آریا بانو

آخرين مطالب

با «فرمول دوستی» دوستان جدید پیدا کنید اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
با «فرمول دوستی» دوستان جدید پیدا کنید
٤٥
٠
برترین ها / مطمئنا همه ما می‌خواهیم دوستان خوبی داشته باشیم و بودن در کنار آن‌ها لذت ببریم. اما برای این که بتوانیم با دیگران دوست شویم و صمیمیت خود را حفظ کنیم به یک فرمول ساده به نام فرمول دوستی نیاز داریم. بهتر است این مبحث را برای شما دوستان عزیز با ذکر یک مثال شروع کنیم. با ما همراه باشید.
بچه ها، مریم یک فرد خونگرم است که علاقه زیادی به داشتن دوستان متعدد دارد. او به تازگی به یک آپارتمان در شهر تهران نقل مکان کرده و از این بابت بسیار خوشحال و هیجان زده است. اما از طرف دیگر به خاطر این که هیچ کس را در این محل نمی‌شناسد، کمی مضطرب و نگران شده است. پس برای این که بتواند چنین وضعی را برهم بزند، سعی می‌کند با اولین همسایه‌ای که می‌بیند، سر صحبت را باز کند و بساط دوستی را با او بچیند. اما متاسفانه این مکالمه، به آن خوبی‌هایی که مریم تصور می‌کرد پیش نرفت، و نهایتاً با یک وضعیت معذب کننده و ناخوشایند به اتمام رسید.
او به این خاطر این اتفاق از خودش خجالت می‌کشد، پس دوباره می‌خواهد تلاش خود را بکند و با موضوع دیگری این کار را امتحان کند. اما همسایه اش، همچنان هیچ علاقه‌ای به مکالمه و موضوع نشان نمی‌دهد. مریم از این بابت احساس ناراحتی و سرخوردگی بیشتری می‌کند. اما مسئله‌ای که وجود دارد این است که او متاسفانه نمی‌تواند اصل موضوع را ببیند! اصل موضوع این است که همسایه اش به خاطر تلاش‌های ناگهانی مریم برای برقراری ارتباط و مکالمه، ترسیده و عصبانی شده است، به همین خاطر تمایلی به برقراری ارتباط و دوستی با او ندارد!
پس باید چه کار کنیم؟
بنابراین، برای اجتناب از افتادن در چنین تله‌ای که باعث ترساندن و عصبانی کردن دیگران می‌شود، چه کاری می‌توانیم بکنیم؟ آن هم وقتی که تمام قصد و هدف ما فقط دوستی و برقراری ارتباط است.
دکتر جک شفر، یکی از مامورین بازنشسته‌ی سازمان اف بی آی، در کتاب خود فرمول دوستی را به ما معرفی می‌کند. زمانی که شفر در اف بی آی مشغول به کار بود، در بخش آنالیز رفتار در سطح امنیتی کار می‌کرد، پس او یک فرد کاملاً حرفه‌ای در زمینه‌ی رفتار و فعل و انفعالات انسان‌ها شناخته می‌شود و فرمول دوستی را این گونه معرفی می‌کند:
دوستی= نزدیکی و مجاورت + فرکانس + استمرار + شدت
عناصری که در فرمول دوستی بیان شد، می‌توانند به شما در تصمیم گیری کمک فراوانی کنند که آیا قادر هستید با این فرد دوست شوید یا خیر؟! مغز ما شامل بخش جالبی است که به آن اسکن خصوصی می‌گویند. جایی که ما می‌توانیم اطلاعات لازم با فرد مقابلمان را به آن ارسال کنیم، و در این قسمت به ارزیابی این اطلاعات بپردازیم. با در نظر داشتن این اطلاعات و نتایج این ارزیابی پیشرفته، ما متوجه می‌شویم که فرد مقابل ما، باید نادیده گرفته شود؟ باید به او نزدیک شد؟ یا به صورت کلی از او فاصله گرفت؟
بیایید نگاهی به هرکدام از عناصر فرمول دوستی بیندازیم:
مجاورت
مجاورت به فاصله‌ی بین شما و فرد مورد نظرتان و همچنین میزان قرارگیری شما در کنار همدیگر بر می‌گردد. این مسئله می‌تواند یک مضمون یا حوزه‌ی خاصی را در بر بگیرد، یا می‌تواند به مکان‌های مشترک شما مربوط شود، مثل یک خانه یا اتاق.
مجاورت می‌تواند با دستان خود شما ساخته شود، چگونه؟ بدین صورت که شما می‌توانید مواقع بسیاری را در سکوت کنار فرد دیگری باشید و به کار خودتان سرگرم باشید. در این صورت فرد احساس راحتی کرده و هیچ تهدیدی از سوی شما احساس نمی‌کند.
فرکانس و استمرار
