آریا بانو

مدیریت انتظارات همسران از یکدیگر خانواده

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
مدیریت انتظارات همسران از یکدیگر
٧٦
٠
راسخون / انتظارات زن و شوهر از یک دیگر، مسئله‌ای است که بین همه همسران مشترک است، و به این شکل نیست که فقط مرد از زن توقع داشته باشد یا زن از مرد؛ بلکه بزرگ راهی دوطرفه است که هر دو باید در آن قدم بردارند؛
مسئله ای همه گیر
نمی ‌توان هیچ همسری را پیدا کرد که از طرف مقابلش خواسته‌ای نداشته باشد. حتی زوج هایی که در فضای رمانتیک می‌گویند «من از تو توقعی ندارم!» باز هم در پیچ وخم های زندگی، انتظارهایی دارند که می‌خواهند به آن توجه شود. این انتظارها دوسویه است. چون خداوند برای هر دو قائل به حقوقی است که در قالب همان انتظارها باید برآورده شود. اسلام با ایجاد حقوق متقابل برای زن و مرد، برای هر کدام، جایگاهی قائل شده که داشتن توقع از شخص مقابل را در قالب حد و مرزها، صحیح و مشروع دانسته است. از طرف دیگر تفاوت زیادی که بین دنیای زنانه و مردانه وجود دارد، مسئله ای شناخته شده است و موجب میشود که انتظارات آنها از شریک زندگیشان با هم فرق کند .
تفاوت ها
نکته دیگری که باید به آن توجه کنید این است که زن و شوهر با دو شیوه و شرایط متفاوت تربیت شده‌اند؛ شرایط اقتصادی متفاوت، تعداد فرزندان، سلامت رابطه ی پدر و مادر و تفاوت فرهنگ و تحصیل، زمینه های پرورشی متفاوتی پدید میآورد؛ و این تفاوت ها، در دیدگاه شخصی طرفین درباره ی موضوع ها، ایده ها و موقعیت ها اثر می گذارد. همین تفاوت ها، توقع های گوناگون را پدید می آورد؛ اما این خواسته ها گاه معقول و بجاست و می تواند این رابطه را به سوی خوشبختی سوق دهد؛ یا گاه، غیرمنطقی و نابجاست و می تواند رابطه را به کشمکش و بحران بکشاند.
ایده آل نگر نباشید
برخی از زنان سوال می‌کنند «آیا توقعاتی که ما داریم و میخواهیم همسرمان همیشه به ما توجه و ابراز علاقه کند، آیا انتظارات اشتباهیه یا خیر؟» باید خدمت شما عرض کنم که اصل این توقعات اشتباه نیست و طبیعی هست که شما چنین انتظاراتی از همسرتان داشته باشید، شما به عنوان زن جوانی که تازه ازدواج کردید مانند همه زنان دیگر بسیار دوست دارید که همسر شما براتون وقت بذاره، ابراز علاقه کنه، باهم تفریح بروید، به شما بگه دوست دارم و...، این طبیعیه که شما چنین توقعات و انتظاراتی داشته باشید اما اینکه فکر کنید مردی پیدا میشود که همه انتظارات و توقعات همسرش رو برآورده میکند، این فکر ایده‌آل نگری است، این تنها مسئله شما نیست، بلکه زنان بسیاری هستند که گِله دارند همسرشان توجه و محبتی که آنها انتظار دارند را به آنها نمیدهد و برای آنها وقت نمی گذارد.
سر خورده نشوید
گاهی برخی از توقع ها، اصل آن نامعقول و نامتعارف نیست بلکه در برخی از شرایط و موقعیت ها نابجاست؛ همیشه شرایط زندگی یک نواخت نیست، بلکه فراز و نشیب های مختلف، انتظارها را هم دگرگون می سازد.
خصوصا اینکه برآورده نشدن همه توقعات شما، باعث بشود احساس کنید همسرتون رو دوست ندارید و سرخورده بشید. همانطور که شما هم تمام انتظارات شوهرتون رو برآورده نمیکنید، و نمیتونید هم برآورده کنید. از طرف دیگه اگر بیشتر انتظارات شما برآورده نشده باشه نشانه ضعف از طرف همسر شماست، و همچنین اگر شما هم بخش زیادی از انتظارات همسرتان را برآورده نکرده باشید، شما هم کوتاهی کردید.
باید حرکت کنید
همانطور که اشاره کردم انتظارات همسران از هم، یک بزرگراه دو طرفه است، هر یک از همسران حق طبیعی خود میدانند که سعی کنند نیاز و انتظارات خودشون را به هر طریقی که می‌توانند به دیگری دیکته کرده و تحمیل کنند. اما برای اینکه زن و شوهر به انتظاراتشون نزدیک بشوند و تا حدودی توقعات آنها برآورده شود باید هر دو نفرشون از جایگاه خود حرکت کرده و در یک نقطه ی مشترک توافق کنند. مثالا اگر شما توقع دارید همسرتان هر روز چند بار به شما زنگ بزند یا چند بار پیامک عاشقانه بدهد، و در مقابل همسر شما هم اصلا وظیفه خودش نمیداند که به شما زندگ بزند یا پیامک بدهد، باید هر دو بر یک نقطه ی میانه‌ای به توافق برسید که مثالا شوهر شما روزی یکه بار به شما زنگ بزند، یا روزی یکی پیامک عاشقانه بدهد و سه بار هم کلامی به شما ابراز محبت کند. در واقع، برای هر توقعی باید همین کار را کرد؛ برای مثال، اگر زن درباره ی انتظاری، در جایگاه هشت است و مرد در جایگاه سه، باید این مراحل را طی کنند تا انتظارات آنها به هم نزدیک شود:
زوجین با هم صحبت کنند و روی یک جایگاه مشترک مثل پنج، توافق کنند.
هر دو کمی تلاش کنند و به سمت موضع موافق پیش بروند، ایدئال نگر نبوده و واقع بین باشند.
غر نزنند؛ زیرا اضطراب، پریشانی، ناآرامی و عصبانیت به دنبال می آورد.
هر تلاشِ طرف مقابل را برای تغییر و پیشرفت، تحسین کنند.
هر کس برای تغییر دیدگاه ها و برآوردن انتظارها نیاز به زمان دارد. همسرشان را تحت فشار نگذارند و به او فرصت بدهند.
نکته پایانی اینکه شما در ابتدای مسیر زندگی مشترک هستید و باید صبور و بردبار باشید و با کسب تجربه و مطالعه، بر مسائل و مشکلات زندگی مشترک غلبه کنید و زندگی خوشبخت و بالنده ای را فراهم کنید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/152248/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سن مناسب کودکان برای تنها گذاشتن در خانه چه سنی است؟

