آریا بانو

آخرين مطالب

رسیدگی به دعوای کودکان در جلسات هفتگی خانوادگی اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
رسیدگی به دعوای کودکان در جلسات هفتگی خانوادگی
٢٥
٠
خراسان / اختلافات خواهر و برادرها اجتناب ناپذیر و رایج است. کودکان برای بیان نیازها و خواسته های خود و ابراز مخالفت با خواهر و برادرهایشان به آموزش روش های مناسب و مسالمت آمیز احتیاج دارند. فراگیری و تمرین کردن این مهارت ها، به آن ها امکان می دهد نه تنها روش های گفت و گو، مصالحه و سازش کردن را بیاموزند بلکه از آن ها برای حل مسائل و مشکلات آینده شان استفاده کنند.
دلایل ایجاد اختلاف و راه حل هایش
در کنار پرداختن به راه حل ها، شایسته است نگاهی به علل احتمالی ایجاد اختلافات داشته باشیم تا بتوانیم راه حلی متناسب با علت را در پیش بگیریم و بدین طریق، شانس موفقیت خود را بالا ببریم. به همین منظور، مجموعه ای از علل احتمالی اختلاف فرزندان در ادامه ارائه می شود، با تعمق و بررسی رفتارها و چگونگی روابط با فرزندتان علل احتمالی آن را کشف کنید و راه حل متناسب با آن را در پیش بگیرید. توجه داشته باشید در بیشتر موارد بیش از یک علت وجود دارد، توصیه ها به صورت کلی ارائه شده اند و شما باید آن ها را متناسب با سن و سطح رشدی فرزندتان عملی کنید.
دلیل یک: توجه نکردن عادلانه به کودکان
برخی کودکان برای این که توجه پدر، مادر و نزدیکان شان را به خود جلب کنند، شروع به ناسازگاری و بدرفتاری با خواهر و برادرهایشان می کنند. در بیشتر اوقات، پدر و مادرهای پر مشغله و پرکار که وقت کمی برای بودن در کنار فرزندانشان دارند، با حسادت ها و رقابت های آن ها برای جلب توجه شان رو به رو هستند. یکی از مهم ترین دلایل حسادت کودکان به خواهر و برادرهایشان، تولد نوزاد جدید است. در این گونه شرایط، هر یک از فرزندان خانواده می کوشند به گونه ای نظر پدر و مادرشان را به سوی خود جلب کنند. علت دیگر، بیماری یکی از فرزندان خانواده است که می تواند عاملی برای کشمکش و مشاجره بین خواهر و برادرها باشد. برای نمونه، کودکی که دچار بیماری جسمی مزمن یا ناتوانی و مشکلی حاد است و به وقت زیادی برای رسیدگی و مراقبت نیاز دارد، بیشتر از سوی دیگر خواهر و برادرهایش مورد حسادت و رقابت واقع می شود.
راه حل های پیشنهادی: اختصاص دادن وقت جداگانه به هر یک از فرزندان و انجام فعالیت مورد علاقه اش در آن زمان هرچند به مدت محدود؛ به طور مثال نیم ساعت در هر روز. صحبت کردن با کودک با توجه کامل و برقراری تماس چشمی، محبت فیزیکی و کلامی به کودک.
دلیل دو: نبود امکانات کافی برای هر کودک
در بیشتر خانواده های پر جمعیت، وسایل و امکانات کمی برای تمامی فرزندان خانواده وجود دارد و آن ها باید برخی وسایل و اسباب هایشان را با یکدیگر شریک شوند.
راه حل های پیشنهادی: منصفانه برای هر کودک امکاناتی تهیه کنید و اگر باید برخی لوازم را با هم شریک شوند، برای عادلانه بودن این شراکت، قوانینی تهیه و به دلیل رعایت قوانین، آن ها را تحسین و تشویق کنید.
دلیل سه: مقایسه کردن کودکان با یکدیگر
کودکان مدام در حال سنجیدن و مقایسه کردن امکانات خود با خواهر و برادرهایشان هستند. آن ها همیشه به دنبال مساوات و عدالت هستند. ایجاد یک جو رقابتی بین فرزندان، باعث ایجاد خشم و پرخاشگری بین آن ها می شود و معمولا به دلیل مساوی نبودن امکانات برای همه فرزندان، روابط والد و فرزندی هم تحت تاثیر قرار می گیرد.
راه حل های پیشنهادی: از آن جا که مقایسه کودکان با یکدیگر موجب رنجش، دلخوری، خشم و حسادت آن ها می شود، سعی کنید از مقایسه آن ها خودداری کنید. منصفانه رفتار کنید، منصفانه رفتار کردن به مفهوم یکسان رفتار کردن نیست زیرا هر یک از فرزندان شما بدون شک دارای ویژگی ها، خصلت ها و توانایی هایی منحصر به فرد هستند که نیاز به رسیدگی و پرورشی خاص دارند. توجه داشته باشید به نیازهای همه فرزندان تان بپردازید و اگر یکی از آن ها نیاز به توجه بیشتری دارد (به طور مثال به علت بیماری) شرایط و علل را برای کودک دیگر توضیح دهید و از او برای رسیدگی به کارها کمک بخواهید.
دلیل چهار: تفاوت منش کودکان
در برخی خانواده ها، ممکن است یکی از فرزندان پر توقع، جنجالی و خودمدارتر یا آرام تر و مطیع تر از دیگر فرزندان باشد و همین موضوع، یعنی اختلاف منش و خلق و خو، می تواند زمینه و عاملی برای دعواها و ناسازگاری های کودکان باشد.
راه حل های پیشنهادی: از طریق پرورش مهارت های اجتماعی مانند حل اختلاف و مهارت همدلی، می توانید ظرفیت پایه کودک خود را ارتقا دهید.
2 راه حل کلی اما کاربردی
در ابتدا روش های حل مشکل و رفع اختلاف را هر چه زودتر به فرزندانتان بیاموزید و از آن ها بخواهید در مواقعی که دچار تعارض و اختلاف می شوند، حتما از آن ها استفاده کنند.
1- تعیین قوانین و مقررات: از فرزندان تان بخواهید هرگز لقب های ناشایست به یکدیگر ندهند، ناسزا نگویند، رفتارهای پرخاشگرانه و خشونت آمیز نداشته باشند و یکدیگر را کتک نزنند. سعی کنید در اجرای قوانین و مقرراتی که برای فرزندان تان وضع می کنید، مصمم و ثابت قدم باشید .حتی می توانید در صورت مشاهده نقض این قوانین، برای آن ها جریمه ای مانند از دست دادن فرصت تماشای تلویزیون در نظر بگیرید. البته لازم است زمانی هم که مشاهده می کنید فرزندانتان از قوانین و مقررات شما پیروی می کنند، آن ها را تشویق کنید. در پرورش فرزندان، همواره روش های تشویقی را مقدم بر روش های تنبیهی قرار دهید.
2- برگزاری جلسه های هفتگی: سعی کنید در جلسه های هفتگی خانوادگی تان درباره نظرها، دیدگاه ها و مشکلات فرزندانتان بحث و گفت وگو کنید تا از این طریق هم بتوانید ارتباطی صمیمانه و نزدیک برقرار و هم به مسائل و اختلاف های آن ها رسیدگی کنید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/148516/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