تعداد دفعاتی که با فرد مورد نظرتان در یک برهه‌ی زمانی خاص برخورد دارید و همچنین استمرار در تکرار این خط زمانی، می‌تواند به نوع فعل و انفعالات شما و همچنین به دوستی و رابطه صمیمانه میان شما بیانجامد.
به طور مثال، به هر اندازه که پدر یا مادر وقت بیشتری با فرزند خود بگذرانند، از این رو درصد نفوذ آن‌ها بر روی کودکشان نیز بالاتر می‌رود. به همین دلیل، اگر رابطه‌ی پدر و مادر و فرزندشان فاقد چنین اتفاقی باشد، فرزند تمایل کمتری به گذراندن وقت با آن‌ها را دارد. در عوض دوست دارد اوقات بیشتری را با دوستان خود، و یا در بدترین شرایط با افراد اراذل و اوباش سپری کند!
شدت
این که شما تا چه حدی می‌توانید فرد دیگری را از نظر روانی یا جسمانی، با استفاده از ابزار‌های شفاهی و یا غیرشفاهی ارضا کنید، به مسئله‌ی شدت در فرمول دوستی بازمی گردد. این مسئله همچنین شامل میزان فعل و انفعالات در یک بازه‌ی زمانی خاص نیز می‌شود.
برخی زوج‌ها ممکن است در میزان شدت، مشکل و اختلالی داشته باشند. شاید آن‌ها طبق قراری که دارند، چند ساعتی را در آخر کنار یکدیگر سپری کنند؛ اما اگر توجه و تمرکزشان بیشتر صرف تلفن‌های همراهشان باشد، بنابراین می‌توان گفت که از نعمت فعل و انفعال محرومند. این کار می‌تواند به یک روند تصاعدی در کاهش شدت فرمول دوستی منجر شود.
اما بدیهی است که در صورت گذران اوقات بیشتر با یک فرد، آن‌ها نیز بیشتر از شما خوششان می‌آید؛ و هرچقدر که شدت بیشتر و عمیق تری در فعل و انفعالات شما موجود باشد، این علاقه چندین برابر خواهد شد.
زندگی یک زوج متاهل را در نظر بگیرید. اگر هر دو نفر در این رابطه سخت مشغول کار کردن باشند، پس زمان کمتری را در کنار یکدیگر می‌گذارنند و از نظر فرکانس و استمرار فقیر هستند. برای جبران چنین فقری، می‌بایستی ارتباط و فعل و انفعالاتِ عمیق‌تر و شدیدتری داشته باشند تا بتوانند به درستی از فرمول دوستی در رابطه خود استفاده کنند.
اگر شخصی هست که شما به تازگی با او آشنا شده اید و می‌خواهید با او دوست شوید، پس اول از همه باید مجاورت خودتان را با او بیشتر کنید. بیشتر در اطراف فرد حضور داشته باشید، البته نه به صورتی آشکارا که توجه فرد را مدام جلب کند؛ بلکه هدف این است که با او بیشتر آشنا شوید و او نیز از بودن در کنار شما احساس خطر نکند. کم کم فرکانس بودنتان در کنار فرد را بالا ببرید.
زمانی که میزان گذران اوقات در اطراف یک نفر را بالا بردید، وقت آن است که استمرار این میزان را حفظ کنید. اوایل کار، با شدت‌های کم سر و کار دارید. منظورمان موضوعاتی بسیار عادی و روزمره برای صحبت کردن است. اما کم کم و بعد از گذشت مدتی، وارد بحث‌های عمیق‌تر و جدی تری خواهید شد. این چنین است که می‌توانید دوستی‌ها را به سطوح بالاتری ببرید و یا یخ افرادی که در اطرافتان هستند را بشکنید.
اگر هم می‌خواهید دوستی خود را با فرد دیگری به بهترین نحو حفظ کنید، از همین فرمول دوستی بهره بگیرید.
آرام پیش بروید
دفعه‌ی بعدی که شخص غریبه‌ای را دیدید و احساس کردید که به صورت کاملاً ناگهانی به درون بحث و صحبت با او پریده اید، بهتر است که اندکی صبر کنید. کمی به خود و فرد مقابلتان نفس بدهید. ممکن است تلاش و کوشش مستمر، در زندگی خیلی خوب و کاربردی باشد، اما در دوستی، گاهی مواقع باید آهسته‌تر پیش رفت. ممکن است دیدن و آشنا شدن با افراد جدید هیجان انگیز باشد، اما با اندکی تامل، فرمول دوستی می‌تواند بیشترین بازدهی را برای شما به همراه داشته باشد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/151607/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کارشناسی داوری گل گهر - استقلال خوزستان

