آریا بانو

آخرين مطالب

4گوشه دنیا/ شهر واقعی برای کودکان گوناگون

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
4گوشه دنیا/ شهر واقعی برای کودکان 3
٣٣
٠
باشگاه خبرنگاران / ویزا، گذرنامه و تغییر ارز، برای کسی که می‌خواهد به خارج از کشورش سفر کند، نیاز همیشگی به شمار می‌رود، اما ورود به شهر «کیدزانیا» که دولت قطر به تازگی افتتاح کرده، به همه موارد یاد شده نیاز دارد. کیدزانیا شهر مستقل کودکان و تحت مدیریت آنان است و برای ورود به آن ویزا و گذرنامه نیاز است.
اما ایده تأسیس این شهر از کجا آمده است؟!
کودکان از جنگ‌ها و کشمکش‌های دنیای بزرگسالان رنج می‌برند؛ بنابراین، باید برای آن‌ها شهری ویژه ساخت؛ شهری که از جنایت و نفرت خالی باشد و بر پایه محبّت، همکاری و شناخت یکدیگر بنا شود، این شهر برای فرار کودکان از دنیای دردآور کنونی است. کودک شما برای ورود به این شهر باید به فرودگاه رفته و مدارک لازم را ارائه بدهد.
گردش در این شهر از فرودگاه کیدزانیا آغاز می‌شود که وسط آن هواپیمای ایرباس 380 قرار دارد. بعد از آن باید اقدامات ورود را انجام داده و مدارک ورود را به دست بیاورید. در نزدیکی دروازه ورودی تابلوی یادگاری روز استقلال کیدزانیا نصب شده، تصویری از سه کودک که پرچم شهر را به دست گرفته اند. در نزدیکی تابلو نیز گروه خوش آمدگویی با کلمه «کای» از شما استقبال می‌کنند. کای در زبان شهر کیدزانیا یک کلمه خوش آمدگویی است.
یک تابلوی دیگر نیز پس از تابلوی یادگاری توجهات را به خود جلب می‌کند و روی آن حقوق کودکان و چند قانون شهر نوشته شده است: تو حق بودن داری، تو حق بازی کردن داری، تو حق داری که خلاق باشی، بدانی و مشارکت کنی.
بانک کیدزانیا اولین جایی است که به چشم می‌خورد. در اینجا پول‌ها را باید تغییر دهی، چرا که پول مرسوم قطر در این شهر رایج نیست و باید به جای آن پولی به نام «کیدزوس» بگیری، اگر پولت تمام شد، باید در ازای آن کار کنی و کیدزوس بگیری.
شهر یک اداره دفاع شهری دارد. کودکی به نام «جاسم منصور» مدیر آنجاست. خبر یک آتش سوزی خیالی به او ابلاغ می‌شود. جاسم با گروه دفاع شهری با تجهیزات خاموش کردن آتش راهی آنجا می‌شوند. آن‌ها پیش از رفتن، اورژانس کیدزانیا را خبر می‌کنند. مأموریت جاسم و همکارانش هنوز تمام نشده، آن‌ها درباره علت و اسباب آتش سوزی زیر نظر یک متخصص کیدزانیایی تحقیق می‌کنند و به تحلیل حادثه می‌پردازند تا دلایل آتش سوزی را دانسته و از بروز دوباره آن در آینده جلوگیری کنند.
عده‌ای از بچه‌ها هم در خبرگزاری کیدزانیا مشغول به کارند. آن‌ها خبر آتش سوزی را می‌گیرند و آن را با شفافیت کامل برای شهروندان کیدزانیا منتشر می‌کنند. جزئیات وقوع آتش سوزی، خسارت‌ها و چگونگی جبران آتش سوزی توسط آن‌ها اطلاع رسانی می‌شود.
رضا عبدالمنعم مدیر بازاریابی این شهر می‌گوید ما در این شهر دوره‌های آموزشی برای بچه‌ها برگزار می‌کنیم تا مشارکت اجتماعی را بیاموزند، و با عشق به زندگی، عشق به شغل و همگرایی زندگی کنند.
او می‌گوید اهداف و رسالت شهر کیدزانیا با چشم انداز 2030 قطر همخوانی دارد و هدف از آن ساخت جامعه‌ای یکدست و هماهنگ در قطر از طریق آموزش کودکان است. کودکان از 4 تا 14 ساله می‌توانند در این شهر حاضر شوند و در شغل‌های واقعی نقش آفرینی کنند. در این شهر تفریح و شادی با سرگرمی در هم آمیخته است.
او می‌گوید، این شهر گام مهمی برای آماده سازی جوانان آینده است و ما با 42 تأسیسات داخل شهر ابزار‌های لازم را در اختیار کودکان قرار داده ایم تا محیط واقعی کار را آزمایش کنند.
کیدزانیای دوحه در پارک «اسپایر زون» و در مساحتی 5500 متر مربعی قرار گرفته است. کیدزانیا یک کمپانی خصوصی مکزیکی است که مراکز زنجیره‌ای سرگرمی را در 16 نقطه در سراسر دنیا اداره می‌کند. هر کیدزانیا مدل کوچکی از یک شهر واقعی با ساختمان‌ها، فروشگاه‌ها، تئاتر‌ها با وسایل نقلیه و عابرین پیاده‌ای که در خیابان‌ها تردد می‌کنند طراحی شده است.
کیدزانیا شهربازی نیست بلکه یک شهر واقعی است که به بچه‌ها یاد می‌دهد چگونه زندگی و با مشکلات دست و پنجه نرم کنند، مشاغل مختلف را بشناسند و در همین راستا با مؤسسه‌های مختلف قطری همکاری کنند. در کیدزانیا کودکان دست بند‌های الکترونیکی دارند که به والدینشان اجازه می‌دهد موقعیت کودکان خود را از راه دور مکان یابی کنند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/150802/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