مزایای دو زبانه بودن کودک

آرامش را به کودکان خود بیاموزیم !

تحمل این شوری سخت است

چرا بچه ها دروغ می گویند ؟

عوامل بلوغ زودرس

ده راز پروش کودکی شاد

مشکلات حسادت به این هوو

سکان زندگی را به دستش بده

کودکتان میتواند با چند مهره، ریاضیدان شود!

کودکم از آرایشگاه می ترسد!

وقتی کودک روی اعصاب است چه واکنشی باید نشان داد؟

کودک بیش فعال را چگونه مهار کنیم؟

10 جمله ای که نباید به دوقلوها بگویید

کودک شما چه نوع شخصیتی دارد؟

کودکان خوشحال، کودکان عصبانی

5 باور اشتباه پدرانه

وقتی دختران با ظاهرشان کنار نمی آیند

8 طرز فکر بسیار اشتباه والدین!

بچه‌های طلاق: در کدام سن؟ کدام نیاز؟ کدام آسیب؟

پسردار شدن از عمر مادر کم می کند

عوامل زمینه‌ساز اضطراب کودکان

مامان! من از تاریکی می ترسم

بی‌ خوابی؛ عامل اضطراب و آشفتگی کودکان ‏

تأثیر دوران کودکی بر شخصیت

رفتارهای بد از فرشتگان خوب

فضای دوستانه با پسران

کوتاه اما کاربردی

بازی‌های ساده در خانه

کمک به کودکان برای غلبه بر ترس

هوش نوزاد خود را با این روش های ساده تقویت کنید!

کودکان همیشه ترسو

بهترین نوع تنبیه، محرومیت کودک از علایق اوست

از بچه اولی تا دومی

دلایل اضطراب کودکتان را بدانید

برای کودکان با صدای بلند کتاب بخوانیم!

افزایش هوش فرزندان از راه های مجاز!

میم مثل مادر،چگونه کودک به حرف می‌آید؟

برای بچه ها تلفن همراه بخریم یا نه؟

قلب شما برای دو نفر

مامان ،خدا یعنی چی؟یعنی کی؟

فرزندان، اولین قربانیان طلاق

به این دلایل کودک تان را ببوسید

تأثیر چید مان منزل در آرامش کودک

رویای شیرین در اتاق خواب مامان

اگر میخواهید کودکتان به مطالعه علاقه مند شود!

چرا کودک تان از بازی کردن می ترسد؟

غنی سازی رابطه با کودک

اگر فرزندتان کابوس می بیـند، بخوانید

تکنیک های رویارویی با ناشناخته ها