کارشناسی داوری نساجی - تراکتور

صحبت های سیدعلی میرغفاری رئیس صدور مجوز حرفه ای استقلال

عذرخواهی کاپیتان استقلال بخاطر 10 دقیقه پایانی

کارشناسی داوری فولاد - مس رفسنجان

کارشناسی داوری دیدار استقلال - شمس آذر

حمله هواداران عصبانی تراکتور به مینی ون حامل بازیکنان در فرودگاه تبریز

چرا جیمی کرگر به پیروزی و صعود بایرن مونیخ مقابل آرسنال باور داشت؟

کارشناسی داوری مس رفسنجان - پیکان

کارشناسی داوری شمس آذر - فولاد

کارشناسی داوری استقلال خوزستان - صنعت نفت

پلی به گذشته؛ برتری 2-1 بایرن مونیخ مقابل منچستریونایتد

بخش‌هایی از داوری گلاره ناظمی در اولین قضاوت خود به عنوان داور اول در جام ملت های فوتسال آسیا

گل زیبای دوشان ولاهوویچ به کالیاری از روی ضربه آزاد

کارشناسی داوری سپاهان - ذوب آهن

کارشناسی داوری پیکان - هوادار

پیشنهاد رسمی امیر قلعه نویی و فدراسیون فوتبال به دست افشین قطبی رسید

کارشناسی داوری صنعت نفت - پرسپولیس

ماجرای مرد کوری که 60 سال پیش با شکنجه 2 کودک را برای گدایی اجاره کرد!

پیرترین فرد زنده جهان کیست؟

وداع با اطلس؛ ربات انسان‌نمای بوستون داینامیکس بازنشسته می‌شود

دل ز جان برگیر و در بر گیر یار مهربان

نصیرزاده: با مجیدی، گل محمدی مذاکره داشتیم

نصیرزاده: تمام لیست خمس با نظر خودش جذب کردیم

پیروانی: یک بار هم علیه داوری حرف نزدم

وضعیت خروجی ورزشگاه وطنی

هاشمی نسب: درباره ناعدالتی ها حرف نمیزنم

کایل واکر: جود بلینگام یک هافبک کامل است

بادامکی: فشار مجازی استقلال بی سابقه بوده است

بیرانوند فردا گچ دستش را باز می کند

معاون پرسپولیس: اعلام کردند VAR منتفی شد

علت توقف مذاکره تراکتور با بردیف از زبان نصیرزاده

آخرین خبر از واگذاری مالکیت باشگاه پرسپولیس

عمو کاووس: مرگ حقه، میکروب بهانه است

گناه مخاطب چی بود فرشته؟

‎«گریه لیلی»؛ شاهکار تکنوازی ویولن استاد اسدالله ملک

سرعت وقوع فرونشست چقدر است؟

خیلی شانس آورد از یک تصادف مرگبار نجات پیدا کرد!

عکس های کاملا به موقع

دلیل احساس درد در مفاصل انگشت ها چیست؟

اشتباهات ساده‌ای که آشپزخانه را شلوغ و نامرتب می‌کند

نسخه جدید ربات انسان‌نما اطلس با قابلیت‌های هوش مصنوعی معرفی شد

صحبت های شنیدنی دکتر الهی قمشه ای

دقیقی: می‌توانستیم مساوی کنیم، حیف شد

جعفری: بازی کردن با فولاد در اهواز همیشه سخت است

قربانعلی‌پور: مطمئنا لیگ برای تیم ملی رصد می‌شود

حردانی: هواداران سنگ تمام گذاشتند

شجاعی جمله معروف کمالوند را بازسازی کرد

سرپرست استقلال: مشکل تیم ما مالی است

کری ستاره بارسا برای رئال؛ با 200 درصد توان بازی می کنیم