‎«گریه لیلی»؛ شاهکار تکنوازی ویولن استاد اسدالله ملک

سرعت وقوع فرونشست چقدر است؟

خیلی شانس آورد از یک تصادف مرگبار نجات پیدا کرد!

عکس های کاملا به موقع

دلیل احساس درد در مفاصل انگشت ها چیست؟

اشتباهات ساده‌ای که آشپزخانه را شلوغ و نامرتب می‌کند

نسخه جدید ربات انسان‌نما اطلس با قابلیت‌های هوش مصنوعی معرفی شد

صحبت های شنیدنی دکتر الهی قمشه ای

دقیقی: می‌توانستیم مساوی کنیم، حیف شد

جعفری: بازی کردن با فولاد در اهواز همیشه سخت است

قربانعلی‌پور: مطمئنا لیگ برای تیم ملی رصد می‌شود

حردانی: هواداران سنگ تمام گذاشتند

شجاعی جمله معروف کمالوند را بازسازی کرد

سرپرست استقلال: مشکل تیم ما مالی است

کری ستاره بارسا برای رئال؛ با 200 درصد توان بازی می کنیم

رضاوند: بازی‌ها با VAR برگزار شود تا حق تیمی‌ خورده نشود

واکنش بادامکی به استفاده از VAR در هفته‌های پایانی

بادامکی: اسماعیلی فر به هواداران لایک نشان داده

وقتی هیچی از هنر نقاشی نمیدونی

دابسمش علی لهراسبی برای مخاطبانش

سلمان: در باز است، باز پرنده است، پس در پرنده است!

وقتی نمیتونی دو دقیقه ساکت بشینی

فامیل دور و بچه‌ش و ببعی قاچاقی میخوان برن ترکیه

بلایی که مهسا طهماسبی سر گربه های محله آورده

قطعه «گلادیاتور» اثر هانس زیمر با ساز دودوک

پزشکان پایبند تعرفه‌های قانونی نیستند

ترفند عجیب گراز برای فرار از دست سگ‌های شکارچی!

خوشمزه ترین سوپ قارچی که میتونی درست کنی

افزایش قد نرمال برای دختران در سنین بلوغ

توصیه ای برای چیدمان منزل کسانی که فرزند اوتیسم دارند

تصاویری فوق‌العاده زیبا از عبور زیبای فالکون 9 از مقابل ماه

چاپ پنجمین جلد مجموعه تاریخ ایران‌زمین درباره طاهریان و آل بویه

ویسی: قول می‌دهم خوزستانی‌ها در پایان، ناراحت نباشند

نویدکیا: نیمه دوم با کیفیت بازی کردیم

شجاع: هواداران تراکتور هر چه بگویند حق دارند

سیامک: باید ببینیم برای چه به تراکتور آمده‌ایم

فراز: منظورم از نشان دادن عدد 4 کری نبود!

دومین صدر جدول هم به استقلال رسید

ماجرای کت درآوردن حقیقی مربی شمس آذر برای داور بازی!

فخریان: جواب اعتماد کادرفنی را دادم

گفت و گوی خبرنگاران با سیدحسین حسینی در پایان بازی استقلال و شمس آذر

واکنش روزبه چشمی به سوال یکی از خبرنگاران درباره مشکلات باشگاه

سلمان: بن افلک جنفیر رو همچین ماه عسلی نبرده بود که من آوردمت!

توصیه بامزه فامیل دور به آقای مجری

استوری جدید و متفاوتی که منوچهر هادی منتشر کرد

چهره ها/ تغییر چهره «گلنار» سریال گیلدخت بعد از 3 سال

ببعی به زبان ترکی هم مسلطه!

چهره ها/ سلفی جالب نصرالله رادش و همسرش وایرال شد

رپ خوانی بحرانی برای سید جواد هاشمی

شیرین: تا وقتی بله نگفته بودیم، هیشکی قصد ازدواج نداشت حالا همه میخوان زن بگیرن!