان را بالا ببریم؟

برای مقابله با پرخاش‌گری کودک چه می‌توان کرد ؟

آیا کودک، برای تنها ماندن، آماده است؟

تاثیرات مثبت و منفی انیمیشن ها روی کودکان

چرا وابستگی برخی بچه ها به اقوام بیشتر از پدر و مادرشان است؟

معایب و مزایای مهد رفتن بچه ها

آموزش الفبا قبل از دبستان درست است؟

شناسایی اختلالات یادگیری در کودکان

چرا نباید کودکان را با هم مقایسه کرد

نکاتی که بهتر است والدین از آنها آگاه باشند !

معجزه ای که موسیقی بر کودکان دارد

برای بچه دار شدن تا چه سنی فرصت داریم؟

حافظه کودک را چگونه تقویت کنیم؟

چگونه انضباط شخصی را به کودکان آموزش دهیم؟

وقتی یک فرشته کار بد می کند!

احساسات ناخوشایندی که کودک باید تجربه کند

چه موزیکی مناسب بچه ها است؟

بازیهایی مناسب بچه های بیش فعال

چگونه با بچه‌هایمان دوست باشیم؟

در چه مواقعی باید کودکمان را پیش روانشناس ببریم؟

نابغه پروری را از چه سنی شروع کنیم؟!

مهم ترین عوامل بددهنی کودکان و راه حل های اصلاح بدزبانی

با چند روش ساده استعداد کودکتان را شناسایی کنید !

چرا کودکتان مو می کشد؟

کودکتان را با این روش ها نخبه کنید !

رفع عذاب وجدان مادران شاغل با این روش ها !

بچه‌های باهوش چه اسباب‌ بازی‌ هایی دوست دارند؟ (قسمت اول)

بچه‌های باهوش چه اسباب‌ بازی‌ هایی دوست دارند؟ (قسمت دوم)

تاثیر قصه بر زندگی و آینده ی کودک

کودک شما هم اعتیاد به تبلت دارد؟

هنگام طلاق با کودکتان علیه همسرتان یارکشی نکنید

با جای خالی پدر یا مادر بعد از طلاق چه کنیم؟

نقش بازی در رشد کودک

راهکارهای آموزش مسئولیت پذیری به کودکان

چگونه کودکمان را کتاب خوان کنیم؟

نکاتی راجع به جدا کردن اتاق کودک

مقایسه کودکان با یگدیگر چه عواقبی دارد؟

بزرگ شدن کودکان در ازدواج‌های بی‌عشق

فرق بیش‌فعالی با افسردگی و تیزهوشی

علت وسواس در کودکان چیست و چگونه درمان می شود؟

راه‌های افزایش عزت نفس در کودکان

انواع هوش کودک

به کودک دچار اختلال استرس پس از سانحه چگونه کمک کنیم؟

دلبند افسرده من