داستان عاشقانه سمی یک پروانه!

اجرای موسی عصمتی میلیونی شد

مورینیو: در فوتبال یک‌بار و به‌خاطر رئال گریه کردم

آخرین تمرین پرسپولیس برای بازی حذفی

درگیری اسطوره‌های یونایتد و آرسنال بر سر برونو!

زادگاه مسعود ده نمکی کجاست؟

2 خبر خوش فوتبالی رئیس صداوسیما

هشدار هواشناسی نسبت به رگبار باران و وزش باد شدید در برخی استان‌ها

آبگرفتگی خیابان‌های شهر کرمان پس از بارش شدید باران

بارندگی شدید در شهر شنژن چین

طوفان شن بنغازی لیبی را درنوردید

نجات دراماتیک راننده خودرو از میان شعله‌های آتش در آمریکا

کیک برش خورده و شیک برای جشن ها

چه زمانی اضطراب در دوران بارداری خطرناک می‌شود؟

رنگ کردن مو و ابرو با نسکافه

نانوگرافن پروانه‌ای برای استفاده در حوزه کوانتومی ساخته شد

از زر و سیم جهان پاس نظر باید داشت

رنگرز: نباید برای مدال المپیک فشاری روی کشتی باشد

یوفا تهدید کرد؛ احتمال محرومیت اسپانیا از یورو

خصوصی واقعی قبل از هیاهوی واگذاری!

شماره یک و دو دنیا برای PSG بازی می‌کنند

مژده 500 میلیاردی وزیر در دیدار با ورزشکاران

بارسلونا به ستاره پی‌اس‌جی باخت!

وعده لاپورتا به هواداران بعد از ماندنی شدن ژاوی

سوال و پاسخ کوتاه با سیدجواد هاشمی

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

قیمت انواع ملک در تهران سال 1353 را ببینید! / عکس

«بی معرفت» با اجرای زیبا و احساسیِ بهنام بانی

ارز حج 1403 تامین شد

پایان ماراتن داوطلبان کنکور ریاضی، انسانی و فرهنگیان

حکمت/ آنچه سبب خواری شخص خواهد شد

داستانک/ گریه بر شهید

بارش باران در ایستگاه متروی تازه افتتاح شده استانبول!

کاشان، عروس خانه‌های تاریخی ایران

کیک سیب زمینی برای شب های مهمانی

تکنیک های طلایی برای سلامت مغز

شوهر شما هم یک مرد بی احساس است؟!

موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی 6 سیلندر

تست موفق اولین موتور 6سیلندر ایرانی

شعر زیبای میلاد عرفان پور درباره عملیات وعده صادق

درخواست حمید مطهری از هواداران تراکتور

گل های دیدنی دنیای فوتبال با ضربات بغل پا

مطهری: سعی میکنیم در 90 دقیقه کار را تمام کنیم

لاپورتا: ژاوی ماند چون پروژه برنده‌ای داریم!

خشم ژاوی: می‌خواهند با اعتبار من بازی کنند

توصیه نماینده مجلس به مالکان جدید استقلال و پرسپولیس

بانک هایی که خریدار پرسپولیس بودند واقعا سهام شان افت کرد؟

واکنش تند کارشناس تلویزیون به وزارت ورزش

خطر از بیخ گوش «گلنار» گذشت

افشاگریِ وحیدِ نون‌خ: در چابهار چندین بار بیهوش شدیم